Türkmen Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuşbaşı et
- 3 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1.5 su bardağı pirinç
- Tuz
- Sıvıyağ
Türkmen Pilavı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak etleri tencerede veya düdüklüde kavurun.
- Soğan ve havuçları ince ince dilimleyin. Etlerin üzerine soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Birkaç dakika sonra havuçları da ekleyerek karıştırın.
- Kavurma işleminin ardından 1 buçuk su bardağı su ekleyin. Etler suyunu çekene kadar pişirin.
- Pirinçleri su ile yıkayın ve suyunu süzün. Mümkünse pirinçleri 20 dakika suyun içerisinde bekletin. Bu sayede nişastaları akacaktır.
- Ardından pirinçleri pilav tenceresine alın ve üzerine tuz ekleyerek yayın.
- Pirinçleri güzelce karıştırdıktan sonra üzerine 2 cm geçecek şekilde su ekleyin. Pirinci üst kısımdan hafifçe karıştırın ve pişmeye bırakın.
- Pirinçler suyunu çektiğinde yumuşaklığını kontrol edin. Eğer dirilik kaldıysa bir miktar daha su ekleyebilirsiniz.
- Pilav hazır olduğunda ocağın altını kısarak 10 dakika demlenmeye bırakın.
- Daha sonra ocağın altını kapatın ve 10 dakika daha dinlendirin.
- Hazırladığınız pilavı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine etli karışımı ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.