Padişah Kavuğu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kedi dili bisküvi ( 4 lü paket olacak 45 tane )
- 26 cm kelepçeli kalıp kullandım
Bisküviyi ıslamak için
Muhallebisi için
- 1 lt süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Arası için
- 5 yemek kaşığı rotegrütze
- Ben hazır meyve soslu kullandım
- Dilerseniz siz çilek muz gibi meyvelerde kullanabilirsiniz
Padişah Kavuğu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütümüzü uygun bir kaba alıyoruz.
- Bisküvileri teker teker süte bandırarak kalıbımızın tabanına diziyoruz
- Daha sonra kenarlarına dik bir şekilde diziyoruz.
- Muhallebisi için.Vanilya hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıyoruz.
- Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan ocaktan alıp vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
- Muhallebinin yarısını kalıbımıza döküyoruz.
- Bisküvileri süte bandırarak muhallebimizin üzerine diziyoruz.
- Üzerine meyve sosu koyup kalan muhallebiyi üzerine döküp güzelce yayıyoruz.
- Kalıbın kenar kısmındaki bisküvileri elimizle yavaşça bastırarak muhallebimizin üzerine kapatıyoruz
- Üzerini steçfilmle güzelce kapatıp buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz.
- Daha sonra sitreçfilmi açıp kalıbın kelepçesini çıkartıyoruz.
- Orta kısmını dilediğimiz meyvelerle süsleyip servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Marinesi için
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 7-8 adet patates
Kızartmak için
Sosu için
- 1 kase yoğurt
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
Üzeri için
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini jülyen doğrayıp uygun bir kaba alıyoruz.
- Marinesi için bütün malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Üzerini kapatıp 2-3 saat dinlendiriyoruz.
- Daha sonra etimizi uygun bir tavaya alıyoruz rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Patatesleri soyup kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayıp tuzlu suda 15dk bekletiyoruz.
- Daha sonra suyunu süzüp kağıt havlu üzerine alıyoruz.
- Kızgın yağda kızartıyoruz servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip etimizi üzerine yerleştiriyoruz.
- Zeytinyağ pul biber toz biberi tavada kızdırıp üzerine gezdiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Leziz Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 5 gram (1/2 (yarım) paket) kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 125 ml su (1/2 (yarım) su bardağından biraz fazla)
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz,
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 2 su bardağı un
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı (30 gr) eritilmiş tereyağ
- 3 adet sarımsak
- 1 dolu yemek kaşığı krem peynir
- 150 gram rendelenmiş kaşar peynir veya mozzarella
- İsteğe bağlı olarak kekik
Leziz Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derin bir kaseye 5 gram (1/2 paket) kuru maya,1 yemek kaşığı toz şeker,125 ml su (1/2 su bardağından biraz fazla) ilave ediyoruz.
- Karıştırıyoruz ve üzerini kapatarak mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekliyoruz.
- 1/2 tatlı kaşığı tuz,3 yemek kaşığı sıvı yağ,2 su bardağı unun bir kısmını ilave ediyoruz.
- Çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.
- Kalan unu da ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
- Üzerini süreç film ile kapatıyoruz.
- Ilık bir ortamda 1 saat mayalandırıyoruz.
- Streç filmi açarak havasını alıyoruz.
- Un serptiğimiz zemine de havasını iyice çıkartarak yuvarlıyoruz.
- Merdane yardımıyla 30 cm çapında açıyoruz.
- Fırın tepsimize hamurumuzu alıyoruz.
- 1 yemek kaşığı (30 gr) eritilmiş tereyağı bir kaseye alıyoruz.
- 3 adet rendelenmiş sarımsak,1 dolu yemek kaşığı krem peynir ilave ederek karıştırıyoruz.
- Açtığımız hamurun üzerine bu karışımı sürüyoruz.
- 150 gram rendelenmiş kaşar peynir veya mozzarella koyuyoruz.
- İsteğe bağlı olarak kekik serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200°c / 392°f fırında yaklaşık 10 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Farklı tariflerde görüşmek üzere hoşçakalın.
Patatesli Yalancı Boyoz Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
İç harcı
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Toz kırmızıbiber pulbiber karabiber tuz
- Sıvıyağ
Banyo sosu
- 1 şişe maden suyu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı
Patatesli Yalancı Boyoz Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle haşlanmış patatesleri ezelim.
- Daha sonra soğan küçük küçük doğrayalım ve sıvı yağda kavuralım.
- İçerisine salça ilave edelim salçayı da biraz kavurduktan sonra patatesi tuzu ve baharatlar ekleyelim.
- Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Yufkaları ıslatmak için yağla suyu derin bir kasede karıştıralım. Yufkayı tezgaha serelim.
- Üzerine 5-6 kaşık fırçayla yağlı sudan sürüp ikiye katlayalım.
- Sonra bıçakla dörde bölüp geniş tarafına iç harcını koyalım.
- Kenarlarını kıvırmadan rulo şeklinde sarıp gül böreği şekli verelim.
- Boyozları tepsiye dizelim.
- Bütün yufkalara aynı işlemi yapalım.
- Derin bir kasede yağı sodayı ve suyu çırpıp boyozların üzerine eşit bir şekilde gezdirip dökelim.
- Üzerini streç filmle kapatıp bir gece buzdolabında dinlendirelim.
- Ertesi gün boyozları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet milföy hamuru
- 1 kase rendelenmiş beyaz peynir
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı susam
Milföy Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Milföy böreği yapımı için; ilk olarak ,5 adet milföyü buzluktan çıkartıp, hafifçe yumuşayana kadar bekletelim.
- Diğer tarafta bir kase içine yeteri miktarda yarım yağlı beyaz peyniri rendeleyelim.
- Yine bir kasede pekmez ve suyu iyice karıştıralım.
- Milföy hamurunu tezgaha alalım bir tarafına 4 parça peynir koyalım, diğer tarafını peynirlerin üzerine doğru kapatalım.
- Önce kenarlarına daha sonra ortadan yukarıdan aşağıya sonra sağdan sola doğru parmak uçlarımız ile hafifçe bastıralım.
- Sonra bir bıçak ile 4 de keselim ve yine parmak uçlarımız ile kenarlarına bastıralım.
- Önce pekmezli suya daha sonra da susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis edelim.Afiyet olsun
Süt Helvası (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından iki parmak eksik un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Süt Helvası (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt helvası için öncelikle bir tencereye tereyağını alarak kısık ateşte eritelim.
- Tereyağı güzelce eridikten sonra tencereye unu ekleyelim.
- Daha sonra karıştırarak unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
- Un hafifçe kavrulduktan sonra sütü tencereye yavaş yavaş ekleyelim. Diğer taraftan da sürekli karıştırarak pişirmeye devam edelim
- Sütün ısınmasına fırsat vermeden yumurta sarısı ve toz şekeri de ilave edelim.
- Yine hızlıca çırparak muhallebiyi pişirmeye devam edelim.
- Muhallebimiz kaynayıp koyulaştıktan sonra vanilyayı ekleyelim, tekrar hızlıca karıştıralım.
- Hazır olan muhallebiyi ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştıralım ve fırın kaplarımızı derin bir borcam ya da fırın kabına alalım.
- Güveçlerin yaklaşık yarısına gelecek kadar su ile dolduralım.
- Önceden ısıttığımız 190 derece fırında yaklaşık 10 dakika boyunca muhallebinin üzerini kızartalım.
- Ardından süt helvalarımızı fırından alalım. Yapımı oldukça kolay süt helvamızı sıcak ya da soğuk olarak servis edelim. Afiyet olsun!
Fırında Baharatlı Elma Dilim Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 küçük boy patates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 çay kaşığı tuz, kajun baharatı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, kekik, sarımsak tozu
Servis için
- 1 küçük kase süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı labne
- 1 çay kaşığı hardal
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- Bir fiske karabiber
Fırında Baharatlı Elma Dilim Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabukları soyulup yıkanır.
- Elma dilimi şeklinde doğranır.
- İstediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz.
- Küçük boy patatesi elma dilimi doğramak daha kolay oluyor zeytinyağ, tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
- Fırın tepsisine yerleştirilir ve önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede 25-30 dk pişirilir. (kontrollü).
- Sosu için gerekli malzemeler karıştırılır.
- İlk sıcağı geçince patates dilimleriyle birlikte servis yapılır. Afiyet olsun
Süzme Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 2 litre su
- 1 tatlı kaşığı un
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
Süzme Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye yıkadığımız pirinci alalım.
- Üzerine su ilave ederek ara ara karıştırarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim .
- Pirinçlerimiz haşlanırken diğer taraftan çorbanın terbiyesi için süzme yoğurda yumurta ve unu ekleyelim.
- Tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Hazırladığımız terbiyeye yavaş yavaş yaklaşık sıcak su ekleyerek ılıtalım.
- Suya eklerken yoğurdun kesilmemesi için bir taraftan da çırpmaya devam edelim.
- İyice yumuşayıp şişen pirinçlerimize hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş ilave ederek karıştıralım.
- Çorbamızı da tekrar kaynaması için kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
- 5 dakika kadar kaynadıktan sonra ocağı kapatalım ve çorbamızı yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Biz de bu sırada çorbanın sosunu hazırlayabiliriz. Uygun bir tavaya aldığımız tereyağını güzelce eritelim.
- Tereyağı eridikten sonra kuru nane ilave ederek kızdıralım. Bu aşamada yine ocağı çok yüksek ateşte açarak naneyi yakmamaya dikkat edelim.
- Çorbamıza tuzu ekleyelim ve şöyle bir karıştırdıktan sonra hazırladığımız tereyağlı sosu çorbanın üzerine gezdirerek dökelim.
- Yayla çorbamız servise hazır. Çorbayı kaselere paylaştırarak servis edebilirsiniz.
Pudingli Waffle Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket waffle (hazır veya ev yapımı)
- Vişne sosu (ben hazır kulandım ama aşağıda hazırlayabileceğiniz tarifi vereceğim)
Pudingli kısmı için:
- 200 gram labne peyniri
- 2 paket vanilyalı puding
- 1 litre süt (pudingin arkasındaki tarife göre)
- 3 yemek kaşığı şeker
- Vişneli yada çilekli sos
Çilekli sos için;
- 500 gram çilek yada vişne
- 1 çay bardağı toz şeker (damak zevkinize göre tatlandırın)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 3 yemek kaşığı su
Pudingli Waffle Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ben meyveli sosu hazır kulandım ama eğer kendiniz hazırlayacaksanız çilek vişne vs hepsinden olur sos hazırlamakla başlayın. Çilekleri kesip tencereye alıyoruz ve şekeri ilave ediyoruz bu şekilde orta ateşte kaynatıyoruz.
- Blenderle ezin.
- Ayrı bir kasede nişasta su ve limon suyunu karıştırıp çileklere ilave ediyoruz ve kanamaya bırakıyoruz.
- 5 dakika daha kaynatın ve kenara alın.
- Pudingi hazırlayalım. Geniş bir tencerede pudingin arkasındaki yazıya göre hazırlayalım. Ocaktan aldıktan sonra bir paket labne peyniri ilave edin ve çırpın.
- Kare yada dikdörtgen bir borcamın içine waffleları yerleştirin.
- Ardından daha önceden hazırlamış olduğunuz pudingin yarısını döküp yayın. Meyveli sosun birazını gezdirin üzerine.
- Daha sonra tekrar waffeleri üzerine yerleştirin ve pudingin diğer yarısını da üzerine güzelce dağıtın.
- En son olarak pastanızın üzerine meyveli sosumuzdan dökün.
- Hazır olan pastanızı servise kadar buzdolabında bekletin. Bir gece önceden yapmanızı tavsiye ederim.