Tavuklu Hünkarbeğendi Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk sotesi için;
- 750 gr tavuk göğsü
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Beğendisi için;
- 5 adet büyük boy patlıcan veya 1 adet konserve közlenmiş patlıcan (510 gr)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 125 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Muskat rendesi
Tavuklu Hünkarbeğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk sotesi için kırmızı biber ve yeşil biberlerin içlerini çıkartarak doğrayalım.
- Soğanımızı da piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
- Küp küp doğradığımız tavuk göğsünü içerisine sıvı yağ aldığımız tavaya alarak sotelemeye başlayalım. Yüksek ateşte yakmadan sürekli karıştırarak pişirelim ki tavuklar sulanmadan hızlıca pişsin.
- Tavuklar suyunu çektiğinde doğradığımız sebzeleri de ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Beğendisi için ayrı bir tavaya tereyağı alarak eritelim.
- Erittiğimiz tereyağının üzerine un ekleyerek karıştıralım. Kokusu çıkıncaya kadar 1-2 dakika unu kavuralım.
- Ardından közlenmiş patlıcanlarımızı ekleyerek karıştıralım. Bu aşamada konserve patlıcan kullanabileceğiniz gibi kendiniz közleyerek de kullanabilirsiniz.
- Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyelim. Biraz da muskat rendeledikten sonra karıştırmaya devam edelim.
- Peynirler eridikten sonra son olarak sütü ilave edelim ve karıştıralım.
- Beğendimiz kaynamaya başlayınca ocaktan alabiliriz.
- Sebzelerle birlikte pişen tavuğa domates salçası, biber salçası, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
- Sıcak suyu da ekledikten sonra 5 dakika pişmeye bırakalım. Sonrasında ocaktan alalım.
- Hazırladığımız beğendiyi tabağın tabanına yerleştirelim, üzerine sotelediğimiz tavukları alarak servis edelim. Afiyet olsun!