16 Aralık 2020 Çarşamba

Dumanı Üstünde Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

 

Dumanı Üstünde Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7adet orta boy mantar
  • 2.5 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 dış sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 .5 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı süt
  • Karabiber

Dumanı Üstünde Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ayrı bir yerde çorba için 5. 5 bardak suyu kaynatmaya başlıyoruz.
  2. Küçük küçük doğradığımız mantarlarlar ayçiçek yağı ile harlı ateşte soteliyoruz ki suyunu salmasın.
  3. Suyunu çekince 1 dış doğranmış sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı ve 3 çorba kaşığı unu ekleyip un kavrulup kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve kaynar suyu ekliyoruz .
  4. Ve hızlıca 1-2 dakika karıştırıyoruz ve 10 dakika kadar kaynayınca 1 su bardağı sütü karıştırarak ekliyoruz ve yaklasik6-7 dakika daha pişiriyoruz.
  5. Tuz ve karabiber ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Tavada Kolay Kek Tarifi

 

Tavada Kolay Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Arası için;

  • 2 paket pasta kreması
  • 3 su bardağı süt
  • Muz
  • Damla çikolata
  • Sıvı krema

Tavada Kolay Kek Tarifi Yapılışı

  1. 3 adet yumurtayı, toz şekeri beyaz olana kadar çırpalım.
  2. Daha sonra kekin diğer malzemelerini ekleyelim iyice çırpalım.
  3. Kekimizi 3 tane aynı boy kaseye dökelim 
  4. Sırasıyla birinci kasemizden başlayarak tavamızı yağlayıp kekimizi pişirelim (kısık ateşte pişecek) ağzına kapak kapatalım ara ara kontrol edelim.
  5. Kürdanla pişip pişmediğine bakalım.
  6. Kekimiz pişince kapağı kapalı bir tabağa koyalım. (yumuşak kalması için. ).
  7. 2 poşet pasta kremasını 2. 5 su bardağı sütle hazırlayalım pastamızın aralarına sürelim.
  8. Muzu damla çikolatamızı her kata koyalım en üstüne de isteğe bağlı sıvı krema ve çikolata eritip dökebilirsiniz.
  9. Ben dökmedim. Çok lezzetli hafif bir kek oluyor afiyet olsun :).

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuk göğsü
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • Pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Bir tutam nane
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuğumuzu tuzla yıkayalım kötü kokusu gitsin diye.
  2. Tavuğu jülyen keserek tavamıza alalım.
  3. Biraz kavurduktan sonra malzemelerimizi teker teker ekleyelim.
  4. Kapağı kapalı biraz pişirdikten sonra kapağı açık 5 dk daha pişirelim yemeğimiz hazırdır.

Çikolata Soslu Dolgulu Kek Tarifi

 

Çikolata Soslu Dolgulu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Dolgu kreması için ;

  • 1 paket muzlu puding
  • 1 paket kremşanti
  • 3.5 su bardağı süt

Üzeri için ;

  • 1 paket çikolata sos
  • 2,5 su bardağı süt

Çikolata Soslu Dolgulu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtalar ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın.
  2. Bir mikser yardımıyla, yüksek devirde toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
  3. Süt ve sıvı yağı ekledikten sonra karıştırmaya devam edin.
  4. Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip karıştırın.
  5. Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra kek harcını bir spatula yardımıyla karıştırın.
  6. Yağlanmış düz bir kek kalıbının içeresine boşaltın.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 45 dk pişirin.
  8. Kekin dolgu kısmı içinse süt ile pudingi ocakta kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  9. Ocaktan aldığımız pudingin içerisine bir paket toz şantiyi döküp pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
  10. Fırından çıkardığımız kekin sıcağı çıktıktan sonra şantili puding karışımı spatula ile kekimizin üzerine sürelim.
  11. Son olarak pudingimizin üzerine süt ile karıştırarak pişirdiğimiz çikolata sosumuzu gezdirip 5-6 saat dolapta soğuttuktan sonra servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Fırında Karnabahar Tarifi

 

Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • Karnabahar
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 bardak süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 250 gram kaşar
  • Tuz

Fırında Karnabahar Tarifi Yapılışı


  1. Karnabaharı minik parçalar ayırıp kaynar suda haşlayalım.
  2. Haşlanan karnabaharları süzüp yağlanmış tepsiye alalım.
  3. Tencerede tereyağı da unu kavuralım. Üzerine 2 bardak soğuk süt ve tuz ilave edelim. Kaynamaya başlayınca altını kapatalım.
  4. Karnabaharların üzerine yaptığımız sosu dökelim.
  5. Üzerine rendelenmiş kaşar ilave edelim.
  6. 190 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim.

Yeşil Fıstıklı Dondurma Tarifi

 

Yeşil Fıstıklı Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr fıstıklı dondurma150 gr kaymaklı dondurma50 gr iri çekilmiş antepfıstığı50 gr rendelenmiş çikolata

Yeşil Fıstıklı Dondurma Nasıl Yapılır?

Birer porsiyonluk 2 metal sufle kalıbının içini streç folyo ile kaplayın. Fıstıklı dondurmayı her iki kalıba paylaştırıp bastırarak yerleştirin ve ortasını çukurlaştırın.

Kaymaklı dondurmayı boşluklara paylaştırıp bastırarak doldurun. Streç folyonun sarkan kısımlarını üzerine katlayıp kapatın ve kalıpları buzlukta bekletin.

Kalıpları buzluktan çıkarıp birkaç dakika bekletin. Folyoyu açıp kalıbı servis kâsesine ters çevirerek kapatın ve dondurmayı çıkarın. Folyoyu yavaşça üzerinden alın. Antepfıstığı ile süsleyip hemen servis yapın.
Afiyet olsun.

Maskolin Salatası Tarifi

 

Maskolin Salatası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket Akdeniz yeşilliği
  • 2 dilim tost ekmeği
  • 10 bebek mısır
  • 5 küçük turp
  • 100 gr soya filizi

Sos için

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • Tuz

Maskolin Salatası Nasıl Yapılır?

  • Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp suyunu süzdürün. Geniş bir kaseye alın. Soya filizlerini ekleyip harmanlayın.
  • Turpları yıkayıp kabuğunu alacalı soyun. İnce dilimleyerek salataya ekleyin. Üzerine mısırları dizin.
  • Tost ekmeklerini küp şeklinde doğrayın. Bir tepsiye alarak fırın ızgarasında her iki tarafını da kızartın.
  • Küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu, balzamik sirke ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Ekmekleri yerleştirip bekletmeden tüketin.
  • Maskolin salatasını, kadınbudu köftenin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Maskolin Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız malzemelerin taze olmasına özen gösterin.
  • Tarife başlamadan önce; Akdeniz yeşilliği, turp ve mısırları bol suda durulayın. Ardından kağıt havlu üzerinde kurutun.
  • Malzemeler uzun zamandır buzdolabında kaldıysa, bir kaba buzlu su koyun ve sebzeleri bu kapta bekletin.
  • Dilerseniz, bebek mısır yerine haşlanmış süt mısır taneleri de kullanabilirsiniz.
  • Salatayı yemeğin hemen öncesinde yapın. Aksi takdirde suyunu salar.
  • İsteğe göre servis ederken, üzerinde bir tatlı kaşığı nar ekşisi gezdirebilirsiniz.

1 Porsiyon Maskolin Salatası Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan maskolin salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir.

Kaşarlı Köfte Tarifi

 

Kaşarlı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr koyun ve dana karışımı kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 2 küçük dilim bayat ekmek içi
  • 150 gr kaşar peyniri
  • Yeteri kadar kıyılmış maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır?

  • Köfte harcı için; Kuru soğanı ince ince rendeleyin. 
  • Maydanoz yapraklarını ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.
  • Bir karıştırma kabına kıyma, soğan, ufalanmış bayat ekmek, maydanoz ve baharatlar ekleyerek yoğurun.
  • Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Avcunuzun içine bir miktar harç alın, orta kısmına rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
  • Daha sonra hafifçe bastırarak kapatın ve şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış tavada köfteli arkalı önlü olarak kızartın.
  • Hazırladığınız kaşarlı köfteyi, piyaz ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Kaşarlı Köfte Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Köfte harcını buzdolabında dinlendirmek istiyorsanız, yumurta eklemeyebilirsiniz.
  • Bayatlayan ekmekleri elinizle ufalayın veya rondodan geçirin.
  • Artan köfte harcını şekil verdikten sonra buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
  • Kaşar peynirini rendelemek yerine, küçük küpler halinde de kesebilirsiniz.
  • Kızarttığınız köfteleri, kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzün.

Kabak Çorbası Tarifi

 

Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 2 kabak
  • 25 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • 500 ml su
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz

Üzeri için

  • 20 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kabakları yıkayın, kabuklarını soyun ve ince ince rendeleyin.
  • Tereyağını tencerede eritin ve üzerine unu ilave edip hafif sararıncaya kadar kavurun.
  • Sütü su ile karıştırıp unun içerisine yavaş yavaş eklerken karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş kabakları ilave edin.
  • Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra dereotunu ince kıyarak çorbaya ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı pulbiber ekleyin.
  • Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine biberli yağ döküp ve kıyılmış dereotu serpiştirin.
  • Kabak çorbasını, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.

Kabak Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çorbanın içerisine çok fazla un koymak istemiyorsanız, bir adet patates ekleyerek tadını dengeleyebilirsiniz.
  • Kabak çorbasının içerisine süt yerine krema ilave ederek, koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Biberli sosu hazırlarken, biberlerin çok fazla yanmamasına özen gösterin.
  • Kullanacağınız kabakların olgun ve taze olmasına dikkat edin. Çorbanın kıvamı koyu olursa, azar azar süt ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Kabak Çorbası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan 100 gramlık kabak çorbası yaklaşık 20, bir kase çorba ise ortalama 30 kaloridir. 

İmaret Çorbası Tarifi

 

İmaret Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet limon
  • Karabiber

İmaret Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sütü tencereye koyarak ocağın altını yakın.
  • Bu esnada pirinçleri bol su ile yıkayın ve süzün.
  • Süt kaynamaya başladığında pirinçleri ekleyin.
  • Süt kaynamaya devam ederken, soğanları ince ince kıyın.
  • Küçük bir tavanın içerisine sıvıyağ ekleyin ve soğanları yağda kavurun.
  • Kavurduğunuz soğanları da çorba tenceresinin içine ekleyin.
  • Bir kasenin içinde un, yumurta ve bir fincan suyu karıştırın.
  • Tenceredeki çorbadan 2 yemek kaşığı alarak terbiyeye ekleyin ve karıştırarak ılımasını sağlayın.
  • Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş çorbanın içerisine ekleyin ve karıştırın.
  • Çorbayı 2 taşım daha kaynatıp baharatlarını ekledikten sonra altını kapatın.
  • Küçük tavada tereyağını eritin. İçine pul biber ve naneyi ekleyerek karıştırın.
  • Çorbayı servis kaselerine paylaştırdıktan sonra, pul biberli sosu üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.

Ovmaç Çorbası Tarifi

 

Ovmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un

Diğer malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates (rendelenmiş)
  • 1/2 yemek kaşığı salça
  • 1.5 litre su
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Ovmaç Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kabın içerisine tuz, yumurta ve unu alarak hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini kapatarak kenara alın.
  • Soğanları ince ince doğrayın. Çorba tenceresinin içine tereyağını ekleyerek eritin.
  • Eriyen yağa soğanları ekleyin ve kavurun. Soğanlar pembeleşmeye başladığında üzerine salça ve domates rendesini de ekleyin.
  • Sarımsakları ince ince kıydıktan sonra tencereye ekleyin. Ardından suyu da ilave edin ve karıştırın.
  • Çorbayı kaynamaya bıraktıktan sonra hamuru küçük parçalar haline getirin.
  • Çorba bir taşım kaynadıktan sonra, hamur parçalarını da yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
  • Daha sonra tuz, karabiber, pul biber ve naneyi ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Ovmaç çorbasını, kızarmış ekmek dilimleri ile servis edin. Afiyet olsun.

Ovmaç Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • İsteğe göre çorbanın içerisine kıyma, fasulye veya nohut ekleyebilirsiniz.
  • Aroma katmak için normal su yerine et suyu kullanın.
  • Tereyağın yanmasını önlemek için, bir yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin.
  • Hazırladığınız çorbaya 1 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt ekleyebilirsiniz. 

Bolu Köftesi Tarifi

 

Bolu Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana ve kuzu kıyması karışımı
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş mengen peyniri (kaşar peyniri de olur)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Bolu Köftesi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sarımsakları rendeleyin ve soğanları ince ince doğrayın.
  • Maydanozları yıkayıp süzdükten sonra, ince ince kıyın.
  • Bir kabın içerisine kıymayı alarak içerisine soğan, sarımsak ve yumurtayı ekleyin.
  • Bayat ekmek içini ufalayarak karışıma ekleyin.
  • Ardından baharatları da ekleyerek yoğurun.
  • Daha sonra rendelenmiş mengen peyniri de ekleyin ve yoğurun.
  • Vaktiniz varsa, köfteyi kapalı bir kaba koyarak 1 gece buzdolabında dinlendirin.
  • Vaktiniz yoksa, streç film ile örterek 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle şekil verin.
  • Köfteleri ızgara veya tavada kızarttıktan sonra servis tabağına alın.
  • Bolu köftesini bol soğanlı piyaz ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Bolu Köftesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Köfte yapımında hem dana, hem de kuzu kıyması kullanın.
  • Mengen peyniri bulamıyorsanız, kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
  • Bolu köftesinin en önemli püf noktalarından biri güzelce dinlendirmektir.
  • Köfteyi kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzün.

Iza Bulgur Pilavı Tarifi

 

Iza Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ıza bulguru
  • 2 adet domates
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Iza Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencere içerisine bulguru ekleyin ve üzerine 4 bardak su ekleyerek ıslatın.
  • Bulgurun şişmesi için bir süre bekleyin.
  • Sarımsağı ince ince kıyın ve tereyağını bir tencereye alın.
  • Yağ eridiğinde içine sarımsağı ekleyerek kavurun.
  • Ardından ıslattığınız bulguru ekleyin.
  • Daha sonra su, tuz ve rendelenmiş domates ilave edin.
  • Bulgur suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Bulgur suyunu çekip tamamen piştiğinde ocağın altını kapatın.
  • Tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika demlenmesi için bekleyin.
  • Iza bulgur pilavını, orman kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.