10 Mayıs 2022 Salı

Padişah Kavuğu Tarifi

 

Padişah Kavuğu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedi dili bisküvi ( 4 lü paket olacak 45 tane )
  • 26 cm kelepçeli kalıp kullandım

Bisküviyi ıslamak için

  • 1,5 su bardağı süt

Muhallebisi için

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Arası için

  • 5 yemek kaşığı rotegrütze
  • Ben hazır meyve soslu kullandım
  • Dilerseniz siz çilek muz gibi meyvelerde kullanabilirsiniz

    Padişah Kavuğu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütümüzü uygun bir kaba alıyoruz.
  • Bisküvileri teker teker süte bandırarak kalıbımızın tabanına diziyoruz
  • Daha sonra kenarlarına dik bir şekilde diziyoruz.
  • Muhallebisi için.Vanilya hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynadıktan ocaktan alıp vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
  • Muhallebinin yarısını kalıbımıza döküyoruz.
  • Bisküvileri süte bandırarak muhallebimizin üzerine diziyoruz.
  • Üzerine meyve sosu koyup kalan muhallebiyi üzerine döküp güzelce yayıyoruz.
  • Kalıbın kenar kısmındaki bisküvileri elimizle yavaşça bastırarak muhallebimizin üzerine kapatıyoruz
  • Üzerini steçfilmle güzelce kapatıp buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra sitreçfilmi açıp kalıbın kelepçesini çıkartıyoruz.
  • Orta kısmını dilediğimiz meyvelerle süsleyip servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram tavuk göğsü

Marinesi için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 7-8 adet patates

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Sosu için

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini jülyen doğrayıp uygun bir kaba alıyoruz.
  • Marinesi için bütün malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Üzerini kapatıp 2-3 saat dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra etimizi uygun bir tavaya alıyoruz rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Patatesleri soyup kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayıp tuzlu suda 15dk bekletiyoruz.
  • Daha sonra suyunu süzüp kağıt havlu üzerine alıyoruz.
  • Kızgın yağda kızartıyoruz servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip etimizi üzerine yerleştiriyoruz.
  • Zeytinyağ pul biber toz biberi tavada kızdırıp üzerine gezdiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Leziz Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Leziz Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 5 gram (1/2 (yarım) paket) kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 125 ml su (1/2 (yarım) su bardağından biraz fazla)
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 2 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı (30 gr) eritilmiş tereyağ
  • 3 adet sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı krem peynir
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peynir veya mozzarella
  • İsteğe bağlı olarak kekik

    Leziz Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle derin bir kaseye 5 gram (1/2 paket) kuru maya,1 yemek kaşığı toz şeker,125 ml su (1/2 su bardağından biraz fazla) ilave ediyoruz.
  • Karıştırıyoruz ve üzerini kapatarak mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekliyoruz.
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz,3 yemek kaşığı sıvı yağ,2 su bardağı unun bir kısmını ilave ediyoruz.
  • Çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Kalan unu da ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
  • Üzerini süreç film ile kapatıyoruz.
  • Ilık bir ortamda 1 saat mayalandırıyoruz.
  • Streç filmi açarak havasını alıyoruz.
  • Un serptiğimiz zemine de havasını iyice çıkartarak yuvarlıyoruz.
  • Merdane yardımıyla 30 cm çapında açıyoruz.
  • Fırın tepsimize hamurumuzu alıyoruz.
  • 1 yemek kaşığı (30 gr) eritilmiş tereyağı bir kaseye alıyoruz.
  • 3 adet rendelenmiş sarımsak,1 dolu yemek kaşığı krem peynir ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Açtığımız hamurun üzerine bu karışımı sürüyoruz.
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peynir veya mozzarella koyuyoruz.
  • İsteğe bağlı olarak kekik serpiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200°c / 392°f fırında yaklaşık 10 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Farklı tariflerde görüşmek üzere hoşçakalın.

Patatesli Yalancı Boyoz Tarifi

 

Patatesli Yalancı Boyoz Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

İç harcı

  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Toz kırmızıbiber pulbiber karabiber tuz
  • Sıvıyağ

Banyo sosu

  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı

    Patatesli Yalancı Boyoz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle haşlanmış patatesleri ezelim.
  • Daha sonra soğan küçük küçük doğrayalım ve sıvı yağda kavuralım.
  • İçerisine salça ilave edelim salçayı da biraz kavurduktan sonra patatesi tuzu ve baharatlar ekleyelim.
  • Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Yufkaları ıslatmak için yağla suyu derin bir kasede karıştıralım. Yufkayı tezgaha serelim.
  • Üzerine 5-6 kaşık fırçayla yağlı sudan sürüp ikiye katlayalım.
  • Sonra bıçakla dörde bölüp geniş tarafına iç harcını koyalım.
  • Kenarlarını kıvırmadan rulo şeklinde sarıp gül böreği şekli verelim.
  • Boyozları tepsiye dizelim.
  • Bütün yufkalara aynı işlemi yapalım.
  • Derin bir kasede yağı sodayı ve suyu çırpıp boyozların üzerine eşit bir şekilde gezdirip dökelim.
  • Üzerini streç filmle kapatıp bir gece buzdolabında dinlendirelim.
  • Ertesi gün boyozları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 

Milföy Böreği Tarifi

 

Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet milföy hamuru
  • 1 kase rendelenmiş beyaz peynir

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı susam

    Milföy Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Milföy böreği yapımı için; ilk olarak ,5 adet milföyü buzluktan çıkartıp, hafifçe yumuşayana kadar bekletelim.
  • Diğer tarafta bir kase içine yeteri miktarda yarım yağlı beyaz peyniri rendeleyelim.
  • Yine bir kasede pekmez ve suyu iyice karıştıralım.
  • Milföy hamurunu tezgaha alalım bir tarafına 4 parça peynir koyalım, diğer tarafını peynirlerin üzerine doğru kapatalım.
  • Önce kenarlarına daha sonra ortadan yukarıdan aşağıya sonra sağdan sola doğru parmak uçlarımız ile hafifçe bastıralım.
  • Sonra bir bıçak ile 4 de keselim ve yine parmak uçlarımız ile kenarlarına bastıralım.
  • Önce pekmezli suya daha sonra da susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis edelim.Afiyet olsun

Süt Helvası (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi

 

Süt Helvası (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından iki parmak eksik un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

    Süt Helvası (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt helvası için öncelikle bir tencereye tereyağını alarak kısık ateşte eritelim.
  • Tereyağı güzelce eridikten sonra tencereye unu ekleyelim.
  • Daha sonra karıştırarak unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  • Un hafifçe kavrulduktan sonra sütü tencereye yavaş yavaş ekleyelim. Diğer taraftan da sürekli karıştırarak pişirmeye devam edelim
  • Sütün ısınmasına fırsat vermeden yumurta sarısı ve toz şekeri de ilave edelim.
  • Yine hızlıca çırparak muhallebiyi pişirmeye devam edelim.
  • Muhallebimiz kaynayıp koyulaştıktan sonra vanilyayı ekleyelim, tekrar hızlıca karıştıralım.
  • Hazır olan muhallebiyi ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştıralım ve fırın kaplarımızı derin bir borcam ya da fırın kabına alalım.
  • Güveçlerin yaklaşık yarısına gelecek kadar su ile dolduralım.
  • Önceden ısıttığımız 190 derece fırında yaklaşık 10 dakika boyunca muhallebinin üzerini kızartalım.
  • Ardından süt helvalarımızı fırından alalım. Yapımı oldukça kolay süt helvamızı sıcak ya da soğuk olarak servis edelim. Afiyet olsun!

Fırında Baharatlı Elma Dilim Patates Tarifi

 

Fırında Baharatlı Elma Dilim Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 küçük boy patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığı tuz, kajun baharatı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, kekik, sarımsak tozu

Servis için

  • 1 küçük kase süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı labne
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • Bir fiske karabiber

    Fırında Baharatlı Elma Dilim Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabukları soyulup yıkanır.
  • Elma dilimi şeklinde doğranır.
  • İstediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz.
  • Küçük boy patatesi elma dilimi doğramak daha kolay oluyor zeytinyağ, tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
  • Fırın tepsisine yerleştirilir ve önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede 25-30 dk pişirilir. (kontrollü).
  • Sosu için gerekli malzemeler karıştırılır.
  • İlk sıcağı geçince patates dilimleriyle birlikte servis yapılır. Afiyet olsun 

Süzme Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi

 

Süzme Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 litre su
  • 1 tatlı kaşığı un

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane

    Süzme Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencereye yıkadığımız pirinci alalım.
  • Üzerine su ilave ederek ara ara karıştırarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim .
  • Pirinçlerimiz haşlanırken diğer taraftan çorbanın terbiyesi için süzme yoğurda yumurta ve unu ekleyelim.
  • Tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • Hazırladığımız terbiyeye yavaş yavaş yaklaşık sıcak su ekleyerek ılıtalım.
  • Suya eklerken yoğurdun kesilmemesi için bir taraftan da çırpmaya devam edelim.
  • İyice yumuşayıp şişen pirinçlerimize hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş ilave ederek karıştıralım.
  • Çorbamızı da tekrar kaynaması için kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
  • 5 dakika kadar kaynadıktan sonra ocağı kapatalım ve çorbamızı yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Biz de bu sırada çorbanın sosunu hazırlayabiliriz. Uygun bir tavaya aldığımız tereyağını güzelce eritelim.
  • Tereyağı eridikten sonra kuru nane ilave ederek kızdıralım. Bu aşamada yine ocağı çok yüksek ateşte açarak naneyi yakmamaya dikkat edelim.
  • Çorbamıza tuzu ekleyelim ve şöyle bir karıştırdıktan sonra hazırladığımız tereyağlı sosu çorbanın üzerine gezdirerek dökelim.
  • Yayla çorbamız servise hazır. Çorbayı kaselere paylaştırarak servis edebilirsiniz.

Pudingli Waffle Pastası Tarifi

 


Pudingli Waffle Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket waffle (hazır veya ev yapımı)
  • Vişne sosu (ben hazır kulandım ama aşağıda hazırlayabileceğiniz tarifi vereceğim)

Pudingli kısmı için:

  • 200 gram labne peyniri
  • 2 paket vanilyalı puding
  • 1 litre süt (pudingin arkasındaki tarife göre)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Vişneli yada çilekli sos

Çilekli sos için;

  • 500 gram çilek yada vişne
  • 1 çay bardağı toz şeker (damak zevkinize göre tatlandırın)
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı su

Pudingli Waffle Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ben meyveli sosu hazır kulandım ama eğer kendiniz hazırlayacaksanız çilek vişne vs hepsinden olur sos hazırlamakla başlayın. Çilekleri kesip tencereye alıyoruz ve şekeri ilave ediyoruz bu şekilde orta ateşte kaynatıyoruz.
  2. Blenderle ezin.
  3. Ayrı bir kasede nişasta su ve limon suyunu karıştırıp çileklere ilave ediyoruz ve kanamaya bırakıyoruz.
  4. 5 dakika daha kaynatın ve kenara alın.
  5. Pudingi hazırlayalım. Geniş bir tencerede pudingin arkasındaki yazıya göre hazırlayalım. Ocaktan aldıktan sonra bir paket labne peyniri ilave edin ve çırpın.
  6. Kare yada dikdörtgen bir borcamın içine waffleları yerleştirin.
  7. Ardından daha önceden hazırlamış olduğunuz pudingin yarısını döküp yayın. Meyveli sosun birazını gezdirin üzerine.
  8. Daha sonra tekrar waffeleri üzerine yerleştirin ve pudingin diğer yarısını da üzerine güzelce dağıtın.
  9. En son olarak pastanızın üzerine meyveli sosumuzdan dökün.
  10. Hazır olan pastanızı servise kadar buzdolabında bekletin. Bir gece önceden yapmanızı tavsiye ederim.