19 Mayıs 2022 Perşembe

Patlıcan Musakka (Mükemmel Lezzet) Tarifi

 

Patlıcan Musakka (Mükemmel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet iri patates
  • Kızartmak için; sıvı yağ

Kıymalı harç için:

  • 350 gram kıyma
  • Çok az sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça (dolu dolu değil)
  • 1 adet iri domates
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • 1 çay bardağı kadar su

Sos için:

  • 1 su bardağından biraz fazla su
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Çok az tuz

    Patlıcan Musakka (Mükemmel Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanı alacalı soyup yarım ay şeklinde doğrayalım.
  • Kabakları ister çatalla her yerine boydan çizikler atın, isterseniz kabuğunu soyun ve yine yarım ay şeklinde doğrayalım.
  • Patatesleri ufak küpler halinde doğrayalım ve hepsini yıkayıp süzdürdükten sonra kızgın yağda sırasıyla kızartalım ve bir kenarı alalım.
  • Kıymalı harç için tavaya sıvı yağ gezdirelim üzerine kıymayı ilave edelim güzelce kavuralım.
  • Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuralım, yumuşamaya başlayınca ufak doğranmış biberleri ekleyip kavuralım.
  • Biberler yumuşayınca salçasını ekleyip iyice karıştıralım.
  • Üzerine kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış domatesi ilave edelim.Domatesler biraz yumuşayana kadar pişirelim .
  • Üzerine tuzunu baharatını ilave edelim 1 çay bardağı kadar su ekleyip şöyle bir karıştıralım bi 5 dk piştikten sonra ocaktan alalım.
  • Kızarttığımız sebzeleri uygun bir tencereye alıp karıştıralım üzerine kıymalı harcı eşit yayalım ve son olarak salçalı sosunu hazırlayıp üzerine gezdirelim.
  • Kısık ateşte 10 dk kadar pişirdikten sonra yemeğimiz hazır üzerine maydanoz kıymak isterseniz yemek hazır olduktan sonra üzerine serpiştirin .
  • Kapağını kapatın sıcağıyla kendini salar zaten ben bu kez eklemedim.Afiyet olsun

İzmir Pastanelerinin Yok Satan Kardelen Tatlısı Tarifi

 

İzmir Pastanelerinin Yok Satan Kardelen Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker (140 gr)
  • 1+1/4 (çeyrek) su bardağı un (130 gr) (1 bardak + çeyrek bardak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Islatmak için;

  • 600 ml süt
  • 1 paket kremaKrema için;
    • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta (40 gr)
    • 1/2 (yarım) su bardağı un (55 gr)
    • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker (125 gr)
    • 1 litre süt
    • 80 gram beyaz çikolata
    • 1 paket vanilin
    • 1 kutu kremaArası ve üstüne;
      • Antep fıstığı (ceviz/yer fıstığı/fındık da olur)
      • Beyaz çikolata
      • Hindistan cevizi

        İzmir Pastanelerinin Yok Satan Kardelen Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

      • Kek için: yumurta ve şekeri rengi açılıp mayonez kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
      • Kuru malzemeleri ekleyin.
      • Spatulayla alttan üste doğru söndürmeden yavaş yavaş karıştırın. (elerseniz daha kolay olur) hepsi harmanlanınca yağlı kağıt serilmiş büyük kare borcama dökün.
      • 175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (kürdanla birkaç yerini kontrol edin temizse tamamdır).
      • Kek soğurken süt ve kremayı iyice çırpıp dolaba koyun.
      • Krema için: un, nişasta ve şekeri harmanlayın.
      • Sütü azar azar ekleyip topak kalmayana kadar çırpın.
      • Altını açıp iyice kıvam alana kadar kaynatın.
      • Beyaz çikolata ve vanilin ekleyin.
      • Sonra oda sıcaklığına gelmesi için kenara alın.
      • Ara ara karıştırın ki kabuklanmasın.
      • Oda sıcaklığına gelince bir kutu krema ekleyip iyice karıştırın.
      • Soğuyan keki ortadan ikiye kesin.
      • Dolaptaki sütlü karışımın yarısıyla alt katı ıslatın.
      • Kremanın az bir kısmını üstüne ayırıp kalanı araya döküp eşit bir şekilde yayın.
      • Üzerine beyaz çikolata ve antep fıstığı serpiştirip öbür keki koyun.
      • Onu da iyice ıslatıp kalan kremayı yayın bol hindistan cevizi serpiştirip dolaba kaldırın.
      • En az 3-4 saat dinlendirin. Ben bir gün dinlendirdim

Kremalı Kuşkonmaz Çorbası Tarifi

 






Kremalı Kuşkonmaz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 3 orta boy patates
  • 8 parça yeşil kuşkonmaz
  • 1 litre su
  • 1 küçük bulyon 
  • 1/2 (yarım) paket sıvı krema
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı Kuşkonmaz Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağı bir tencerede ısıtıp, küp küp doğradığımız soğanları ve patatesleri soteleyin.
  2. Su ve bulyon ekleyin, kaynatın ve patatesler pişene kadar haşlayın.
  3. Kuşkonmazın alt uçlarını kesin ve atın. Geri kalan kısmını irice doğrayın.
  4. Daha sonra kuşkonmazları zeytinyağlı bir tavada rengi dönene kadar soteleyin.
  5. Kuşkonmazları çorbaya koyun ve 10 dakika daha kaynatın.
  6. Kuşkonmazlar pişince tencerenin altını kapatın ve bir kenara alıp el blender ile püre haline getirin.
  7. Tuz ve karabiber ekleyin ve bir tutam krema ile rafine edin. Afiyet olsun.


Raffaello Muhallebi Tarifi

 

Raffaello Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 120 gram beyaz çikolata
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • Üzeri için;

    • Hindistan cevizi
    • Raffaello çikolata

      Raffaello Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Krema ve beyaz çikolata hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıp karıştıralım.
    • Ocağa alıp kaynayana kadar devamlı olarak karıştıralım.
    • Kaynamaya başlayınca krema ve beyaz çikolatayı ilave edip çikolatalar eriyene kadar karıştıralım ve ocaktan alalım.
    • Hiç bekletmeden hızlıca kaselere paylaştıralım, soğumaya bırakalım.
    • İstediğimiz gibi süsleyip servise hazırlayalım.
    • 🌹afiyet olsun

Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı (Favorilerinizden Olacak Bir Tarif) Tarifi

 

Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı (Favorilerinizden Olacak Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

Bulgur pilavı için;

  • Yarım su bardağı şehriye
  • 70 gram kadar tereyağı çok azda sıvı yağ
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı su
  • Tuz

Sebzesi için:

  • Tavuk göğsü
  • 2 tane havuç
  • 2tane soğan
  • 1 dis sarımsak
  • Tuz,karabiber, kırmızı biber, currybaharatı,muskat 

    Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı (Favorilerinizden Olacak Bir Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pilavımızı pişirelim, şehriyeyi sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Tereyağı ve bulguru ekleyelim ,hafif kavuralım.
  • Su ve tuzu ekleyelim, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Ayrı bir tavada tavuk göğsünü, soğanı ve havucu jülyen doğrayalım.
  • Önce tavuk göğsünü iyice pişene kadar kavuralım.
  • Daha sonra havuç,sarımsak ve soğanı ekleyelim biraz kavurduktan sonra baharatları ekleyelim pişirelim.
  • Her hangi bir kalıba önce sebzeli tavuğu dökelim düzleştirelim.
  • Üzerine pilavımızı döküp bir kaşık yardımı ile üzerine bastırarak düzleştirelim servis edeceğimiz tabağa ters çevirelim.Afiyet olsun.

Mis Gibi Sulu Köfte Tarifi

 

Mis Gibi Sulu Köfte Tarifiİçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı un
  • 4 bardak sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Köftesi için;

  • 250 gram dana orta yağlı kıyma
  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tane soğan
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

    Mis Gibi Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı rendeleyim ve suyunu çok iyi sıkalım.
  • Tüm köfte malzemelerini yoğurma kabına alalım.
  • 5 dakika yoğuralım.
  • Köftelere küçük misket şekli verelim.
  • Tencereye yağları salçaları ve unu alıp birbirine karıştırmadan kavuralım.
  • Sıcak suyla çırparak açalım.
  • Biraz tuz ilave edelim.
  • Köfteleri kaynayan tencereye atalım.
  • Altını kısıp 20 dakika pişirelim.
  • Dilerseniz kıvamına göre sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
  • Sıcak servis edelim. Afiyet olsun

Kahvaltılık Sucuk Soslu Patates Püresi Tarifi

 





Kahvaltılık Sucuk Soslu Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • Tuz

Sosu:

  • Yarım kangaldan biraz az sucuk
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2 tane yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı domates sosu ya da kabuksuz 2 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Üzerine :

  • Dereotu ya da maydonoz 

    Kahvaltılık Sucuk Soslu Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesler soyularak haşlanır.
  • Daha sonra ezilerek püre haline getirilir.
  • İçine tereyağı, kaşar peyniri ve tuz eklenerek karıştırılır.
  • Sucuklar ortadan ikiye ya da dörde bölünerek doğranır.
  • Tavaya az yağ alınarak içine doğranmış biberler eklenir ve sotelenir.
  • Üzerine sucuklar eklenir sotelenir.
  • Domates sosu ya da domatesi eklenir ve kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişirilir.
  • Son aşamada baharatlar eklenerek bir iki tur karıştırılır ve alınır.
  • Püreniz soğuduysa hemen ısıtarak üzerine sosu ve yeşillik eklenerek servis edilir.Afiyet olsun

Tencerede Sebzeli Köfte Tarifi

 

Tencerede Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 400 gram kıyma
  • ️1 adet soğan
  • ️1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • ️1 çay bardağı galeta unu
  • ️2 diş rendelenmiş sarımsak
  • ️1 adet yumurta
  • ️Kırmızı toz biber, acı pul biber, karabiber, kimyon ve tuz

Sebzeler;

  • 2 adet patlıcan
  • ️4 adet patates
  • ️4-5 adet biber
  • ️2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • ️Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • ️3 su bardağı kaynar su
  • Karabiber, pul biber, tuz

    Tencerede Sebzeli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Rendelenmiş soğan, maydanoz ve köftelik tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp 2-3 dk yoğuralım.
  • Sonra ceviz iriliğinde büyükçe toplar yapıp biriktirelim.
  • Tavaya yağ koyup köfteleri kızartalım ve peçete serilmiş tabağa alıp bekletelim.
  • Ardına tüm sebzeleri iri iri doğrayalım ve kızartalım.
  • Domatesi kızartmayalım sadece doğrayalım.
  • Tencereye patatesleri üzerine patlıcanları biberleri köfteleri ve domatesleri koyalım.
  • Salçaları sıcak su baharat ve tuz ile çırpıp yemeğin üzerine gezdirelim.
  • Kapağını kapatıp ocağa alalım.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısalım.
  • Yaklaşık 20-25 dakikada yemeğimiz hazır olur deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 

Yaz Pastası (Çilekli Kedidili Bisküvili) Tarifi

 

Yaz Pastası (Çilekli Kedidili Bisküvili) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram çilek
  • 1 paket (400 gram kedidili bisküvi)

Islatmak için ;

  • 1 buçuk su bardağı süt

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket labne peyniri

Üzeri için:

  • Arzuya göre marketlerde satılan pasta jölesi (şart değil olmasada olur)

    Yaz Pastası (Çilekli Kedidili Bisküvili) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak muhallebimizi hazırlıyoruz. Bunu için labne peyniri hariç bütün krema malzemelerini bir tencerede çırpıyoruz güzelce çırptıktan sonra ocağa alıyoruz karıştırmadan ocağa almayın.
  • Muhallebimizi karıştırarak pişiriyoruz. Sadece kaynatıp çekmeyeceğiz ocaktan, biraz daha koyulaşması için bekleyeceğiz. Bu sürede hep karıştırın ki altı yanmasın.
  • Pişen muhallebimizi ocaktan alalım ve içine bir paket labneyi ekleyip iyice çırpalım.
  • Kremamız ne sıcak ne soğuk olmalı, birazcık ılıması için biz kedi dillerimizi ıslatmaya başlayalım. Ve çilekleri küçük küçük küp küp keselim.
  • Islatmak için kulanacağımız sütü bir tabağa döküyoruz ve kedidili bisküvilerimizi sütümüze batırıp çıkarıyoruz.
  • Sütün içinde çok bekletmeyin, yoksa hamurlaşır iki taraflı 2 ye kadar sayın yeterli.
  • Kedi dillerimizi kare yada dikdörtgen bir borcama bir sıra diziyoruz (ben orta boy bir fırın kabı kulandım)
  • Üzerine muhallebinin yarısını döküp düzeltiyoruz ve doğradığımız çileklerin yarısını serpiştiriyoruz. Şimdi tekrar bir kat kedidili ve muhallebi döküyoruz.
  • En üste de kalan çileklerimizi ilave ediyoruz. Başka meyvelerlede süsleyebilirsiniz.
  • Ben üzerine marketten aldığım hazır pasta jölesinden pişirip döktüm biraz. Bu şart değil.
  • Tatlımız hazır. Bir gece önceden yapılırsa çok daha güzel oluyor. En az 5 saat buzdolabında bekletin.

Milföylü Boşnak Mantısı Tarifi

 

Milföylü Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet milföy
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı nane
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Tereyağ
  • Pulbiber
  • Toz kırmızıbiber

    Milföylü Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları koyup yoğuralım.
  • Milföy hamurlarının kare şeklinde keselim.
  • Ortalarına kıyma koyalım bohça şeklinde kapatıp ters çevirerek tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sütelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen mantıyı fırından alalım .
  • Üzerine yoğurt ve tereyağında erittiğimiz biberleri döküp servis edelim.