Süzme Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 2 litre su
- 1 tatlı kaşığı un
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
Süzme Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye yıkadığımız pirinci alalım.
- Üzerine su ilave ederek ara ara karıştırarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim .
- Pirinçlerimiz haşlanırken diğer taraftan çorbanın terbiyesi için süzme yoğurda yumurta ve unu ekleyelim.
- Tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Hazırladığımız terbiyeye yavaş yavaş yaklaşık sıcak su ekleyerek ılıtalım.
- Suya eklerken yoğurdun kesilmemesi için bir taraftan da çırpmaya devam edelim.
- İyice yumuşayıp şişen pirinçlerimize hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş ilave ederek karıştıralım.
- Çorbamızı da tekrar kaynaması için kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
- 5 dakika kadar kaynadıktan sonra ocağı kapatalım ve çorbamızı yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Biz de bu sırada çorbanın sosunu hazırlayabiliriz. Uygun bir tavaya aldığımız tereyağını güzelce eritelim.
- Tereyağı eridikten sonra kuru nane ilave ederek kızdıralım. Bu aşamada yine ocağı çok yüksek ateşte açarak naneyi yakmamaya dikkat edelim.
- Çorbamıza tuzu ekleyelim ve şöyle bir karıştırdıktan sonra hazırladığımız tereyağlı sosu çorbanın üzerine gezdirerek dökelim.
- Yayla çorbamız servise hazır. Çorbayı kaselere paylaştırarak servis edebilirsiniz.