11 Mayıs 2022 Çarşamba

Süzme Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi

 

Süzme Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 litre su
  • 1 tatlı kaşığı un

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane

    Süzme Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencereye yıkadığımız pirinci alalım.
  • Üzerine su ilave ederek ara ara karıştırarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim .
  • Pirinçlerimiz haşlanırken diğer taraftan çorbanın terbiyesi için süzme yoğurda yumurta ve unu ekleyelim.
  • Tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • Hazırladığımız terbiyeye yavaş yavaş yaklaşık sıcak su ekleyerek ılıtalım.
  • Suya eklerken yoğurdun kesilmemesi için bir taraftan da çırpmaya devam edelim.
  • İyice yumuşayıp şişen pirinçlerimize hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş ilave ederek karıştıralım.
  • Çorbamızı da tekrar kaynaması için kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
  • 5 dakika kadar kaynadıktan sonra ocağı kapatalım ve çorbamızı yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Biz de bu sırada çorbanın sosunu hazırlayabiliriz. Uygun bir tavaya aldığımız tereyağını güzelce eritelim.
  • Tereyağı eridikten sonra kuru nane ilave ederek kızdıralım. Bu aşamada yine ocağı çok yüksek ateşte açarak naneyi yakmamaya dikkat edelim.
  • Çorbamıza tuzu ekleyelim ve şöyle bir karıştırdıktan sonra hazırladığımız tereyağlı sosu çorbanın üzerine gezdirerek dökelim.
  • Yayla çorbamız servise hazır. Çorbayı kaselere paylaştırarak servis edebilirsiniz.

Yarmalı Ayran Çorbası Tarifi

 

Yarmalı Ayran Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı buğday 100 gr
  • 2,5 su bardağı su

Ayrıca

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Sosu

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane

    Yarmalı Ayran Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 çay bardağı buğdayın üzerine 2,5 su bardağı su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
  • Yumurta sarısı, yoğurt, un ve ılık suyu bir kasede karıştırıp buğday tenceresine ilave edip kaynayana kadar karıştırın.
  • Haşlanmış nohutları da ilave edip 5-10 dk. kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Sos tenceresinde tereyağını kızdırın naneyi de ekleyip biraz kavurun.
  • Kaynayan çorbaya ilave edin. 2 dk daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Afiyet olsun.

Kaşarlı Domates Soslu Efsane Kabak Sarma Ana Yemeklerin Yanına Şahane Tarif Tarifi

 

Kaşarlı Domates Soslu Efsane Kabak Sarma Ana Yemeklerin Yanına Şahane Tarif Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane orta boy kabak
  • Kaşar
  • 3 tane orta boy domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kabakların üstüne sürmek için

  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber tercihen baharatları azaltıp çoğaltabilirsiniz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Kaşarlı Domates Soslu Efsane Kabak Sarma Ana Yemeklerin Yanına Şahane Tarif Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle resimdeki gibi kabakların alt ve üst kısmını keselim bir soyacak yardımıyla kabağımızın soyalım ince uzun bir şekilde kabaklarımızı keselim.
  • Üzerine sürmek için bir kaseye yağımızı karabiberimizi pul biberimizi karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kabaklarımızı dizip sosumuzu sürelim.
  • 200 derecelik ısınmış fırında kabaklarımızı 15 dakika pişirelim.
  • Diğer yandan sos için yağımızı bir sos tavasına alalım.
  • Salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Rende domateslerimizi de salçamıza ekliyelim.
  • Bikaç kaynar geldikten sonra suyumuzu ekliyelim .
  • 15 dakika kıvam alana kadar kaynatılır.Kıvam alınca salçanızın tuz oranına göre tuzunuzu karabiberimiz ekliyelim ve ateşten alalım.
  • Küçük kare boy borcamımıza önce sosun yarısını ekliyelim.
  • Daha sonra fırından aldığımız kabakların içine dilimlemiş olduğumuz kaşarları yerleştirip saralım.
  • Tepsiye dizelim bütün işlemi bittikten sonra kalan sosumuzu da ekleyip 200 derecelik ısınmış fırında 20 dakika pişirelim. Servisr hazır.

Orjinal Pastane Un Kurabiye Tarifi

 

Orjinal Pastane Un Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram un
  • 250 gram biskin yağ
  • 250 gram pudra şekeri
  • 1 paket vanilya

    Orjinal Pastane Un Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce tezgaha unu döküp ortasını havuz gibi açalım. Pudra şekeri, yağ ve vanilyayı koyalım.
  • Önce ortasındaki yağ ve pudra şekerini karıştıralım sonra çevresindeki unu da alarak hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamuru biraz zor toplanan bir hamur.
  • Yağı yumuşayıp hamur toplanana kadar yoğurma işlemine devam edelim.
  • Hamurumuzu uzun şekilde kesip kalın fitiller yapalım. Zor toplandığı gibi çabuk dağılan bir hamur. Elimizle yuvarlayarak düzgün şekil verelim.
  • Yapmış olduğumuz fitillerin,  üzerinin düz olması için,  çok bastırmadan merdane ile geçelim.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • 120 derecede ısıtılmış fırında 45 dakikadan sonra kürdan testi yapalım kolayca girmiyorsa pişmiş demektir.
  • Dışı yumuşacık dağılan içi hafif sert harika bir lezzet afiyet olsun sevgiyle kalın.

Mozaik Pastanın En Lezzetli Hali Tarifi


 

Mozaik Pastanın En Lezzetli Hali Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi (300 gr)
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağ (50 gr)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 150 gram sütlü çikolata
  • 1/2 (yarım) su bardağı çekilmiş ceviz (isteğe göre)

Üzeri için;

  • Az miktar benmari usulü eritilmiş çikolata

İçine

  • 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • Antep fıstık

    Mozaik Pastanın En Lezzetli Hali Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker, tereyağ ve kakaoyu, şeker eriyene kadar pişirelim.
  • Altını kapatalım en son çikolatayı ekleyelim.
  • Çikolata karışımı ılıyınca parçaladığımız bisküvilerin üzerine dökelim.
  • Kare borcama streç film serip, bu karışımı döküp, kasıkla düzeltelim.
  • Üzerini kapatıp 2 saat buzdolabında beklettikten sonra büyük bir servis tabağına ters çevirelim.
  • Üzerini çikolata ve fıstık ile süsleyip, istediğimiz şekilde keselim.
  • Sonrasında buzdolabı poşetinde porsiyonluk olarak buzluk kısmında saklayabiliriz.

Pratik Kıymalı Börek Tarifi


 

Pratik Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram dana orta yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • 5 adet böreklik yufka

Sos için :

  • 1 su bardağı süt (oda ısısında)
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Üzeri için pişince

    • 1 tatlı kaşığı tereyağı

      Pratik Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Harcı için soğanı doğrayıp iyice kavurun hafif renk alsın. Yüksek ateşte kıyma ilave edip beraber kavurun. Yarım su bardağı su ilave edip kapağı kapalı 1 saat pişirin. Harcınız lokum gibi olacak 👌 tuz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakın.
    • Sos için (tüm malzemeleri oda sıcaklığında olacak) malzemeleri karıştırın.
    • Ben yuvarlak alüminyum tepsi kullandım siz neyse dilerseniz yapabilirsiniz. Birinci yufkanın tepsi boyunuza göre kenarları dışarı taşacak şekilde ayarlayın. Sos sürün.
    • Daha sonra yufkayı parça parça edip büzüştürerek içine dizip sos gezdirin. 2-3 kat bu şekilde devam edin. Tekrar yufka koyup sos sürmeden kıymalı harcın yarısını yayın. Tekrar büzüştürüp sos sürerek 3-4 kat devam edin. Tekrar harç ilave edin.
    • Tepsi yüksekliğe göre bi kaç kat daha yufka – sos. En üst katına kenarlara taşan yufkayı ve boşluk kaldıysa bi kaç parça yufka dizin. Böreği kesip sos sürün.
    • Dilerseniz bu şekilde 1 gün önceden hazırlayıp streç ile kapatıp bi gece buzdolabında bekletip ertesi gün pişirebilirsiniz. Sostan çok az ayırın ki pişirmeden önce sürün.
    • 180 derece sıcak fırında (fan kapalı) 45 dk -1 saat pişirin. Süre fırınınıza bağlı.
    • Pişince tereyağı sürün ve temiz bi bez ile örtüp 30 dk dinlendirin.
    • Kesilmiş yerlerden bıçak ile geçip servis edin. Afiyet olsun

Havuç Ve Kabak Tarator (Pratik Salata) Tarifi

 

Havuç Ve Kabak Tarator (Pratik Salata) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt (yoksa normal yoğurt ekleyip hemen tüketmelisiniz sulanır)
  • 1 küçük sarımsak

    Havuç Ve Kabak Tarator (Pratik Salata) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavaya 2yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip rendelediğimiz havuç ve kabağı soteliyoruz.
  • 5 dakika ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Ardından yoğurt mayonez ezilmiş sarımsağı karıştırıp sunum tabağınıza alabilir dilediğiniz gibi lezzetlendirip afiyet le yiyebilirsiniz 5 çaylarına çok yakışan salata tariflerinden olur kendileri

Köz Biber Çorbası Çok Lezzetli Kremasız Tarifi

 

Köz Biber Çorbası Çok Lezzetli Kremasız Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet orta boy közlenmiş kapya biber (Buzluktan kullandım)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 küp şeker
  • 1 adet et bulyon (tavuk veya et suyu)Tuz, pul biber, kekik, nane
  • 5-6 su bardağı su

    Köz Biber Çorbası Çok Lezzetli Kremasız Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye soğanları iri parçalara ayırıp yağ ile birlikte bir, iki tur çevirelim,.
  • Köz biberleri,unu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  • Salçasını, daha sonra sarımsağı ve 4 su bardak su,et bulyon(yada et suyu) koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  • Şeker,tuz,kekik,kuru nane ve pul biberini koyalım( kekik ve nane isteğe bağlı çok yakışıyor tavsiye ederim) kıvamına göre,suyunu ayarlayalım (ben 5 bardak su koydum,200 cc)(eğer et suyu koyarsanız su oranını ona göre ayarlayın).
  • Blender den geçip kıvam alınca ocağı kapatalım.
  • Sıcak sıcak servis yapalım,(isteğe bağlı limon suyu koyabilirsiniz) Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 

Taze Bakla Yemeği Tarifi

 

Taze Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram taze bakla
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • Yarım limon
  • 1 silme yemek kaşığı şeker
  • Sıvı yağ

    Taze Bakla Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Taze baklaların üzerine gelecek kadar su, bir kabın içerisine doldurulur. Un ve limon suyu ilave edilerek, çırpılır.
  • Bakla temizlenerek, küçük küçük doğranır.
  • Bol suda yıkanır ve unlu limonlu suyun içerisinde baklalar kararmasın diye bekletilir. Taze bakla yemeği tarifinin en önemli püf noktası budur.
  • Bu arada, tencerede soğanlar pembeleşene kadar sıvı yağda kavrulur.
  • Salça ve baharatlar ilave edilir.
  • Baklalar süzülerek, yıkanmadan tencereye ilave edilir.
  • Birkaç dakika kavrulur.
  • Kaynamış su, baklaların üzerini 1-2 parmak geçinceye kadar ilave edilir.
  • Tuz ve şeker eklenerek, düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
  • Kaynadıktan sonra, kısık ateşte yarım saat kadar pişirilerek ocaktan alınır.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılması tavsiye edilir.
  • Afiyet olsun.

Etli Enginar Dolması Tarifi

 

Etli Enginar Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet enginar

İçi için;

  • 100 gram kıyma
  • 100 gram pirinç
  • Taze soğan
  • Taze nane
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Limon
  • Zeytinyağ 

    Etli Enginar Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Enginarları bütün alıp dolmalık soyun.
  • Limonlu suya atın O esnada içini karıştırın çiğden.
  • Enginarları doldurun.
  • 1. 5 su bardağı suyla tencereye dizin.
  • Ben altına iç bakla soyup koydum.

Kremalı Cennet Hurmalı Tatlı Tarifi

 

Kremalı Cennet Hurmalı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Yarım paket çiğ krema
  • Yarım paket krem şanti
  • 1 su bardağı un
  • 4 tane cennet hurması (trabzon hurması)

    Kremalı Cennet Hurmalı Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Su, süt, şeker ,un ve nişastayı tenceceye alın karıştırarak pişirin.
  • Fokurdamaya başlayınca vanilini ekleyin karıştırıp soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra krema ve toz krem şantiyi ekleyip blenderdan geçirin.
  • Cennet hurmalarının üzerindeki ince zar gibi olan kabuğu soyun derin bir kaba alıp blenderdan geçirin.
  • Öncelikle bardaklara kremadan yarım kepçe krema ,daha sonra cennet hurmasını,sonra tekrar krema döküp üzerini düzeltip bir kaşık hurma ezmesi ile süsleyip dolaba kaldırın .
  • 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Nefis Sarımsaklı Pide (Domino's Sarımsaklı Ekmeği) Tarifi

 

Nefis Sarımsaklı Pide (Domino's Sarımsaklı Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 2,2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 dolu yemek kaşığı kuru maya

Sarımsaklı sos için:

  • 10-12 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen

Üzeri ve arası için:

  • 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

    Nefis Sarımsaklı Pide (Domino's Sarımsaklı Ekmeği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için ılık sütü, şekeri ,tuzu ve mayayı biraz karıştırıp azar azar un ilave ederek hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerine 1 yemek kaşığı zeytin yağı gezdirin ve üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.
  • Hamuru mayalanmaya bırakıp hemen sarmısaklı sosunu hazırlayın.
  • Sarımsakları rendeleyip üzerine ince kıyılmış maydanozu,kekiği,gesleğeni ve 2 yemek kaşığı tereyağını ilave ederek.
  • Çatal yardımı ile yağı içerisinde ezerek karıştırın. Ve sosu dinlenmeye bırakın.
  • Mayalanmış hamuru tezgaha alıp tekrardan yoğurup 2 eşit bezeye bölün.
  • Bezeleri unlayarak merdane yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açın.
  • Açmış olduğumuz hamurların yarım kısmına sarımsaklı sos sürüp, kaşar peynirini ilave edin.
  • Hamurun bir tarafını diğerinin üzerine getirip gözleme yapıyormuş gibi şekil verin.
  • Kenarlarını çatal ucu ile bastırarak kapatın.
  • Kalan sarımsaklı sosu üzerlerine sürüp kaşar peyniri serpin.
  • Bir bıçak yardımı ile 2 parmak aralıklı olarak kesin.
  • Alt kısmını kesmemekte özen gösterin.
  • Sadece üzeri kesilmesi yeterli.
  • Hazır olan ekmeklerimizi 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirin.
  • Fırından çıkan emeklerinizi sıcak servis ediniz. Afiyet şeker olsun