22 Şubat 2021 Pazartesi

Havuçlu Kabaklı Yoğurtlu Kuskus Tarifi

 

Havuçlu Kabaklı Yoğurtlu Kuskus Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane havuç
  • 2 adet kabak
  • Yarım paket kuskus
  • 1 kase kornişon
  • 1 konserve mısır
  • Sarımsaklı yoğurt ( ben 1 diş kullandım )
  • Tuz, yağ
  • Taze ya da kurutulmuş dereotu

    Havuçlu Kabaklı Yoğurtlu Kuskus Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kuskusları haşlayalım ve soğumaya alalım.
  • Havuçları rendeliyoruz ( ben julyen doğradım ) ve kabağı minik küp küp doğrayıp hazır edelim. Tencereye yağ koyup pişene kadar kavuralım.
  • Havuç ve kabağı soğumaya alalım.
  • Soğuduktan sonra havuç rendesiyle karıştırıyoruz.
  • Kornişonları da küçük küçük doğruyoruz ve bunu da havuçlu kuskusa karıştırıyoruz.
  • Mısırları ekleyelim.
  • Kurutulmuş ya da taze dereotunu katın arzuya göre.
  • Sarımsaklı yoğurt yapıp ( yoğurtun kıvamını siz ayarlayın ) salata mezesine karıştırıyoruz.
  • Bol yoğurt isterseniz daha fazla yoğurt ekleyin.
  • Tuzunu da ekliyoruz iyice karıştırıyoruz.
  • Üstünü servis yaparken süsleyin.
  • Afiyet olsun.

Fırında Sucuklu Kaşarlı Patates Dilimleri Tarifi

 

Fırında Sucuklu Kaşarlı Patates Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane büyük boy patates
  • Dilimlenmiş sucuk
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

    Fırında Sucuklu Kaşarlı Patates Dilimleri Tarifi Yapılışı

  • Patateslerin kabuklarını soyalım ve yuvarlak dilimler halinde keselim.
  • Dilimlenmiş patateslerin üzerine sıvı yağ tuz ilave edip hepsini harmanlayalım.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • Kızarana kadar fırında pişirelim fırından çıkartıp sucukları üzerlerine koyalım bir kaç dakika pişirelim.
  • Son olarakta kaşarı da üzerlerine ilave edelim ve eriyene kadar pişirelim.
  • Sıcak olarak servis yapalım.
  • Sucuğun yağı patates le karışıyor ve harika bir lezzet oluyor mutlaka deneyin 😍🥰.

Trabzon Pidesi Tarifi

 

Trabzon Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 3-4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya ve ya 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı ve ya 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • İstediğiniz malzemeler ben
  • Pastırma
  • Yumurta
  • Kaşar
  • Sucuk
  • Kavurma
  • Tonbalığı
  • 1 yumurta sarısı

Üzerine sürmek için;

  • Tereyağı

    Trabzon Pidesi Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kap içerisine ılık su, süt, şeker ve mayayı ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak mayayı çözdürelim.
  • Maya çözüldükten sonra kabın içerisine yağı ve tuzu ilave edin.
  • Ardından yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurun.
  • Hamur, ele yapışmayacak bir kıvama geldiğinde üzerini streç ile hava almayacak şekilde kapatın ve en az 30 dakika dinlendirin.
  • Hamur iki katı büyüklüğe çıktığında, 3 parçaya bölün tezgahın üzerinde 10 dk hamur yumaklara mayalansın.
  • Tezgahın üzerine yağlı kağıdı koyun ve üzerinde hamuru istediğiniz şekilde açın. Hamurun inceliğine kendi zevkinize göre karar verin.
  • Hamurun kenarlarına yumurta akını sürüp içe doğru bastırarak katlayın.
  • Açtığınız hamuru iç harç ile doldurun ve fırın tepsisine  yağlı kağıtla yerleştirin ve önceden ısıtılmış180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kabın içinde su koyarsanız pideler daha yumuşak pişecektir.
  • Fırından çıkan pideler üzerine tereyağı sürüp sıcak servis edin.
  • Afiyet olsun🌺🌺.

Sebzeli Kiş Tarifi

 

Sebzeli Kiş Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gram (1 + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) un
  • 50 gram (1/2 (yarım) su bardağı + 1 yemek kaşığı) tereyağı (soğuk ve küp küp doğranmış)
  • 50 gram (3 yemek kaşığı) su (soğuk)
  • 5 gram (1/2 (yarım) tatlı kaşığı) tuz
  • 3 adet yumurta sarısı

İç harcı için ;

  • 100 gram (1 büyük adet) kabak (rendelenmiş)
  • 100 gram (1 kase) pırasa
  • 100 gram (1-2 adet) havuç (rendelenmiş)
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gram (1 su bardağı) krema
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 3 gram (1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı) tuz
  • Karabiber, pul biber
  • 40 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)

    Sebzeli Kiş Tarifi Yapılışı

  • Bir kasede yumurta sarıları ve suyu çırpın.
  • Bir çırpma kabında un ve tuzu harmanlayın. Küp küp tereyağı parçalarını ekleyin ve parmak uçlarınızla una yedirerek ezin. (bu aşamayı makinanız varsa hamur pedal aparatı ile de yapabilirsiniz)
  • Kum gibi bir kıvam alana dek parmak uçlarınızla bir yandan tereyağını ezerek una yedirmeye devam edin.
  • Yumurtalı su karışımını ekleyin ve bir hamur olana dek yoğurun.
  • Biraz elinizle yayarak düzleştirip streç filme sarın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Dolapta dinlendikten sonra tezgahınızı hafif unlayın ve hamuru merdane ile açarak 23 cm’lik tart kalıbınızdan biraz daha geniş olacak şekilde açın.
  • Hamuru merdaneye dolayarak kalıbınızın üzerine örtün ve iç kısımlarını da elinizle yerleştirdikten sonra kenardan taşan fazlalıklar için kenar kısımlarından merdane ile geçin.
  • Buzdolabında 20 dakika bekletin, o esnada fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  • Dolaptan çıkartıp çatalla tabanında delikler açın ve içine kenarından hafif taşacak şekilde yağlı kağıt veya alüminyum folyo koyup içini kuru nohut veya mercimekle doldurun. (ağırlıklı pişirmemizin sebebi fırında kenarları pişerken tabanının kabarmamasını sağlamak).
  • Fırına verin ve yaklaşık 25-30 dakika kenarları kızarıncaya dek pişirin.
  • Kenarları kızarınca fırından çıkartın ve içindekileri çıkartıp bu kez tabanının kızarması için tekrar 15-20 dakika kadar fırınlayın.
  • Daha sonra iç harcımızı hazırlıyoruz pırasalarımızı ince ince yemeklik doğruyoruz kabaklarımızı ve havuçlarımızı da doğruyoruz öncelikle zeytinyağında pırasalarımızı pişiriyoruz .
  • 2dk kadar üzerine rendelediğimiz havuçları koyuyoruz onları da 3dk kadar kavurup üzerine kabaklarımızı ekliyoruz ve pişene kadar eriyene kadar pişiriyoruz .
  • Pişen iç harcımızı soğuması için kenara koyuyoruz ve bir yandan krema yumurta sarısı karabiber ve pul biberi bir kapta karıştırıyoruz .
  • Harcımız soğuduktan sonra bunu üzerine koyuyoruz karıştırıyoruz ve pişen hamurumuzun üzerine koyup fırına atıyoruz 20dk kadar tuttum ben en son kaşarını üzerine ekleyip süsleyip servise sunabilirsiniz ❤️.

Fırında Çıtır Sigara Böreği Tarifi

 

Fırında Çıtır Sigara Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak un
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu

İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz
  • Pul biber

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu

    Fırında Çıtır Sigara Böreği Tarifi Yapılışı

  • Yufkaları üçgen şekilde kesiyoruz.
  • Ben 1 yufkayı 12 parçaya böldüm.
  • Sosu için sıvı yağ, un, sirke, kabartma tozu karıştırılır.
  • Bir yufkanın üzeri soslanır. Diğeri üzerine konup tekrar soslanır ve iç harç konur.
  • 2 kat üst üste olacak.
  • Sigara böreği şeklinde sarılır.( daha hızlı yapmak için yufkaları hiç bölmeden 1 yufkanın yarısını soslayıp diğer yarısını üzerine kapatır soslarız ve sonra keseriz).
  • Bütün yufkalar bitince yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.
  • 180 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun ☺️.

Un Helvalı Ve Fındık Ezmeli Kurabiye Tarifi

 

Un Helvalı Ve Fındık Ezmeli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 125 gram tereyağ (Oda ısısında yumuşamış olacak)
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
  • Yarım çay bardağından biraz eksik zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet vanilya
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 2 su bardağı artı 1 yemek kaşığı un

Helvalı İç Harcı İçin

  • 1 su bardağı un (Silme olacak)
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker (Tepeleme)
  • 5 yemek kaşığı fındık ezmesi
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 çay bardağının üç de biri kadar sıvı yağ

Üzeri İçin

  • Çikolata

    Un Helvalı Ve Fındık Ezmeli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Kurabiyenin yapımına helvasını hazırlayarak başlayalım öncelikle bir kabın içine süt ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştıralım (Sütü ocakta ısıtmadan soğuk olarak şekerli karıştırıyoruz)
  • Sonra sıvı yağı tavaya alıp unu ilave ediyoruz ve rengi dönünceye kadar kavuruyoruz (Rengi un helvasındaki kadar koyu olmayacak)
  • Sütü ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz ocağı kapatıp fındık ve fındık ezmesini de ilave edip iyice karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz iyice yoğurup tüm malzemelerin tamamen karışmasını sağlıyoruz.
  • Sonra kontrollü bir şekilde unu ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz un miktarı markasına göre farklılık gösterebilir bu yüzden unu eklerken dikkatli olun ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur olması gerekiyor.
  • Daha sonra tezgahın üzerine streç seriyoruz ve hazırladığımız hamuru üzerine alıp elimizle biraz bastırdıktan sonra merdane ile inceltiyoruz.
  • Hamur kıyır kıyır dağılan bir hamur olduğu için açarken parçalanabilir sorun değil elinizle düzeltebilirsiniz.
  • Daha sonra soğuyan helvalı fındık ezmeli harcı hamurun üzerine elimizde güzelce yayıyoruz ve kısa kenarından başlayarak streç ile sarıyoruz.
  • Resimdede anlatmaya çalıştım bir tur çevirip rulo yaptıktan sonra bıçakla rulonun hemen dibinden kesiyoruz.
  • Benim 6 rulo çıktı hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz ve streçi çıkarıp 3 parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  • 160 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolata ile üzerine çizikler yapıyoruz.
  • Mis gibi nefis mi nefis kurabiyeler servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.

Lahana Kapama Tarifi

 

Lahana Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 yaprak lahana

Haşlamak için;

  • Kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 300 gram kıyma yada parça et
  • 1 kahve fincanı pirinç̧
  • 1 kahve fincanı bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Üzerine dökmek için;

  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça

    Lahana Kapama Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tencerede suyumuzu kaynatalım.
  • Tuzu atalım suya ve ortasını küp şekilde kestiğimiz lahanadan yapraklar kopararak suya atalım.
  • 3-4 dakika suda lahana yapraklarını haşlayalım.
  • Haşlanan ve soğuyan lahana yapraklarının ortasındaki sert kısmı keserek her lahana yaprağını ıkı parçaya bölelim.
  • Diğer yandan iç malzemenin sebzelerini incecik doğrayalım ve güzelce karıştıralım.
  • Tencerenin en altına lahananın orta kısmından çıkan sert bölümü dizelim.
  • Bu yapışma olmasını engellemek için yaptığımız bir işlem.
  • Ardından görselleri gibi lahana yapraklarını tencereden hafif dışarı sarkacak şekilde dizelim.
  • İçeriye iki kat olacak şekilde tencerenin dibine haşlanmış lahana serelim.
  • İç harcın yarısını buraya dökelim ve kaşıkla düzleştirelim.
  • Ardından 2 kat daha lahana dizelim ve harcın kalanını da buraya dökelim.
  • Kenardan artan lahanaları üstüne kapatalım.
  • Salçalı suyu ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim. Afiyet olsun😎😎.

Tavada Bayat Ekmek Pizzası Tarifi

 

Tavada Bayat Ekmek Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • Bayat ekmek dilimleri (kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz)
  • 2 adet yumurta
  • 1 fincan süt
  • 1 fincan sıvı yağ

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı su

Üzeri için:

  • Kaşar peynir rendesi
  • 1 adet ince doğranmış yeşil biber
  • Zeytin
  • İnce doğranmış sucuk

    Tavada Bayat Ekmek Pizzası Tarifi Yapılışı

  • Bayat ekmekleri minik küpler halinde doğrayın .
  • Üzerine yumurta, süt ve sıvı yağ ilave edin.
  • İyice yoğurup yağlanmış yapışmaz tavaya yayıp biraz bastırın.
  • Üzerine su ile açtığımız domates salçasını sürün.
  • Üzerine kaşar peyniri serpin.
  • Diğer sebzeleri dizin.
  • Ocağa alıp kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Dilimleyip servis edin.

New York'un En Meşhur Kurabiyesi: Levain Pastanesi Kurabiyesi Tarifi

 

New York'un En Meşhur Kurabiyesi: Levain Pastanesi Kurabiyesi  Tarifi İçin Malzemeler

  • 125g tereyağı, yumuşamış
  • 1/2 (yarım) çay bardağı esmer şeker
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı beyaz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 (yarım) paket vanilya ya da 1/2 (yarım) tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı ceviz, iri doğranmış
  • 140g sütlü çikolata, iri doğranmış

Su bardağı: 250 ml, Çay bardağı: 100 ml

New York'un En Meşhur Kurabiyesi: Levain Pastanesi Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumuşamış olan tereyağını derin bir kaseye alın. Üzerine esmer şeker ve beyaz şekeri de ilave ederek spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
  2. 1 adet yumurtayı da ilave edip karıştırmaya devam edin.
  3. Ayrı bir kapta kuru malzemeleri (un, mısır nişastası, kabartma tozu, karbonat, vanilya ve tuz) karıştırın. Sadece kabartma tozu ya da sadece karbonat kullanarak da yapabilirsiniz. Eğer seviyorsanız tarçın da ekleyebilirsiniz bu aşamada.
  4. Kuru malzemeleri şekerli harca ekleyin ve spatula ile güzelce yedirin. Kuru malzemelerin önce yarısını ekleyip daha sonra kalanı eklemeniz daha pratik olacaktır hem karıştırmanız açısından hem de kıvamını ayarlamak açısından. Çok katı bir hamur olmayacak.
  5. Son olarak iri iri doğradığınız ceviz ve çikolataları da hamura ekleyin ve karıştırın. İsteğe göre fındık, badem vs. de kullanabilirsiniz.
  6. Elde ettiğiniz hamuru 15 dk kadar buzdolabında bekletin, böylelikle şekil vermek daha kolay olacak.
  7. Süre sonunda hamura top şekli vererek yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizin. Birbirlerinden uzak dizmenizde fayda var. Ben bir seferde 4 adet pişirdim, zaten bu hamurdan toplarınızın boyutuna göre değişmek üzere 8-9 adet kurabiye çıkacaktır.
  8. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında tam olarak 10 dk pişirin, son 5 dk’yı fanlı ayarda pişirebilirsiniz üzeri daha fazla kızarması için.
  9. Fırından aldıktan sonra oldukça yumuşak olacaklar, 5 dk kadar soğumalarını bekleyin, dokunmanızı tavsiye etmem :).
  10. İçi akışkan mı akışkan, yumuşacık, bol cevizli ve çikolatalı kurabiyeleriniz hazır! Afiyet olsun.  Not: Eğer uzun süre bekleyecekse servis etmeden önce ısıtmanız gerekli, aksi halde akışkan olmayacaktır. Ayrıca bu hamuru buzlukta saklayıp arzu ettiğiniz zaman da pişirebilirsiniz, tabii saklayabilirseniz :)

Pastane Usulü Supangle Tarifi

 

Pastane Usulü Supangle Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 1 kg süt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı damla sütlü çikolata
  • 1 su bardağı soğuk süt (buzdolabında beklemiş)
  • Yarım su bardağı soğuk su (buzdolabında beklemiş)

Süslemek için

  • Kuvertür çikolata
  • Çilek
  • Pudra şekeri

    Pastane Usulü Supangle Tarifi Yapılışı

  • Un nişasta şeker ve kakao tencereye konulur karıştırılır.
  • Yavaş yavaş süt eklenir çırpmaya devam edilir yumurta sarısı eklenir o çak üzerinde pişirmeye alınır.
  • Çırpma teli ile devamlı karıştırarak göz göz kabarmana dek muhallebi pişirilir.
  • Ocak üzerinden alınan muhallebinin içine damla çikolata konulur karıştırılarak erimesi sağlanır.
  • Soğuk süt ve su ilave edilir pürüzsüz olana dek mikserle 1-2 dk çırpılır akışkan kıvama gelen muhallebi bekletilmeden kaselere pay edilir.
  • Tamamen soğuduktan sonra en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Kuvertür çikolata ile süslenir pudra şekeri serpilir çilekle servis edilir. Afiyet olsun.