12 Aralık 2020 Cumartesi

Ay Poğaça Tarifi

 

Ay Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 1 paket yaş veya kuru maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İçi için

  • Peynir veya lor peyniri
  • Maydanoz
  • Kaşar peyniri

Ay Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Sütümüzü suyumuzu mayamızı ve şekerimizi kabımıza alıp karıştırıp 10 dakika bekletelim.
  2. Daha sonra yumurta akı tuz sıvı yağı ekleyip bir güzel karıştıralım. Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamurumuz olacak.
  3. Hamurumuzu 40 dakika veya 1 saat bekletelim.
  4. Hamurumuz mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeleri ayıralım.
  5. Her bir bezemizi çay tabağı büyüklüğünde açalım. Yukarıdan ortaya doğru kenarını kesmeyecek şekilde bıçakla veya kesme aparatı ile çizikler atalım.
  6. Peynirli içimizi ekleyip aşağıdan yukarı doğru saralım ve ay şekli verelim.
  7. Bütün hamurları aynı işlemi yapıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika arası pişirebilirsiniz afiyet olsun.

Pilav Üstü Tavuk Göğüslü Nohut Karışımı Tarifi

 

Pilav Üstü Tavuk Göğüslü Nohut Karışımı Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuk göğsü
  • 1 parça but
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 kaşık tereyağı
  • 2 bardak nohut
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Pilav Üstü Tavuk Göğüslü Nohut Karışımı Tarifi Yapılışı

  1. Pilavımızı sıcak suda bekletelim.
  2. Göğüs etimizi tencereye koyup haşlamaya başlıyoruz.
  3. Diğer bir yandanda nohutumuzu düdüklüde pişirmeye başlıyoruz.
  4. Etimizin suyunu pilavımız için ayırıyoruz.
  5. Pilavımızı yıkayıp süzüyoruz ve yağda iyice kavurmaya başlıyoruz.
  6. Kavrulduktan sonra tereyağı ile tavuk suyunu pilavın üstüne döküyoruz ,tavuk suyu az gelirse üzerine kaynar suyuda ekliyoruz. Pilavımızı pişiriyoruz.
  7. Etlerimizi didiklemeye başlayalım. Ve haşlanmış nohutuda süzgeçten geçirin suyu kalmasın.
  8. Bir tavayı ocağa alıp biraz sıvı yağ ekliyoruz ve didiklediğimiz eti koyuyoruz.
  9. Üstüne de nohutu koyuyoruz ve baharatları üzerine döküp karıştırmaya başlıyoruz.
  10. En son sunum tabağınızın için ilk etli nohut karışımından koyup üstünede pilav koyuyoruz.
  11. Servis tabağında ters çeviriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi

 

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay kaşığı şeker
  • Su
  • 2 çay kaşığı kahve tozu

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi Yapılışı


  1. Önce cezvemize suyu koyup hemen ardından kahve tozumuzu koyuyoruz.
  2. Sonra da kişi sayısına göre veya isteğe bağlı olarak 1-2 veya 3 çay kaşığı kahve tozumuzu ve şekerimizi koyuyoruz.
  3. Ardından 5 dk pişiriyoruz ve sürenin sonunda cezvemizi ocaktan alıyoruz. Bu kadar. Afiyet olsun.

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek (Tam Ölçülü) Tarifi

 

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 paket kabartma .tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 orta boy havuç
  • 1 avuç ceviz
  • 2 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı


  1. Yumurta ve şeker iyice köpürünceye ve özleşene kadar çırpılır (Yaklaşık 5 dakika).
  2. Karışıma süt, sıvı yağ, tarçın, zencefil, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
  3. 2 su bardağı un kontrollü olarak yavaş yavaş eklendikten sonra bir çimdik tuz eklenir.
  4. Öğütülmüş ceviz eklenir sonrasında rendelenmiş havuç eklenerek hamura dağılması sağlanır.
  5. Bu aşamada ceviz ve havuç çok karıştırılmaması gerekiyor yoksa ceviz ve havuç dibe çökebilir.
  6. Son olarak tereyağladığımız kek kalıbımıza karışım boşaltılarak önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst ayarda pişirilir.

Pancake Tarifi

 

Pancake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu

Pancake Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri el mikseriyle çırpalım.
  2. Ardından süt ilave edip karıştıralım .
  3. Sonrasın da un vanilya , kabartma tozunuda ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edelim .
  4. En olarak bir yemek kaşığı sıvı yağıda ekleyerek bi kez daha karıştıralım hamurumuz hazır .
  5. Tava önceden ısıtılmış olmalı.
  6. Önce kısık ateşte tavayı ısıtıyoruz, ısınan tavaya birer yemek kaşığı harçtan koyuyoruz(ben aparat kullandım)
  7. Pancakin ön yüzü göz göz olunca spatula yardımıyla çevirip arka yüzünü de pişirelim 🥰Afiyet Olsun.

Mini Altın Pankek Tarifi

 

Mini Altın Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Mini Altın Pankek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpalım.
  2. Geri kalan malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Tavamızı iyice ısıtalım ve altını kısalım.
  4. Harcımızdan alıp tavada önlü arkalı kızartalım. Afiyet olsun

Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gr tel kadayıf
  • 2 su bardağı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 4 su bardağı bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3-4 damla limon

Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbetini için şeker ve su kaynasın indirmeye yakın içerisine limonu damlatıp soğumaya bırakın.
  2. Tel kadayıfı ve yağları güzelce harmanlayalım.
  3. Kadayıfı 2 ye bölüp yarısını içi güzelce yağlanmış tepsiye eşit şekilde basalım.
  4. Arasına cevizi serpip üzerine kalan kadayıfı da basalım.
  5. 180c de kontrollü sekilde pişirelim.
  6. Kızarınca altını üstüne çevirip üstüne gelen yeride pişirelim.
  7. Kadayıf fırından çıkınca yaklaşık 10 dakika sonra şerbeti döktüm. Kıtır kıtır olsun diye. Biz çok beğendik deneyenlere afiyet olsun.

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram oda ısısında margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından iki parmak az damla çikolata

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarin ve pudra şekerini karıştırıyoruz.
  2. Yumurtayı güzelce karıştırıp yediriyoruz.
  3. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz.
  4. Son olarak da damla çikolatayı ekliyoruz.
  5. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayıp önceden yağladığımız tepsiye diziyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişiriyoruz.
  7. Piştiğini altının pembe olmasından anlayabilirsiniz çünkü üstü zaten kızarmıyor Afiyet olsuun :).

15 Dakikada Fincanda Bebek Keki +7 Tarifi

 

15 Dakikada Fincanda Bebek Keki +7 Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı yoğurt suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu tozu
  • 1 yemek kaşığı ruşeym
  • 1 çay kaşığının yarısı kadar kabartma tozu
  • 1 fiske tarçın
  • İki çay kaşığı limon suyu
  • 1 tam ceviz (Cam rendeden geçirdim)
  • Aldığı kadar siyez unu

15 Dakikada Fincanda Bebek Keki +7 Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Yağladığınız fincanların diplerine paylaştırın.
  2. Tencereye kaynar suyu koyun ve fincanları oturtun.
  3. Fincanların yarısına kadar su olması gerek. Ben 10 dakikada pişirdim kürdan testi yaparak 10-12 dakika kadar pişirin. Ruşeym yerine yulaf unu, keçiboynuzu tozu yerine keçiboynuzu özü kullanabilirsiniz. Bebişlere afiyet olsun :).

Smoothie Tarifi

 

Smoothie Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 su bardağı süt
  • 2 orta boy muz
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Buz parçaları

Smoothie Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 2 adet muzun kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin.
  2. El blenderinin içerisine bal, tarçın ve sütü ekleyin.
  3. Üzerine dilimlediğiniz muzları da ilave edin ve karıştırmaya başlayın.
  4. Smoothie’nin kıvamı koyulaştığında, bardağa dökün. Karışıma koyacağınız buz parçalarını da blenderden geçirin ve servis esnasında karışıma ilave edin.

Çıtır Tavuk Kalamar Tarifi

 

Çıtır Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yumurta
  • 1 tane sade soda(maden suyu)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tane kabartma tozu

Çıtır Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsü julyen doğranır. Derin bir kaba alınır.
  2. Üzerine pul biber, kekik, tuz, karabiber vs. İstediğiniz baharatları ekleyip karıştırılır.
  3. Ayrı bir kapta 1 yumurta 1-2 dk çırpılır.
  4. Üzerine 1 şişe maden suyu eklenir.
  5. Un, kabartma tozu ve karbonat eklenip karıştırılır. Homojen bir karışım elde edilir.
  6. Bu karışım baharatlı tavukların üzerine dökülür.
  7. Üzeri streç ile kapatılarak 1 saat dolapta dinlendirilir.
  8. Dinlenen tavuklar sostan alınıp kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.

Tavuklu Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tavuklu Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk (kemiksiz but)
  • 1 su bardağı bulgur
  • 6 su bardağı su
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuklu Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk su da haşlanıp didilir.
  2. Bulgur yağda biraz kavrulup haşlanan 3 su bardağı tavuk suyu ilave edilip tuz eklenerek pişirilir.
  3. Piştikten sonra üzerine dövülmüş sarımsak, karabiber ve tavuklar eklenerek karıştırılıp dinlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Karnabahar Köfte Tarifi

 

Karnabahar Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Nane
  • Çekilmiş ekmek
  • (İsteğe bağlı olarak yeşil soğan da kullanılabilir)

Üzeri için

  • Yoğurt

Karnabahar Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharın kök ve kalın kısımlarını alarak haşlıyoruz.
  2. Daha sonra haşlanan karnabaharı eziyoruz.
  3. Ezilmiş olan karnabaharın suyunu elimizle sıkarak bir kabın içerisine alıyoruz.
  4. Daha sonra diğer malzemeleri ekliyoruz.
  5. Şekil alabilecek kıvama geldiğinde hazırdır.
  6. Çekilmiş ekmeğin bir ölçüsü yoktur, isteğe bağlı az yada çok koyabilirsiniz. Ben ununu az çekilmiş ekmeği çok koyuyorum.