Patlıcan Musakka (Mükemmel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet iri patates
- Kızartmak için; sıvı yağ
Kıymalı harç için:
- 350 gram kıyma
- Çok az sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça (dolu dolu değil)
- 1 adet iri domates
- Pulbiber
- Karabiber
- Kimyon
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- 1 çay bardağı kadar su
Sos için:
- 1 su bardağından biraz fazla su
- Yarım yemek kaşığı salça
- Çok az tuz
Patlıcan Musakka (Mükemmel Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanı alacalı soyup yarım ay şeklinde doğrayalım.
- Kabakları ister çatalla her yerine boydan çizikler atın, isterseniz kabuğunu soyun ve yine yarım ay şeklinde doğrayalım.
- Patatesleri ufak küpler halinde doğrayalım ve hepsini yıkayıp süzdürdükten sonra kızgın yağda sırasıyla kızartalım ve bir kenarı alalım.
- Kıymalı harç için tavaya sıvı yağ gezdirelim üzerine kıymayı ilave edelim güzelce kavuralım.
- Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuralım, yumuşamaya başlayınca ufak doğranmış biberleri ekleyip kavuralım.
- Biberler yumuşayınca salçasını ekleyip iyice karıştıralım.
- Üzerine kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış domatesi ilave edelim.Domatesler biraz yumuşayana kadar pişirelim .
- Üzerine tuzunu baharatını ilave edelim 1 çay bardağı kadar su ekleyip şöyle bir karıştıralım bi 5 dk piştikten sonra ocaktan alalım.
- Kızarttığımız sebzeleri uygun bir tencereye alıp karıştıralım üzerine kıymalı harcı eşit yayalım ve son olarak salçalı sosunu hazırlayıp üzerine gezdirelim.
- Kısık ateşte 10 dk kadar pişirdikten sonra yemeğimiz hazır üzerine maydanoz kıymak isterseniz yemek hazır olduktan sonra üzerine serpiştirin .
- Kapağını kapatın sıcağıyla kendini salar zaten ben bu kez eklemedim.Afiyet olsun
İzmir Pastanelerinin Yok Satan Kardelen Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker (140 gr)
- 1+1/4 (çeyrek) su bardağı un (130 gr) (1 bardak + çeyrek bardak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Islatmak için;
- 600 ml süt
- 1 paket kremaKrema için;
- 1/2 (yarım) su bardağı nişasta (40 gr)
- 1/2 (yarım) su bardağı un (55 gr)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker (125 gr)
- 1 litre süt
- 80 gram beyaz çikolata
- 1 paket vanilin
- 1 kutu kremaArası ve üstüne;
- Antep fıstığı (ceviz/yer fıstığı/fındık da olur)
- Beyaz çikolata
- Hindistan cevizi
İzmir Pastanelerinin Yok Satan Kardelen Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek için: yumurta ve şekeri rengi açılıp mayonez kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Kuru malzemeleri ekleyin.
- Spatulayla alttan üste doğru söndürmeden yavaş yavaş karıştırın. (elerseniz daha kolay olur) hepsi harmanlanınca yağlı kağıt serilmiş büyük kare borcama dökün.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (kürdanla birkaç yerini kontrol edin temizse tamamdır).
- Kek soğurken süt ve kremayı iyice çırpıp dolaba koyun.
- Krema için: un, nişasta ve şekeri harmanlayın.
- Sütü azar azar ekleyip topak kalmayana kadar çırpın.
- Altını açıp iyice kıvam alana kadar kaynatın.
- Beyaz çikolata ve vanilin ekleyin.
- Sonra oda sıcaklığına gelmesi için kenara alın.
- Ara ara karıştırın ki kabuklanmasın.
- Oda sıcaklığına gelince bir kutu krema ekleyip iyice karıştırın.
- Soğuyan keki ortadan ikiye kesin.
- Dolaptaki sütlü karışımın yarısıyla alt katı ıslatın.
- Kremanın az bir kısmını üstüne ayırıp kalanı araya döküp eşit bir şekilde yayın.
- Üzerine beyaz çikolata ve antep fıstığı serpiştirip öbür keki koyun.
- Onu da iyice ıslatıp kalan kremayı yayın bol hindistan cevizi serpiştirip dolaba kaldırın.
- En az 3-4 saat dinlendirin. Ben bir gün dinlendirdim
Kremalı Kuşkonmaz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan
- 3 orta boy patates
- 8 parça yeşil kuşkonmaz
- 1 litre su
- 1 küçük bulyon
- 1/2 (yarım) paket sıvı krema
- Tuz
- Karabiber
Kremalı Kuşkonmaz Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağı bir tencerede ısıtıp, küp küp doğradığımız soğanları ve patatesleri soteleyin.
- Su ve bulyon ekleyin, kaynatın ve patatesler pişene kadar haşlayın.
- Kuşkonmazın alt uçlarını kesin ve atın. Geri kalan kısmını irice doğrayın.
- Daha sonra kuşkonmazları zeytinyağlı bir tavada rengi dönene kadar soteleyin.
- Kuşkonmazları çorbaya koyun ve 10 dakika daha kaynatın.
- Kuşkonmazlar pişince tencerenin altını kapatın ve bir kenara alıp el blender ile püre haline getirin.
- Tuz ve karabiber ekleyin ve bir tutam krema ile rafine edin. Afiyet olsun.
Raffaello Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 8 su bardağı süt
- 8 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema (200 ml)
- 120 gram beyaz çikolata
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
- Raffaello çikolata
Raffaello Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krema ve beyaz çikolata hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıp karıştıralım.
- Ocağa alıp kaynayana kadar devamlı olarak karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca krema ve beyaz çikolatayı ilave edip çikolatalar eriyene kadar karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Hiç bekletmeden hızlıca kaselere paylaştıralım, soğumaya bırakalım.
- İstediğimiz gibi süsleyip servise hazırlayalım.
🌹afiyet olsun
Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı (Favorilerinizden Olacak Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
Bulgur pilavı için;
- Yarım su bardağı şehriye
- 70 gram kadar tereyağı çok azda sıvı yağ
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 su bardağı su
- Tuz
Sebzesi için:
- Tavuk göğsü
- 2 tane havuç
- 2tane soğan
- 1 dis sarımsak
- Tuz,karabiber, kırmızı biber, currybaharatı,muskat
Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı (Favorilerinizden Olacak Bir Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pilavımızı pişirelim, şehriyeyi sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Tereyağı ve bulguru ekleyelim ,hafif kavuralım.
- Su ve tuzu ekleyelim, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ayrı bir tavada tavuk göğsünü, soğanı ve havucu jülyen doğrayalım.
- Önce tavuk göğsünü iyice pişene kadar kavuralım.
- Daha sonra havuç,sarımsak ve soğanı ekleyelim biraz kavurduktan sonra baharatları ekleyelim pişirelim.
- Her hangi bir kalıba önce sebzeli tavuğu dökelim düzleştirelim.
- Üzerine pilavımızı döküp bir kaşık yardımı ile üzerine bastırarak düzleştirelim servis edeceğimiz tabağa ters çevirelim.Afiyet olsun.
Mis Gibi Sulu Köfte Tarifiİçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tepeleme tatlı kaşığı un
- 4 bardak sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Köftesi için;
- 250 gram dana orta yağlı kıyma
- Yarım çay bardağı ince bulgur
- 1 yumurta sarısı
- 1 tane soğan
- Karabiber
- Pulbiber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
Mis Gibi Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı rendeleyim ve suyunu çok iyi sıkalım.
- Tüm köfte malzemelerini yoğurma kabına alalım.
- 5 dakika yoğuralım.
- Köftelere küçük misket şekli verelim.
- Tencereye yağları salçaları ve unu alıp birbirine karıştırmadan kavuralım.
- Sıcak suyla çırparak açalım.
- Biraz tuz ilave edelim.
- Köfteleri kaynayan tencereye atalım.
- Altını kısıp 20 dakika pişirelim.
- Dilerseniz kıvamına göre sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
- Sıcak servis edelim. Afiyet olsun
Kahvaltılık Sucuk Soslu Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- Tuz
Sosu:
- Yarım kangaldan biraz az sucuk
- 1 tane kırmızı biber
- 2 tane yeşil biber
- 3 yemek kaşığı domates sosu ya da kabuksuz 2 tane domates
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Üzerine :
- Dereotu ya da maydonoz
Kahvaltılık Sucuk Soslu Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesler soyularak haşlanır.
- Daha sonra ezilerek püre haline getirilir.
- İçine tereyağı, kaşar peyniri ve tuz eklenerek karıştırılır.
- Sucuklar ortadan ikiye ya da dörde bölünerek doğranır.
- Tavaya az yağ alınarak içine doğranmış biberler eklenir ve sotelenir.
- Üzerine sucuklar eklenir sotelenir.
- Domates sosu ya da domatesi eklenir ve kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişirilir.
- Son aşamada baharatlar eklenerek bir iki tur karıştırılır ve alınır.
- Püreniz soğuduysa hemen ısıtarak üzerine sosu ve yeşillik eklenerek servis edilir.Afiyet olsun
Tencerede Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 400 gram kıyma
- ️1 adet soğan
- ️1 tatlı kaşığı domates salçası
- Bir tutam kıyılmış maydanoz
- ️1 çay bardağı galeta unu
- ️2 diş rendelenmiş sarımsak
- ️1 adet yumurta
- ️Kırmızı toz biber, acı pul biber, karabiber, kimyon ve tuz
Sebzeler;
- 2 adet patlıcan
- ️4 adet patates
- ️4-5 adet biber
- ️2 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- ️Yarım yemek kaşığı domates salçası
- ️3 su bardağı kaynar su
- Karabiber, pul biber, tuz
Tencerede Sebzeli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Rendelenmiş soğan, maydanoz ve köftelik tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp 2-3 dk yoğuralım.
- Sonra ceviz iriliğinde büyükçe toplar yapıp biriktirelim.
- Tavaya yağ koyup köfteleri kızartalım ve peçete serilmiş tabağa alıp bekletelim.
- Ardına tüm sebzeleri iri iri doğrayalım ve kızartalım.
- Domatesi kızartmayalım sadece doğrayalım.
- Tencereye patatesleri üzerine patlıcanları biberleri köfteleri ve domatesleri koyalım.
- Salçaları sıcak su baharat ve tuz ile çırpıp yemeğin üzerine gezdirelim.
- Kapağını kapatıp ocağa alalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısalım.
- Yaklaşık 20-25 dakikada yemeğimiz hazır olur deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Yaz Pastası (Çilekli Kedidili Bisküvili) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram çilek
- 1 paket (400 gram kedidili bisküvi)
Islatmak için ;
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket labne peyniri
Üzeri için:
- Arzuya göre marketlerde satılan pasta jölesi (şart değil olmasada olur)
Yaz Pastası (Çilekli Kedidili Bisküvili) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak muhallebimizi hazırlıyoruz. Bunu için labne peyniri hariç bütün krema malzemelerini bir tencerede çırpıyoruz güzelce çırptıktan sonra ocağa alıyoruz karıştırmadan ocağa almayın.
- Muhallebimizi karıştırarak pişiriyoruz. Sadece kaynatıp çekmeyeceğiz ocaktan, biraz daha koyulaşması için bekleyeceğiz. Bu sürede hep karıştırın ki altı yanmasın.
- Pişen muhallebimizi ocaktan alalım ve içine bir paket labneyi ekleyip iyice çırpalım.
- Kremamız ne sıcak ne soğuk olmalı, birazcık ılıması için biz kedi dillerimizi ıslatmaya başlayalım. Ve çilekleri küçük küçük küp küp keselim.
- Islatmak için kulanacağımız sütü bir tabağa döküyoruz ve kedidili bisküvilerimizi sütümüze batırıp çıkarıyoruz.
- Sütün içinde çok bekletmeyin, yoksa hamurlaşır iki taraflı 2 ye kadar sayın yeterli.
- Kedi dillerimizi kare yada dikdörtgen bir borcama bir sıra diziyoruz (ben orta boy bir fırın kabı kulandım)
- Üzerine muhallebinin yarısını döküp düzeltiyoruz ve doğradığımız çileklerin yarısını serpiştiriyoruz. Şimdi tekrar bir kat kedidili ve muhallebi döküyoruz.
- En üste de kalan çileklerimizi ilave ediyoruz. Başka meyvelerlede süsleyebilirsiniz.
- Ben üzerine marketten aldığım hazır pasta jölesinden pişirip döktüm biraz. Bu şart değil.
- Tatlımız hazır. Bir gece önceden yapılırsa çok daha güzel oluyor. En az 5 saat buzdolabında bekletin.
Milföylü Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet milföy
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı nane
- Karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Tereyağ
- Pulbiber
- Toz kırmızıbiber
Milföylü Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları koyup yoğuralım.
- Milföy hamurlarının kare şeklinde keselim.
- Ortalarına kıyma koyalım bohça şeklinde kapatıp ters çevirerek tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sütelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Pişen mantıyı fırından alalım .
- Üzerine yoğurt ve tereyağında erittiğimiz biberleri döküp servis edelim.