Ay Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 1 paket yaş veya kuru maya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İçi için
- Peynir veya lor peyniri
- Maydanoz
- Kaşar peyniri
Ay Poğaça Tarifi Yapılışı
- Sütümüzü suyumuzu mayamızı ve şekerimizi kabımıza alıp karıştırıp 10 dakika bekletelim.
- Daha sonra yumurta akı tuz sıvı yağı ekleyip bir güzel karıştıralım. Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamurumuz olacak.
- Hamurumuzu 40 dakika veya 1 saat bekletelim.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeleri ayıralım.
- Her bir bezemizi çay tabağı büyüklüğünde açalım. Yukarıdan ortaya doğru kenarını kesmeyecek şekilde bıçakla veya kesme aparatı ile çizikler atalım.
- Peynirli içimizi ekleyip aşağıdan yukarı doğru saralım ve ay şekli verelim.
- Bütün hamurları aynı işlemi yapıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika arası pişirebilirsiniz afiyet olsun.
Pilav Üstü Tavuk Göğüslü Nohut Karışımı Tarifi İçin Malzemeler
- Tavuk göğsü
- 1 parça but
- 2 su bardağı pirinç
- 1 kaşık tereyağı
- 2 bardak nohut
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
Pilav Üstü Tavuk Göğüslü Nohut Karışımı Tarifi Yapılışı
- Pilavımızı sıcak suda bekletelim.
- Göğüs etimizi tencereye koyup haşlamaya başlıyoruz.
- Diğer bir yandanda nohutumuzu düdüklüde pişirmeye başlıyoruz.
- Etimizin suyunu pilavımız için ayırıyoruz.
- Pilavımızı yıkayıp süzüyoruz ve yağda iyice kavurmaya başlıyoruz.
- Kavrulduktan sonra tereyağı ile tavuk suyunu pilavın üstüne döküyoruz ,tavuk suyu az gelirse üzerine kaynar suyuda ekliyoruz. Pilavımızı pişiriyoruz.
- Etlerimizi didiklemeye başlayalım. Ve haşlanmış nohutuda süzgeçten geçirin suyu kalmasın.
- Bir tavayı ocağa alıp biraz sıvı yağ ekliyoruz ve didiklediğimiz eti koyuyoruz.
- Üstüne de nohutu koyuyoruz ve baharatları üzerine döküp karıştırmaya başlıyoruz.
- En son sunum tabağınızın için ilk etli nohut karışımından koyup üstünede pilav koyuyoruz.
- Servis tabağında ters çeviriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Bol Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çay kaşığı şeker
- Su
- 2 çay kaşığı kahve tozu
Bol Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi Yapılışı
- Önce cezvemize suyu koyup hemen ardından kahve tozumuzu koyuyoruz.
- Sonra da kişi sayısına göre veya isteğe bağlı olarak 1-2 veya 3 çay kaşığı kahve tozumuzu ve şekerimizi koyuyoruz.
- Ardından 5 dk pişiriyoruz ve sürenin sonunda cezvemizi ocaktan alıyoruz. Bu kadar. Afiyet olsun.
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 paket kabartma .tozu
- 1 paket vanilya
- 2 orta boy havuç
- 1 avuç ceviz
- 2 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker iyice köpürünceye ve özleşene kadar çırpılır (Yaklaşık 5 dakika).
- Karışıma süt, sıvı yağ, tarçın, zencefil, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
- 2 su bardağı un kontrollü olarak yavaş yavaş eklendikten sonra bir çimdik tuz eklenir.
- Öğütülmüş ceviz eklenir sonrasında rendelenmiş havuç eklenerek hamura dağılması sağlanır.
- Bu aşamada ceviz ve havuç çok karıştırılmaması gerekiyor yoksa ceviz ve havuç dibe çökebilir.
- Son olarak tereyağladığımız kek kalıbımıza karışım boşaltılarak önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst ayarda pişirilir.
Pancake Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
Pancake Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve şekeri el mikseriyle çırpalım.
- Ardından süt ilave edip karıştıralım .
- Sonrasın da un vanilya , kabartma tozunuda ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edelim .
- En olarak bir yemek kaşığı sıvı yağıda ekleyerek bi kez daha karıştıralım hamurumuz hazır .
- Tava önceden ısıtılmış olmalı.
- Önce kısık ateşte tavayı ısıtıyoruz, ısınan tavaya birer yemek kaşığı harçtan koyuyoruz(ben aparat kullandım)
- Pancakin ön yüzü göz göz olunca spatula yardımıyla çevirip arka yüzünü de pişirelim 🥰Afiyet Olsun.
Mini Altın Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Mini Altın Pankek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpalım.
- Geri kalan malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım.
- Tavamızı iyice ısıtalım ve altını kısalım.
- Harcımızdan alıp tavada önlü arkalı kızartalım. Afiyet olsun
Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gr tel kadayıf
- 2 su bardağı ceviz içi
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Şerbeti için
- 4 su bardağı bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 3-4 damla limon
Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbetini için şeker ve su kaynasın indirmeye yakın içerisine limonu damlatıp soğumaya bırakın.
- Tel kadayıfı ve yağları güzelce harmanlayalım.
- Kadayıfı 2 ye bölüp yarısını içi güzelce yağlanmış tepsiye eşit şekilde basalım.
- Arasına cevizi serpip üzerine kalan kadayıfı da basalım.
- 180c de kontrollü sekilde pişirelim.
- Kızarınca altını üstüne çevirip üstüne gelen yeride pişirelim.
- Kadayıf fırından çıkınca yaklaşık 10 dakika sonra şerbeti döktüm. Kıtır kıtır olsun diye. Biz çok beğendik deneyenlere afiyet olsun.
Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram oda ısısında margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağından iki parmak az damla çikolata
Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Margarin ve pudra şekerini karıştırıyoruz.
- Yumurtayı güzelce karıştırıp yediriyoruz.
- Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz.
- Son olarak da damla çikolatayı ekliyoruz.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayıp önceden yağladığımız tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişiriyoruz.
- Piştiğini altının pembe olmasından anlayabilirsiniz çünkü üstü zaten kızarmıyor Afiyet olsuun :).
15 Dakikada Fincanda Bebek Keki +7 Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı yoğurt suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu tozu
- 1 yemek kaşığı ruşeym
- 1 çay kaşığının yarısı kadar kabartma tozu
- 1 fiske tarçın
- İki çay kaşığı limon suyu
- 1 tam ceviz (Cam rendeden geçirdim)
- Aldığı kadar siyez unu
15 Dakikada Fincanda Bebek Keki +7 Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Yağladığınız fincanların diplerine paylaştırın.
- Tencereye kaynar suyu koyun ve fincanları oturtun.
- Fincanların yarısına kadar su olması gerek. Ben 10 dakikada pişirdim kürdan testi yaparak 10-12 dakika kadar pişirin. Ruşeym yerine yulaf unu, keçiboynuzu tozu yerine keçiboynuzu özü kullanabilirsiniz. Bebişlere afiyet olsun :).
Smoothie Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 su bardağı süt
- 2 orta boy muz
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Buz parçaları
Smoothie Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 2 adet muzun kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin.
- El blenderinin içerisine bal, tarçın ve sütü ekleyin.
- Üzerine dilimlediğiniz muzları da ilave edin ve karıştırmaya başlayın.
- Smoothie’nin kıvamı koyulaştığında, bardağa dökün. Karışıma koyacağınız buz parçalarını da blenderden geçirin ve servis esnasında karışıma ilave edin.
Çıtır Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 yumurta
- 1 tane sade soda(maden suyu)
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- 1 tane kabartma tozu
Çıtır Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsü julyen doğranır. Derin bir kaba alınır.
- Üzerine pul biber, kekik, tuz, karabiber vs. İstediğiniz baharatları ekleyip karıştırılır.
- Ayrı bir kapta 1 yumurta 1-2 dk çırpılır.
- Üzerine 1 şişe maden suyu eklenir.
- Un, kabartma tozu ve karbonat eklenip karıştırılır. Homojen bir karışım elde edilir.
- Bu karışım baharatlı tavukların üzerine dökülür.
- Üzeri streç ile kapatılarak 1 saat dolapta dinlendirilir.
- Dinlenen tavuklar sostan alınıp kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.
Tavuklu Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 parça tavuk (kemiksiz but)
- 1 su bardağı bulgur
- 6 su bardağı su
- 2 diş sarımsak
- Tuz karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuklu Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuk su da haşlanıp didilir.
- Bulgur yağda biraz kavrulup haşlanan 3 su bardağı tavuk suyu ilave edilip tuz eklenerek pişirilir.
- Piştikten sonra üzerine dövülmüş sarımsak, karabiber ve tavuklar eklenerek karıştırılıp dinlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Karnabahar Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 adet orta boy soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım su bardağı un
- 1 yumurta
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Kimyon
- Nane
- Çekilmiş ekmek
- (İsteğe bağlı olarak yeşil soğan da kullanılabilir)
Üzeri için
Karnabahar Köfte Tarifi Yapılışı
- Karnabaharın kök ve kalın kısımlarını alarak haşlıyoruz.
- Daha sonra haşlanan karnabaharı eziyoruz.
- Ezilmiş olan karnabaharın suyunu elimizle sıkarak bir kabın içerisine alıyoruz.
- Daha sonra diğer malzemeleri ekliyoruz.
- Şekil alabilecek kıvama geldiğinde hazırdır.
- Çekilmiş ekmeğin bir ölçüsü yoktur, isteğe bağlı az yada çok koyabilirsiniz. Ben ununu az çekilmiş ekmeği çok koyuyorum.