21 Şubat 2021 Pazar

Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi

 

Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 1 adet domates
  • 2 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 300 g kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Besamel sos için;

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat az bir miktar (isteğe bağlı)

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri ince ince doğrayıp üzerine 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyip karıştıralım.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim. Çok fazla pişirmenize gerek yok sosu ile tekrar pişireceğiz.
  • Bu işlemi isterseniz tavada da yapabilirsiniz.
  • Uygun bir tavaya 2-3 kaşık sıvı yağ ve kıymayı alıp kavuralım.
  • Üzerine küçük doğranmış soğanları, sarımsak ve biberleri alıp kavurmaya devam edelim.
  • Domatesleri ve 1 kaşık domates salçasını ekleyip kavuralım.
  • Tuzunu ve istenilen baharatları da ekleyebilirsiniz.
  • Hepsi kavrulunca üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatalım 10dk kaynatalım.
  • Beşamel sos için uygun bir tavada tereyağını eritelim üzerine unu ilave edip kavuralım.
  • Yaklaşık 400ml sütü yavaş yavaş çırparak ekleyelim.
  • Tuz, karabiber ve muskat ekleyip karıştıralım, kaynadıktan sonra altını kapatalım. (muskat damak tadınıza uygun değilse kullanmayabilirsiniz. ).
  • Kızaran patateslerin yarısını fırın kabına dizelim.
  • Üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
  • Kalan patatesleri üzerine yerleştirelim.
  • Hazırladığımız beşamel sosu patateslerin üzerine döküp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😇.

(Evde Beyti Kebabı Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı) Tarifi

 

(Evde Beyti Kebabı Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2-3 yemek kaşığı su
  • 1, 5 tatlı kaşığı toz biber
  • 1, 5 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • Hazır lavaş ekmeği

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Çok az tuz karabiber toz biber
  • 1, 5 su bardağı kadar su

Üzerine gezdirmek için;

  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağ 

    (Evde Beyti Kebabı Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kıymamızı kabımıza alıyoruz.
  • Yumurta, rendelenmiş soğan, sarımsak, galeta unu ve baharatları koyup güzel bir şekilde karıştırıyoruz. ❗1-2 saat dolapta dinlendirirsek daha lezzetli olacaktır.
  • Daha sonra elimizle büyük bir parça alıp 30 cm uzunluğunda elimizle tahta üzerinde şekil veriyoruz.
  • Diğer taraftan sos tenceremize tereyağı ve sıvı yağ alıp salçaları ve baharatları alıp güzelce kavuruyoruz.
  • Ardından suyunu koyup 2-3 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz.
  • Köftelerimizi çok az yağda tavada kızartıyoruz.
  • Ardından lavaşlarımızın altına önce sosumuzdan döküp iyice yayıyoruz.
  • Ardından pişen köftemizden koyup sarıyoruz.
  • İki parmak kalınlığında kestiğimiz köfteleri tabağımıza diziyoruz.
  • Öncelikle üzerine salçalı sos daha sonra kızgın tereyağ döküyoruz.
  • Yanına domates biber ve yoğurtla servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun. 😊.

Tavuk Dürüm (Lavaşıyla Beraber Lezzetine Garanti Verebilirim) Tarifi

 

Tavuk Dürüm (Lavaşıyla Beraber Lezzetine Garanti Verebilirim) Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr kadar kalça tavuk
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • İsot (Pişirdikten sonra ekliyorum. Damak tadınıza göre ayarlayın)
  • Tuz

Lavaş ekmeği için:

(200 ml bardak ölçüsü)

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Tavuk Dürüm (Lavaşıyla Beraber Lezzetine Garanti Verebilirim) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavuklarımızı çok küçük doğrayalım.
  • Bir kabın içine tavuk ve tereyağ hariç tüm malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Karışımın içine tavukları ekleyip, sos her yerine gelecek şekilde iyice karıştıralım.
  • Üzerini streçleyip buzdolabına kaldıralım. 1-saat dinlendirelim.
  • Bu arada lavaş için derin bir kabın içine unu eleyelim.
  • Ortasını havuz gibi açalım. Tuz, süt ve suyunu ekleyelim.
  • Kaşık yardımıyla karıştıralım. Daha sonra elimizle toparlayalım. Ele yapışmayan bir hamur olsun.
  • Üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru 12 bezeye ayıralım ve yuvarlayalım.
  • İstediğiniz kalınlıklarda açıp, çok incecik olmasın. Tavada önlü arkalı pişirelim.
  • Pişirdiğimiz lavaşları örtünün içine alalım.
  • Hepsi için aynı işlemi uygulayalım.
  • Daha sonra tavuğumuzun yapım aşamasına geçelim. Tavaya tereyağını alalım.
  • İçine tavuğu sosuyla beraber dökelim.
  • Suyunu çekene kadar pişirelim ve kavuralım.
  • En son tuzuna bakıp ekleyebilirsiniz. İsotu da ekleyelim.
  • Tavukların üzerine birkac lavaş koyup kapağı kapatalım ve lavaşları ısıtalım.
  • Lavaşların içine biraz tavuktan koyalım.
  • İçine dilediğiniz domates, marul, soğan kayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Çorbalarda Ve Yemeklerde Kullanabileceğiniz Misket Köfteler Tarifi

 

Çorbalarda Ve Yemeklerde Kullanabileceğiniz Misket Köfteler Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma dana döş
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet orta boy soğan rendesi
  • İsteğe bağlı olarak 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Çorbalarda Ve Yemeklerde Kullanabileceğiniz Misket Köfteler Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri bir kapta birbirini tutana kadar yoğuruyoruz.
  2. Bulgurun kıyma ve soğan suyuyla birlikte şişmesini özleşmesini sağlıyoruz.
  3. Unlu tepsiye küçük misketler hallinde yuvarladığınız köftecikleri biraz sallayarak birbirine yapışmamasını sağlıyoruz.
  4. Buzlukta bir saat kadar durduktan sonra poşetleyelirsiniz.

Çorbalarda Ve Yemeklerde Kullanabileceğiniz Misket Köfteler Tarifi

 

Çorbalarda Ve Yemeklerde Kullanabileceğiniz Misket Köfteler Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma dana döş
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet orta boy soğan rendesi
  • İsteğe bağlı olarak 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Barbekü Soslu Tavuk Kanat Tarifi

 

Barbekü Soslu Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg tavuk kanat
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1, 1.5 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 2-3 diş sarımsak

    Barbekü Soslu Tavuk Kanat Tarifi Yapılışı

  • Tavuk kanatlar güzelce yıkanır kurulanır.
  • Bıçakla 2-3 çizik atılır.
  • Süt, mayonez, salça ve baharatlar eklenip güzelce karıştırılır.
  • Üzerine streçfilm kapatılıp buzdolabında 3 saat kadar dinlendirilir.
  • Dinlenen ve sosunu güzelce çeken kanatlar fırın tepsisine yan yana dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece de nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. Mutlaka deneyin. Yok böyle bir lezzet👌😋.

Yumuşacık Anne Köftesi (Tarif Annemden) Tarifi

 

Yumuşacık Anne Köftesi (Tarif Annemden) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kıyma (Az yağlı)
  • 1 adet yumurta
  • 1 orta boy soğan (Rende)
  • 3 yemek kaşığı galeta unu veya 3 dilim bayat ekmek(rondoda çekilmiş)
  • 2 yemek kaşığı süt (Lezzet veriyor)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karbonat(2 yemek kaşığı suda eritin)
  • Yarımşar çay kaşığı karabiber, kimyon, yenibahar
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Yumuşacık Anne Köftesi (Tarif Annemden) Tarifi Yapılışı

  • Bütün köfte malzemelerini derin bir kaba alıp iyice yoğuralım.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yassı şekil verdikten sonra üzerini streç filmle saralım.
  • Buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim.
  • Teflon veya döküm tavaya sıvı yağ ekleyip kızdıralım.
  • Köfteleri fazla kızartıp kurutmadan pişirelim.Afiyetle.

Çok Lezzetli Karnabahar Mantısı Tarifi

 

Çok Lezzetli Karnabahar Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Karnabahar
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, pulbiber
  • Kekik, kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • 150 gram kıyma
  • Yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

    Çok Lezzetli Karnabahar Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Karnabaharı orta büyüklükte doğrayıp 5-10 dakika arası haşlayın.
  • Haşladığımız karnabaharı süzüp bir kap içine yarım çay bardağı sıvı yağı, tuz, pul biber, toz kırmızı biber, kekiği ekleyip güzelce harmanlayıp fırın tepsisine döküyoruz ve 180 derece fırında yaklaşıl 15 dakika pişireceğiz.
  • Karnabahar pişerken üstü için; soğanı sıvı yağ da kavurun.
  • Sonra yarım yemek kaşığı salça ekleyin biraz daha kavurun.
  • Sonra kıymamızı ve baharatları ekleyin 5 dakika kavrulması yeterli olacak.
  • Yoğurdu ezilmiş 2 diş sarımsakla karıştırın.
  • Fırından çıkardığımız karnabaharı bir servis tabağına dökelim.
  • Üzerine yoğurdu ve üzerine en son kıymalı harcımızı döküp üstüne maydanoz serpiştirebilirsiniz.
  • Deneyenlere afiyet olsun 😊.

Vişne Soslu Magnolıa Tarifi

 

Vişne Soslu Magnolıa Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kutu krema 200 ml
  • 80 gram beyaz çikolata
  • 2 paket eti burçak
  • 1 adet muz

Vişne sosu için;

  • 1 su bardağı vişne
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su

    Vişne Soslu Magnolıa Tarifi Yapılışı

  • Süt, yumurta sarısı, nişasta ve şekeri tencereye alalım sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Patlak patlak olunca ocaktan alalım.
  • İçine tereyağı çikolata ve vanilyalı ekleyip iyice karıştıralım.
  • Son olarak 200 ml kremayı ekleyip el blendırından geçirelim ipeksi bir krema elde edelim.
  • Diğer yandan bisküviyi robottan geçirip toz haline getirelim.
  • Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp küçük bir tencereye alalım şeker ve nişastayı ekleyip pişirelim ve el blendırından geçirelim ince delikli bir süzgeçten süzelim tortusunu atalım sos hazır👌🏻.
  • Önce kupaların en altına birer yemek kaşığı bisküvi koyalım sonra krema sonra vişne sosu tekrar bisküvi ve muz dilimlenmiş olarak ve kremayı son olarak paylaştırıp bisküvi ile bitirelim.
  • Afiyet olsun❤️.

Whoopie Pie (Makaron Cake) Tarifi

 

Whoopie Pie (Makaron Cake) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 100 gram eritilmiş̧ ılık tereyağı veya margarin
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 9 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    Whoopie Pie (Makaron Cake) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce yumurta ve şekeri iyice çırpılır daha sonra tereyağı ve süt eklenir tekrar çırpılır.
  • Ardından unu ,kakao ve kabartma tozu elenerek karışıma karıştırın .
  • Sıkma torbası ya da kalın buzdolabı poşetine doldurup poşetin ucu kesilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye minik minik yuvarlaklar sıkılır .
  • 180°’ derecede önceden satılmış fırında 10 dakika pişirilir başından ayrılmayın.
  • Whoopie lerin arasına soğuduktan sonra dilediğiniz malzemeyi sürebilirsiniz (nutella -fındık kreması -krem şanti -size kalmış afiyet olsun mutlaka denemelisiniz.

Tost Makinesinde Pratik Börek Tarifi

 

Tost Makinesinde Pratik Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 küçük kase sucuk
  • 1 küçük kase kaşar peyniri
  • 1 küçük kase peynir
  • 5-6 dal maydanoz
  • Tereyağı(miktarı isteğe bağlı)

    Tost Makinesinde Pratik Börek Tarifi Yapılışı

  • Sucuk doğranır ve rendelenmiş kaşar ile karıştırılır.
  • Peynir ince kıyım maydanoz ile karıştırılır.
  • İlk yufka tezgaha alınır ortasına kaşarlı sucuk bırakılır ve karşılıklı kenarlar bir biri üzerine katlanarak bitiş yerine fırçayla hafif su sürülür.
  • Diğer yufkada tezgaha alınarak ortasına peynirli harçtan bırakılarak yine aynı sekil katlanır.
  • Isıtılmış tost makinesine eritilmiş tereyağı sürülür ve börek üzerine bırakılarak kapağı kapatılır.
  • Börek kızarınca yağ sürülür ve ters çevrilerek pişirilir.
  • Pişen böreğe tekrar yağ sürülür. Deneyen herkese afiyet olsun🌹.

Kalıpta Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Kalıpta Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr tereyağı veya margarin (yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)

    Kalıpta Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabına bütün malzemeleri ekleyip en son unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • 10-15 dakika dinlendirildikten sonra yağlı kağıt üzerinde merdane ile açılır.
  • İstenilen kurabiye kalıbında şekil verilir.
  • Üzerine yumurta sarısı ve susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış alt üst fırında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun.

Şekersiz ,Unsuz Diyet Keçiboynuzu Unlu Kek Tarifi

 

Şekersiz ,Unsuz Diyet Keçiboynuzu Unlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıya (terciğe göre daha azda koyabilirsiniz)
  • 1 kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay bardağı yulaf köpeği
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı keçiboynuzu unu
  • İsteğe göre ceviz, fındık, badem( koyabilirsiniz)

    Şekersiz ,Unsuz Diyet Keçiboynuzu Unlu Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta, süt, sıvıya bir kapta çırpın.
  • Yulaf köpeği, mısır unu, keçiboynuzu unu ve kabartma tozu elek ile sıvıların üzerine eleyin ve karıştırın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülür ve 170 derecede pişirin.
  • Ben büyük borcum ebadında alüminyum tepside pişirdim.
  • Mutlaka yapın hem çok besleyici hem de sağlıklı.