13 Aralık 2020 Pazar

Tam Tarifli Enfes Kuymak Tarifi

 

Tam Tarifli Enfes Kuymak Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı, tereyağı
  • 1 su bardağı (200 ml) mısır unu
  • 3 su bardağı (200 ml) sıcak su
  • 200 gram kaşar yaklaşık 2 su bardağı
  • İsteğe bağlı tuz

Tam Tarifli Enfes Kuymak Tarifi Yapılışı

  1. Tam tarifli dışarıda yediklerinizi unutturacak kuymak (mıhlama tarifi) deneyeceklere şimdiden kolay gelsin😊
  2. Öncelikle kaşar peynirlerini küp küp doğrayalım. Ardından tereyağını tavamıza alıp eritelim fazla kızarmadan hemen mısır ununu ilave edelim kokusu çıkıncaya kadar 2-3 dakika kavuralım.
  3. Ardından sıcak suyumuzu ekleyeceğiz, dikkat etmemiz gereken yavaş yavaş eklenmeli mısır unu suyu hemen çeker çünkü.
  4. Yavaş yavaş suyumuzu eklerken bu arada karıştırmaya devam edelim akışkan bir kıvam aldıktan sonra kaşarlarımızı ekleyelim kaşarlar eriyene kadar hafif hafif karıştıralım.
  5. Servise hazır, afiyet olsun şimdiden 🌼

Haydari (Enfes Tarifiyle)

 

Haydari (Enfes Tarifiyle) İçin Malzemeler

  • 7-8 kaşık süzme yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 buçuk yemek kaşığı nane
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Haydari (Enfes Tarifiyle) Yapılışı

  1. Tereyağını ve naneyi biraz kızartalım.
  2. Sonra kasemize yoğurdu, kıyılmış dereotunu, naneli tereyağını, tuzu ve sarımsağı koyup güzelce karıştıralım.
  3. Afiyet olsun 😍.

İncirli Kurabiye Tarifi

 

İncirli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 2 su bardağı tepeleme un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 6-7 adet kuru incir
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

İncirli Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. İlk olarak kuru incirleri 10 dakika kadar sıcak suda bekletelim. Sonra incirleri küçük küçük doğrayalım. Daha sonra karıştırma kabına tereyağı ve pudra şekerini alıp iyice karıştıralım.
  2. Sonra sıvı yağ ve yumurtayı katıp karıştıralım. Önce nişastayı sonra unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Son olarak tarçın, kuru incir ve cevizleri ekleyip hamurumuzu yoğuralım.
  3. Yumuşak ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayarak, fırın tepsisine dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim. Kurabiyemiz fırında çok kalırsa sertleşebilir.
  5. Kontrollü olarak pişirelim ılıyan kurabiyeleri servis tabağına alıp, üzerine pudra şekeri ve tarçın serpip servis edebilirsiniz.

Orjinal Brownie Tarifi

 

Orjinal Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram bitter çikolata
  • 160 gram tereyağı
  • 130 gram un
  • 1 tutam tuz
  • 220 gram şeker
  • 4 adet yumurta

Orjinal Brownie Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri çırpma teliyle 2 dakika karıştırın ardından içine 130 gram unu ve 1 tutam tuzuda ekleyin ve 1 dakika çırpın.
  2. Ardından bir sos tenceresine tereyağını alın ve eritin ardından tencereyi ocaktan alın içine çikolataları kırın ve çikolataların erimesini bekleyin .
  3. Ardından çikolatalı karışımını yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin ve spatula ile sıyırın ardından 26 cm lik yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına brownie karışımını boşaltın.
  4. 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin brownieniz hazır.
  5. Afiyet olsun.

Pratik Kedidilli Coco Star Pasta Tarifi

 

Pratik Kedidilli Coco Star Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 tane kedidili bisküvi
  • 1 su bardağı süt

Ara Kat İçin

  • 1 poşet krem şanti
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 su bardağı hindistan cevizi

Üst Kat İçin

  • Hazır çikolata sosu

Pratik Kedidilli Coco Star Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Kedidili bisküvileri süte batırıp borcam tepsiye dizelim.
  2. Sütle krem şantiyi çırpalım.
  3. Üzerine pudra şekeri ve hindistan cevizi ilave edip karıştıralım.
  4. Bisküvilerin üzerine dökelim.

Yumuşacık Ev Köftesi Tarifi

 

Yumuşacık Ev Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yumuşacık Ev Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı küçük küçük doğrayalım. Sarımsağı rendeleyip maydanozları ince ince doğrayalım.
  2. Diğer malzemelerin hepsini karıştırıp güzelce yoğuralım. Elimizle şekil verip buzdolabında 1 saat bekletelim.
  3. Tavaya çok az sıvı yağ döküp köfteleri kızartalım.
  4. Kızarmış patates, keşkeş soğanı ve kızarmış domates ile servise hazırlayalım 🌹 afiyet olsun 🌹.

Köz Biber Buğday Ve Kuru Fasulye Tarator Tarifi

 

Köz Biber Buğday Ve Kuru Fasulye Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 5 tane közlenmiş kapya biber
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz

Köz Biber Buğday Ve Kuru Fasulye Tarator Tarifi Yapılışı

  1. Sarımsağı ezelim dereotunu ince ince doğrayalım ve yoğurtla karıştıralım.
  2. Közlenmiş kapya biberi doğrayalım, kuru fasulye ve buğdayı ekleyip tuzunu ilave edelim karıştıralım.
  3. Servise hazırlayalım 🌹 afiyet olsun 🌹.

Pirinçli Yayla Çorbası Tarifi

 

Pirinçli Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardak yoğurt
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 tutam tuz
  • 1 kaşık sana yağı
  • Zeytin yağı
  • 1 kaşık un
  • 1 adet yumurta
  • Nane

Pirinçli Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta un yoğurt pirinç tuz bir tencereye alınır. Daha sonra kaynayana kadar pişirilir.
  2. Üzerine 1 kaşık sana yağı eklenir. Üzerine biraz su ekleyelim fakat çok açık bir kıvam olmamalı suyunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  3. Ayrı bir tavada zeytin yağı kızdırılır ve nane eklenir nanenin yanmamasına dikkat edin sonrasında servis edebilirsiniz.
  4. Deneyenler afiyet olsun ♥️.

Pratik Çiğ Köfte Tarifi

 

Pratik Çiğ Köfte Tarifi Uzun Uzun Yoğurmaya Gerek Yok İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı su
  • 1 tane büyük boy soğan(Suyu sıkılmış olacak)
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı isot
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığından biraz fazla pul biber (Bu size kalmış )
  • 1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi yada limon

Pratik Çiğ Köfte Tarifi Uzun Uzun Yoğurmaya Gerek Yok Yapılışı

  1. Öncelikle bulguru 1 su bardağı sıcak suyla kabarması için kenarda bekletelim.
  2. Sonra soğanı rendeleyip suyunu süzdürelim sarımsağı da rendeleyelim kabaran bulgurun üzerine tüm malzemeler atıp kaşık yardımıyla karıştıralım.
  3. Sonra blender yardımı ile belli aralıklarla blenderi dinlendirerek harcı blender dan geçirelim 15 dakika kadar.
  4. Sonra bir iki kere elimizle yoğurup sıkıp servis edebilirsiniz ❤️ afiyet olsuuun 🥰

Şerbetsiz Un Helvası Tarifi

 

Şerbetsiz Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı tozşeker

Şerbetsiz Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tereyağını tencereye alalım ve eritelim daha sonra unu ekleyelim ve kokusu çıkana kadar ve rengi hafif koyulaşana kadar kavuralım.
  2. Kavrulan unu ocaktan alalım ve tozşekerini dökelim karıştıralım toz şeker tamamen eridikten sonra tabağa servis edelim.
  3. Şimdiden afiyet olsun 🤤.

İrmik Helvası Tarifi

 

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram margarin
  • 3,5 şu bardağı irmik
  • 2,5 şu bardağı süt
  • 2,5 şu bardağı su
  • 2,5 şu bardağı şeker
  • 1 avuç yer fıstığı

İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Sütü bir tencereye kaynaması için bırakalım.
  2. Şu ve şekeri ayrı bir tencereye alalım ve kaynamaya bırakalım.
  3. Diğer taraftan margarini bir tencereye alalım eridiğinde fıstıkları atıp biraz kavuralım üzerine irmiği ekleyip rengi değişip pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. Kavrulan irmiğin üzerine önce şerbeti dökelim ilk döküşte sıçrayacaktır hemen kapağı kapatıp sıçramasının geçmesini bekleyin sonra sütü de üzerine ekleyin.
  5. Suyu çekip istediğimiz kıvamı alana kadar karıştıralım.
  6. Tamamen suyunu çekip kıvamı aldıktan sonra ocaktan alıp kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. Helvamız hazır 😋.
  7. Afiyet olsun.

Harika Profiterol Ekler Tarifi

 

Harika Profiterol Ekler Tarifi İçin Malzemeler

Hamur İçin

  • Yarım paket margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 3 yumurta

İç Dolgusu İçin

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Çikolata sosu
  • Hazır sos ya da benmari usulü eritip biraz süt ya da yağ ile açılmış çikolata

Harika Profiterol Ekler Tarifi Yapılışı


  1. Margarini eritin. Suyu ekleyip kaynatın ununu ilave edip biraz kavurun. Soğumaya alın daha sonra çırpıcı ile çırpmaya devam ederken yumurtaları birer birer ekleyin.
  2. Püf noktası hamuru iyice kabartana kadar çırpıcı ile çırpmak.
  3. 175 derecede fanlı ayarda kabarana kadar pişirin 25 dakika gibi b ir sürede oldu benimki.
  4. Şekil vermek için sıkma torbası ya da yemek kaşığı kullanın.
  5. Muhallebisini hamur fırındayken pişirin.
  6. Tüm malzemeleri karıştırıp pişirin kaynayınca ocaktan alıp vanilini ekleyin.
  7. Fırından çıkardığınız hamurlar 5 dakika soğusun.
  8. Hamurları ikiye kesip hepsinin içine 1 dolu olmayan yemek kaşığı iç harç koyun.
  9. Sosu hazırlayın dökün.
  10. Dolapta bekletin.
  11. Afiyet olsun.

Kaşarlı Kekikli Poğaça Tarifi

 

Kaşarlı Kekikli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 bardak ılık süt
  • 1 bardak ılık su
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

İçi İçin

  • Kaşar peynir

Üzeri İçin

  • Yumurta
  • Kekik

Kaşarlı Kekikli Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Sıvılarla mayamızı açalım daha sonra şekeri tuzu ve unu ekleyelim. Yumuşak bir kıvam elde etmeliyiz ununu yavaş yavaş ilave edin ele yapışmayan bir kıvam olmalı.
  2. Hamur piştikten sonra zaten epey şişiyor o yüzden küçük parçalar alalım ve hiç un kullanmadan hafif açıp kaşar peynir koyup tepsimize dizelim.
  3. Önce yumurtamızı sonrasında hafif bir biçimde kekiğimizi dökelim. 180 derecede 10 ila 15 dakika pişirelim.
  4. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun♥️.