30 Ekim 2021 Cumartesi

Nişastalı Pamuk Poğaça Tarifi

 

Nişastalı Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 paket kuru maya (Yaş ise 1 paket)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1.5 çay bardağı nişasta
  • Un

İç malzemesi için;

  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu
  • Kekik

    Nişastalı Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yoğuracağım kaba 3 bardak kadar un koyup havuz yaptım. Ilık süt, toz şeker ve mayayı ekleyip 5 dakika bekledim.
  • Maya aktifleştikten sonra yağ, tuz, yumurta ve nişasta ekleyip hamuru yoğurmaya başladım.
  • Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini kapatıp yarım saat mayalanması için beklettim. Daha sonra mayalanan hamurumdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimle açtırdım, içine malzemesini ekleyip yuvarladım.
  • Şekil verdiğim hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirdim.
  • Tüm bezeler bitene kadar bu işleme devam ettim.
  • Üzerini örtüp 20 dakika tepsi mayası ile mayalandırdım.
  • Tepsi mayasından sonra üzerine yumurta sarısı sürerek bıçakla çizikler yaptım, çörekotu ve kekik serptim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fanlı fırında 20-25 dakika pişirdim. Afiyet olsun. 😊.

Kremalı Biber Kavurması Tarifi

 

Kremalı Biber Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 sivri biber
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 küçük su bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz karabiber

Üzeri için;

  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Toz kırmızıbiber yada pulbiber 

    Kremalı Biber Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Biberleri halka halka doğrayıp sıvı yağında soteliyoruz. Rengi dönünce bir kaşık un ilave edip unu da kavuruyoruz. Yaklaşık 1-2 dakika kadar.
  • Daha sonra soğuk suyu karıştırarak ilave ediyoruz ki kesilmesin. İlk başta süt çok gibi görünecek ben tırsmıştım mesela ama çok değil karıştırmaya devam krema haline gelecek.
  • Daha sonra tuz ve karabiber ekleyin. Ocaktan alın. Üzerine gezdirmek için tereyağını eritin ve tozbiber ile birlikte kızartın.
  • Servis tabağına biberi alın, üzerine yağı gezdirin sıcak servis edin ekmeği banaaaa banaaa yiyebilirsiniz.

Tavada Patates Böreği Tarifi

 

Tavada Patates Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta boy patates (Büyüklüğüne göre artırabilirsiniz)
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (Yarı yarıya beyaz peynir de eklenebilir)
  • 2 adet yumurta
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • Maydanoz
  • 1 adet kapya biber (Tercih etmezseniz kullanmayın)
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber

    Tavada Patates Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri biraz haşlayalım. Çiğden yapan da var ama ben az da olsa haşlamayı tercih ediyorum.
  • Haşlanan patatesleri rendeleyelim. Diğer tüm malzemeleri de ekleyip karıştıralım.
  • Tavayı veya küçük yapışmaz tencereyi ocağa alıp 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim.
  • Hazırladığımız karışımı tavaya yayıp biraz bastıralım.
  • Altını çok açmadan kapağını kapatıp altı kızarana kadar pişirelim.
  • Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafını da pişirelim. Dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😊

Hazır Lavaştan Gözleme Tarifi

 

Hazır Lavaştan Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 tane lavaş
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tane yumurta
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 fiske tuz
  • Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu

İçine;

  • Peynir veya farklı bir iç

    Hazır Lavaştan Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Malzemeler geniş bir kap içerisinde iyice çırpılır.
  • Bir tane lavaş alınarak sıvı malzemeye dikkatlice bulanır. Tepsiye çıkarılır.
  • Lavaşın yarısına peynir konularak yarım ay şeklinde kapatılır.
  • Tavaya çok az yağ sürülür ve gözlemeler arkalı önlü pişirilir.
  • Artan sıvı malzemeye biraz un katarak ekmek kızartabilirsiniz. Şayet arttıysa. Afiyet olsun.

Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un

Üzerine;

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

    Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 şu bardağı cevizi blenderdan çekiyoruz.
  • Margarin, sıvı yağ ve yumurtayı genişçe bir kaba alıp karıştırıyoruz. Un ve cevizi ekleyip yoğuruyoruz.
  • Hamurdan cevizden küçük parçalar alıp yuvarlıyoruz, ben şerit halinde yapıp kestim.
  • 180 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Genişçe bir kabın içinde tarçın ve pudra şekerini karıştırıyoruz.
  • İlk sıcağı çıkan kurabiyelerimizi tarçın, pudra şekeri karışımına tek tek buluyoruz.
  • Evet içinde şeker yok üzerindeki pudra şekeri yeterli geliyor🤗

Fırında Patates Topları (İster Kahvaltıya İster Atıştırmalık) Tarifi

 

Fırında Patates Topları (İster Kahvaltıya İster Atıştırmalık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates haşlanmış
  • 2 adet yumurta haşlanmış
  • 2 diş sarımsak
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz

Bulamak için;

  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

    Fırında Patates Topları (İster Kahvaltıya İster Atıştırmalık) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış patatesleri, kaşar peynirini ve yumurtaları rendeleyin.
  • Ezilmiş sarımsağı ve tuzunu atıp karıştırın.
  • Elinizi hafifçe biraz sıvı yağ ile yağlayın, harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Galeta ununu, iki kaşık sıvı yağı, kekik ve susamı, bir çay kaşığı tuzu bir kabın içinde karıştırın.
  • Fırın tepsisine kağıt serin. Patates toplarını galeta ununa bulayarak tepsiye yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede 20-25 dakika kadar üzerleri hafifçe kızarıncaya kadar pişirin. Daha fazla pişirme yapmayın.
  • Kaşar peyniri pişerken erime yaptığı için patates topları yayılacaktır o yüzden eriyen bir peynir çeşidi kullanabilir. Afiyetler olsun.

Balkabağı Tatlısı (Güzel Kıvamlı) Tarifi

 

Balkabağı Tatlısı (Güzel Kıvamlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo temizlenmiş balkabağı
  • 3 su bardağı şeker

Üzerine;

  • Ceviz
  • Fındık vb.

    Balkabağı Tatlısı (Güzel Kıvamlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabağımızı yıkayalım ve ardından soymaya başlayalım soyarken, kalan yeşil kısmını çıkarıyoruz.
  • Daha sonra istediğimiz eşitlikte bölüp genişçe bir tencereye diziyoruz.
  • Üzerine 3 su bardağı şekeri de ilave edip 6 saat boyunca şekerinin eriyip suyunu bırakmasını bekleyelim (Bu süre daha da kısa olabilir ama ben şekerin tam erimesini istediğim için bu kadar beklemeyi tercih ediyorum)
  • Altı saatin sonunda ocağa alıyoruz ve en kısık ateşte suyunu çekip şerbetini çıkartana kadar pişiriyoruz.
  • Suyu şerbet halini almaya başlayınca artık pişmeye yakın kapağını açıp daha güzel bir kıvam almasını sağlayabiliriz.
  • Pişen tatlımızı soğutmaya bırakıyoruz ve bu işlemin ardında servis tabaklarına alıp üzerine ceviz, fındık ve benzeri şeyleri serpiştirip ikram ediyoruz.
  • Not: Yalnız kısık ateş olmalı ve içindeki su şerbet halini alana kadar kaynatmalıyız.  En önemlisi ise kabağı soyarken yeşil kısmını da ayırıyoruz ki tatlımızın sert kalmasını ve tadını bozmasını engelleyelim. Ayrıca tatlımızın şeker miktarını kabağımızın tadına göre de değiştirebiliriz. Afiyet olsun :)

Mükemmel Lezzetiyle Mercimek Çorbası Tarifi

 

Mükemmel Lezzetiyle Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 5 veya 6 su bardağı su

Sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1,5 tatlı kaşığı nane

    Mükemmel Lezzetiyle Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mercimeğimizi yıkayıp süzelim, ardından paten soğan ve sarımsağı soyup küp şeklinde doğrayalım.
  • Çorba tenceremizin içine bütün malzemeleri katıp suyunu da ekleyelim ve ocağa alalım.
  • Tuzunu da kattıktan sonra ocağımızı en yükseğe alıp kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra altını kısalım ve patateslerle soğanlar pişene kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra blendırdan bütün katı malzemeler ezilene kadar geçirelim.
  • Bir yandan sosunu yapalım. Sos tenceresine tereyağını, pul biberi ve naneyi alıp iyice kızana kadar kavuralım.
  • Hemen ardından kaynayan çorbanın içine ilave edip bir iki taşım da o şekilde kaynatıp altını kapatalım. Servise hazır afiyet olsun🌼🥰

29 Ekim 2021 Cuma

Sebzeli Peynirli Kek Tarifi

 

Sebzeli Peynirli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı peynir veya çökelek
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet patates
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, pulbiber
  • 2 adet kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı un(kontrollü ekleyin)

    Sebzeli Peynirli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta, süt, yoğurt ve sıvı yağı genişçe bir kaba alıp karıştırın.
  • Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Küçük küpler halinde doğranmış patates,biber ve maydanozu ekleyip karıştırın.
  • En son peynir ve baharatları ilave edin karıştırın.
  • Yağlanmış büyük boy borcama dökün üzerine yumurta sarısını sürün çörek otu serpin.
  • 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet şifa olsun.

Muhteşem Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

 

Muhteşem Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı esmer köftelik bulgur
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 2 orta boy kuru soğan rendelenip suyu sıkılmış
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı isot
  • 1 adet orta boy domates rendelenmiş
  • 1.5 yemek kaşığı pulbiber
  • Yarım çay bardağı kırmızı tozbiber
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 çay kaşığı kimyon

Kıvamı için

  • 5 adet buz veya 1 çay bardağına yakın soğuk su

    Muhteşem Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etsiz muhteşem çiğ köfte tarifi öncelikle köftelik bulguru 2 bardak kaynar su ile ıslayıp 10 dakika dinlendiriyoruz.
  • 10 dakika dinlenmiş olan bulgurun içine diğer tüm malzemeleri katıp üzerine rendelenmiş domates ve soğuk suyumuzuda ekleyip hamur makinamızda yumuşayıp kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
  • Eğer hamur yoğurma makinanız yoksa robottada köfte harcınız çekebiliriz. Ben önce hamur yoğurma makinasında yoğurtturup yaklaşık 20-25 dakika sonra 2 tur da robottan çektim.
  • Daha sonra kıvam alıp yeterincede yoğurulmuş olan çiğ köftemizi elimize giydiğimiz eldiven ile güzelce sıkıp şekil veriyoruz. Herkese afiyet olsun.

Kapış Kapış Gidecek Portakallı Babaanne Kurabiyesi Tarifi

 

Kapış Kapış Gidecek Portakallı Babaanne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet portakal suyu ve rendesi
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta ( 1 sarı üzerine sürülecek)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 kabartma tozu
  • 1 adet vanilin
  • 3-4 su bardağı arası un

Üzerine:

  • Yumurta sarısı
  • Toz şeker

    Kapış Kapış Gidecek Portakallı Babaanne Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba un hariç tüm malzemeleri alalım elimizle karıştırarak yoğuralım. Ununu az az ilave ederek yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürüp bolca toz şeker serpelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de üzeri kızarana dek pişirelim. Miss kokulu portakallı kurabiyelerimiz hazır 🤌 mutlu kalın 💫

Domatesli, Zerdeçallı Pirinç Pilavı (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi

 

Domatesli, Zerdeçallı Pirinç Pilavı (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1 su bardağı et suyu, (yoksa bulyon, su miktarı artacak)
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 küp şeker, 1 çay kaşığı zerdeçal, tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

Üzerine serpmek için;

  • Karabiber ve biraz kuru nane

    Domatesli, Zerdeçallı Pirinç Pilavı (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçimizi bir çay kaşığı tuz ve üzerini geçecek kadar ılık su ile en az 15 dakika bekletiyoruz.
  • Sonra iyice yıkayıp süzdürüyoruz.
  • Tenceremizde yağları eritiyoruz.
  • Pirinci ekleyip orta ateşte 3-4 dakika kavuralım.
  • Tuz ve şekerini ekleyelim.
  • Salçasını koyup bir iki tur çevirelim.
  • Domates rendesini, et suyunu ve kaynar suyunu, zerdeçalını koyalım.
  • Kaynayınca kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Ocağı kapatalım, bir bez örtüp 10-15 dakika demlendirip servis yapalım.
  • Üzerine karabiber ve çok az kuru nane serpelim.
  • Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi

 

Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kerevizin yaprakları
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, zerdeçal
  • 7 su bardağı su

Terbiyesi için:

  • 1 kase yoğurt
  • 4 silme yemek kaşığı un
  • Yarım limonsuyu

    Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kereviz yapraklarını güzelce yıkayıp ince ince doğruyoruz.
  • Havucu soyup rendeliyoruz.
  • Kırmızı biberi küçük küçük doğruyoruz.
  • Tencereye zeytinyağını alıyoruz üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip soteliyoruz.
  • Üzerine havucu ve kapya biberi ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz.
  • Kereviz yapraklarını da ekleyip biraz daha soteledikten sonra baharatları ve suyu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Bu arada terbiyesi için yoğurt, un ve limonsuyunu karıştırıyoruz.
  • Pişen çorbamızı blenderdan geçiriyoruz.
  • Çorbadan terbiyemize ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Ilıyan terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son tuzumuzu da ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun 🤗.