10 Mayıs 2022 Salı

Fırında Anne Köftesi (Soslu) Tarifi

 

Fırında Anne Köftesi (Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı galeta unu veya 3 dilim bayat ekmek
  • 6 yemek kaşığı süt
  • 1’er çay kaşığı karabiber, kimyon,kekik,ve toz kırmızı biber
  • Tuz
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Sosu için

  • 3 adet domates
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Tuz

    Fırında Anne Köftesi (Soslu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte için tüm malzemeleri macun kıvamına gelene dek güzelce yoğurup 1 saat kadar buzdolabında dinlendirdim.
  • Daha sonra bir parça köfte harcından alıp tezgahın üzerinde uzunlamasına şekil verdim. (çubuk şişede geçirebilirsiniz)yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.
  • Ardından tavaya sıvı yağ ve teremyağ ilave edip kızdırdım.
  • Kızan yağın içerisine pişen köfteleri ilave edip bir iki defa ters çevirerek daha güzel kızarmasını sağladım.
  • Domateslerin kabuklarını soyup minik minik doğradım ve tavaya köftelerin üzerine ilave ettim
  • Ocağın altını kısıp tavanında kapağını kapatıp 10 dakika bu şekilde pişirdim. (ben servis esnasında tırnaklı pide ve yoğurt ile servis ettim,siz nasıl arzu ederseniz o şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Şipşak Bisküvili Sütlü Tatlı Tarifi


 

Şipşak Bisküvili Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker (180 gram)
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta (buğday ya da mısır)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 12 adet kremalı bisküvi Çikolata ganajı için:
    • Yarım paket krema (100 ml)
    • 100 gram çikolata (bitter ya da sütlü)
    • 1 çay bardağından biraz eksik parça fındık

      Şipşak Bisküvili Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı alarak karışım homojen hale gelinceye kadar karıştıralım.
    • Ardından ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
    • Kaynayınca ocağı kapatarak içine tereyağı ya da margarini ekleyerek tekrar karıştıralım.
    • İçerisine böldüğümüz bisküvileri de ekleyerek tekrar karıştıralım.
    • İçini ıslattığımız uygun bir kaba karışımı alalım.
    • Üzerini düzelterek oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
    • Diğer tarafta küçük bir kaba kremayı alarak kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Sonra içine çikolatayı ekleyerek karıştıralım.
    • Son olarak parça fındığı da ekleyerek karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Az önce hazırladığımız tatlımız da çikolata ganajımız da oda sıcaklığına gelince bu malzemeleri birleştirelim.
    • Ganajı tatlının üzerine ekleyip dağıtalım ve buzdolabına kaldırarak en az 3-4 saat dinlendirelim.
    • Dilerseniz akşamdan hazırlayıp ertesi gün de servis edebilirsiniz.
    • Dinlenen tatlımızı kaşıkla porsiyonlar alarak servis edebilirsiniz.

Nefis Sarımsaklı Kekikli Kaşarlı Ekmek Tarifi

 

Nefis Sarımsaklı Kekikli Kaşarlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından biraz fazla ılık su (250 ml)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı instant maya (5 gram)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı un (480 gram) (videoda yanlışlıkla 5 su bardağı un demişim, pardon)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Çeyrek çay kaşığı kadar tuz
  • 200 gram kadar kaşar peyniri

    Nefis Sarımsaklı Kekikli Kaşarlı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına ılık su, şeker ve instant mayayı alarak karıştıralım.
  • Üzerine sıvı yağ ve yumurtayı ekleyerek tekrar karıştıralım ve unu ve tuzu ekleyelim.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  • Kıvam alınca elimizle yoğurabiliriz.
  • Yumuşak ele yapışan bir hamur olmalı. Nası olması gerektiğini videoda daha net görebilirsiniz.
  • Üzerini kapatarak mayalanmaya bırakalım.
  • Hamur iki katı büyüklüğüne gelinceye kadar mayalandım.
  • Benim hamurum 40 dk da mayalandım.
  • Mayalanan hamurun havasını alarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına alalım.
  • Elimizle hamuru genişletelim.  30 cm çapında genişletmemiz yeterli olur.
  • Sonra üzerine bir bez örterek 15-20 dk tepsi mayası yapalım.
  • Bu sırada sosu için bir kaseye zeytinyağı alalım.
  • Üzerine ezdiğimiz ya da rendelediğimiz sarımsağı, kekik ve tuzu ekleyerek karıştıralım, mayalanan hamuru pizza şeklinde dilimleyelim ve sosu fırçayla üzerine dağıtalım.
  • Son olarak rendelediğimiz kaşarı da ekleyelim ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20 dk kadar pişirelim.
  • Sıcakken tüketmenizi öneririm.
  • Yumuşacık lezzeti şahane oluyor 🤌 kesinlikle deneyin derim🤌 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊.

Salatalık Mezesi Tarifi

 

Salatalık Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane salata
  • 5 tane kornişon turşu
  • 1 kutu mısır
  • 3 yemek kaşığı koyu yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Dereotu
  • Tuz
  • Süslemek için;

    • Pulbiber
    • Nane

      Salatalık Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Kornişon turşumuz ve salatalarımız halka halka dilimlenir.
    • Bir kaseye yoğurt ve mayonez konulur, içine bir diş sarımsak rendelenir ve çırpılır.
    • Dilimlediğimiz turşuların içine çırptığımız yoğurdu katalım.
    • Üzerine bir kutu suyu süzülmüş mısırı ilave edelim.
    • Son olarak dereotunu da ilave edip güzelce harmanlayalım.
    • Mezemizi servis tabağına alalım.
    • Pul biber zeytin ve kuru nane ile süsleyebilirsiniz 👍.
    • Şimdiden afiyet olsun

Kendini Etli Sanan Patlıcanlı Börek Tarifi

 

Kendini Etli Sanan Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet yufka
  • 3 adet patlıcan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber

Yufkayı yağlamak için;

  • Yarım su bardağı maden suyu
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Üzerine sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Çörek otu

    Kendini Etli Sanan Patlıcanlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Merhabalar ♥️ sebzeli börek sever misiniz 🤤 patlıcanlı börek o zaman tam size göre. Bol sebzeli ve çok lezzetli bir börek 🤌 hadi başlayalım,
  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayalım üzerine tuz atalım su ekleyip 30 dk suda bekletelim.
  • Biberleri soğanı doğrayıp tavaya alalım patlıcanı da ekleyip yarım su bardağı su katalım ağzını kapatıp yumuşayana kadar pişirelim.
  • Küp doğranmış domatesleri ekleyip 5 dk daha pişirelim.
  • Piştikten sonra zeytinyağı ile salçayı ekleyip karıştıralım en son baharatlarını ekleyelim 5 dk daha pişirelim altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Yufkayı tezgaha serelim yağ ve maden suyunu karıştıralım yufkayı yağlayalım 8 eşit parçaya bölelim.
  • Üç kısımlarına harçtan koyup saralım.
  • Üzerine yoğurt ve zeytinyağını çırpalım fırça ile sürelim üzerine çörek otu serpelim.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Mutlu kalın 🤗.

Cennet Çorbası Tarifi

 

Cennet Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet patates
  • 7-8 adet arpacık soğan
  • 2 diș sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Damak tadınıza göre tuz
  • 4,5 su bardağı su

Üzeri için

  • Sıvıyağında yakılmış kırmızı toz biber

    Cennet Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tereyağımızı tencereye alalım .
  • Üzerine iki yemek kaşığı mısır ununu ilave edip kavuralım .
  • Kabukları soyulmuş arpacık soğanları ve yemeklik doğranmış patatesleri iki diș sarımsakları ekleyip bir iki tur döndürelim.
  • Ardından suyu tuzu ve karabiberi ekleyip pişirelim .
  • Piştikten sonra blenderden geçirelim.
  • Çorbamız piștikten sonra üzerine sıvı yağında 1 çay kaşığı kırmızı toz biber yakıp çorbamızın üzerine gezdirelim.Sıcak sıcak servis edelim afiyetler olsun.

Haydari Tarifi

 

Haydari Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük kase beyaz peynir
  • 1 büyük kase süzme yoğurt
  • 1 tutam dere otu
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı nane (Azaltabilirsiniz )

Üzeri için;

  • Zeytin yağı

    Haydari Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ ve naneyi ocakta eritip, soğumaya bırakıyoruz.
  • Ayrı bir kabın içinde ezilmiş beyaz peynir ve yoğurdu karıştırıyoruz, içine sarımsak, tuz, ve doğranmış dere otunu koyup karıştırıyoruz.
  • Nane ve tereyağ karışımını da ekleyip tekrar karıştırıyoruz, servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine zeytinyağ gezdirip servis edebilirsiniz, her türlü yemeklerin yanına yakışır bir meze ✨👌🏻, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Ekşili Köfte Tarifi

 

Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte yapımı

  • 200 gram kıyma
  • 1 minik kuru soğan rendesi
  • 1 adet yumurtanın beyazı
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon karabiber köfte baharı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet kuru soğan

Terbiyesi için

  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Arzu edilirse 1 tutam maydanoz

    Ekşili Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğan rendelenir suyu sıkılır susuz kısmı kıymaya eklenir.
  • Baharatlar tuz yumurta beyazı ile güzelce yoğurulur birkaç kez kaba vurulur köfte hamuru dağılmamalıdır.
  • Pirinçler güzelce yıkanır beyaz suyu gidince süzülür köfteye ilave edilir.
  • Bir tepsiye 1 fincan un dökülür.
  • Fındık büyüklüğünde köfteden parçalar alınarak elde yuvarlanır unun üzerine bırakılır ara sıra tepsi köftelerle sallanarak unlanması sağlanır.
  • Patates ve havuç yıkanıp soyulur minik minik küp şeklinde doğranır arzu edilirse havuç rendelenir, yemek tenceresinin dibine zeytinyağı dökülür yemeklik doğranan soğan kavrulur havuç ilave edilir.
  • Sonra, patatesler ilave edilir 6 bardak su ilave edilir kapağı kapatılır.
  • Kaynaması beklenir su kaynamaya başlayınca yavaşça köfteler kaynamakta olan suya dökülür.
  • Ocağın altı kısılır köftenin pirinçleri pişene kadar kaynatılır.
  • Pişen köfteler suyun üstüne çıkar.
  • Ayrı bir kapta 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı un yarım limon suyu güzelce çırpılır kaynamakta olan köftenin suyundan kaşık kaşık ilave edilerek hızlıca karıştırılır.
  • Akışkan bir kıvama geldiğinde tencereye hızlıca karıştırarak yavaş yavaş ilave edilir ki yumurta sarısı pişip kesik görüntü oluşturmasın.
  • 1- 2 dakika sonra ocağın altı kapatılır arzu edilirse üzerine ince kıyılmış maydanoz ya da az yağda hafif kavrulmuş nane dökülür, sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun

Pudra Şekerli Kara Helva Tarifi

 

Pudra Şekerli Kara Helva Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 2 ,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet vanilya

    Pudra Şekerli Kara Helva Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce yağı bir tavada eritin kenara alın diğer bir tavada unu alın iyice rengi dönene kadar kavurun.
  • Elekten geçirin pürüzsüz olmalı arkasından pudra şekerini de elekten geçirin vanilyayı da eleyin.
  • En son eritilmiş yağla bütün kuru karışımı ekleyip karıştın düz küçük boy borcama yayın.
  • Bir bardakla bastırın dilimleyin.
  • Dolapta 3 saat dinlensin servise hazır ben gece yaptım sabah hazırdı afiyet olsun

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını bir tencereye alıp eritelim, üzerine kavrulmuş kadayıf, şeker ve cevizi ekleyip güzelce karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Muhallebisi için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye alıp göz göz oluncaya kadar pişirelim
  • Ocaktan almaya yakın vanilya ve tereyağını ilave edip güzelce karıştıralım ve çırpma teli ya da mikserle pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  • Tatlıyı yapacağımız borcama ya da tepsiye kadayıflı harcımızın yarısını döküp, elimizle güzelce her yere yayalım ve üzerine muhallebimizi dökelim.
  • Üzerini düzeltip kalan kadayıflı harcımızın hepsini üzerine serpiştirip buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun 

Fıstıklı Cheesecake Tarifi


 

Fıstıklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 70 gram tereyağ
  • 2 yemek kaşığı fıstık

Harcı için:

  • 700 gram labne 
  • 1 paket krema
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi (Kokusu güzel olandan)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı toz fıstık
  • Üstü için:

    • 200 gram krema
    • 180 gram beyaz çikolata
    • Toz fıstık

      Fıstıklı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Bisküvileri rondodan geçirip eritilmiş tereyağı ve fıstıkla güzelce karıştırıp yağlı kağıt serili kalıba iyice bastırarak yerleştirelim.
    • Kenarlarda açıklık kalmamasına özen gösterelim.
    • Labneyi ve şekeri kaba alıp güzelce çırpalım.
    • Kremayı ekleyip karıştırdıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyip güzelce karıştıralım.
    • Un, nişasta, fıstık, limon kabuğunu ve suyunu ekleyip karıştıralım.
    • Bisküvilerin üzerine döküp önden ısıtılmış 180 derece fırında 50/55 dk pişirelim.
    • Cheesecake pişince fırını kapatıp kapağını aralıklı olarak açıp yarım saat ılınmasını bekleyelim. Kremayı kaynama noktasına getirip içine çikolataları ekleyip karıştırarak erimesini sağlayalım.
    • Güzelce eridikten sonra oda ısısına gelen cheescake üstüne döküp fıstık serpelim.
    • 1 gece dolapta dinlendirelim. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz