19 Nisan 2022 Salı

Tavuklu Hünkarbeğendi Tarifi

 

Tavuklu Hünkarbeğendi Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk sotesi için;

  • 750 gr tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Beğendisi için;

  • 5 adet büyük boy patlıcan veya 1 adet konserve közlenmiş patlıcan (510 gr)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 125 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Muskat rendesi

    Tavuklu Hünkarbeğendi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk sotesi için kırmızı biber ve yeşil biberlerin içlerini çıkartarak doğrayalım.
  • Soğanımızı da piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
  • Küp küp doğradığımız tavuk göğsünü içerisine sıvı yağ aldığımız tavaya alarak sotelemeye başlayalım. Yüksek ateşte yakmadan sürekli karıştırarak pişirelim ki tavuklar sulanmadan hızlıca pişsin.
  • Tavuklar suyunu çektiğinde doğradığımız sebzeleri de ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Beğendisi için ayrı bir tavaya tereyağı alarak eritelim.
  • Erittiğimiz tereyağının üzerine un ekleyerek karıştıralım. Kokusu çıkıncaya kadar 1-2 dakika unu kavuralım.
  • Ardından közlenmiş patlıcanlarımızı ekleyerek karıştıralım. Bu aşamada konserve patlıcan kullanabileceğiniz gibi kendiniz közleyerek de kullanabilirsiniz.
  • Daha sonra üzerine  rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyelim. Biraz da muskat rendeledikten sonra karıştırmaya devam edelim.
  • Peynirler eridikten sonra son olarak sütü ilave edelim ve karıştıralım.
  • Beğendimiz kaynamaya başlayınca ocaktan alabiliriz.
  • Sebzelerle birlikte pişen tavuğa domates salçası, biber salçası, tuz ve  karabiberi ekleyerek karıştıralım.
  • Sıcak suyu da ekledikten sonra 5 dakika pişmeye bırakalım. Sonrasında ocaktan alalım.
  • Hazırladığımız beğendiyi tabağın tabanına yerleştirelim, üzerine sotelediğimiz tavukları alarak servis edelim. Afiyet olsun!

Pastane Usulü Supangle Tarifi

 

Pastane Usulü Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 80 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı fındık kreması (şart değil)

Üzeri için;

  • Beyaz çikolata
  • Sütlü çikolata
  • Antep fıstığı
  • Draje çikolata

    Pastane Usulü Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Terayağ ve çikolatalar hariç diğerlerini tencereye alıp karıştırın.
  • Daha sonra ocağın altını yakıp devamlı karıştıralım göz göz olunca ocağı kapatın ve tereyağı ile çikolata ve fındık kremasını ekleyip eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Ara ara karıştırıyoruz (kabuk bağlamaması için)
  • İyice soğuyunca.1 su bardağı buzlu soğuk suyu dökün ve mikserle 5 dakika çırpın.
  • Servis kaplarına alıp istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun 

Köfteli Spaghetti Tarifi

 

Köfteli Spaghetti Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500gr orta yağlı kıyma
  • 1 adet küçük rendelenmiş soğan
  • 2 3 dal ince kıyılmış maydanoz

Baharatlar;

  • Toz biber pul biber
  • Karabiber
  • Köfte baharatı
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı yağ (Şekillendirmek için)

Sosu için gerekli olan malzemeler:

  • 200 gram mantar (4 e kesin)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet rendelenmiş domates (kabuksuz)

Baharatlar:

  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sebze baharatı vegeta
  • 1 paket spaghetti makarna

    Köfteli Spaghetti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sonumuzu hazırlayalım. Kıymanın üzerine soğanımız rendeleyin, sırasıyla diğer malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun ve şekil verin bende yuvarlak tercih ettim.
  • Şekillendirdiğimiz köftelerimizi sıvı yağ eklediğimiz tavada soteleyip, pişirelim.
  • Kızaran köfteleri bir tabağa alın ve aynı tavaya bir yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve elma dilimi doğradığımız soğanları kavurun hafif kızarsın. Ardından dörde kestiğimiz mantarları soteleyelim.
  • Mantarlar suyunu salıp, çektikten sonra köfteleri alalım ve üzerlerine domates rendemizi ekleyelim. 1 şu bardağı su ekleyin ve 10 dk kısık ateşte pişmeye alın.
  • Hafif sulu kalsın kontrollü pişirin. Domatesinizin sululuğuna bağlı o yüzden.
  • Büyük bir tencere içinde kaynar su ekleyin ve tuzlu su da makarnaları haşlayalım.
  • En sonunda süzülen spaghettiyi sosla servis edin. Üzerine biraz taze maydanoz senelerin ve müthiş lezzet sofralarınızda yer alsın. 🍝 Deneyenler şimdiden afiyet olsun arkadaşlar. Ellerinize sağlık 💝
  • Not: Tuzunu kontrollü ekleyin benim köfte baharatım yeterince tuzlu olduğu için eklemedim

Çöl Gülü Tatlısı Şerbetli Tatlılar Tarifi

 

Çöl Gülü Tatlısı Şerbetli Tatlılar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
  • 3 su bardağı+ 1 yemek kaşığı un

Şerbetli

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı şeker

    Çöl Gülü Tatlısı Şerbetli Tatlılar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti yapalım.Su ve şekeri tencereye alıp ocağa bırakalım.
  • Kaynamaya başlayınca üzerine bir kaç damla limon suyu sıkalım.
  • Orta ateşte 5 dakika kadar kaynatalım ve şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Şimdi hamuru yapalım.Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım.
  • Üzerine kontrollü unu ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru üçe bölelim.Hamurları çok az nişastayla tabak büyüklüğünde açalım bir tabağa alalım üzerini poşet ile örtelim bu şekilde 15 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurdan bir tane alalım çok az nişastayla açabildiğimiz kadar ince açalım baklava hamuru kadar ince açmayın yufkadan bir tık kalın olsun.
  • Açtığımız hamuru aparat yada bardak ile keselim.
  • Dört kat olacak şekilde hamurları üst üste diziyoruz.
  • Tabi ortalarına yapıştırıcı olarak yumurta beyazı sürelim dikkat edin sadece ortasına tüm hamurlara yumurta beyazını sürmeyin.
  • Son olarak ortasını çubuk ile bastıralım.
  • Her açtığımız bezeye şekil verip kızartalım.
  • Sonra diğer bezelere geçelim hamurlar çok fazla beklerse kurur.
  • Tavaya bolca sıvı yağ dökelim kızan yağın altını hafif kısalım ve hazır olan hamurları atalım arkalı önlü güzelce kızartalım.
  • Eğer tatlıyı hafif yumuşak seviyorsanız tatlıyı ocaktan aldığınız gibi şerbete batırın.
  • Benim gibi çıtır seviyorsanız da ilk sıcaklığı geçen tatlıyı soğuk şerbete batırın.
  • Tatlımızı şerbette 30 saniye kadar bekletelim.
  • Şerbeti çeken tatlıyı servis tabağına alalım.
  • Kalan şerbeti tatlıların üzerine dökelim.
  • İster sıcak sıcak ister soğuk servis edin 😊Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

 

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kadayıf
  • 2 ,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağından az eksik şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 

    Kadayıflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ocakta tereyağ eritip içine ince doğranmış kadayıfları, şekeri ve cevizi koyup güzelce karıştırıyoruz, kavuruyoruz.
  • Rengi dönüp kavrulduktan sonra ocaktan alıyoruz.
  • Muhallebisi için malzemeleri tencereye alıyoruz.
  • Orta ateşte kıvamını alıp yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
  • En son içine tereyağ koyup karıştırıp ocaktan alıyoruz,.
  • Borcam kabına kavurduğumuz kadayıfların yarısını koyup düzeltiyoruz.
  • Üzerine muhallebisini koyuyoruz ,kalan kadayıfı da en üste koyup tamamlıyoruz.
  • 1-2 saat dolapta dinlendiriyoruz, üzerine isteğe göre çilek koyup servis edebilirsiniz, ✨🤗afiyet olsun

Yeşil Salata Tarifi

 

Yeşil Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük kıvırcık veya marul
  • 4-5 adet çeri domates
  • 4 dal yeşil soğan
  • Yarım demet roka
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kutu mısır
  • Dilediğiniz kadar iri dövülmüş ceviz

Sosu için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 kaşık nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • Tuz

    Yeşil Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm yeşillik olan malzemeleri yıkayın ve suyunu süzdürün. Dilediğiniz büyüklükte doğrayın.
  • Domatesleri 4’e bölüp salatanıza ekleyin,mısırı ve cevizi de ilave edin.
  • Bir kasede zeytinyağı,limon suyu,nar ekşisi ve tuzu güzelce karıştırın.
  • Salatanızı yiyeceğiniz zaman sosunu dökün ve karıştırın.Afiyet olsun

Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • ️500 gram dana eti
  • ️3 adet patlıcan
  • ️2 adet soğan
  • ️2 diş sarımsak
  • ️1 yemek kaşığı domates salçası
  • ️3 adet domates
  • ️3 adet yeşil biber
  • ️500ml su
  • ️Biraz zeytinyağı
  • ️2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

    Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları şeritler halinde soyun ve uzun, kalın şeritler halinde kesin ve biraz daha geniş küpler halinde doğrayın.
  • Bir fırın tepsisine koyun ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
  • 180 derecede yaklaşık 30 dak. Pişirin.
  • Eti bir tencereye ekleyin ve yağda soteleyin.
  • Soğan ve sarımsağı ekleyip hepsini kavurun.
  • Domates salçasını ve baharatları ekleyin ve suyla deglaze edin. Yaklaşık 45 dak. Kısık ateşte pişirin.
  • Pişmiş patlıcanları fırından çıkarın ve güveçlere dağıtın.
  • Pişmiş patlıcanların üzerine et yemeğini yayın ve taze domates ve biberle kaplayın. Yaklaşık 30 dak. Boyunca 200 derecede tekrar pişirin.

Terbiyeli Bakliyat Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Bakliyat Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 5 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un

Sosu İçin;

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tutam karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı nane

    Terbiyeli Bakliyat Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye yıkanmış ve süzülmüş bakliyatları ekleyelim.
  • Üzerine 5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakılır.
  • Kaynamaya başladığında ocağı kısalım ve bakliyatlar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı ve un pürüzsüz hale gelene kadar çırpalım.
  • Bakliyatlar piştiğinden kepçeyle suyundan alınır ve terbiyesine eklenir.
  • Terbiye ılıdığında çorbaya eklenir ve hızlıca karıştırılır. Çorbanın kesilmemesi için çok önemli.
  • Sosu için tereyağ ve zeytinyağını tavaya alın ve kızdırın.
  • Küçük doğranmış soğanı ekleyip 1-2 dakika kavuralım. En son baharatları ekleyip kızdırıp ve sosu çorbaya dökelim.
  • Sosu ilave ettikten sonra çorba biraz fokurdayınca tuzunu ekleyelim ve ocaktan alıp servis edelim.‼️‼️terbiyeli çorbalarda tuzu en son eklememizin sebebi çorbanın kesilmemesi için‼️‼️.Afiyet olsun

Mercimek Köftesi (Tam Tutan) Tarifi

 

Mercimek Köftesi (Tam Tutan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek (200ml)
  • 1,5 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (Küçük boy)
  • 4 diş sarımsak
  • 5-6 adet taze soğan
  • 3-4 adet taze sarımsak (İsteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça (Karışık)
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru reyhan
  • 1 adet limon suyu
  • 3 su bardağı su

    Mercimek Köftesi (Tam Tutan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftemiz için ilk önce mercimeği iyice yıkayıp tencereye koyalım.
  • 3 su bardağı sıcak su ilave edelim.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısalım.
  • Suyunu tam çekmeden hafif suluyken bulguru ilave edip karıştıralım.
  • Ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  • Biz bu arada yeşil soğan ve sarımsağın sadece yeşil kısmını ince ince doğrayalım.
  • Maydanozu ince ince kıyalım.
  • Kuru soğanı ve sarımsağı doğrayıp tavaya koyalım.
  • Üzerine zeytinyağını koyup iyice kavuralım.
  • Üzerine salçaları ilave edelim.
  • Ocağın altını kapatıp tuz ve baharatını ilave edelim.
  • Baharat ve tuz oranını kendi damak tadına göre ayarlayabilirsiniz.
  • Mercimek ve bulgur karışımını yoğurma kabına alalım.
  • Üzerine pişen sosu dökelim.
  • Biraz ılıyınca yoğuralım.
  • Daha sonra yeşillikleri ve limon suyunu ilave edip tekrar yoğuralım.
  • Servis tabağına marol yaprakları koyalım.
  • Köftemizden bir parça alıp elimizde sıkalım.
  • Eldivenle daha güzel şekil veriliyor.
  • Bitene kadar hepsini sıkıp koyalım.
  • Limon dilimleri ile süsleyerek servis yapalım. Deneyeceklere afiyet olsun.

Beyaz Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi

 

Beyaz Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı krema
  • 240 gram beyaz çikolata (3 paket)

Süslemek için;

  • Eritilmiş çikolata
  • Ahududu

    Beyaz Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kremayı uygun bir tencerede kaynama noktasına getirin.
  • İçine parçalanmış beyaz çikolatayı ekleyip erimesi için karıştırın.
  • Bisküvileri ufalayıp kremalı karışımı üzerine ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Karışımı streç folyo üzerine aktarıp sıkıca rulo şeklinde sarın.
  • Bir gece buzdolabında bekletin.
  • Arzuya göre üzerine çikolata veya meyve ile süsleyip servis edebilirsiniz.