21 Şubat 2021 Pazar

Yazdan Kalma Salatalık İle Sarımsaklı Cacık Tarifi

 

Yazdan Kalma Salatalık İle Sarımsaklı Cacık Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4-5 su bardağı su
  • 4 diş sarımsak
  • Rendelenmiş salatalık (Yazın rendeleyip dondurucuya atıyoruz ben onu kullandım)

Üzeri için

  • Zeytinyağı
  • Taze ve kuru nane

    Yazdan Kalma Salatalık İle Sarımsaklı Cacık Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sarımsağı havanda dövelim (doğramaktan daha lezzetli oluyor bu şekilde).
  • Yoğurdu su ile ezelim ve sarımsağı ekleyip karıştıralım. Havan’ın içine de bir miktar su koyup karıştıralım ve onu da ekleyelim.
  • Donmuş olan salatalığı yoğurdun içine atalım ve ara ara çatal batırarak parçalanmasını sağlayalım.
  • Salatalık yeterince çözüldüğünde tabaklara paylaştıralım ve üzerlerine zeytinyağı ile naneleri de koyarak servis edelim. Afiyet olsun 🤗.

Pancarlı Humus Tarifi

 

Pancarlı Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış kabuğu soyulmuş nohut
  • 1,5 su bardağı pancar
  • 5 yemek kaşığı tahin
  • 1 adet limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz

    Pancarlı Humus Tarifi Yapılışı

  • Pancarları haşlayıp kabuklarını soyalım.
  • Küp küp kesip blendırlayalım.
  • Ardından diğer malzemeleri de koyup kıvam alana kadar blendırlayalım. Çok koyu bir kıvamdaysa birkaç kaşık pancarın haşlama suyundan ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun🥰.

Tahinli Kek (Tart Lezzetinde) Tarifi

 

Tahinli Kek (Tart Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150gr tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı tahin
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kadar ceviz

Üzeri için;

  • 1 paketten hazırlanmış beyaz çikolata sosu
  • Ceviz

    Tahinli Kek (Tart Lezzetinde) Tarifi Yapılışı

  • Yumuşamış tereyağ ve şekeri derin bir kaba aldım mikserler çırptım.
  • Yumurtaları tek tek ilave ederek çırptım. Tahini ilave ettim çırptım.
  • Un, kabartma tozu ve vanilya ilave ettim.
  • Biraz katı oluyorsa doğru gidiyorsunuz demektir.
  • Dövülmüş cevizi de ilave ettim karıştırdım. Yağlanmış kek kalıbına döktüm.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.
  • Bu sırada çikolata sosunu da hazırladım soğuttum.
  • Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca bir tabağa ters çevirdim.
  • Soğuyunca üzerine sosu döktüm. Ceviz ve boncuklarla süsledim.
  • Deneyeceklere afiyet olsun 🌼.

Yumuşacık Simit Poğaçalar (Püf Noktalarıyla) Tarifi

 

Yumuşacık Simit Poğaçalar (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı  ılık süt
  • 1 su bardağı  ılık su
  • Yarım paket(5 gr) kuru maya
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı  sıvı yağ
  • 1 dolu tatlı kaşığı  toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 5.5-6 su bardağı  tam buğday un

İç harcı için;

  • Yaklaşık 100gr sucuk
  • 5-6 dilim dana jambon
  • Yaklaşık 150gr kaşar peyniri

Üstü için;

  • 1 çay bardağı  su
  • 2 çorba kaşığı  pekmez
  • 1 çay bardağı  kavrulmuş susam

    Yumuşacık Simit Poğaçalar (Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle su ve süt bir kaba alınarak ocakta biraz ısıtılır (serçe parmağımızın içerisinde 3sn kadar dayanabildiği sıcaklığa geldiğinde ocaktan alınır).
  • Daha sonra büyük bir karıştırma kabında süt, su, maya ve şeker iyice karıştırılır.
  • Maya eriyip aktive olduktan sonra içerisine sıvı yağ ve yumurta da eklenerek birbirine yedirilir.
  • İçine aşamalı olarak un ve tuz da eklenip, iyice yoğrulur (hamur ele yapışan ancak avuç içiyle bastırıldığında yapışmayan, oldukça yumuşak bir kıvamda olmalıdır).
  • Üzeri nemli bir bezle örtülerek sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalandırılır (hava soğuksa fırını 50c’ye ısıtıp kapatıyorum ve hamuru kapalı fırının içerisinde mayalıyorum).
  • Bu sırada iç harcı için sucuk ve jambon küp küp doğranarak, rendelenen kaşar peyniri ile birleştirilir (iç harçta alternatif olarak istenen her malzeme kullanılabilir).
  • Üstleri için ise bir tabakta su ile pekmez karıştırılır. Başka bir tabağa susamlar konulur.
  • Mayalanan hamur 20 adet bezeye bölünür. Bezeler teker teker alınarak oval bir şekilde açılıp iç harç eklenerek kapatılır.
  • Üzerleri önce pekmezli suya, sonra susama batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır.
  • Üzerlerine bıçak ile kesikler atılarak yaklaşık 20 dk tepside mayalandırılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece  fırının orta rafına alınır (çok üstte ya da altta olursa, hamur pişene kadar pekmez ve susamlar yanabilir).
  • Üzerleri kızarana kadar pişirilir (benim fırınımda 35dkda piştiler, fırınlarda farklılık olacağı için kontrollü gidilmeli).

Balkabaklı Muhallebili Tatlı Tarifi

 

Balkabaklı Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  •  1 litre süt
  •  1 su bardağı şeker
  •  2 yemek kaşığı un
  •  3 yemek kaşığı nişasta
  •  1 paket vanilya
  •  1 yemek kaşığı tereyağı
  •  1 paket burçak bisküvi

Kabak için;

  •  500 gram balkabağı
  •  2 su bardağı şeker
  •  Yarım çay bardağı su

    Balkabaklı Muhallebili Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Kabağı küp küp doğrayıp şeker ve suyu ilave edip tencereye alıp pişiriyoruz.
  • Yumuşadıktan sonra robottan geçirip soğumaya bırakıyoruz,.
  •  Muhallebisi için tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye ocakta kaynatıp tereyağını da ilave edip karıştırıyoruz,.
  • Bisküvileri robottan geçiriyoruz kupların altına yerleştiriyoruz.
  •  Muhallebide soğuktan sonra bisküvilerin üzerine döküyoruz daha sonra da kabağı ilave ediyoruz.
  •  Üzerine ben fındık ile süsledim dilerseniz tahinle de süsleyebilirsiniz, hafif ve lezzetli bir tarif.
  • 🎀afiyet olsun🎀.

Lokum Kek Yada Meşhur İngiliz Keki Tarifi

 

Lokum Kek Yada Meşhur İngiliz Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı ılık süt

Bulamak için;

  • 1 su bardağı hindistan cevizi

    Lokum Kek Yada Meşhur İngiliz Keki Tarifi Yapılışı

  • Yumurta, ve şekeri, vanilya yı, iyice çırpalım, süt, sıvı yağını koyalım.
  • Nişasta, kabartma tozu ve ununu koyalım, iyice karıştırıp, bir yemek kaşığı ile yağladığımız, dikdörtgen fırın tepsisine dökelim.
  • Tepsiyi bir kaç kez, tezgaha vurup, havasını çıkaralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, yaklaşık yarım saat pişirelim.
  • Kürdan testi yaparak pişince fırından çıkaralım.
  • Sosu için geniş bir tabak içerisine, kakao, şeker ve sütü karıştıralım, diğer tabağa da hindistan cevizini koyalım.
  • Pişen kekimizi küçük kareler halinde kesiyoruz, her bir parçanın kenarlarını, önce bu sosa batırıp, sonra, hindistan cevizine bulayıp, servis tabağına alıyoruz.
  • Çok lezzetli ve güzel bu tarifi denemenizi tavsiye ederim 👍.

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

 

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Vanilya
  • Krem şanti toz ( piştikten sonra )

Kadayıf harcı için;

  • 200 gram kadayıf ( hazır kavrulmuş olan )
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı  ceviz içi ( irice ezilmiş )
  • 3 yemek kaşığı şeker

    Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Tatlımız için önce kadayıflı kısmını hazırlayalım.
  • Derin bir tencereye tereyağını alalım yakmadan eritelim ve şekerini üstüne kadayıfını ekleyelim .
  • Kaşıkla alt üst edelim son olarak ceviz içini katalım ve orta ateşte iyi bir şekilde çıtır çıtır olana kadar kavuralım ve bir kenara alalım soğusun.
  • Şimdi muhallebi için vanilya ve kremşanti dışında tüm malzemeyi tencereye alalım kısık ateşte karıştırarak pişirelim ve kaynamaya yakın vanilyasını katalım.
  • Kaynadıktan sonra 2-3 dk daha pişirelim. Muhallebimiz 15-20 dk ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip çırpalım.
  • Kare borcama ilk olarak kadayıf çıtırının 3 te 1’ni yayalım ve üstüne muhallebinin yarısını 3-4 farklı noktaya olacak şekilde koyalım ve kaşık yardımıyla düzleştirerek muhallebiyi yayalım .
  • Tekrar kadayıf tekrar muhallebiyi aynı şekilde yayalım son olarak kalan çıtırr kadayıfları da en üstüne serpelim ve 3-4 saat buzdolabında soğutup beklettikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 🌸.

Lezzet Bombası Truff Tarifi- Çook Pratik Çikolatalı Top Tarifi

 

Lezzet Bombası Truff Tarifi- Çook Pratik Çikolatalı Top Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 baton kek(ufalanmış hali 3 su bardağı)
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
  • Yarım çay bardağı kadar parça ceviz
  • Yarım çay bardağı tahin
  • Yarım çay bardağından biraz fazla süt
  • 180 gram sütlü çikolata
  • Yarım çay bardağı kadar parça fındık

    Lezzet Bombası Truff Tarifi- Çook Pratik Çikolatalı Top Tarifi Yapılışı

  • Ben hazır baton kekten hazırladım, siz dilerseniz elinizde kalan ev yapımı kekten de hazırlayabilirsiniz.
  • Keki ufaladıktan sonra içerisine hindistan cevizi ve parça cevizi ekleyerek karıştıralım.
  • Üzerine tahini ekleyelim. Sütü de şekil verecek kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş ekleyelim.
  • İstediğimiz kıvama gelince dilediğimiz şekli verelim. Ben yuvarlak şekil vermeyi tercih ettim.
  • Bütün malzemeye şekil verme işlemini tamamladıktan sonra 180 gram kadar çikolatayı benmari usulü eritelim.
  • Eriyen çikolatanın içine parça fındık ekleyerek karıştıralım ve hazırladığımız topları çikolataya bulayarak yağlı kağıdın üzerine alalım.
  • Sonrasında buzdolabına kaldırarak üzerindeki çikolata donuncaya kadar dinlendirelim.
  • Ardından servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊.

Köz Patlıcandan Karnıyarık (Yağda Kızartılandan Hiçbir Farkı Yok) Tarifi

 

Köz Patlıcandan Karnıyarık (Yağda Kızartılandan Hiçbir Farkı Yok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan( közleyip daha önce buzluğa atmıştım)
  • 1 adet  domates
  • 4 adet biber

İç harcı için ;

  • 200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet  biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Sos için;

  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 bardak su

    Köz Patlıcandan Karnıyarık (Yağda Kızartılandan Hiçbir Farkı Yok) Tarifi Yapılışı

  • Gelelim iç harcını hazırlamaya, kıymayı kavurmakla başlayalım .
  • Kıyma suyunu çekince üzerine 1 soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp ilave edin ve kavurmaya devam edin .
  • Güzelce kavuralım son olarak baharatları ilave edin ve ocağın altını kapatalım.
  • Patlıcanların içerisine yaptığımız kıymayı güzelce dolduralım 👍
  • Üzerine biber ve domates dilimleyip dizelim👍.
  • Üzerine salçası sosu yapalım, salça ile suyu bir kapta açalım ve patlıcanların üzerine güzelce dökelim .
  • 180 derecede fırında pişirelim🤗.
  • Afiyet olsun ♥️.

En Kolay El Açması Börek Tarifi

 

En Kolay El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su

İç harcı için;

  • 1 demet ıspanak
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 çay bardağı süt kaymağı
  • 1 su bardağı lor peyniri

Aralara sürmek için;

  • 2 dolu yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

    En Kolay El Açması Börek Tarifi Yapılışı

  • Önce un tuz ve su ile sert bir hamur yoğurup en az bir saat dinlendirelim .
  • Daha sonra yirmi eşit parçaya ayırıp bezeler yapalım.
  • İç harç için yeşillikleri ince ince kıyıp diğer malzemeler ile karıştıralım.
  • Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp her katın arasını yağlayalım.
  • On on iki tabağa böldüğümüz açılmış yağlanmış bezeleri buzdolabında 20 dk kadar daha bekletin.
  • İlk on bezeyi dolaptan çıkarıp tepsi büyüklüğünde açalım fırın tepsisine yayalım .
  • İç harcı içine döşeyip diğer on bezeyi de açarak harcın üzerine kapatalım ,en üste de yağ sürüp dilimleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında  üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.

Bildiğiniz Bütün Islak Kekleri Unutun Bol Soslu Kolay Islak Kek Tarifi

 

Bildiğiniz Bütün Islak Kekleri Unutun Bol Soslu Kolay Islak Kek Tarifi  İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Islak kek sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz
  • 3 yemek kaşığı kakao

    Bildiğiniz Bütün Islak Kekleri Unutun Bol Soslu Kolay Islak Kek Tarifi Yapılışı

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

 

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı çiğköftelik esmer bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su (kontrollü ekleyelim)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı

  • Bulguru kabımıza alalım ve üzerine 1 su bardağı kaynar suyu döküp karıştıralım.
  • Üzerine bir kapak kapatıp 10 dk dinlendirelim.
  • Soğanı rendeleyip suyunu iyice sıkalım.
  • Soğanın suyu köftenize acılık katar bu nedenle kesinlikle eklememenizi öneririm.
  • Sarımsağı rendeleyelim.
  • Limonu sirkeli suda bekletip dörde bölerek kullanın(çekirdeklerini çıkartın).
  • Maydanozu da incecik doğrayıp bütün malzemelerle beraber bulgura ekleyelim.
  • İyice araştırıp mutfak şefinde veya rondoda yarım saat kıvam almadı sağlanmalı.
  • Bu aşamada ilave suya ihtiyaç olabilir yavaş yavaş ekleyin.
  • Ben yarım bardak daha ekledim toplamda 1, 5 su bardağı su eklemiş oldum.
  • Kıvamını elinizle kontrol edebilirsiniz.
  • Sakız kıvamında olunca şekil verme işlemine geçebilirsiniz.
  • Şekil verirken mutlaka mutfak eldiveni kullanın bu köftelerin daha parlak ve pürüzsüz bir görüntüye sahip olmasını sağlar.
  • Pratik ve hazırı aratmayacak olan bu lezzetli çiğköfte tarifimi denemenizi tavsiye ederim. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin. Sevgiyle kalın ❣️.