27 Mart 2023 Pazartesi

Sebzeli Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

Sebzeli Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tavuk but yada göğüs
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 tane havuç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 dolu yemek kaşığı un

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu

    Sebzeli Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk budunu haşlayıp didikleyelim. Suyunu kullanacağız.
  • Tenceremize sıvı yağ ve tereyağı ekleyelim.
  • İnce doğranmış soğanları ekleyip sararıncaya kadar kavuruyoruz.
  • Rendelenmiş havuçları ekleyip soteliyoruz ve dolu 1 yemek kaşığı unu ilave edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Ayırdığımız tavuk suyunu ilave edelim 1,5 ıt kadar ekledim tel şehriyeyi ve didiklenmiş tavukları ekleyip kaynamaya bırakalım.
  • Şehriyeler yumuşayınca 1 yumurta sarısı ve yarım limon suyunu çırpıp terbiyesini karıştırarak ilave edelim.
  • Eğer suyu az gibi olursa az daha kaynar su ile edip 5-6 dakika kaynatıp kıvam alınca altını kapatalım.
  • İnce doğranmış maydanoz serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mandalina Görünümlü Tavuklu Salata Tarifi

 

Mandalina Görünümlü Tavuklu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram tavuk fileto
  • 4 adet yumurta (haşlanmış)
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 diş sarımsak
  • 6 tane havuç (haşlanmış)
  • Mayonez
  • Tuz,karabiber 

    Mandalina Görünümlü Tavuklu Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları küçük küçük kesip,haşlayalım.
  • Haşladığımız yumurtaları da soyup küçük küçük doğrayalım.
  • Sarımsağıda ezip ekleyelim.
  • Baharatlarını,tuzunuda atıp,daha sonra mayonezide ekleyip karıştıralım.
  • Son olarak rendelenmiş kaşar peynirinide ekleyip karıştıralım.
  • Şimdi haşlanmış havuçlarımızı iyice ezelim püre halinde olsun.
  • Temiz bir poşete havucumuzdan biraz alıp serelim resimde gördüğünüz gibi ortasına salatamızdan koyup sağdan soldan poşeti yavaşça kapatalım,yuvarlak şekil verelim.
  • Daha sonra yavaştan tabağımıza koyalım.
  • Son olarakta süsleyelim yapraklarıyla😉. İstediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz.

Yemişli Kurabiye ( Tam Bir Enerji Deposu ) Tarifi

 

Yemişli Kurabiye ( Tam Bir Enerji Deposu ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 2-2.5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı antep fıstığı
  • Yarım çay bardağı damla çikolata

    Yemişli Kurabiye ( Tam Bir Enerji Deposu ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında margarini karıştırma kabımıza alalım.
  • Yumurta, nişasta, şeker ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip elimizle karıştıralım.
  • Daha sonra kontrollü bir şekilde unu ekleyelim yumuşacık bir hamur olsun .
  • Üzüm, fıstık, ceviz ve damla çikolatayı ekleyip karıştıralım.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  • Önceden 180 derecede ısıttığımız fırına gönderelim .
  • 15 dk sonra kurabiyelerimizi çıkarıp çay bardağı ile üzerine hafifçe bastıralım ve tekrar fırına gönderelim .
  • Üzeri kızarana kadar pişirelim kurabiyelerimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

 

Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2-3 yemek kaşığı nişasta

Süslemek için:

  • Hindistan cevizi

    Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, toz şeker, irmiği karıştırıp tencereyi ocağa alıyoruz.
  • 2 dakika kaynatıp vanilya ve tereyağ ekliyoruz.
  • 3 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
  • Tart kek kalıbına az miktar su koyup her yerine ısladıktan sonra suyu döküp irmikli harcı içine boşaltıyoruz.
  • Dolapta soğumaya bırakıyoruz.
  • Tepsiye alıp ters çeviriyoruz.
  • Portakal suyunu sıkıyoruz.
  • Tencerede toz şeker ve nişasta ekleyip 3-4 dakika kaynatıp üzerine döküyoruz.
  • Buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz.
  • Hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Nugget Tarifi

 

Ev Yapımı Nugget Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kemiksiz göğüs eti
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • Yarım soğan (rendelenmiş)
  • 1 tepeli tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı soya sosu (isteğe bağlı)
  • Birer çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Dışını bulamak için;

  • Un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt veya yoğurt
  • 1 diş sarımsak (tozu varsa daha güzel olur)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Galeta unu
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu

    Ev Yapımı Nugget Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Nugget için gerekli malzemeleri rondodan geçirelim macun gibi kıvamı oluyor.
  • Yağlanmış tezgaha alıp üzerine yağlı kağıt serip dilimleyelim.
  • Yumurta, süt, rendelenmiş sarımsak, sirke, tuz ve karabiber çırpalım.
  • Galeta ununa k. Tozu ekleyip karıştıralım.
  • Önce una, sonra yumurtalı karışıma, sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda arlalı önlü altın sarısı renk alana kadar pişirelim.
  • Ben yanına rus salatası yapıp servis ettim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Tavuk Göğsü Tadında Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi

 

Tavuk Göğsü Tadında Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için :

  • 125 gram tereyağ
  • 4 Türk kahvesi fincanı un
  • 2,5 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket toz vanilya

Sos için :

  • 1 kutu süt kreması
  • 140 gram bitter çikolata
  • 2 paket eti kakaolu bisküvi

    Tavuk Göğsü Tadında Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir sos tenceresinde tereyağını eritin.
  • Eriyen tereyağına, unu ekleyin ve tel çırpıcı ile 2-3 dk kadar sadece unun kokusu çıkana kadar karıştırın.
  • Sütü ekleyip, hızlı hızlı çırpın.
  • Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Koyulaşana kadar muhallebiyi kısık ateşte sürekli karıştırın.
  • Muhallebiden baloncuklar çıkınca 1 dk kadar daha karıştırın ve ocaktan alın.
  • İçine vanilyayı ekleyip, muhallebiyi 5 dk kadar el blendırından geçirin.
  • Kare orta boy bir borcamamın tabanına rondodan geçirilmiş bisküviyi yayın.
  • Üzerine muhallebiyi dökün.
  • Çikolatalı sos yapılışı:Bir sos tenceresine kremayı alın.
  • Orta ateşte ocağın altını açın.
  • Krema kaynama noktasına gelince ocaktan alın ve içine çikolatayı ekleyin.
  • 1-2 dk sonra spatula ile karıştırın.
  • Çikolata eriyince, muhallebinin üzerine dökün.
  • Muhallebi hafif ılınınca ( 5 dk sonra ) çikolatalı sosu dökün.
  • Oda ısısına gelince streçleyip, buzdolabında 1 gece bekletin.
  • Ertesi gün servise hazır.
  • Acil durumlar için en az 2-3 saat bekletmeniz yeterli.

Ramazan Pidesi (Favoriniz Olacak Nefis Lezzet) Tarifi

 

Ramazan Pidesi (Favoriniz Olacak Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt (ılık)
  • 1,5 su bardağı su (ılık)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 8 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörekotu

    Ramazan Pidesi (Favoriniz Olacak Nefis Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alın üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın biraz bekletin.
  • Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak ele yapışan hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup 2 eşit parçaya bölüp yuvarlayın un serpilmiş tezgaha alın üzerini örtüp 15 dakika bekletin.
  • Fırın tepsisine kepek veya galeta unu serpip hamuru üzerine alın elinizle bastırarak düzeltin.
  • Üzeri için olan malzemeleri karıştırıp elinizle pideleri üzerine sürün.
  • Parmaklıklarinizla pideye iz yapin.
  • Dikkatlice uzatarak açın.
  • Son olarak üzerine susam ve çörek otu serpip 250 derece fırında 25 dakika pişirin fırının içine alt kısıma ısıya dayanıklı bir kaba su koyup öyle pişirin.
  • Fırından çıkarıp üzerine temiz bir örtü örtüp biraz dinlendikten sonra servis yapın.

Lavaş Pizza Tarifi

 

Lavaş Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet lavaş ekmeği
  • 2 yemek kaşığı ajvar sos
  • 200 gr kaşar peyniri
  • 4-5 dilim sucuk
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı konserve mısır
  • 1 yemek kaşığı siyah zeytin

    Lavaş Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle lavaşlardan bir tanesini tezgaha alalım. Üzerine kaşar peynirinin yarısını serpelim.
  • Ardından üzerine ikinci lavaşı kapatalım ve üzerine ajvar sosundan her yerine gelecek şekilde sürelim. Bu aşamada ajvar sos yerine domates sosu da kullanabilirsiniz.
  • Ajvar sosunun üzerine tekrar kaşar peyniri serpelim ve üzerine dilediğimiz malzemelerden yerleştirelim. Ben sucuk, yeşil biber, zeytin ve mısır kullandım. Siz malzemeleri damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Son olarak pizzanın ortasına domatesi yerleştirelim.
  • Lavaş pizzayı önceden ısıtılmış 190 °C fırında 15 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda lavaş pizza servise hazır. Afiyet olsun!
  • Not: Malzemeleri zevkinize, isteğinize göre kullanabilirsiniz.

Ramazan Pidesi İçinde Et Sote Tarifi

 

Ramazan Pidesi İçinde Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı dana eti
  • 4 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 litre su
  • Toz kırmızı biber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Diğer malzemeleri;

  • Pide
  • Tereyağı

    Ramazan Pidesi İçinde Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle eti 1 litre su ile beraber suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Daha sonra sıvı yağ döküp küçük küçük doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekleyelim.
  • Tereyağını da ekleyelim.
  • Sonrasında küçük doğradığımız biberleri ilave edip kavuralım.
  • Son olarak domates ve baharatlarını ekleyelim.
  • Biraz bu şekilde sotelendikten sonra tuz ve bir su bardağı su ekleyelim. Bu şekilde biraz pişirelim.
  • Pide ben küçük küçük pideler yapmıştım onları kullandım siz bütün pide de kullanabilirsiniz. Ramazan pidesi olacak.
  • Pişen etimizi üzerini kestiğimiz ve özünü boşalttığımız pidelerin içerisine dökelim üzerine tereyağ parçaları koyalım.
  • Pideyi de tereyağ sürelim.
  • Pidenin kesik parçasında üzerine yarım kapatalım bu şekilde önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim daha sonra sıcak servis edelim deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun