12 Eylül 2020 Cumartesi

Teremyağlı Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi

Teremyağlı Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 4 yemek kaşığı teremyağ sıvı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Köftesi için;
  • 400 gram dana köftelik çekilmiş kıyma
  • 1 baş soğan
  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
Sosu için;
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
Süslemek için ;
  • Maydanoz
Servis için;
  • Yoğurt

Teremyağlı Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köftemizi hazırlıyoruz. Kıymayı derin bir kaba alıyoruz.
  2. İçine soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.
  3. Yumurta sarısını ve galeta ununu ilave ediyoruz.
  4. Tuzu ve baharatlarıda ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  5. 1 saat buz dolabında bekletiyoruz.
  6. Yufkayı ortadan ikiye bölüyoruz.
  7. 1. Kat yufkayı tezgaha koyup 1 yemek kaşığı sıvı teremyağı fırça yardımı ile yufkaya eşit şekilde sürüyoruz.
  8. İkinci kat yufkayı serip tekrar 1 yemek kaşığı sıvı teremyağ sürüyoruz.
  9. Köftemizden 2 parmak kalınlığında parçayı alıp yufkanın uzun yerine kenarlarından 2 cm boşluk bırakarak diziyoruz.
  10. Kenarlarını içe doğru katlayarak yufkayı çok sıkı olmadan sarıyoruz.
  11. 2. Yufkayada aynı işlemi uyguluyoruz.
  12. Verev şekilde kesip sıvı yağ ile yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
  13. Yufkaların üzerine fırça ile sıvı yağ sürüyoruz.
  14. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
  15. Bu arada domates sosu hazırlıyoruz.
  16. Domatesi rendeliyoruz. İçine 1 diş sarımsak ve 1 yemek kaşığı salça koyup pişiriyoruz.
  17. Fırından çıkan beytilerimizi servis tabağına diziyoruz.
  18. Üzerine domates sosunu döküyoruz.
  19. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyip yoğurt ile servis ediyoruz.
Afiyet olsun 😋.

Kfc Pratik Tavuk Tarifi

Kfc Pratik Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı un
  • yarım su bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)
  • Tuz
Bulamak için;
  • Corn flakes

Kfc Pratik Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Sos malzemeleri güzelce karıştırılır.
  2. Tavuklar sosa bulanır ve 3-4 saat kadar dolapta dinlendirilir.
  3. Dinlenen tavuklar corn flakese bandırılır.
  4. Kızgın yağda kontrollü kızartılır ve soslar ile servis edilir.
Afiyet şifa olsun.

Fındıklı Ahududulu Kek Tarifi

Fındıklı Ahududulu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak az yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limonun suyu (3 yemek kaşığı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı ahududu küpleri
  • Yarım çay bardağı fındık kırığı
Tercihen üzerine tekrar serpmek için:
  • 1 yemek kaşığı ahududu küpleri
  • 1 yemek kaşığı fındık kırığı

Fındıklı Ahududulu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp 3 dk kadar çırpalım.
  2. Fındık ve ahududu haricindeki tüm malzemeyi karıştırma kabına ekleyip güzelce karıştıralım.
  3. Ardından 1 silme yemek kaşığı una fındık ve ahududunu bulayıp harcın üzerine ekleyip karıştıralım.
  4. Margarinle yağlayıp unlanmış kalıba kek harcını dökelim.
  5. Üzerine fındık kırığı ve ahududu küplerini serpiştirip kalıbı olduğu yerde bir iki kere vuralım.
  6. Kekimizi 180 derece iyi ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  7. Kesinlikle kabarıp kızarmaya başlamadan kapağını açmayın. Umarım deneyip seversiniz.Afiyet şifa olsun.Not: bugün acelem vardı kekim piştikten 5 dk sonra kestim kalmazsa diye resmini bile çekiverdim hemencecik buraya tarifi eklerim diye 😁 ama siz öyle yapmayın tamamen soğuyana kadar bekleyin.

Hindistan Cevizli Yulaf Lapasi (Fit) Tarifi

Hindistan Cevizli Yulaf Lapasi (Fit) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı yulaf
  • 1 su bardağı yagsiz süt
  • 2 dilim bitter çikolata (% 85 kakao)
  • 1 tatlı kaşığı fistik ezmesi
  • Vanilya
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Yulaf Lapasi (Fit) Tarifi Yapılışı

  1. Yulafımızı rondoda çekip un haline getirelim.
  2. Sütümüzle kaynatmaya başlayalım.
  3. Kaynamaya başlayınca vanilya, çikolata, hindistan cevizini koyalım.
  4. Koyulaşınca altını kapatıp servis için kaseye alalım.
  5. Üzerine fıstık ezmesi ekleyip hindistan ceviziyle süsleyelim. Afiyet olsun 💙.

Teremyağlı Tahinli Kurabiye Tarifi

Teremyağlı Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr teremyağı
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
Üzeri için:
  • Ceviz
  • Yumurta akı

Teremyağlı Tahinli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle oda ısısınıdaki teremyağ ve toz şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Ardından diğer malzemeleri ekleyelim iyice yoğurup ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurumuza şekil vermeden önce fırınımızı ısınması için açalım.
  4. Daha sonra hamurumuzu yuvarlayıp üzerine hazırladığımız yumurta akını sürüp ceviz ile süsleyelim.
  5. 180 derce fırında 30 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişirelim.
Afiyet olsun ♥️.

Saç Tava (Önceki Yemekten Kalan Eti Değerlendirme) Tarifi

Saç Tava (Önceki Yemekten Kalan Eti Değerlendirme) Tarifi İçin Malzemeler

  • Koyun eti (kemikli-kemiksiz)
  • 1 kapya biber
  • 2 çarliston biber
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber

Saç Tava (Önceki Yemekten Kalan Eti Değerlendirme) Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeleri doğrayıp yağımızı koyduğumuz sac tavamıza alalım ve kavurmaya başlayalım.
  2. Kısık ateşte kavrulmaya bırakıp diğer taraftan etimizi kemiklerinden ayırıp onları ve baharatlarımızı da ekleyip pişmeye bırakalım.
  3. Gerekirse yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
  4. Yarım saat piştikten sonra servis edebilirsiniz.
Çok lezzetli ve pratik bir saç tava tarifi😊.
Afiyet olsun 🍀.

Anjelika Erikli Muhallebili Kek Tarifi

Anjelika Erikli Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un ( kontrollü ekleyin çok cıvık olursa ilave yapabilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için;
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker ( damak tadınıza göre)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
Süslemek için;
  • Anjelika erik

Anjelika Erikli Muhallebili Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kek için yumurta ve şekeri çırpalım iyice beyazlaşsın.
  2. Sonra yağı, sütü ilave edin biraz karıştıralım.
  3. Unu, kabartma tozunu ,vanilyayı eleyip ilave edip standart kek kıvamında olsun.
  4. Tart kalıbını yağlayıp 180 derecede pişirelim.
  5. Kreması için un ve süt ilave edelim.
  6. Ocağa alıp kaynayıp yoğunlaşınca altını kapatalım.
  7. Şekeri ve tereyağı ilave edelim çırparak biraz soğutalım.
  8. Keki fırından çıkartıp iyice soğuduktan sonra kremayı üstüne dökelim.
  9. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Çok beğeneceksiniz. 😍 oldukça hafif oluyor şiddetle tavsiye ediyorum 😊.

BAŞ DÖNMESİNE NE İYİ GELİR?

BAŞ DÖNMESİNE NE İYİ GELİR?BAŞ DÖNMESİNE NE İYİ GELİR?


Baş Dönmesi Nedenleri Nelerdir?
  • Uzun süre aç kalmak
  • Tansiyon düşmesi
  • Hamilelik
  • Güneş çarpması
  • Kan şekerinin düşmesi
  • Aniden ayağa kalkmak
  • Migren
  • Psikolojik travmalar
  • Stres bozukluğu
  • Aşırı yorgunluğu
  • Nörolojik rahatsızlıklar
  • Göz hastalıkları
  • Vertigo
  • Kulak enfeksiyonları
  • Sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımı
  • Araç tutması
  • Uykusuzluk

Baş Dönmesine Ne İyi Gelir?
Baş dönmesi durumunda bazı besinler oldukça etkilidir. Baş dönmesi yaşadığınızda bu malzemeleri kullanarak rahatsızlığınızdan kurtulabilirsiniz.

  • Zencefil
Mide bulantısı gibi sindirim sorunlarına iyi gelen zencefil, baş dönmesi için de doğal bir reçete. Kan akışını düzenlemesiyle bilinen zencefil, baş dönmesinin hızlı bir şekilde geçmesini sağlar. Bu gibi durumlarda bir fincan zencefil çayı içmek sorunlarınızı hafifletir.


  • Bal
Baş dönmesinin nedeni uzun süre aç kalmak veya kan şekerinin düşmesi ise bal tüketmeniz gerekir. Ancak balı sade bir şekilde tüketmek yerine bir bardak suyun içerisine bir kaşık koymanızı öneriyoruz. Birkaç damla elma sirkesi ekleyerek baş dönmesi probleminden kurtulabilirsiniz.
Anzer balının faydaları hakkında detayla bilgi alabilirsiniz.

  • Limon
Özellikle tansiyon düşmesi nedeniyle yaşanan baş dönmelerinde ilk olarak limon kullanmanızı öneriyoruz. Bir bardak suyun içerisine yarım limon sıkın. 2 çay kaşığı toz şeker ekleyip karıştırarak için. Baş dönmesinin kısa sürede geçtiğini göreceksiniz.
Limonun hiç bilmediğiniz kullanma alanlarını okuyarak bilgi edinebilirsiniz.

  • Nane
İçeriğinde bulunan vitaminler sayesinde baş dönmesi problemini hızlı bir şekilde geçiren nane, aynı zamanda bağışıklığı da güçlendirir. Nane çayı içmek sakinleşmenizi de sağlar.
Nane çayı nasıl yapılır sorusu için detaylara göz atabilirsiniz.

  • Bektaşi Üzümü
Frenk üzümü ve kurt üzümü olarak da bilinen bektaşi üzümü, içeriğinde bulunan vitaminler sayesinde kan dolaşımını hızlandırır. 3-4 adet bektaşi üzümünü ezin ve kişniş tohumu ekleyerek bir gece bekletin. Daha sonra suyunu çıkartarak içebilirsiniz.

  • Kabak Çekirdeği
Bağışıklığı güçlendiren kabak çekirdeği, baş dönmesini geçirmesiyle bilinir. Bu sorunu yaşadığınızda 4-5 adet kabak çekirdeği yiyebilirsiniz.


Rozbif (Tütsülenmiş) Tarifi

Rozbif (Tütsülenmiş) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük dana bonfile
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze kekik ya da biberiye
  • Tane karabiber
  • Tuz

Rozbif (Tütsülenmiş) Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karabiber tanelerini havanda döverek iri parçalar haline getirin.
  • Kekik ve biberiye dallarını ise bıçak darbeleriyle küçültün.
  • Karabibere tuz ekledikten sonra bütün olarak kullanılan bonfileyi bu karışıma bulayın.
  • Yapışmaz tavaya zeytinyağı ekleyerek ısıtın. Eti bu tavaya alarak yüksek ateşte çift taraflı pişirin.
  • Alüminyum folyo üzerine yağlı kağıt serin. Bonfile etini boşluk olmayacak şekilde sıkıca sarın.
  • Eti 250 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen eti soğuması için biraz bekletin.
  • Ardından hiç açmadan buzdolabına koyun ve 1 gece bekletin.
  • Ertesi gün eti derin dondurucuya koyup yarı donmuş bir hal alana kadar bekleyin.
  • Et soğuduğunda çıkartın ve ince dilimler halinde kesin.
  • Tütsülü rozbifi meze, sandviç ve ana yemek olarak sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tütsülenmiş Rozbif Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Eti tavada pişirirken çok fazla duman çıkabilir. Bu durum oldukça normaldir.
  • Eti az pişmiş sevenler 15, orta pişmiş sevenler 20, çok pişmiş sevenler ise 35 dakika pişirebilir.
  • Eti mutlaka buzdolabında dinlendirin. Bu sayede kıvamı daha lezzetli olacaktır.
1 Porsiyon Tütsülü Rozbif Kaç Kalori?
  • Bir porsiyon tütsülenmiş rozbif, yaklaşık 170 kaloridir. Protein ve demir bakımından zengindir.

Ev Yapımı Kumpir Tarifi

Ev Yapımı Kumpir Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates (Kişi adedine göre artırabilirsiniz)
  • 1 kase garnitür
  • 5-6  adet kornişon turşu
  • 1 kase haşlanmış mısır
  • Ketçap
  • Mayonez
  • 1 tutam  tuz
  • 2 yemek kaşığı dilim zeytin
  • 2-3 adet kokteyl sosis (Hafif haşlanmış)
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında)

Ev Yapımı Kumpir Nasıl Yapılır?

  • Fırını 240 derecede ısıtın. Patatesleri  iyice yıkayın  ve ayrı ayrı yağlı kağıda ve alüminyum folyoya sarın. Sıcak fırının tel ızgarası üzerine koyun ve yumuşayana kadar pişirin.
  • Patates  pişerken garnitürü  hazırlayın. Bunun için garnitürün suyunu  süzüp, bir kap içine alın.
  • Konserve mısırları ilave edin. Kornişon turşuları minik doğrayın ve sosisleri dilimleyerek karışıma ekleyip hepsini harmanlayın.
  • Patatesler pişince fırından alın ve ortadan  ikiye  kesip, içlerini kaşık yardımıyla kenarlarında kalacak şekilde çıkararak bir kaba alın.
  • Patatesin iç kısmına tereyağı, bir tutam tuz ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip tereyağı ve kaşar peyniri eriyene kadar patatesle birlikte karıştırın.
  • Hazırladığınız garnitür karışımını patatesin ortasına yerleştirin. Mayonez ve ketçap sıkarak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Kumpir Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Kumpir yapımında büyük boy ve düzgün patatesler seçmeye özen gösterin.
  • Pişirdiğiniz patatesleri vakit kaybetmeden kaşar peyniri ve tereyağı ile ezin. Aksi takdirde soğudukça kıvamı kaybolacaktır.
  • Patateslerin nemli kalması için, fırını fansız programda çalıştırın.
  • Kumpirin içini istediğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
1 Porsiyon Kumpir Kaç Kalori?
  • Bir adet kumpir, yaklaşık 95 kaloridir. Kalori değeri içine eklediğiniz malzemelere göre değişkenlik gösterebilir.

Domates Çorbası Tarifi

Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet domates
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Domates çorbası üzeri için
  • Mozzarella peyniri
  • Fesleğen

Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak domatesleri rendeleyip geniş bir tencereye alın. Üzerine sıcak su ve zeytinyağını ilave edin.
  • Tuz ve baharatlarla tatlandırıp kaynatın. Kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.
  • Üzerini dilimlediğiniz mozarella peyniri ve ince ince kıydığınız fesleğenle süsleyin.
  • Domates çorbasını, ana yemek olarak sunulan patlıcan kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Domates Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
  • Çorbanın kıvamını tutturabilmek için sıcak su kullanmaya özen gösterin. Pişirme esnasında ocağı kısık ateşli bir şekilde kullanın.
  • Çorbanızın fazla tuzlu olduğunu düşünüyorsanız, içerisine bir adet patlıcan doğrayın.
  • Domates çorbasını servis ederken mozzarella yerine rendelenmiş kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
  • Çorbanın aromasını arttırmak için haşlama esnasında tavuk suyu ekleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Domates Çorbası Kaç Kaloridir?
    Standart malzemelerle hazırlanan çorbanın bir kasesi, yaklaşık 60 kaloridir. Bağışıklık sistemini güçlendiren domates çorbasını diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
    Nefis közlenmiş domates çorbası versiyonunu da deneyebilirsiniz.

    Salatalık Turşusu Tarifi

    Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

    • 3 kg küçük körpe salatalık
    • 2 dal kereviz yaprağı
    • 1 baş sarımsak
    • 1 demet dereotu
    • 2~3 defne yaprağı
    • 3 ince dilimlenmiş limon
    • 1 litre su
    • 6 yemek kaşığı kaya tuzu

    Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?

    • Salatalıkları bir iğneyle deldikten sonra tabanına ince limon dilimleri yerleştirdiğiniz kavanozlara yerleştirin.
    • Aralarına sarımsak, defne yaprağı ve kereviz yaprağı sıkıştırın. İnce limon dilimlerini dıştan görülecek şekilde kavanozun kenarlarına yerleştirin.
    • Bir litre kaynatılmış suya kaya tuzu ilave ederek salamurasını hazırlayın.
    • Tuz iyice eridikten sonra kavanozlara salatalıkların üzerini örtecek şekilde hazırladığınız salamura suyunu dökün.
    • Üzerini defne yaprakları ve dereotu ile örterek kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 20 derece sıcaklıkta 3-4 hafta bekletin. 
    • Beklettiğiniz salata turşularını tahta kaşık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
    Salatalık Turşusu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
    • Salatalık turşusunu koyacağınız kavanozları önceden sıcak su ile sterilize edin.
    • Turşu yapımında sirke kullanmak istiyorsanız, elma sirkesini tercih edebilirsiniz.
    • Verdiğimiz ölçüler ile yaklaşık 3 kilo salatalık turşusu elde edilmektedir. Miktarını arttırmak veya azaltmak için malzemeleri ölçülü bir şekilde değiştirebilirsiniz.
    • Turşuları kurduktan sonra serin, kuru ve güneş ışığı almayan bir yerde 10 gün boyunca bekletin. Bu süre boyunca kapağını açmayın.
    • Turşuyu kurarken kullandığınız malzemelere göre salatalık turşusu 15-30 gün içinde hazır olacaktır.
    • Salatalık turşusu uygun bir yerde 6 ay boyunca saklanarak tüketilebilir. Saklama süresini arttırmak için turşunun içerisine nohut veya elma ekleyebilirsiniz.
    • Turşuya ne kadar sirke konur diye merak edenler için altın oranı uygulamalarını öneriyoruz. Buna göre bir litre suya 2 buçuk yemek kaşığı kaya tuzu ve bir çay bardağı sirke konulmalıdır.
    1 Porsiyon Salatalık Turşusu Kaç Kalori?
    • Salatalık turşusunun bir adedi 2, bir porsiyonu ise yaklaşık 30 kaloridir. Bir porsiyonun içerisinde yaklaşık 15 adet turşu bulunmaktadır. Yağ ve kalori değeri düşük olan salatalık turşusu, tuz bakımından çok zengindir. Bu nedenle tuz kısıtlaması olanlar ve tansiyon hastaları ölçülü bir şekilde tüketmelidir.

    Şeftali Suyu Tarifi

    Şeftali Suyu Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 kilogram şeftali
    • 1 litre içme suyu
    • 1 su bardağı toz şeker

    Şeftali Suyu Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle şeftalileri bol su ile yıkayın ve kabuklarını soyun.
    • Ardından ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın.
    • Şeftalileri boyutuna göre 5-6 parçaya bölün.
    • Düdüklü tencerenin içerisine şeftali ve toz şekeri ekleyerek karıştırın.
    • Şeker görünmeyecek bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin.
    • Karışımı 8 dakika pişirin. Ardından blenderdan geçirerek cam kavanozlara veya şişelere aktarın.
    • Şeftali suyu oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Daha sonra buzdolabına kaldırın.
    • Servis edeceğiniz zaman yarım bardak şeftali püresine, yarım bardak içme suyu ekleyin. Karıştırdıktan sonra içebilirsiniz. Afiyet olsun.
    Şeftali Suyu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
    • Tarifte kullanacağınız cam kavanoz veya şişelere sıcak su ile sterilize edin. Kuruttuktan sonra kullanabilirsiniz.
    • Eğer şeftalilerin kabuklarını soymazsanız, meyve suyunun içerisinde kabuk parçaları olur.
    • Şeftalilerin olgun ve sulu olması, meyve suyunun lezzetini arttıracaktır.
    • Tarife başlamadan önce şeftalinin tadına bakın. Tadına göre şeker miktarını daha iyi ayarlayabilirsiniz.
    1 Bardak Şeftali Suyu Kaç Kalori?
    • Şeftali suyunun bir bardağı, yaklaşık 115 kaloridir. C vitamini, lif ve potasyum bakımından zengindir.