31 Mayıs 2021 Pazartesi

Enfes Sufle (Ev Yapımı Dondurma İle) Tarifi

 

Enfes Sufle (Ev Yapımı Dondurma İle) Tarifi İçin Malzemeler

Dondurma için:

  • 15 adet kedidili bisküvisi
  • 1/2 (yarım) su bardağı kahve
  • 1-2 yemek kaşığı mascapone
  • 1 paket sıvı krema
  • 1-2 yemek kaşığı kakao

Süslemesi için :

  • 5 – 6 adet kedidili bisküvisi
  • 1 paket kremşanti

Sufle için :

  • 5 yemek kaşığı nutella
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş yağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • ½ yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

    Enfes Sufle (Ev Yapımı Dondurma İle) Tarifi Yapılışı

  • Dondurma için:Bisküvileri kırın ve üzerine kahveyi ilave edip ezin.
  • Üzerine mascapone, sıvı kremayı ekleyip çırpın.
  • Bir kaba koyup üzerine kakao ekleyin.
  • Süslemesi için:Bisküvileri üzerine çırptığımız kremşantileri sıkıp üzerine kakao ekleyin.
  • Sufle için:Nutellayı, yağı, şekeri, yumurtayı, pudra şekerini ve kakaoyu ekleyip çırpın.
  • Üzerine vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Sufle kalıbına doldurun ve yaklaşık 10-15 dk pişirip üzerine bir bardakla bastırın.
  • Yaptığımız dondurmayı bastırdığımız yere doldurun.
  • Üzerine süs için yaptığımız şeyi koyup servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ✨💯🎀.

Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi

 

Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı nişasta

Dışı için

  • 400 gram sürülebilir çikolata
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • Mısır gevreği

    Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Oda ısısında yumuşamış margarin, yumurta, pudra şekeri, ayçiçek yağı uygun bir kapta karıştırılır.
  • Nişasta da eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • İster yuvarlak ister kare şekil verilir.
  • Ben uzun bir rulo yapıp hafifçe üstüne bastırıp bıçakla kestim.
  • 170 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.
  • Dışı için çikolata uygun kaba alınır, biraz mikrodalgada yada çaydanlığın buharında hafifçe ısıtılır. Yarım bardak ayçiçek yapı eklenir karıştırılır.
  • Sıcaklığı geçen kurabiyeler çatalla önce çikolata sosa sonra elimizle kırdığımız mısır gevreklerine bulanır.
  • Dolapta biraz dinlendikten sonra servise hazır ☺Tarif ölçüleri yasemin atalar’dan alınmıştır.

Dalgona Kahve (Çok lezzetli) Tarifi

 

Dalgona Kahve (Çok lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • ️2 yemek kaşığı granül kahve
  • ️2 yemek kaşığı şeker
  • ️2 yemek kaşığı sıcak su
  • ️1 su bardağı süt

    Dalgona Kahve (Çok lezzetli) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak derin bir bardağa şekeri, granül kahveyi ve sıcak suyu ekliyoruz.
  • Bütün malzemeleri mikser ile 4-5dk krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  • Kahve bardağına ister soğuk ister sıcak sütü tam doldurmadan ekliyoruz.
  • Üzerine hazırlanan köpüklü kahve karışımını kaşık yardımı ile ekliyoruz. Dalgona kahve hazır. Afiyet olsun. 🌸☕️.

Yumuşacık Rulo Pizza Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3-3,5 su bardağı un

Diğer Malzemeler;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1,5 çay bardağı sucuk
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay bardağı siyah zeytin
  • Kekik

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yapılışı

  • Pizzalarımızı yapmaya hamurunu yoğurarak başlayalım. Bunun için uygun bir yoğurma kabına ılık süt, su, sıvı yağ, şeker, maya ve tuzu alarak karıştıralım.
  • Ardından unumuzun bir kısmını ekleyelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • Hamurumuz ele yapışmayan bir kıvam aldığında üzerini streçleyelim ve temiz bir örtü ile de örterek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda hamurumuzun üzerini açalım ve tezgaha alıp tekrar toparlayalım.
  • Toparlanan hamurumuzu iki eşit parçaya keselim, bezelerimizden bir tanesini alarak elimizle bastıralım ve sonrasında merdane ile dikdörtgen olacak şekilde genişletelim.
  • Hamurumuzun üzerine önce rendelenmiş kaşar peyniri daha sonra küçük küçük doğranmış sucuk, kırmızı biber, yeşil biber, siyah zeytin ve tekrar kaşar peyniri rendesi serpiştirelim.
  • Son olarak kekik de serptikten sonra hamurumuzu rulo şeklinde saralım.
  • Rulomuzdan bıçak ile 2 parmak kalınlığında dilimler keselim ve üzerine hafifçe bastırarak pişirme kağıdı serili fırın tepsimize alalım.
  • Diğer bezemizi de aynı şekilde hazırlayıp rulo yapalım ve dilimlere ayıralım. Ben bu ölçüdeki malzemeler ile 20 adet rulo pizza elde ettim.
  • Tüm hamurumuzu şekillendirip tepsiye yerleştirdikten sonra 15 dakika tepsi mayası için dinlenmeye bırakalım.
  • Bir kase içerisine yumurta sarısı ve zeytinyağı ekleyerek çırpalım, fırça ile pizzalarımızın üzerine sürelim.
  • Pizzalarımızı önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 20 dakika alt üst ayarda pişmeye bırakalım.
  • Pişen rulo pizzalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Nescafeli Çikolatalı Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi

 

Nescafeli Çikolatalı Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 yemek kaşığı nescafe

Üzeri için

  • 1 paket sütlü çikolata

    Nescafeli Çikolatalı Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Tereyağı, sıvı yağ, yumurta ,kabartma tozu, vanilya ve nescafeyi güzelce karıştıralım.
  • Sonra unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. İstediğiniz gibi şekil verebilirsiniz ben birazını tırtıllı uçla yaptım geri kalanını silikon nihaleyle şekil verdim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarınca alalım.
  • Üzeri için bir paket çikolata benmari usulü eritip kaşıkla üzerinden gezdirelim. Deneyeceklere afiyet şifa olsun.

30 Mayıs 2021 Pazar

Orjinal American Brownie Tarifi (Vişneli Ve Cevizli)

 

Malzemeler

  • 200 gram bitter çikolata
  • 100 gram tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 kase vişne
  • 1 avuç ceviz
  • Parça çikolata

    Yapılışı

  • Bitter çikolata ve tereyağı metal veya ısıya dayanıklı bir kaba koyularak benmari usulü eritilir ılıtılır.
  • 2 yumurta ve toz şeker karıştırma kabına alınır ve mikserle köpük köpük olup beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Ilınan çikolata eklenerek.1 dakika daha çırpılır.
  • Elenmiş un  eklenerek spatula ile yumurtaları söndürmeden alttan üste doğru katlama usulü karıştırılır.
  • Son olarak ceviz içi eklenerek bir kez daha spatula ile karıştırılır.
  • 22×22 boyutundaki kare fırın kabına yağlı kağıt serilir ve kek harcı aktarılırak esit şekilde yayılır.
  • Üzerine vişne çikolata ve ceviz eklenir.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 25-30 dakika pişirilir. (içi hafif ıslak kalacaktır)
  • Soğuk veya ılık servis edilir.Afiyet olsun

Ferah Ferah Limonlu Kup Tarifi

 

Ferah Ferah Limonlu Kup Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı şeker (Damak tadınıza göre şekeri artırabilirsiniz)
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı zerdeçal ( herhangi bir tat vermiyor sadece renk veriyor)

    Ferah Ferah Limonlu Kup Tarifi Yapılışı

  • Bir tencerede limon suyu ve vanilya hariç tüm malzemeleri sürekli karıştırarak kaynatalım.
  • Kaynadıktan sonra limon suyu ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım.
  • Ardından kuplara bölüştürelim.
  • Üzeri kabuk bağladıktan sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰.

Tava Böreği Tarifi

 

Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 9-10 dal maydanoz
  • 6 çorba kaşığı lor peyniri
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için;

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

    Tava Böreği Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir karıştırma kabına yumurta, süt, pul biber, tuz ve karabiberi alarak karıştıralım.
  • Maydanozumuzu ince ince kıyalım ve karıştırma kabımıza ekleyelim.
  • Lor peynirini de ekledikten sonra son olarak un ve kabartma tozumuzu da ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Ocağa aldığımız tavamıza yağımızı alalım ve kızdıralım.
  • Ardından hazırladığımız harcımızı tavamıza boşaltalım ve kontrollü bir şekilde pişmeye bırakalım.
  • Arka yüzeyi pişen böreğimizi dikkatli bir şekilde çevirelim ve diğer yüzeyini de aynı şekilde kızartalım.
  • Dışı güzelce kızaran, içi de pişen tava böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Tavuk Suyunda Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tavuk Suyunda Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı iri bulgur
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1, 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı su
  • Sıvı yağ
  • Tuz

    Tavuk Suyunda Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Tavaya sıvı yağ ve şehriyeyi alarak kavuralım.
  • Kavrulan şehriyeye bulguru ilave edip 2 dakika kadar kavurmaya devam edelim.
  • Ardından su tuz ve tavuk suyunu ekleyelim. Önce harlı ateşte daha sonra altını kısarak pişmeye bırakalım. Dinlenen pilav servise hazır.
    afiyet olsun😊

Parmak Yedirten Fırında Sebzeli Oturtma Tarifi

 

Parmak Yedirten Fırında Sebzeli Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 100 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5 bardak su
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 adet domates

    Parmak Yedirten Fırında Sebzeli Oturtma Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak patates, biber ve patlıcanı kızartmayla başladım ama burda kızartmadan kastım tam pişme olmayacak sadece sebzelerin dışı biraz kızarmış olacak o kadar.
  • Patatesleri elma dilim çok doğradım kızarttım.
  • Patlıcanları küp küp doğrayıp kızarttım.
  • Biberleri de kalın olacak şekilde doğradım kızarttım. Hepsini küçük yuvarlak borcama aldım karıştırırım.
  • Bir tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ aldım kıyma ve salçaları ekledim kavurdum.
  • Suyu, tuzu ve karabiberi ilave ederek karıştırdım.
  • Kaynamaya başlayınca kızartırım sebzelerin üzerine döktüm.
  • En üste para şeklinde doğradığım domatesleri dizdim.
  • Fırında 200 derecede hafif üzeri kızarana kadar pişirdim.
  • Pirinç pilavı ile servis yaptım deneyeceklere afiyet olsun.

Havuçlu Ispanaklı Çorba Tarifi

 

Havuçlu Ispanaklı Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kadar ıspanak ( ince doğranmış)
  • 1 havuç ( rendelenmiş)
  • 1 küçük soğan ( ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak ( rendelenmiş)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı su (200 ml su bardağı)
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sebze tozu

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Havuçlu Ispanaklı Çorba Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sıvı yağı tencereye alıp içine ince doğranmış soğanı ilave edip hafif pembeleşene kadar kavurun.
  • Ardından rendelenmiş sarımsağı ilave ederek hafif kavurun ve havucu ilave edip rengini salıp yumuşayana kadar kavurun.
  • 2 yemek kaşığı un ilave edip kavurmaya devam edin ardından ince doğranmış ıspanağıda ekleyin.
  • Ispanaklar da yumuşayınca 5 su bardağı suyunu ekleyip kapağını kapatın 5 dk pişmeye bırakın.
  • Terbiyesi için de yoğurt ve yumurta sarısını iyice karıştırın.
  • Çorbanın suyundan terbiyeye 2-3 kepçe ekleyip terbiyeyi ılık hale getirin ve karıştırarak tencereye dökün.
  • Tuz ve baharatlarını ekleyin.
  • Kıvamını kontrol edip istediğiniz kıvama göre su ilave edin.
  • Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynayınca 2 dk daha pişirip altını kapatabilirsiniz.
  • Sosu için bir tavanın içerisine tereyağ ve sıvı yağ ekleyip kızdırın pul biber ekleyip yarısını çorbanın üzerine yarısınıda servis ederken çorbanızın üzerine bir kaşık dökebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌👌👌.

Restoranımızda Yaptığımız Salatalık Mezesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 6-7 adet ince salatalık
  • 1 yemek kaşığı tuz (Salatalıkların suyunu salması için. su salınınca fazla tuzu kalmıyor)

Sosu İçin

  • 2 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı karışı acı pul biber
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı

    Yapılışı

  • Salatalıkları ince ince doğrayın karıştırma kabına alın. Tuz ekleyip salatalıkları tamamen kaplayana kadar karıştırın.
  • Salatalıkları tel süzgece alıp kaseye oturtun. Bu şekilde oda sıcaklığında 3 saat suyunu salmasını bekleyin.
  • Sos malzemelerini bir kaseye alıp karıştırın. Suyunu salan salatalıkların üzerine gezdirin karıştırın.
  • Servis tabağına alıp servis edin. Afiyet olsun☺️.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin/tereyağı
  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sirke
  • Yaklaşık 2-3 bardak un

    Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yumurtanın birini tamamen kırıp diğerinin sadece beyazını atıyoruz.
  • Sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz.
  • Daha sonra diğer bütün malzemeleri koyup unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde şekil vermeye başlayabilirsiniz.
  • Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp tercihen çörek otu ve susam ekleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarsana kadar pişirin. Afiyet olsun 😋.