Özel Sosuyla Fırında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gr tavuk göğüs
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı bal
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Çeri domates
- Yeşil biber
Özel Sosuyla Fırında Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına zeytinyağı, salça, yoğurt, bal, sarımsak, kırmızı toz biber, kekik, karabiber ve tuzu alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.
- Tavuk göğsünü doğrayalım ve sosumuzun içerisine alarak güzelce harmanlayalım. 3-4 saat kadar bu şekilde dinlenmeye bırakalım.
- Yeşil biberlerimizi uygun boyutta doğrayalım.
- Sürenin sonunda dinlenen tavuklarımızı biber ve çeri domateslerle birlikte şişlere dizelim. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Ardından hazırladığımız tavuk şişlerini pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alarak önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen tavuk şişlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Semizotlu Cacık Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 bağ semizotu
- 1 adet salatalık
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru nane (tercihe bağlı)
- 1 diş dövülmüş sarımsak (isteğe bağlı)
Semizotlu Cacık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Semizotlarının yapraklarını ayıklayıp bol su ile iyice yıkayalım. Süzgece alarak suyunun tamamen süzülmesini sağlayalım. Sulu kalırsa yoğurdun kıvamı da açılır aklınızda olsun, cacık koyu olmasın derseniz tabi bu tarifte ölçüler tamamen sizin damak zevkinize kalmış.
- Yoğurdu bir kasede tuzla çırpalım. Süzme yoğurt kullanacaksanız biraz su ile açabilirsiniz.
- Salatalığı soyarak küçük küçük doğrayalım. Salatalık ufaksa 2 tane kullanabilirsiniz.
- Tüm malzemeyi karıştırıp servis tabaklarına paylaştıralım. Dilerseniz servis esnasında üzerine kuru nane serpebilirsiniz, veya içerisine kuru nane ekleyebilirsiniz. Sarımsak da tamamen tercihe bağlı, seviyorsanız kullanmanız hem lezzetini artırır hem de sarımsak da çok faydalıdır. Deneyecek herkese afiyet olsun :)
4 Beze İle Baklava Yapımı (Oklavasız) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt (Ilık olacak)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 75 gram margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 fiske tuz
- Yarım yemek kaşığı sirke
- Yarım yemek kaşığı limon suyu
- Bir paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya (Sevenler için)
İçi için;
- 200 gram ceviz
- 200 gram fındık içi
Açmak için;
Kızartmak için;
- 250 gram eritilmiş margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Çeyrek limon
4 Beze İle Baklava Yapımı (Oklavasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce baklava hamurunu yapmakla başlayalım kabartma tozu, vanilya, limon, un hariç bütün malzemeyi karıştıralım.
- Daha sonra onu eleyelim ,malzemenin içine avuç içerisine kabartma tozunu dökelim. Limonu üzerine sıkalım ve hamuru yapmaya başlayalım pürüzsüz kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edelim çünkü nişastalandıkca çekecek.
- Hamuru 20 dakika dinlendirelim diğer bir tarafta limon hariç şerbet için toz şeker ile suyu karıştıralım 15 dakika bu şekilde kaynasın.
- Daha sonra limonu ilave edelim 15 dakikada bir şekilde kaynasın altını kapatalım fındık ve cevizi rondodan geçirelim dinlenen hamurdan 4 tane beze yapalım dinlensin birazcık.
- Görseldeki gibi bol nişasta ile açalım. Daha sonra ortasında nişasta ev bulalım zarf şeklinde katlayalım katladıkça nişasta serpiştirelim, dördüne de aynı işlemi yapalım.
- İlk yaptığımızdan açmaya başlayalım açıldı kadar açalım ilk yufkayı tepsiye alalım fazlalığını bıçak ile kesip merdane ile tekrar inceltip orta kısmına iki katını bu şekilde devam edelim.
- Sonra fındık cevizini serpiştirelim bol bir şekilde diğer iki katını da aynı şekilde yapalım.
- İstediğimiz şekilde keselim, erimiş soğutmuş margarin ile sıvı yağını karıştırıp eşit bir şekilde tatlımıza serpiştirelim.
- Fırına verme zamanı çok yüksek ateşte pişirmeyin yoksa pişmez hamur kalır ben orta ısıda pişirdim. 140 derecede 40 dakika sürdü.
- Pişen baklavamızı fırından çıkaralım, iyice soğuması için bekletelim. Baklava buz gibi soğuk olsun şerbet hafif parmağı ısırsın dökün. Baklavanın üstüne eşit bir şekilde 6 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Deniz Börülcesi Salatası Tarifi ( Anlatım ) İçin Malzemeler
- 6 demet deniz börülcesi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 4 diş sarımsak
- 1,5 adet limon
- Haşlamak için su
- 1 çay kaşığı karbonat
Deniz Börülcesi Salatası Tarifi ( Anlatım ) Nasıl Yapılır?
- İlk önce deniz börülcelerinin odunsu kısımlarını temizliyoruz.
- Temizlediğimiz börülceleri kaynayan suya koyarak bir tutam karbonat atarak börülceleri kaynatıyoruz.
- Kaynayan deniz börülcelerini çıkararak buzlu suya sokarak şokluyoruz. Şoklanan deniz börülcelerini kılçıklarından ayırıyoruz.
- Sosunu hazırlamak için kabımıza zeytinyağı, bir buçuk limon, dört diş sarımsak ve sirke ekleyerek iyice çırpıyoruz.
- Hazırladığımız sosumuzu deniz börülcesinin üzerine dökerek afiyetle yiyoruz. Gerçek lezzetler.
Hindistan Cevizli Çikolatalı Kuplar Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket çiğ krema
- 1 yemek kaşığı kakao
- 80 gram bitter 80 gram sütlü çikolata
- 1 paket kakaolu baton kek
- Yarım paket kakaolu petibör
- 1 paket hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Çikolatalı Kuplar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle süt şeker yumurta sarısı un nişasta tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir.
- Kaynayan kremanın altı kapatılır ve üzerine tereyağı ve vanilya ilave edilir çırpılır.
- Kremanın yarısı bir kaba alınır üzerine çikolatalar, kakao ve çiğ kremanın yarısı eklenir karıştırılır.
- Kalan krema beyaz muhallebiye ilave edilir. Kek ve bisküviler robottan çekilir ve önce kuplara kek bisküvi karışımı ilave edilir.
- Üzerine beyaz sonrasında çikolatalı muhallebi ilave edilir ve üstüne hindistan cevizi serpilir.
- Dolapta en az 3 saat bekletildikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Brokolili Meksika Fasulyeli Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket meksika fasulyesi (400 gr)
- 1 adet brokoli
- 1 kutu mısır
- 1 küçük nar
- 5-6 adet orta boy kornişon
- Nar ekşisi
- Tuz
- Limon
- Sıvıyağ
Brokolili Meksika Fasulyeli Salata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Brokolileri kaynayan suda biraz haşlayalım.
- Haşlanan brokolileri buzlu suya alalım. Bir kaç saniye çevirip süzelim.
- Kornişonları minik minik doğrayalım.
- Diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Afiyet olsun.
Etli Bamya Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kuzu eti (Haşlanmış)
- 2-3yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 büyük kuru soğan
- 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1-3 küçük acı biber(İsteğe göre)
- Bamya
- Yarım veya 1 çay bardağı haşlanmış veya konserve nohut
- Su (Yemeği 2 parmak geçecek kadar)
Etli Bamya Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bamyaların uzunluğuna göre ikiye veya üçe kesilir, uçlarınıda kesebilirsin. Yıkamadan öylece bekletiyorsunuz. Et haşlanır, haşlanan etin suyu kaldı ise onuda sonradan yemeğe ekleyebilirsiniz.
- Sonra ellerinizi değdirmeden süzgeç yardımı ile bol sudan bamyaları geçiriyoruz, süzgeci çevirerek. Böylece sonradan salyanı akmasını birazda olsa önlüyoruz.
- Sıvıyağda soğan karıştırarak kavrulur.
- Kavrulmaya yakın bamyaları ekleyip bir kaç tur karıştırdıktan sonra eti ekleyip tekrar bir kaç tur daha karıştırıyoruz. Ocağın ıssısı orta ateşin bir üstü. Salça ile beraber tuz, pulbiber ve karabiberde eklenir ve karıştırarak salça kavrulur.
- Salça ne kadar kavrulur ise o kadar güzel olur. Kavurduktan sonra kaynar su eklenir. Kaynamaya başladıktan sonra üstü kapatılır, ocağın ıssısı aza getirilir ve pişmeye bırakılır.
- Bamyalar iyice yumuşar ise pişmiş demektir.
- Ben yarım saat ağır pişirdim, ağır pişirilmesi lezzet katar. Ben pişmeye yakın bir kaç adet acı biberi tüm olarak tencereye bıraktım ve nohudu ekledim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Püreli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan (Orta boy)
- 200 gram kıyma
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Püre için;
- 3 adet patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay k karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar
Püreli Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 adet patlıcanı uzun uzun üç eşit parçaya bölelim. Fırın tepsisine dizelim ve üzerine zeytinyağı sürelim. 15 dakika pişirelim.
- Püre için patatesleri soyalım ve haşlayalım.
- Diğer tarafta iç harcı hazırlayalım. 1 adet soğan ve sarımsağı 2 yemek kaşığı yağ ile soteleyelim. Kıymayı ilave edelim.
- Domates ve biberleri tuzu karabiberi ilave edelim. 10 dakika soteleyelim.
- Fırından aldığımız patlıcanların ortasını çatalla ezelim ve hazırladığımız harçtan dolduralım.
- Haşlanan patatesleri süzelim ve içine tuz, tereyağı, karabiber ve süt ekleyip güzelce ezelim.
- Yumuşak kıvamdaki püreyi dilerseniz kaşık ile yada buzdolabı poşetine koyup kenarından sıkarak harcın üzerini püre ile kaplayalım.
- Üzerine kasar rendesi koyalım.
- 1 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı salçayı karıştıralım ve tepsiye dökelim.
- Tekrar fırına verelim üzeri kızarana dek pişirelim. Sıcak servis edelim.
Tadına Bayılacağınız Havuç Taratorlu Çanak Patates Tarifi İçin Malzemeler
16 çanak için;
- 8 büyük boy patates
- 6 tane havuç
- 3 çay kaşığı tuz
- Yoğurt
- Sarımsak
- Mayonez
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
Tadına Bayılacağınız Havuç Taratorlu Çanak Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup 3 çay kaşığı tuz ekleyerek suda haşlayalım. Burada dikkat edilmesi gereken patateslerin iyi ve sarı olması lazım.
- Patates haşlanıp püre yapıldığında kum gibi olmalıdır bu yüzden haşlamalık sarı patates alın.
- Sonrasında pişme kıvamına gelince ayrı bir kaba patatesleri alıp püre haline getirin ama kesinlikle el blendırı kullanmayın çatal veya patates ezici ile ezin. Üzerine bir çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaldığı tatlı toz biber ekleyelim.
- Ardından yarım su bardağı sıvı yağ̆ ekleyerek püreyi karıştıralım.
- Püreyi bir kenara alıp havuçları kabuğundan arındırıp rendeleyelim ve az yağda tavada kavuralım. 1. 5-2 çay kaşığı tuz ekleyerek kavurmaya devam edin. İyice sönüp ağızda gıç gıç etmeyecek kıvama gelince altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra sarımsaklı mayonezli yoğurtla havuçları buluşturalım.
- Daha sonra patatesli elimizle çanak haline getirip içini oyuk bırakalım. Yaptığımız çanakları az yağlanmış servis tabağına dizelim. İçlerine hazırlamış olduğumuz havuç taratordan bir kaşık ekleyelim.
- Hepsi bitince üzerine tekrardan mayonezli yoğurt yaparak kaşık yardımıyla gezdirelim.
- Dilerseniz zevke göre pul biberle yağ yakıp üzerine dökebilirsiniz.
Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Süslemeler için;
- Granül kahve
- Kakao
- Damla çikolata
- Benmari usulü erimiş çikolata
Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımıza oda sıcaklığında margarinimi koyalım ardından sıvı yağ, pudra şekeri, nişasta ekleyelim.
- Kalan malzemeleri de unla birlikte ekleyelim ve hamurumuzu kulak memesi kıvamına getirelim.
- Hamurdan parçalar alarak içine eklemek istediğimiz malzemeleri koyalım ben hamuru üç parçaya böldüm bir parçasına granül kahve bir parçasına damla çikolata bir parçasına kakao ekleyerek şekil verip tepsiye koydum.
- 180 derece fırında 20 dakika kontrollü pişirdim.
- Pişen kurabiyelere benmari usulü erittiğim çikolatalara batırdım. Tadı efsane favorim kahve parçacıklı kurabiye oldu şimdiden afiyet olsun 😋
Pizza Bol Malzemosss Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı maya
- Yarım yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- En son hamuru toparlamak için zeytinyağı
Üzeri için;
- Mantar
- Sucuk
- Sosis
- Mısır
- Biber
- Kaşar peyniri
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı salça
- Bir adet domates rendesi
- Kekik
- Tuz
- Sarımsak
Pizza Bol Malzemosss Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru yoğurup mayalanma bırakalım. O sırada malzemeleri doğrayıp hazırlayalım ve sosu yapalım.
- Hamur mayalanınca havasını alalım tepsi boyutunda açalım, tepsinin altına un serpelim (Mısır unu varsa) daha iyi olur.
- Hamurun üzerine sosumuzu yayalım ve kasar peynirini serpelim malzemeleri sırayla üzerine dizelim.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim afiyet olsunnn❤️❤️🥰🥰
Pesto Soslu Basit Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket makarna
- Yarım paket krema
- 2 dolu yemek kaşığı pesto sos
- Zeytinyağı
- Tuz
Pesto Soslu Basit Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Makarna bol su ve tuz ile haşlanır süzülür. Ayrı bir yerde tencereye sıvı yağ alınır.
- Üzerine pesto sos koyulur biraz karıştırıp krema ilave edilir.
- Makarnada ilave edilir karıştırılıp altı kapatılır sıcak servis yapılır.
- Makarna yeterince tuzlu ise sosa tuz koymayın, fakat makarna tuzsuz ise sosa bir miktar tuz ilave edin.