31 Mart 2023 Cuma

3 Dakika Tatlısı Tarifi

 

3 Dakika Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 tepeleme yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)

Üzeri için;

  • Hindistan Cevizi
  • Toz Antep fıstığı

    3 Dakika Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ, süt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek mikserle tekrar çırpalım.
  • Borcama sıvı yağ alalım ve fırça yardımıyla her yerini yağlayalım.
  • Hazırladığımız harcı borcama boşaltarak önceden ısıtılmış 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişirelim.
  • Şerbeti için uygun bir kaseye toz şeker ve sütü alarak karıştıralım.
  • Pişen keki fırından alalım. Üzerine kürdanla delikler açalım.
  • Ardından ilk sıcaklığı çıkan tatlıya hazırladığımız sütlü şerbeti dökelim.
  • Şerbetini çekmesi için kekimizi dinlenmeye bırakalım.
  • Şerbetini güzelce çeken 3 kaşık tatlımız servise hazır. Üzerini hindistan cevizi ve toz antep fıstığı ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

30 Mart 2023 Perşembe

Porsiyonluk Kadayıf Tarifi

 

Porsiyonluk Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • ️ 500 gram taze kadayıf
  • ️ 250 gram eritilmiş tereyağı
  • ️ 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz

Şerbeti için;

  • ️ 4 su bardağı şeker
  • ️ 4 su bardağı su
  • ️ Birkaç damla limon suyu

    Porsiyonluk Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 24 adet elde ettim. İlk önce şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp 15 dakika kaynatın, limon suyunuda ekleyip 5 dakika daha pişirip soğumaya bırakın.
  • Kadayıfları elimizle veya bıçakla doğrayalım, yağı üzerine dökelim ve elimizle iyice yedirelim.
  • Muffin kalıbının yarısına kadayıfı yerleştirin, bir bardak yardımıyla iyice bastırın, üzerine ceviz ve tekrar kadayıfı ekleyerek tekrar bastırın.
  • 180 derecelik önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan kadayıfları hemen kalıptan çıkarıp bir borcama dizelim.
  • Sıcak kadayıfların üzerine soğumuş şerbeti dökelim. 3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 

Kabak Tarator Tarifi

 

Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy kabak
  • 1 tutam dereotu
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz

    Kabak Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce kabaklarımızı rendeleyelim. Suyunu sıkıp tavaya alalım.
  • Üzerine zeytinyağını döküp arada karıştırarak yumuşayana kadar soteleyelim.
  • Daha sonra sotelenen kabağı ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Ardından bir kap içine koyup üzerine 2 yemek kaşığı ceviz ve ince kıyılmış dereotunu ekleyelim.
  • Son olarak çırpılmış yoğurda rendelenmiş sarımsak ve tuz ilave edip karıştıralım.
  • Tüm malzemeleri karıştıralım.
  • Hazırladığımız kabak taratoru servis tabağına alalım.
  • Buzdolabında 30 dk dinlenmeye bırakalım. (en üste isterseniz toz kırmızıbiberli yağ gezdirebilirsiniz).
  • Ceviz ve dereotu ile süsleyip servis edelim.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun

Patatesli Tavuk Sote Tarifi

 

Patatesli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Püre için:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar

Sote için:

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • Tuz,kırmızı tozbiber, karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar

    Patatesli Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri soyup yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Tavaya 5 yemek kaşığı sıvı yağ alalım.
  • Küp küp doğradığımız tavukları ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Ardından doğradığımız soğan ve biberleri ilave edip yumuşayana kadar kavuralım.
  • Domates ve baharatları ilave edip bu şekilde 6-8 dakika pişirip ocaktan alalım.
  • Püre için haşlanan patatesleri ezip içerisine süt,tereyağ ve 2 yemek kaşığı tereyağ ilave edip güzelce karıştıralım.
  • Güvece önce patates püresini ardından hazırladığımız tavuk ve en son üzerine biraz kaşar serpip 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası (Meyaneli) Tarifi

 

Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası (Meyaneli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 litre sıcak su

    Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası (Meyaneli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mercimeğe üzerine geçecek kadar su ekleyip, yumuşayana kadar pişirelim.
  • Ayrı bir tencereye 2 litre sıcak su koyup, kaynamaya başlayınca şehriyeyi ekleyip, yumuşayana kadar pişirelim.
  • Mercimeği de ekleyip, birkaç taşım kaynatalım.
  • Bir kase içinde yoğurt, yumurta ve unu çırpalım içerisine kaynayan çorbanın suyundan ilave edip ılıştıralım.
  • Meyaneyi yavaş yavaş çorbaya ekleyip, sürekli karıştıralım.
  • Tuzunu da ekleyip 10 dk kısık ateşte pişirdikten sonra, üzerine tereyağı ve nane sorunu dökelim ve sıcak sıcak servis edelim.

Çikolata Kaplı Kurabiye Tarifi

 

Çikolata Kaplı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ ( oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 7 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağına yakın un

Süslemek için;

  • 80 gram bitter çikolata
  • 40 gram beyaz çikolata

    Çikolata Kaplı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri bir kaba akıp karıştırın.
  • Üzerine unu eleyerek yavaş yavaş ekleyin.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile açın.
  • Kare bir kalıp ile keserek şekil verin.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 12-15 dakika arası pişirin.
  • Soğuyunca benmari usulü eritilmiş çikolataya bir kısmını batırın.
  • Beyaz çikolata ile de şekil verin. Biraz buzdolabında dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz

Şiş Köfte (Antalya Usulü) Tarifi

 

Şiş Köfte (Antalya Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma orta yağlı
  • 200 gram kuzu kıyma orta yağlı
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz (baharatlı istenirse )
  • 1 küçük rendelenmiş soğan
  • 3 yemek kaşığı bayat ekmek yada galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Közlemek için;

  • 6 tane biber
  • 2 tane soğan
  • 3-4 tane domates

    Şiş Köfte (Antalya Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıyma derin bir kaba alıp tuzla iyice en az 10 dakika kadar yoğuralım.
  • Sonra istenirse baharatları ekleyip çok az su bayat ekmek girerse ekleyin çok sert olmasın tekrar iyice yoğuralım.
  • Yarım saat dolapta dinlendirelim.
  • Elimizi ıslatıp kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp şişlere saplayalım elimizle rulo yapıp sıkılaştıralım.
  • Hepsini aynı şekilde tamamlayalım.
  • Fırın tepsisinin üzerine ızgara teli koyup dizelim.
  • Biberleri ,domatesleri ve soğanı dörde bölüp dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 200- 220 c fırında 15 -20 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Her fırın farklı olacağı için siz kendi fırınınaza göre ayarlayın. ( yavaş pişerse sertleşir ve kuru olur ) ızgarada da pişirebilirsiniz.
  • Yanına meyaneli bulgur pilavı ve soğan salatasıyla, varsa tırnak pide dilimleyip altına servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavuklu Çorba Tarifi

 

Tavuklu Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet but
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 5 su bardağı su ve tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

    Tavuklu Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk budunu tencerede üzerine geçecek kadar suyu koyup ocağa koydum.
  • Tavuk budunu güzelce haşladım.
  • Haşlanan tavuk budunu didikledim.
  • Tereyağ ve sıvı yağda ununu koyup 2-3 dk kavurdum.
  • Üzerine salçayı ilave edip kavurdum.
  • Üzerine su ve tavuk suyunu ilave edip karıştırdım.
  • Kaynamaya başlayınca içine didiklenmiş tavuk etini koyup kaynamaya bıraktım.
  • 15 dk kadar kaynattıp içine tuz, karabiber, kırmızı pul biberini koyup 5 dk kadar daha kaynattım. Çorbamız hazır.
  • Yapanlara yiyenlere afiyet olsun 😋.

Bal Kabaklı Çorba Tarifi

 

Bal Kabaklı Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim bal kabağı
  • 1 tane havuç
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 büyük patates
  • 6 su bardağı su (tavuk suyu da olabilir)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket krema
  • Tuz ve istediğiniz baharatlardan

    Bal Kabaklı Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı,kabağı,havucu,biberi ve patatesimizi küçük küçük doğrayıp hazırlayalım.
  • Daha sonra tenceremize zeytinyağını alıp soğanları kavuralım.
  • Ardından diğer malzemeleride atıp kavuralım.
  • Üzerine sıcak suyumuzu ekleyip sebzelerimiz iyice yumuşayana kadar pişirelim.
  • Daha sonra çorbamızı blenderden geçirelim.
  • Son olarakta kremamızı ve baharatlarımızı ekleyip 15 dakika daha kaynatalım.
  • Sıcak olarak istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Krem Şokola Tarifi

 

Krem Şokola Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gram bitter çikolata
  • 50 gram tereyağı
  • 1 litre süt

    Krem Şokola Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, nişasta ,şeker ve kakaoyu tencereye dökelim ve karıştıralım.
  • Süt ilave edip hızlıca karıştırarak pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra altını kapatalım tereyağı ve çikolatayı ilave edip, eriyene kadar karıştıralım.
  • Böleceğiniz kremşokolaları eğer servis ederken kaseden çıkaracaksanız mutlaka kaseleri soğuk suyla çalkalayın.
  • En az iki saat buz dolabına dinlendirin o zaman rahatlıkla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.