29 Mayıs 2021 Cumartesi

Pratik Yöntemle Zeytin Yağlı Yaprak Sarma Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı yıkanmış pirinç
  • Yarım su bardağı zeytin yağı (Yoksa sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yedi turlu baharat
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım kilo asma yaprağı

Üzeri için:

  • 5-6 dilim limon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3,4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz ve sıcak su

    Yapılışı

  • Öncelikle salamura yaprakları soğuk suda bikaç saat bekletelim.
  • Diğer yandan iç harcını hazırlayalım uygun bi tavaya yarım su bardağı zeytin yağını ve doğranmış 1 adet kuru soğanı ilave edip 2-3 dk kavuralım.
  • Ardından domates ve biber salçasını ilave edelim.
  • Salça da kavrulduktan sonra sıcak suda ıslatılıp yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ekleyip 1, 2 dk kavuralım
  • Üzerine rendelenmiş sarımsağı ve baharatları ve isteğe bağlı 1- 2 yemek kaşığı nar ekşisi ekleyip 1-2 dk daha kavurup yarım su bardağı sıcak su ilave edip kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  • Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  • Harcı ve yaprakları sudan çıkarıp yıkayıp suyunu süzelim ve bi fırın poşetinin veya kuru bakliyat yada makarna poşetinin kenarını makasla kesip açalım.
  • Tek kat şekilde masaya koyup üzerine yaprağı serip iç harcını koyup kenarları ve üst kısmı kapatalım ve poşeti yaprağın üzerine kapatıp bir elimizle poşetin ucunu diğer elimizle sarmanın üzerine koyup biraz bastırıp poşetin ucunu çekelim ve kalem gibi sarmamız hazır oluyor .
  • Tekrar poşetin üzerine yaprak koyup iç harcı yerleştirip yaprakları harcın üzerine koyulur ve üst kısmı kapatıp aynı şekilde poşeti üzerine kapatıp bir elimizle yaprağı diğer elimizle sarmanın üzerine bastırıp ucunu çekelim.
  • Sarmaların hepsi aynı boy ve aynı sıkılıkta oluyor kalem gibi incecik oluyor ve pişmezse diye endişe etmeyin çünkü pirinci önceden sıcak su ile ıslatıp ve iç harcı da kavurarak yaptığımız için hiç bir şekilde pişmeme olasılığı olmaz ve inanınki ben çok beğendim çok pratik oldu zamandan tasarruf edebiliriz sarma sarmak zaman isteyen bişey biliyosunuz ki ama bu yöntemle minimuma indirebilirsiniz sarma sarma süresini(ben fırın poşetiyle sarmayı daha pratik buldum bakliyat poşeti dağa sert olduğu için sağa sola kayabilir ama fırın poşeti daha ideal sarmak için bu da benden size bi not)
  • Bu pratik yöntemle ben yarım kilo yaprağı 20-25 dk da sardım.
  • Sardığımız sarmaları uygun bi tencereye dizip üzerine 3, 4 yemek kaşığı zeytin yağı, tuz, yine isteğe bağlı 1, 2 yemek kaşığı nar eksisi ve limon dil8mleri koyup sarmalariın hizasına kadar sıcak şu ekleyip kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayan sarmaların altını kısıp 30-35 dk pişmeye bırakalım ve en az 1 saat dinlenmiş olan sarmaları servis edebilirsiniz.

Terbiyesi Kesilmeyen Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır

 

Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1-2 diş sarımsak
  • İsteyen 1 yemek kaşığı un da kullanabilir

    Yapılışı

  • Arpa şehriye, sıcak su ve tavuk suyunu tencereye köyün ve arpalar pişene kadar kaynamaya bırakın.
  • Derin bir kasede yoğurt ve yumurta sarısını iyice çırpın.
  • Arpa piştikten sonra kepçe ile çorbanın suyundan alın ve yoğurtlu terbiyeye yavaş yavaş ilave edin ve bir yandan da hızlı hızlı çırpın. Bu şekilde terbiyeyi çorbaya ilave etmek için hazırlamış olacaksınız.
  • Bu kez terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve çorbayı hızlı çırpın. Kaynayana kadar durmadan çırpmaya devam edin.
  • Çorba kaynamaya başladıktan sonra ocağı kapatın.
  • Küçük bir tavada tereyağını eritin. İnce kıyılmış ya da rendelenmiş sarımsağı 1 dk kadar soteleyelim.
  • Sarımsağın yanmamasına dikkat edin.
  • Ardından üzerine kuru naneyi ekleyin ve hazırlanan sosu çorbaya ilave edin.
  • En son tuzunu da ekleyin ve karıştırın. Servise hazır.  . Afiyet olsun :) 

Pratik Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi

 

Pratik Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1  yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Pratik Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak ortadan iki kestiğimiz domateslerimizi robottan geçirerek ufak parçalar haline getirelim.
  • Ardından bir süzgece alalım ve suyunu güzelce süzdürelim.
  • Aynı şekilde ortadan kestiğimiz kırmızı kapya biber ve yeşil biberi, kabuğunu soyarak iki parçaya böldüğümüz soğanı ve sarımsağı da robottan geçirelim.
  • Hazırladığımız karışımı süzgeçteki domateslerin üzerine ekleyerek suyunun süzülmesi için bekleyelim.
  • Maydanozumuzu ince ince kıyalım.
  • Ayrı bir kase içerisine domates salçası, biber salçası, nar ekşisi, zeytinyağını alalım.
  • Üzerine kuru nane, isot, tuz ve pul biberi de ekleyerek tel çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
  • Suyu süzülen sebzelerimizi ve kıyılmış maydanozumuzu kasedeki karışımımıza ekleyelim ve son olarak tekrar karıştıralım.
  • Hazırladığımız acılı ezmemizi uygun bir servis tabağına alalım, limon dilimleri ile süsleyerek servis edelim.  Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Bezelye Yaz Sebzesi Tarifi

 

Zeytinyağlı Bezelye Yaz Sebzesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Bahçeden topladım tahminen yarım kilo bezelye
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

    Zeytinyağlı Bezelye Yaz Sebzesi Tarifi Yapılışı

  • Bezelyeler toplantı güzelce ayıklanıp hiç bölmeden temizlenir yıkanıp tencereye konur.
  • Üzerine doğranmış soğan doğranmış domates tuz yağ dökülür. Altı yakılır on dakika kendi suyu ile pişirilir
  • Daha sonra sıcak su ilave edilir kapağı kapatılır.
  • On- onbeş dakika daha pişirilip altı kapatılır.
  • Sebzeler fazla pişirilmez diriliği kaybedilmemeli afiyet olsun yaza girerken yapabileceğimiz taze sebzelerden birtanesidir.

28 Mayıs 2021 Cuma

Rüya Gibi Cevizli Elma Tatlısı Tarifi

 

Rüya Gibi Cevizli Elma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 1 vanilya
  • 1 paket sıvı krema

Arası için

  • 3 adet elma
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tepeleme tarçın
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ veya margarin
  • 1 paket burçak bisküvi

    Rüya Gibi Cevizli Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Muhallebi için;Tencereye tüm malzemeleri (krema hariç) karıştırıp ocağa alıyoruz ve kaynayana kadar çırparak pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra muhallebiyi bir kaba alıp sürekli karıştırarak soğutuyoruz.
  • Üzerine 1 paket kremayı ekleyip mikserle çırpıyoruz.
  • Ara katı için;Elmayı küp küp doğrayıp tavaya alıyoruz.
  • Tereyağı pudra şekeri, ceviz ve tarçın ile birlikte 5 10 dakika soteliyoruz.
  • 1 paket burçak bisküviyi ufak kırıntı haline getiriyoruz.
  • Kup yada borcamın altına ilk önce bisküvi kırıntılarını, daha sonra üzerine bir miktar elmalı karışımı, ardından hazırladığımız muhallebiyi ve tekrardan elmalı karışımı ekliyoruz.
  • Dilediğimiz gibi süslüyoruz. [afiyet olsun].

Mükemmel Bir Lezzet Sis Mantisi Tarifi

 

Mükemmel Bir Lezzet Sis Mantisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet böreklik yufka

Tavuklu harcı için;

  • 500 gram derisiz kemiksiz tavuk göğüs eti
  • 1 tane soğan
  • 2 adet domates (veya domates sosu)
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • yarım tatlı kaşığı karabiber
  • yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • .2 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı sıvı yağ

Sarmak için;

  • 1 adet çöp şiş

Yoğurtlu sosu için;

  • 1 büyük kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • tuz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Mükemmel Bir Lezzet Sis Mantisi Tarifi Yapılışı

  • Önce yufkaları kenarlarından kesip dikdörtgen şeklini oluşturdum.
  • Çöp şişi yufkanın uç kısmına koyup rulo şeklinde sardım.
  • 2 parmak kadar kaldığında yufkanın ucunu fırça ile ıslatıp şişimi yufkadan ayırdım.
  • Daha sonra 2-3 cm kalınlığında kesip bir kenara aldım.
  • Küp küp doğradığım tavukları orta dereceli ateşte pişirdim.
  • Tavuklar suyunu çektikten sonra sıvı yağı ekleyip 1-2 dk o şekilde kavurdum.
  • Kavrulan tavukların üzerine soğanımı ve sarımsağı da ekleyip 5 dk soteledim.
  • Ardından baharatlarımı ve tuzumu ekledim.
  • Son olarak domates sosumu ilave edip 10 dakika da o şekilde kaynatıp ateşten aldım.
  • Yaptığım yufkaları bol yağda kızartıp servis tabağına aldım.
  • Üzerine yoğurtlu sosu koyup en üste de tavuğumu ve maydanozu ekleyip servis ettim.
  • Afiyet olsun.

Bel Ve Göbek Çevresi Yağları İçin Muhteşem İçecek Tarifi

 

Bel Ve Göbek Çevresi Yağları İçin Muhteşem İçecek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım limon
  • 1 şişe sade soda
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

    Bel Ve Göbek Çevresi Yağları İçin Muhteşem İçecek Tarifi Yapılışı

  • Limonun suyunu sıkalım yoğurt ve limon suyunu homojen kıvam alana kadar iyice karıştıralım.
  • Üzerine sodayı yavaş yavaş ekleyelim.
  • İçeceğimiz hazırdır ister günde 1 kez gece yatmadan aç karna ister günde iki kez sabah ve gece aç karna olarak tüketelim.
  • Bel çevremiz ve göbek yağlarına doğrudan etki eden mucize ve içmesi gerçekten zevkli bir karışım sodalı ayran diyebiliriz hamileler ve emziren anneler doktora danışmadan kullanmasın biraz yeme içmeye dikkat edince birazda spor ve hareketle etkisini katlayabiliriz deftere eklemeyi unutmayalım inşallah 🙏.

Yoğurtlu Semiz Otu Salatası (Lezzetini Çok Seveceksiniz) Tarifi

 

Yoğurtlu Semiz Otu Salatası (Lezzetini Çok Seveceksiniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semiz otu
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 2 adet salatalık
  • 2 diş sarımsak rendelenmiş
  • 2 su bardağı süzme yada normal yoğurt
  • 1/2 (yarım) demet dereotu (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 5 adet ufalanmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Yoğurtlu Semiz Otu Salatası (Lezzetini Çok Seveceksiniz) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle semiz otlarını yıkayıp temizleyelim orta parçalar halinde doğrayalım.
  • İçine közlenmiş biberleri doğrayıp ilave edelim. Salatalıkları doğrayalım ilave edelim.
  • Sarımsağı ve yağını tuzunu ilave edelim hepsini harmanlayalım.
  • En son servis aşamasında zeytin yağ ceviz ve kırmızı biberi çok az kavurup üzerine dökelim. Afiyetle.

Sütlü Ve Tereyağlı Domates Çorbası Tarifi

 

Sütlü Ve Tereyağlı Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı rondodan çekilmiş domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (Tepeleme)
  • Yarım et bulyon (Varsa et suyu kullanılabilir)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay bardağı süt

Üzeri İçin

  • Kruton
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Taze nane

    Sütlü Ve Tereyağlı Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tencereye tereyağını alalım eritelim, sıvı yağ ilave edip salçayı 2 dakika kavuralım.
  • Üzerine unu ilave edip 2 dakika daha kavuralım, rondodan çekilmiş domatesi de ilave edip karıştıralım orta ateşte bir taşım kaynattıktan sonra suyunu, et bulyonu ve tuzunu ilave edip karıştıralım.
  • Orta ateşte 15 dakika kaynatıp blenderdan geçirelim, tekrar ocağa alıp bir taşım kaynatalım ve sütü ilave edip karıştıralım kaynamaya başlayınca ocaktan alalım.
  • Çorbamızın üzerine kaşar peyniri rendesi ve isteğe göre kruton koyup servis için hazırlayalım.🌹 Afiyet olsun 🌹

İzmir Köfte Tarifi

 

İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 1 kg kıyma
  • 1 su bardağı çekilmiş ekmek içi ( yada galeta unu )
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 adet rendelenmiş soğan
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz ,karabiber, pul biber ,kimyon

Diğer malzemeler;

  • 6-7 adet patates
  • 2-3 adet çarliston biber
  • 5-6 adet çeri domates
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı su

    İzmir Köfte Tarifi Yapılışı

  • Kıymamızın içine bütün malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
  • 2-3 saat buzdolabında dinlendirirseniz köfte daha güzel olacaktır.
  • Köftelerimize uzunlamasına oval şekil verdikten sonra tavada sıvı yağla kızartıyoruz.
  • Daha sonra elma dilimi şeklinde dildiğimiz patateslerinede hafif rengi dönene kadar kızartıyoruz ve bir tepsiye sıra sıra diziyoruz .
  • Üzerini biber ve domatesle süslüyoruz sosu için bir tavaya tereyağ ve salçayı koyup ocakta kavuruyoruz .
  • Baharatları ve suyu ekleyip kaynadıktan sonra ocaktan alıp köftelerin üzerine gezdiriyoruz.
  • 180 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun💕🤗.

Domates Soslu Makarna Tarifi

 

Domates Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 domates
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Taze fesleğen yada maydanoz
  • Yarım paket makarna
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sıvı yağ yada zeytinyağı

Üzeri İçin

  • Rende kaşar yada parmesan peyniri 

    Domates Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak geniş bir tavaya biraz yağ ekleyip yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Daha sonra sarımsaklarıda doğrayıp içine katıyoruz.
  • Şöyle bir kavurduktan sonra küçük küçük doğranmış domateslerimizi ekleyip soteliyoruz. Baharatları ekleyip karıştırıp altını biraz kısıp pişmeye bırakıyoruz.
  • Sosumuzu hazırlanırken makarnamızı haşlıyoruz. Makarna haşlanınca makarna suyundan bir dolu dolu kepçe alıp domates sosumuza ilave ediyoruz.
  • Karıştırdıktan sonra makarnayı ilave edip 1-2 dakika birlikte soteleyip küçük küçük doğranmış taze fesleğen (Kuruda olur) ilave ediyoruz arzuya göre maydanoz da olabilir. Tabağımıza aldıktan sonra üzerini peynir ile süslüyoruz.