17 Aralık 2020 Perşembe

Fırında Nefis Soslu Tavuk Tarifi

 

Fırında Nefis Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 kutu sıvı krema
  • 1,5 tatlı kaşığı nişasta, çeyrek bardak su içerisinde karıştırılmış şekilde olacak.
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kadar da çok ince kıyılmış maydanoz, dereotu, varsa frenk soğanı.

Fırında Nefis Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğüslerini fırın kabınıza yerleştirip üzerini tuzlayın.
  2. Tereyağı ve zeytinyağı eklediğiniz tavada ince kıyılmış soğan ve sarımsağı kavurun.
  3. Salçayı da ekleyip kavurun.
  4. Kremayı ekleyin.
  5. Baharatları ve suda çözülmüş nişastayı da ekledikten sonra yeşillikleri de koyup sos kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  6. Pişen sosunuzu tavukların üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kapalı bir şekilde 30 – 40 dk kadar pişirin.
  7. Üzerini açın ve 15 dk kadar da üzeri açık pişsin. Siz pişip pişmediğini kontrol edin mutlaka tavukların kalınlığına bağlı olarak pişme süresi değişebilir. Deneyenlere afiyet olsun 🌿.

Etli Nohut Yahnisi Tarifi

 

Etli Nohut Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo yağsız kuşbaşı et
  • Yarım paketten az nohut haşlanmış
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • Karabiber

Etli Nohut Yahnisi Tarifi Yapılışı

  1. Nohutu bir saat haşlıyoruz.
  2. Ayrı bir tencere de eti haşlıyoruz.
  3. Daha sonra eti pişen nohutun içine atıyoruz .
  4. Ayrı bir küçük tencere de yağ ,salça ve baharatları kavuruyoruz.
  5. Daha sonra pişen sosu etle nohutun içine atıyoruz .
  6. Yemeğin suyunu isteğinize göre ayarlayabilirsiniz ,yarım saat özleşene kadar pişiriyoruz yemeğimiz hazır 🤩.

Patatesli Mücver Tarifi

 

Patatesli Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 büyük patates
  • 1 büyük soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Svıyağ

Patatesli Mücver Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri ve soğanımızı rendeliyoruz.
  2. Maydanozlarımızı doğrayıp ,yumurta ,un ve baharatlarımızı ekleyelim.
  3. Tavamıza yağımızı koyalım yağ kızarınca kaşık yardımıyla mücverimizi kızartalım.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😍.

Sağlıklı Crunch Çikolata (Greçka) Tarifi

 

Sağlıklı Crunch Çikolata (Greçka) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı karabuğday
  • 40 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı süt

Sağlıklı Crunch Çikolata (Greçka) Tarifi Yapılışı

  1. Çikolatayı sütle birlikte benmari usulü eritiyoruz.
  2. Karabuğdaylarımızı tavada patlayana kadar kavuruyoruz.
  3. Çikolata ve karabuğdayları karıştırıp yağlı kağıt üzerine kaşık yardımıyla diziyoruz.
  4. Buzdolabında 30 dakika dinlendirdikten sonra afiyetle yiyoruz.

Diyet Mısır Ekmeği Tarifi

 

Diyet Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 adet kabarma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı tam çavdar unu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı

Diyet Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve zeytinyağ çırpılır .
  2. Ardından mısır unu ve çavdar unu eklenip çırpılır .
  3. Son olarak tuz ve kabartma tozu eklenir.
  4. Kek kıvamında olacak. ( ben tel çırpıcı ile çırptım hepsini).
  5. Baton kek kalıbı sıvı yağ ile yağlanır.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk pişirilir. ( lütfen kürdan testi yapın piştiğini anlamak için). Afiyet olsun 🤗.

Tereyağlı Sarımsaklı Patates Kavurması Tarifi

 

Tereyağlı Sarımsaklı Patates Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy patates
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağ
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber

Tereyağlı Sarımsaklı Patates Kavurması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesleri ocağa alıp haşlayalım.
  2. Haşladıktan sonra soyup isterseniz dilimleyelim isterseniz patates edeceğiyle ezelim.
  3. Yağımızı tencereye alalım kısık ateşte biberleri kavuralım daha sonra tencereye sarımsakları koyalım daha sonra soğanları koyalım pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edelim.
  5. Sonrasında tüm baharatları ekleyip iyice karıştıralım.
  6. En son olarak ezmiş olduğumuz patatesleri tencereye koyalım yine aynı şekilde karıştıralım.
  7. Bu şekilde 3-4 dakika kavurup ocağın altını kapatalım.
  8. Tabağa aldıktan sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Şipşak Sıcak Çikolata Tarifi

 

Şipşak Sıcak Çikolata Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 ml süt
  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çubuk tarçın (opsiyonel)

Şipşak Sıcak Çikolata Tarifi Yapılışı

  1. Sütü tarçın (sevmeyenler koymayabilir) ile 10 dk kısık ateşte tıngırdatın.
  2. 2-3 dk kadar kapağı kapalı bekletin.
  3. Tarçını içinden alıp çikolatayı içinde eritin.
  4. Bal ilave edin.
  5. Dilerseniz çırpılmış krema ile servis edin.

Afiyet olsun.

Pastane Usulü Kurabiye Tarifi

 

Pastane Usulü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (margarin)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3 su bardağı un

Üzerini süslemek için:

  • Benmari usulü eritilmiş çikolata
  • Haşhaş
  • Ceviz
  • Hindistan cevizi

Pastane Usulü Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeleri bir kaba alalım ve karıştıralım.
  2. Daha sonra unumuzu yavaş yavaş ilave edelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Hamurumuzu yuvarlayalım ve yağılı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  4. 160 derece fırına atalım ve altı pembeleşinceye kadar pişirelim.
  5. Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakalım.
  6. Soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolataya batıralım ve ardından hindistan cevizi ceviz ve haşhaşa batıralım.
  7. Üzerindeki çikolata sertleşince servis edelim.

Afiyet olsun.

Patates Sandalı Tarifi

 

Patates Sandalı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 orta boy patates
  • Yarım kilo mantar
  • 1 çarliston ve 1 kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 küçük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri için;

  • 100 gram kaşar peyniri rendesi

Patates Sandalı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patateslerimizi kabukları ile birlikte çok iyi yıkıyoruz.
  2. Daha uzunlamasına ortadan ikiye kesip yağlı kâğıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  3. Daha sonra üzerlerini zeytinyağı serpip fırına veriyoruz.
  4. Fırın derecesi 200 olabilir, sıcak hava dolaşımlı olarak pişirdim ben.
  5. Yumuşayınca fırından alıyoruz.
  6. 2 dk soğuduktan sonra ortalarını kaşık ile ama patateslere zarar vermeden içlerini çıkarıyoruz.
  7. Çıkardıktan sonra bir kaba alıyoruz.
  8. Daha sonra ocakta bir tavada soğanı, biberleri kavuruyoruz.
  9. Kavrulduktan sonra mantarları doğrayıp ekliyoruz ve sarımsağı da rendeleyip ekliyoruz.
  10. Kavrulduktan sonra baharatlarını ve tuzunu ekliyoruz.
  11. Daha sonra patateslerden çıkardığımız içi de bu karışıma ekleyip, olduğumuz patatesleri dolduruyoruz.
  12. Üzerine de kaŞar rendesi koyup tekrar kaŞar eriyene kadar fırınlıyoruz.

Bol Sebzeli Lahanalı Patates Salatası Tarifi

 

Bol Sebzeli Lahanalı Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 orta boy patates
  • 1 tane büyük havuç
  • 1 kase mor lahana
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir kaç dal taze soğan
  • Bir tutam taze nane
  • 3-4  tane turşu kornişon salatalık
  • Tuz ,pul biber
  • 1 limon suyu
  • Sıvı yağ

Bol Sebzeli Lahanalı Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerimizi haşlayıp soyalım.
  2. Küp küp doğrayıp kasemize alalım .
  3. Yeşillikleri doğrayıp patateslerin üstüne ekleyelim.
  4. Bir kasede tuz ,limon suyu ,sıvı yağ, pul biber karıştırıp salatamızın üstüne döküp karıştıralım.
  5. Servis tabağına alıp servis edelim afiyet olsun.

Evde Pizza Tarifi

 

vde Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için;

  • 1 su bardağı domates sosu
  • Kekik
  • Zeytinyağı
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Sucuk
  • Kaşar
  • Siyah zeytin
  • Yeşil biber
  • Kırmızı biber
  • Kuru domates( isteğe bağlı )

Evde Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğurarak başlıyoruz.
  2. 4 su bardağı unu yoğurma kabına alıyoruz.
  3. Ortasını açarak mayayı şekeri tuzu ve zeytinyağını ekliyoruz.
  4. Ilık suyumuzu yavaş yavaş una yedirerek yoğuruyoruz.
  5. Elimize yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
  6. Tezgaha alıp 5 dk kadar daha yoğurup kabımıza alıyoruz ve üzerini streçliyoruz. 30 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
  7. Hamur mayalanırken diğer malzemeleri hazırlamaya geçiyoruz.
  8. Sucukları ve biberleri istediğiniz şekilde doğrayın.
  9. Bol miktarda kaşar rendeleyin.
  10. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp kuru domatesleri suya ıslayın.
  11. Sos için 1 su bardağı domates sosunu derin bir kaba alalım. (ben yazın kendi yaptığımız kahvaltıda da tükettiğimiz sos gibi konserve salçadan kullandım)sıcak suyla biraz sıvılaştırdım.
  12. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kadar kekik çok az tuz ve karabiber koyuyoruz.
  13. Dinlenen hamurumuzu tezgaha alıp bira yoğuruyoruz ki havasını alıyoruz.
  14. 2 eşit parçaya bölüyoruz ve ve merdaneye yapışmaması için hafif un serpip açıyoruz.
  15. Ben pizza hamurunu ince seviyorum o yüzden ince açmayı tercih ettim.
  16. Açtığımız hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıp üzerine çatalla delikler açıyoruz ki çok kabarmasın.
  17. Sosunu koymadan önce 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dk hamurumuzu pişiriyoruz.
  18. Sonrasında sosunu sürüp önce kaşarı ,sonra sucukları ,zeytini ,biberleri ve domatesleri üzerine yerleştirip tekrar fırına koyuyoruz.
  19. 15-20dk kadar pişiriyoruz. Her fırının pişirmesi farklı olabilir. Benim 15 dk pişirmem yeterli oldu. Sizde kontrollü pişirebilirsiniz, pişen pizzamızı dilimleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun😉.

Bol Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Bol Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta ( oda sıcaklığında)
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağından iki parmak eksik esmer şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gram doğranmış bitter

Bol Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ve şekeri mikser ile çırpın.
  2. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu ekleyin ve malzeme karışana kadar yoğurun.
  4. Çikolataların bir kısmını üzerine batırmak için ayırın ve kalanı karışıma ekleyin.
  5. Yoğurduğunuz hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  6. Fırınınızı 175 derece fansız ayara getirin.
  7. Ceviz büyüklüğünde hamurlar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 12-15 dakika pişirin.
  8. Fırından çıkan sıcak kurabiyelerinize ayırdığınız çikolataları batırın ve soğumaya bırakın.

Pofidik Poğaça Tarifi

 

Pofidik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yumurta (akı içine sarısı yüzüne)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağ
  • 1 paket yaş maya
  • Alabildiği kadar un (kulak memesi kıvamına gelecek şekilde)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Göz kararı tuz

İç harcı için;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Üzerine ;

  • Susam
  • Çörekotu

Pofidik Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Bütün hamur malzemeleri bir kaba alınır ve yoğurulur.
  2. İyice yoğurulan hamur bezelere ayrılır.
  3. İç harç malzemeleri karıştırılır.
  4. İç harcı konduktan sonra yuvarlanarak kapatılır.
  5. Kenarları bıçak yardımı ile kesilir.
  6. Üzerine yumurta sarısı ve susam ekilir.
  7. Fırında 200 derecede 30-40 dakika arası üzeri kızarana kadar pişirilir. ( ben bu ölçüyle 24 adet poğaça çıkardım sizde büyüklüğünü kendinize göre ayarlayabilirsiniz ).

Afiyet olsun.