29 Mart 2023 Çarşamba

Etli Ali Nazik Tarifi

 

Etli Ali Nazik Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3-4 adet patlıcan
  • Tuz
  • 2-3 diş sarımsak

️️️Diğer malzemeler;

  • 500 gram dana antrikot (süt danası veya dilerseniz kuzu eti kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, kekik
  • Tuz
  • Yarım su bardağı su ( 100ml)

    Etli Ali Nazik Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırını alt üst ayarda 220 derecede ısıtın.
  • Patlıcanları bıçak yardımıyla minik delikler açarak fırında közleyin.
  • Közlenen patlıcanların üzerini kapatın ve daha kolay soyulması için soğumasını bekleyin.
  • Soyduktan sonra küçük küçük doğrayıp kenara alın.
  • Uygun tavaya sıvı yağ̆ dökün ve kızdırın.
  • Oda ısısında küçük doğranmış etleri tavaya alın.
  • Eti yüksek ateşte 2 dk kavurun.
  • Hafif suyunu salmaya başladığında ocağın altını kısık ateşe getirin.
  • Kapağını kapatarak suyun tamamen buharlaşmasını bekleyin.
  • Ardından içersine tereyağ̆ını ekleyip az daha kavurun.
  • Salçasını ekleyip kısa süre kavurduktan sonra tuz ve baharatlarını ekleyin.
  • Sıcak suyunu ekleyip kapağını tekrar kapatıp 10 dk kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
  • Doğranmış patlıcanlar, oda ısısında beklemiş yoğurt, ezilmiş sarımsağı ve tuzu uygun bir kapta karıştırın.
  • Patlıcan salatasını servis edeceğiniz tabağa bir miktar alın ve ortasını hafif çukurlaştırın.
  • Üzerine kavrulmuş et ve kendi sosundan gezdirin.
  • Yanına közlenmiş yeşil biber ve domates servis edin. Afiyet olsun 😋.

Airfryer Ispanaklı Tavuk Bonfile Tarifi

 

Airfryer Ispanaklı Tavuk Bonfile Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça tavuk bonfile göğüs (750 gr)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Ispanaklı harcı için;

  • 500 gr ıspanak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

    Airfryer Ispanaklı Tavuk Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle, uygun bir karıştırma kabına haşlanmış ıspanağı alalım.
  • Üzerine doğranmış kapya biber, rendelenmiş kuru soğan, karabiber, pul biber, tuz ve zeytinyağı ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Sosu için küçük bir kaseye domates salçasını alalım.
  • Üzerine sarımsak, karabiber,  pul biber ve zeytinyağını ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Tavuk bonfilelerin üzerine bıçakla birer parmak kalınlığında derin olmayacak şekilde kesikler atalım.
  • Bir fırça yardımıyla hazırladığımız sosu tavukların her yerine sürelim.
  • Üzerlerine tuz serptikten sonra tavukların kesik kısımlarına ıspanaklı harcımızdan yerleştirelim.
  • Tüm kesikli kısımları ıspanakla doldurduktan sonra tavuk bonfileleri airfryer haznesine yerleştirelim.
  • Tavuk pişirme ayarında 180 derecede 25 dakika kadar ıspanaklı bonfileleri pişirelim.
  • Sürenin bitmesine 5 dakika kala tavukların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek pişirmeye devam edelim.
  • Peynirleri eriyip güzelce kızaran ıspanaklı tavuk bonfilemiz servise hazır. Afiyet olsun!

28 Mart 2023 Salı

Tavuk Göğsü Tadında Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi

 

Tavuk Göğsü Tadında Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için :

  • 125 gram tereyağ
  • 4 Türk kahvesi fincanı un
  • 2,5 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket toz vanilya

Sos için :

  • 1 kutu süt kreması
  • 140 gram bitter çikolata
  • 2 paket eti kakaolu bisküvi

    Tavuk Göğsü Tadında Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir sos tenceresinde tereyağını eritin.
  • Eriyen tereyağına, unu ekleyin ve tel çırpıcı ile 2-3 dk kadar sadece unun kokusu çıkana kadar karıştırın.
  • Sütü ekleyip, hızlı hızlı çırpın.
  • Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Koyulaşana kadar muhallebiyi kısık ateşte sürekli karıştırın.
  • Muhallebiden baloncuklar çıkınca 1 dk kadar daha karıştırın ve ocaktan alın.
  • İçine vanilyayı ekleyip, muhallebiyi 5 dk kadar el blendırından geçirin.
  • Kare orta boy bir borcamamın tabanına rondodan geçirilmiş bisküviyi yayın.
  • Üzerine muhallebiyi dökün.
  • Çikolatalı sos yapılışı:Bir sos tenceresine kremayı alın.
  • Orta ateşte ocağın altını açın.
  • Krema kaynama noktasına gelince ocaktan alın ve içine çikolatayı ekleyin.
  • 1-2 dk sonra spatula ile karıştırın.
  • Çikolata eriyince, muhallebinin üzerine dökün.
  • Muhallebi hafif ılınınca ( 5 dk sonra ) çikolatalı sosu dökün.
  • Oda ısısına gelince streçleyip, buzdolabında 1 gece bekletin.
  • Ertesi gün servise hazır.
  • Acil durumlar için en az 2-3 saat bekletmeniz yeterli.

Çok Beğeneceğiniz Bir Tarif Mantar Mezesi Tarifi

 

Çok Beğeneceğiniz Bir Tarif Mantar Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilodan az mantar (miktar size kalmış)
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağ

Sosu için;

  • Yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu

Üzeri için;

  • Pulbiber
  • Zeytinyağ 

    Çok Beğeneceğiniz Bir Tarif Mantar Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarları soyup, veya silip büyük olanları ortadan ikiye bölüp, zeytinyağ koyduğumuz tavada biraz soteliyoruz.
  • Üzerine jülyen doğradığımız soğanları ekleyip biraz daha soteliyoruz, kapak kapatabilirsiniz.
  • Ardından salça, baharatlar ve tereyağı ekleyip suyunu çektiriyoruz, yoğurdu hazırlıyoruz.
  • Sarımsak, dereotu dilerseniz tuzu yoğurt ile karıştırıp, tabağa alıyoruz üzerine mantarları ekliyoruz.
  • En son zeytinyağ ve pulbiberi kızdırıp, üzerine döküyoruz. Afiyet şeker olsun 

Patlıcan Yatağında Soğanlı Fellah Köftesi Tarifi

 

Patlıcan Yatağında Soğanlı Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Patlıcan için;

  • 5 orta boy patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Köftesi için;

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 büyük boy yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 2 orta boy soğan
  • Varsa 1 kavanoz kışlık domates sosu
  • Yoksa 4 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı acı biber

    Patlıcan Yatağında Soğanlı Fellah Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları yıkayıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 150 derecelik fırında 25-30 dk pişirin. Çatal batırdığınızda içine çöküyorsa pişmiş demektir.
  • Ardından soğutup, kabuğunu soyun ve bıçak ile ince ince kıyın. Daha sonra tavaya unu, terayağı ile kavurduktan sonra sütü ekleyip, beşamel sos usulü pişirip, patlıcanları üzerine ekleyin. Son olarak karabiber ve tuz ekledikten sonra altını kapatın.
  • Köftesi için iki su bardağı kısırlık bulguru haşlanması için uygun bir kaba alalım. Üzerine sıcak suyu ekleyerek kapağını kapatalım.
  • Bulgurlarımız şiştikten sonra üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Ayrı bir tepsiye hafif un serperek yuvarlak yuvarlak yaptığımız fellah köftelerini serçe parmağımızla ortasını bastırarak tepsiye dizelim.
  • Bir yandan da büyükçe bir tencereye su koyarak suyu haşlayalım. Hazırladığımız köfteleri suyun içine atarak 15-20 dakika pişirelim.
  • Pişen köfteleri süzgeç yardımıyla süzerek soğumaya alalım. Ardından sosu için büyükçe bir tavaya soğanları jülyen şeklinde doğrayıp, yağda sararana dek kavuralım.
  • Üstüne varsa kışlık domates sosundan bir kavanoz, yoksa 4 adet domatesi rendeden geçirerek tekrar soğanlarla beraber kavuralım. 1 diş sarımsak ve salçasını da ekleyelim.
  • Bir taşım kaynadıktan sonra haşlanan köfteleri de ekleyerek güzelce kavuralım. 5-6 dk kavrulan köfteler hazır. Servis yapacağınız kaba önce patlıcanı ve daha sonra üzerine köfteleri koyarak servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun

Yarma Çorbası Nasıl Yapılır?

 

Yarma Çorbası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yarma
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1,5 litre su

    Yarma Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yarmayı tencereye alıp 3 su bardağı kadar su ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra altını kısarak yarmalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ara ara  yarmaları karıştırmayı unutmayalım.
  • Pişen yarmaların üzerine kalan suyu ekleyerek karıştıralım.
  • Terbiyesi için yoğurt, un ve yumurtayı çırpalım.
  • Sonra yarmanın suyundan kepçe ile az az ekleyerek terbiyeyi ılıtalım. Suyu eklerken bir taraftan da terbiyeyi karıştıralım.
  • Hazırladığımız terbiyeyi karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edelim. Çorbayı karıştıralım. Tekrar ocağa alıp kaynayana kadar pişirelim. Ardından gerekirse su ekleyerek kıvamını ayarlayalım.
  • Çorbanın tuzunu ayarlayalım. Tuzu çorbanın kesilmemesi için son anda atmaya dikkat edelim.
  • Tereyağını kızdırıp naneyi ekleyip hafif yakalım. Naneli sosu çorbanın üzerine gezdirip karıştıralım. Afiyet olsun

Cheescake Tarifi

 

Cheescake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 150 gram tereyağ

Kreması için:

  • 500 gram labne
  • 150 gram toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 12 gram nişasta
  • 10 gram un
  • 200 gram krema

Üzerine;

  • Dilediğiniz sos

    Cheescake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Burçaklar ve tereyağ birlikte toz haline gelene kadar robottan geçirilir.
  • Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirilir ve bu karışım üzerine eklenir.
  • Kremamızı hazırlayana kadar kalıp dondurucuya bırakılır.
  • Labne ve şeker birlikte karıştırılır ardından yumurtalar tek tek ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.
  • Un ve nişasta da eklenir.
  • En son krema ilave edilir hafifçe karıştırılır ve kremamız hazırlanır.
  • Hazırladığımız karışım tabanımızın üzerine ilave edilir ve kelepçenin dış kısmı folyo ile kaplanır.
  • Bir tepsinin içersine kelepçeli kalıbımızı koyup tepsinin içerisine biraz su ilave edip 160 derece fırına 1 saat 15 dakika pişirilir.
  • Fırından çıktıktan sonra dolapta iyice soğuduktan sonra üzerine istediğiniz sosu ilave edip yiyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun