26 Mayıs 2021 Çarşamba

Kahvaltınıza Yakışacak Tavada Bayat Ekmek Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet bayat pide veya ekmek
  • 3 adet büyük boy yumurta
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Kekik
  • Rende peynir
  • 6-7 tane çeri domates
  • 4-5 dilim pastırma ( sucuk, salam, kavurma vs.)
  • Maydanoz

    Yapılışı

  • Karıştırma kabına; yumurta zeytin yağ, süt, karabiber, tuz ve kekik eklenir karıştırılır.
  • Parçalanmış ekmekleri bu sosa batırıp tavaya dizin.
  • Kalan sosu üzerine gezdirin.
  • Kapağını kapatın ve 1 -2 saat sosunun çekmesi için buzdolabında dinlendirin.
  • Tavayı ocağa alın ve altı hafiften kızarana kadar pişirin.
  • Üzerine kaşar peyniri ekleyip kapağı tekrardan kapatıp erimesini bekleyin.
  • Çeri domates ve pastırma ekleyip 3 dakika daha pişirin.
  • Ocaktan alıp maydanoz serpip servis edin. Afiyet olsun :).

Bal Badem Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yeterince un

Bulamak için:

  • İrmik

Şerbet için:

  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Süslemek için;

  • Fındık, fıstık, hindistan cevizi vs.

    Yapılışı

  • İlk olarak şerbet için; su ve toz şekeri tencereye alıp karıştırın ocağa alın ve 1 dilim limon ekleyin.
  • Ara ara karıştırıp şekerin çözülmesini sağlayın.
  • Şerbet kaynamaya gelince ocağın altını kısın ve şerbeti 10 dakika kaynatın.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Hamur için karıştırma kabına; tereyağ, pudra şekeri, yumurta ve sıvı yağ ekleyin elle krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafif yassı limon şekli verin her yerini irmiğe bulayıp tepsiye dizin.
  • Hamurların ortasından uzunlamasına bıçakla kesikler atın.
  • 170 derecelik fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.
  • Fırından çıkarın 2 dakika ilk sıcağın çıkmasını bekleyin.
  • Soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin.
  • En az 1 saat şerbetin çekmesini bekleyin.
  • Tatlının ortasındaki kesik kısma antep fıstığı, hindistan cevizi, fındık vs. Ekleyin. Afiyet olsun.

Ekmek Kadayıfı Tarifi

 

Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin Malzemeler

Ön maya için;

  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı tozmaya (çok az tepeli)

Ana hamur;

  • 2 yumurta
  • 60 gr yumuşak tereyağı
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Fiske tuz
  • 5.5 çay bardağı un

Islatmak için;

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 su bardağı su

Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı

  • Tatlımıza ön maya işlemi ile başlıyoruz bu işlem için gerekli malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırıp 5-10 dk ılık ortamda bekletiyoruz.
  • Süre sonunda hafif köpürme yapmış olan karışımı bir tahta kaşık yardımı ile iyice karıştırın .
  • Sonra hamur için gerekli malzemeleri un hariç ekleyin ve iyice karıştırın .
  • Unu azar azar ekleyerek mikser yardımı ile yapışkan bir hamur olana kadar iyice çırpın.
  • Hamur koyulaştığında üzerini kapatarak yine ılık ortamda 40 dk dinlendirin.
  • Yuvarlak geniş bir borcam alın dibine sıvı yağ dökün elinizi de yağlayıp hamuru borcama alın ve bir kaç kere katlayın (bu aşama çok önemli atlamayın) sonra kat yerlerini alta alıp borcama güzelce yayın sonra 25 dk daha mayalamaya bırakın.
  • Daha sonra 190 derece alt üst fırında 45 dk pişirin tabanının çok iyi pişmiş olması gerekiyor ilerleyen dakikalarda fırının alt rafına alabilirsiniz.
  • Sonra fırından çıkan ekmeği ters çevirip dinlenmeye bırakın. Bu arada ıslatmak için gerekli malzemeyi karıştırıp kaşık yardımı ile iyice ıslatın.
  • Asıl şerbeti hazırlamak için tencereye şekeri alın ve ocakta karamel haline gelene kadar ısıtın ama yakmamaya dikkat edin daha sonra ocaktan alıp sıcak su ekleyin ama çok dikkat edin.
  • Sıcak suyu ekledikten sonra 25 dk daha kaynatın karamel şerbet ve tarifte kullanılan pekmez tatlıya renk vermek için şerbet hazır olunca ilk sıcağı çıktıktan sonra ekmeğin her tarafına dökün 2 saat soğumaya bırakın sonra kaymak ile servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Triliçe Tarifi

 

Triliçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • Bir fiske tuz
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

Islatma sosu için;

  • 1 paket krema 200 ml
  • 4su bardağı süt
  • 3 veya 4 çorba kaşığı şeker isteğinize göre

Kekimizin üzerine sürmek için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 bardak süt

Karamel için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krema 200 ml

    Triliçe Tarifi Yapılışı

  • Yumurtaların beyazı ve sarısını ayıralım.
  • Beyazını bir fiske tuz atarak kar beyazı olana kadar mikserle çırpalım.
  • Başka bir kapta yumurta sarılarını şekerle iyice çırpalım şekerimiz eridikten sonra suyumuzu koyup tekrar çırpalım.
  • Kabartma tozu, vanilya, elenmiş unumuzu koyup çırpalım.
  • Daha sonra çırptığımız yumurta beyazını bu karışımın üzerine ekleyelim bir spatula yardımı ile söndürmeden yavaşça karıştıralım.
  • Margarin ile yağladığımız kare borcam kabımıza dökelim ve 180 derece önceden ısıttığımız fırınımıza koyalım.
  • Bu sırada kremşantimizi çırpalım ve dolaba atalım.
  • Islatma sosu; Krema süt ve şekeri karıştırın. Dolaba kaldırın.
  • Fırından çıkarıp 5 dk dinlenen kekimizin üzerine her yerine eşit gelecek şekilde dökelim.
  • Sosunu çeken kekimizin üzerine dolaptan çıkardığımız kremşantimizi yavaşça sürelim.
  • Karamel için; Şekerimizi bir tavaya alıp orta ateşte sürekli karıştırarak eritelim.
  • Açık bir renk alınca hemen 1 kaşık tereyağımızı ekleyelim ve karıştırarak eritelim.
  • Ardından kremamızı dökelim.
  • Kıvam alana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kıvam alan karamelimizi hemen ocaktan alıp ılımasını bekleyelim.
  • Karamelinizi yaparken şekeri çok yakarsanız tadı acı olabilir dikkat edelim. ☝🏻
  • Bir de çok pişirirseniz kıvamı katı olacaktır. ☝🏻 Tecrübeyle sabittir 😅.
  • En son karamelimizi de kremşantimizin üzerine yavaşça yayalım.
  • Ben süslemek için hazır beyaz çikolata sos kullandım. İnce şeritler halinde çizelim. Bir kürdan yardımı ile çizikler atarak süslememizi tamamlayalım 👍🏻🌸.
  • Afiyet olsunnn🥰❤️.

Asitli İçeceklere Son Buz Gibi Reyhan Şerbeti Tarifi

 

Asitli İçeceklere Son Buz Gibi Reyhan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 demet reyhan
  • 1 su bardağı toz şeker ( tadını isteğe göre ayarlayabilirsiniz)
  • 3 adet çubuk tarçın
  • 3 diş karanfil
  • 1 adet limon
  • 1.5 litre sıcak su

    Asitli İçeceklere Son Buz Gibi Reyhan Şerbeti Tarifi Yapılışı

  • Reyhanları güzelce yıkayıp kurulayın.
  • Tencereye koyup üzerine sıcak suyu koyun.
  • Üzerine tarçın, karanfil ,limon suyunu ilave edip demlenmeye bırakın.
  • Soğuyunca süzerek buzdolabına koyun.

Krep (5 adet) Tarifi

 

Krep (5 adet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Krep (5 adet) Tarifi Yapılışı

  • Bütün malzemeleri karıştırın.
  • Teflon tavaya kaşık yardımıyla yada benim resimde kullandığım aletle kullanarak her seferinde biraz sıvı yağ sürerek arkalı önlü pişirin.
  • Bu tariften 5 adet krep çıkmaktadır.

Çok Doyurucu Ve Lezzetli Yulaflı Tost (Diyete Uygun) Tarifi

 

Çok Doyurucu Ve Lezzetli Yulaflı Tost (Diyete Uygun) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1 adet yumurta
  • Yağlı kağıt
  • 2 dilim kaşar veya beyaz peynir
  • 1-2 dilim jambon ( salam)
  • Dilediğiniz malzeme de olur

    Çok Doyurucu Ve Lezzetli Yulaflı Tost (Diyete Uygun) Tarifi Yapılışı

  • 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi 4 yemek kaşığı su ile ıslatalım ve 20-30 dk kadar şişmesine bekleyelim.
  • Sonradan 1 adet yumurta ilave edip karıştıralım.
  • Tost makinesine yağlı kağıt serelim, yoksa tost makineye yapışır.
  • Yağlı kağıdın yarısının üzerine yumurtalı yulafı yayalım kaşık yardımı ile resimde gösterdim gibi.
  • Yulafın üzerine diğer yağlı kağıt kısmı ile kapatalım. , ve yumurta pişene kadar pişirelim.
  • Yumurta pişince (resimde gösterdim nasıl olmalı) tostun yarısına dilediğiniz malzemeleri koyalım, ben 1 dilim jambon ve 2 dilim kaşar peynir koydum.
  • Yulafın diğer kısmı ile kapatalım yine yağlı kağıdın içinde pişirelim kaşarlar eriyene kadar.

Lezzeti Garanti Ağlayan Pasta Tarifi

 

Lezzeti Garanti Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kakao

Keki ıslatmak için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı süt

Beyaz kreması için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için;

  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 1 paket çikolata sos

    Lezzeti Garanti Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı

  • Keki hazırlayarak başlıyoruz.
  • Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabımızda rengi limon sarısına dönene kadar mikser ile çırpıyoruz.
  • Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Kabartma tozu, şekerli vanilin, kakao ve unu kontrollü bir şekilde ekleyip çırpıyoruz.
  • Fırın kabımıza döküp 175° alt üst şekilde 30 dakika pişiriyoruz.
  • Beyaz krema için soğuk süte bir paket krem şanti ekleyip kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  • İlk ısısı çıkmış kekimizin üzerine yarım bardak süt döküyoruz.
  • Kek soğuduktan sonra beyaz kremayı döküyoruz.
  • Ardından kakaolu bisküvi ile bir sıra döşüyoruz.
  • Üzerine hazırladığımız çikolata sosunu döküyoruz.
  • Arzuya göre çilek ile süslenebilir. Afiyet olsun. 🥰.

10 Dakikada Hazır İrmikli Kakaolu Porsiyonluk Tatlı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi
  • Toz antep fıstığı

    Yapılışı

  • Uygun bir tencereye sütü, şekeri, kakaoyu ve irmiği alarak karışım homojen bir hale gelinceye kadar karıştıralım.
  • Ardından ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra orta ateşte 2-3 dakika pişirmeye devam edelim.
  • Ocaktan aldıktan sonra içine vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Ben tatlıyı küçük boy kare borcamda hazırladım.
  • Borcamın içini ıslatarak ocaktan yeni aldığımız tatlımızı borcama alıyoruz.
  • İlk olarak oda sıcaklığında ılımaya bırakıyoruz.
  • Ardından buzdolabına kaldırarak 2-3 saat kadar dinlendiriyoruz. Bu sürenin sonunda tatlımızı borcamdan çıkarıp geniş bir tabağa alıyoruz. Ben 16 eşit parçaya böldüm, siz daha küçük porsiyonlar da hazırlayabilirsiniz.
  • Böldüğüm parçaları hindistan cevizine ve toz antep fıstığına buladım. Dilerseniz cevize, fındığa ya da çikolataya da bulayabilirsiniz.

Şimdi Çıktı Fırından Kahvaltılık ( Kızarmış Ekmek Tarifi)

 

Şimdi Çıktı Fırından Kahvaltılık ( Kızarmış Ekmek Tarifi) İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ezilmiş rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet küçük domates( kabuğu ve çekirdeği çıkartılmış küp doğranmış)
  • 2 adet ince doğranmış sivri biber
  • 2-3 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 5- 6 adet kare tost ekmeği ( ince dilimlenmiş normal ekmekle de olur)
  • Oda ısısında yumuşamış tereyağ 

    Şimdi Çıktı Fırından Kahvaltılık ( Kızarmış Ekmek Tarifi) Yapılışı

  • Kaşar peynirini, beyaz peyniri ve yumurtayı rondoda çekin ( eğer rondonuz yoksa ki olmayabilir sorun değil peynirleri rendeleyin yumurtayı kırın hepsini güzelce karıştırın harmanlayın.
  • Peynirli yumurtalı harcın içine doğranmış sivri biber, kabuğu, çekirdekleri çıkmış doğranmış domates, kıyılmış maydanozları ekleyin. Ve güzelce harmanlayın. Bu kıvamı resimlerden görebilirsiniz.
  • Bu harmanladığınız karışım çok cıvık olmamalı ekmeklerin üstünde duracak ekmeklerden akmayacak kıvamda, yoğunlukta olmalıdır.
  • Fırınınızı 180-200 derece de ısıtmaya başlayın….
  • Ekmeklerinizin üstüne güzelce oda ısısında ki tereyağı sürün.
  • Şimdi yağlanmış ekmeklerin üstüne de peynirli harçtan sürün ve içinde ekmekler olan tepsiyi iyice ısınmış fırına verin ekmeklerin üstleri güzelce kızarana kadar pişirin.
  • Ben bir süre bu şekilde pişirdin sonra ızgarayı yakıp öyle devam ettim.
  • Izgara olmadan da pişer ama ekmekler ısınmış fırına atılacak bunu unutmayın…
  • Isınmamış fırında ekmeklerin üstündeki peynirler fırın ısınana kadar eriyip tepsiye akabilir. Bu nedenle ekmeklerin üzerine sürülecek karışım çok cıvık olmamalı … kıvamı resimlerden görebilirsiniz….
  • Pişirme süresi yok. Ekmeklerin üstleri kızardı mı tamamdır. Üstleri güzelce kızarmış, kendileri yumuşacık ekmeklerinizi sıcak sıcak tüketin….
  • Afiyetler olsun….

25 Mayıs 2021 Salı

Çilekli Kek Tarifi

 

Çilekli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 10 adet çilek
  • Pudra şekeri

    Çilekli Kek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra çilek ve pudra şekeri hariç kalan malzemeleri ilave edip kek hamurumuzu tamamlıyoruz.
  • Yağladığımız dikdörtgen borcama kek harcımızı döküyoruz.
  • Üzerine çilekleri dizip önceden ısıtılmış 175° fırında yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz.
  • Kekimiz soğuduktan sonra pudra şekeri serpiyoruz. Şimdiden afiyet olsun 🌸.

İrmikli Kek (Yağsız) Tarifi

 

İrmikli Kek (Yağsız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 ml süt
  • 2 adet yumurta
  • 250 gram şeker
  • 1 paket vanilya şekeri (8 gr)
  • 100 gram un
  • 1 paket kabartma tozu (16 gr)
  • 1-2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tutam tuz
  • 100 gram irmik
  • 250 gram fındık (öğütülmüş)

    İrmikli Kek (Yağsız) Tarifi Yapılışı

  • Sütü ve yumurtayı bir kapta çırpın.
  • Başka bir kapta diğer kuru malzemeleri karıştırın.
  • Süt-yumurta karışımını kuru malzemelerinin üzerine dökelim ve iyice karıştıralım.
  • Yağlanmış kek kalıba dökelim ve 40-45 dakika 180°c de önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Soğutulmuş keki pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)).