3 Dakika Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 tepeleme yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı süt
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
Üzeri için;
- Hindistan Cevizi
- Toz Antep fıstığı
3 Dakika Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ, süt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek mikserle tekrar çırpalım.
- Borcama sıvı yağ alalım ve fırça yardımıyla her yerini yağlayalım.
- Hazırladığımız harcı borcama boşaltarak önceden ısıtılmış 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişirelim.
- Şerbeti için uygun bir kaseye toz şeker ve sütü alarak karıştıralım.
- Pişen keki fırından alalım. Üzerine kürdanla delikler açalım.
- Ardından ilk sıcaklığı çıkan tatlıya hazırladığımız sütlü şerbeti dökelim.
- Şerbetini çekmesi için kekimizi dinlenmeye bırakalım.
- Şerbetini güzelce çeken 3 kaşık tatlımız servise hazır. Üzerini hindistan cevizi ve toz antep fıstığı ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!