15 Aralık 2020 Salı

Hazır Çikolata Sosundan Islak Kek Tarifi

 

Hazır Çikolata Sosundan Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Sosu;

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 2.5 su bardağı süt

Hazır Çikolata Sosundan Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker iyice çırpılır köpürene kadar daha sonra süt sıvı yağ eklenir karıştırılır .
  2. Ardından kakao vanilya ve kabartma tozu eklenir çırpılır .
  3. Sonra un eklenir biraz karıştırılıp borcama dökülür.
  4. Daha sonra çikolata sosu hazırlanır ardından pişen kek süt ile ıslatılır sos üzerine dökülür istenilen şekilde süslenir. Afiyet olsun 🤭.

En Pratik Tam Kıvamında Profiterol Tarifi

 

En Pratik Tam Kıvamında Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • Yarım paket margarin (125 gr)
  • 1 su bardağı un
  • 4 yumurta

Üzeri için;

  • 1 paket çikolata sosu

İç kreması için;

  • 1 paket pasta kreması
  • 1 paket krem şanti

En Pratik Tam Kıvamında Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Su ve margarini margarin eriyene kadar kaynatın üzerine 1 bardak unu ilave edin yarım dakika pişirin.
  2. Ocaktan alın ılıyınca önce 2 yumurta kırın çırpın hamur kıvamına gelince 2 yumurta daha kırın toplam 4 yumurta kırdığınız hamuru içine çırpın .
  3. Kıvam alınca cevizden küçük fındıktan büyük hamurları aralıklı olarak tepsiye dizin 180* derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin ( püf noktası tam pişmeden fırını açmayın söner içi hamur olur)
  4. Fırından çıkardığınız profiterol hamurlarını ortadan bölüp kremasını doldurun kreması için 1 paket hazır kremayı tarife göre hazırlayın.
  5. 1 paket krem şantiyide tarife göre hazırlayıp ikisini karıştırın üzeri için 1 paket çikolata sos u tarife göre yapın üzerine dökün afiyetler.

Tramisu Tarifi

 

Tramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedidili bisküvi

Kedidilini ıslamak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Muhallebi için;

  • 4,5 su bardağı süt
  • 4,5 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 200 gram labne peyniri

Tramisu Tarifi Yapılışı

  1.  Labne peyniri ve tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini tencereye alıp iyice karıştırıp ocağa alıyoruz.
  2. İlk sıcaklık çıktıktan sonra labne ve tereyağını da ekleyip karıştırıyoruz muhallebimiz böylece hazır.
  3. Kuplarımızın dibine önce muhallebiden daha sonra ısladığımız kedidili bisküvilerinden sonra üst kata yine muhallebi döküyoruz.
  4. Tatlılarımız soğuduktan sonra kakao serpip dilediğimiz şekilde servis yapıyoruz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊

Portakal Bulamacı Tarifi

 

Portakal Bulamacı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı portakal suyu

Portakal Bulamacı Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri uygun bir tencereye koyup karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra ocağın üstüne koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  3. Sonra kaselere pay ediyoruz servise hazır ister sıcak ister soğuk yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun😇.

Havuçlu Patatesli Ekşili Köfte Tarifi

 

Havuçlu Patatesli Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için ;

  • 200 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 kahve fincanı yıkanmış pirinç
  • 2-3 kaşık galeta unu
  • Pulbiber kırmızı toz biber tuz
  • 1 kahve fincanı su
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç

Terbiyesi için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tane limon suyu ( çok ekşi istemezseniz yarım limon da olur)

Havuçlu Patatesli Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce köftemizi hazırlayalım. Tüm malzemeyi ve pirinci de alıp yoğuralım.
  2. Bu aşamada su koyulduğu için eğer sulu olursa galeta unu ekleyebilirsiniz.
  3. Köftelerimiz hazır olunca bir tepsi yada düz bir tabağa un serpiyoruz.
  4. Köfteleri yuvarlak yapıp unlu tabağa koyuyoruz. Hepsi bitince sallıyoruz tüm köfteler una bulanması için.
  5. Ardından tenceremize sıvı yağı alıyoruz. Havucu küp küp doğrayıp biraz pişiriyoruz. Ardından patatesi ekliyoruz.
  6. Üzerini 2 3 parmak geçecek kadar su ekliyoruz köfteleri de koyup kapağını kapatıp kaynamaya alıyoruz.
  7. Bu arada bir kap da yoğurt limon suyu ve yumurta sarısını çırpıyoruz.
  8. 5 -10 dakika kadar kaynayan çorbamızdan bir kepçe alıp sosa ekliyoruz .
  9. Ardından sosu çorbamıza yavaş yavaş ekliyoruz. Karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.
  10. Tüm malzemeleri pişene kadar pişiriyoruz son aşama da üzerine tereyağında nane ve pul biber kızdırıp döküyoruz. Ve çorbamız hazır 😍😍☺️.

Sağlıklı, Tavada Dev Kurabiye Tarifi

 

Sağlıklı, Tavada Dev Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yulaf unu veya tam buğday
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal veya pekmez
  • yarım çay bardağı süt
  • vanilya özü veya vanilya
  • yarım paket kabartma tozu

Sağlıklı, Tavada Dev Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Malzemelerimizi sıvıdan katıya doğru karıştırıyoruz.
  2. Karışımımızı yağladığımız tavada ince bir tabaka halinde yayıyoruz.
  3. Dilerseniz içerisine ve üzerine parça çikolata ekleyebilirsiniz.
  4. Kurabiyeyi ince olarak yaymaya dikkat edin kullandığınız tava büyük olsun.
  5. 10-15 dakika kadar en kısık ateşte pişiriyoruz ve afiyetle yiyoruz!🌼.

Gelin Çantası Tarifi

 

Gelin Çantası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Arası için;

  • Hazır pastacı kreması veya kremşanti

Gelin Çantası Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri çırpma teli ile karıştıralım. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  2. Daha sonra kakao vanilya kabartma ve unu azar azar ekleyelim.
  3. Çok koyu kıvamda olmayacak hamurumuz akışkan olmalı.
  4. Ona göre unu kontrollü ekleyin. Ardından krep tavasının altını açalım.
  5. Tavaya yağ ilave etmiyoruz hamurdaki yağ yeterli.
  6. Tava kızdıktan sonra hamurdan tavamıza koyalım.
  7. Kısık ateşte sadece bir tarafını pişiriyoruz. (arkalı önlü pişmeyecek. )üstte kalan kısımda pişiyor çiğ kalmıyor endişeniz olmasın☺️
  8. Tüm hamuru bu şekilde tamamlayalım. Ardından pastacı kremasını hazırlayalım.
  9. Ortasına krema dan koyup resimlerdeki gibi üçgen şeklini verelim.
  10. Üstlerine kalan kremadan sıkma torbası ile sıkalım.
  11. Toz Antep fıstığı ve şekerlemelerle süsleyelim.

Mantı Tarifi

 

Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar su
  • 500 gram kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 er tatlı kaşığı karabiber, pulbiber, tuz
  • Sumak, nane
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça

Mantı Tarifi Yapılışı

  1. Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırıp, bolca yoğurup, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Kıymanın içine rendelenmiş, soğan, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları (sumak ve nane hariç) ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Hamuru bezelere ayırıp bir bezesini ince bir şekilde açıyoruz.
  4. Açılan hamuru kare kare kesiyoruz. İç harçtan her birine ufak ufak koyup hamuru büküyoruz.
  5. Kaynayan suda haşlayıp servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı tereyağlı sos döküyoruz.
  6. Nane ve sumakla süsleyip servis ediyoruz.
    Afiyet olsun.

Susamlı Mozaik Topları Tarifi

 

Susamlı Mozaik Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 10-15 adet bebe bisküvi
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket kakao

Süsleme için;

  • Susam

Susamlı Mozaik Topları Tarifi Yapılışı

  1. Süt, tereyağ, şeker ve kakaoyu bir tencereye alarak pişiriyoruz.
  2. Bir kenarda bisküvileri ve cevizi iri parçalar halinde kırıyoruz.
  3. Sosun ilk sıcaklığı çıkınca bisküvi ve cevizleri içine katıp kaşık ile iyice karıştırıyoruz.
  4. Hafif ılıyınca elimizi arada su ile ıslatıp parçalar alarak yuvarlıyoruz.
  5. Susama bulayıp servis tabağına alıyoruz.

Nohutlu Patates Sulusu Tarifi

 

Nohutlu Patates Sulusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı nohut
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı domates sosu veya 2 domates rendesi
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Nohutlu Patates Sulusu Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri minik küpler halinde doğradım.
  2. Tencereye yağ ve salçayı koyup biraz kavurup domates sosunu ekledim.
  3. Sonra patates ve nohutu ekledim tüm baharatlarda ekleyip biraz ocakta bu şekilde karıştırıp üzerini.
  4. Biraz fazlaca geçecek kadar sıcak su ekledim.
  5. 10 dakika normal ateşte daha sonra kısık ateşte patatesler biraz yumuşayana kadar pişirdim.
  6. İsterseniz et veya tavuk da ekleyebilirsiniz biz bu hali ile daha çok seviyoruz daha hafif oluyor.

Afiyet olsun.

Nutellalı Fındıklı Kurabiye Tarifi

 

Nutellalı Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kasığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket margarin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık

Nutellalı Fındıklı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp ele yapışmayacak şekilde yoğurup, 180 derece önceden ısıtılmış fırına vermelisiniz.
  2. Soğuduktan sonra üzerine nutella sürüp üzerini fındığa batırarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂.

Karamelize Kabak Tatlısı Tarifi

 

Karamelize Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo soyulmuş kabak
  • 2,5 su bardağı şeker(kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı şeker(fırına atmadan önce karameli için)

Karamelize Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı


  1. Fırında kabak tatlısı tarifi yapılışı soyulmuş kabakları bir parmak kalınlığında dilimleyin.
  2. Derin bir tencerenin içerisine alıp üzerine şekeri ve tuzu ilave edin ve bir gece buzdolabında üstü kapalı şekilde bekletin.
  3. Ertesi gün sulanmış kabakları ocakta 15-20 dk pişirin.
  4. Tencerede kalan suyuyla beraber tepsiye dizin.
  5. 1 su bardağı şekeri tavaya alıp kısık ateşte şekerler tamamen erinceye 1 su bardağı ılık su ekleyip karamelize yapıyoruz .
  6. Yaptığımız karameli tepsiye dizdiğimiz kabakların üzerine gezdirip fırına atıyoruz.
  7. Fırında yaklaşık 15-20 dk fırında pişiriliyor.
  8. Fırından çıkan kabaklar soğuyunca servis tabağına alınır.
  9. Tahin veya cevizle servis edilir. Afiyet olsun🌸.

Kat Kat Tarifi

 

Kat Kat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru ( ben 6 adet kullandım)
  • Çikolata
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı

Kat Kat Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle milföy hamurlarını ikiye bölüp bir tarafına çikolatayı koyuyoruz ve üzerini kapatıyoruz.
  2. Üzerine yumurtayı sarı