Tahinli Muska Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Büyük Boy Dikdörtgen Borcam İçin
- 12 yaprak hazır baklava yufkası
- 1 su bardağı tahin (250ml)
- 1,5 su bardağı orta irilikte ceviz içi
Şerbeti İçin
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin
- 4 yemek kaşığı dolusu tuzsuz tereyağı
Tahinli Muska Baklava Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için bütün malzemeleri karıştırın ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kaynatın.
- Ocaktan indirmeden 2 dakika önce 3-4 damla limon suyu sıkın. Ilınması için kenara alalım.
- Baklavalık yufkanın bir tanesini tezgahımıza alalım. Yaklaşık 2-2, 5 yemek kaşığı tahini üzerine gezdirelim.
- Tekrar bir kat daha yufka serelim yine tahin gezdirelim. Kısa olan kenarından uzunlamasına 5 eşit şeride bölelim.
- Bir ucuna ceviz koyup muska şeklinde katlayalım. Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi sürdürelim.
- Erittiğimiz tereyağının üzerine çıkan köpükleri ve altında oluşan tortusunu almamaya özen göstererek tatlımızı üzerine yemek kaşığı yardımıyla tereyağını gezdirelim.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında ağır ağır iyice kızaracak şekilde kızartalım. Cam borcamlarda tatlının altı biraz geç kızaracağından borcamı fırın zeminine oturtup alt kısmında güzelce kızarmasını sağlayalım.
- Tatlımız ve şerbetimiz ılık olacak şekilde şerbetleyelim. Çabucak çekecektir şerbetini. Tatlınızın yumuşamaması için güzelce kızarması şart👍🏼 Afiyet bal olsun 🌼.