3 Nisan 2023 Pazartesi

Domates Yatağında Et Yemeği Tarifi

 

Domates Yatağında Et Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1 kg domates
  • Yarım kg köy biberi
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

    Domates Yatağında Et Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle etlerimizi düdüklü tencereye koyup yaklaşık 15 dk haşlayalım ve haşlandıktan sonra soğumaya bırakalım.
  • Daha sonra domateslerin kabuklarını soyarak minik minik doğrayalım ve tencereye yayalım.
  • Aynı şekilde biberleri de ufak ufak keselim ve onları da domatesin üstüne dökelim.
  • Sarımsakları da temizleyip bütün halinde yerleştirelim.
  • Baharatlarını ve yağını ekleyip beş dakika pişirelim.
  • Bu arada etlerimizi de pişmekte olan domateslerin üzerine dökelim ve domatesler suyunu çekene kadar pişirelim. Çok ama çok lezzetli bir tarif. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun 

Kruvasan Börek Tarifi

 

Kruvasan Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 50gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çimdik tuz
  • İçine, beyaz peynir
  • Üzerine, yumurta sarısı

    Kruvasan Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı eritilir sıvı yağ ,nişasta ,un, sirke ve tuz iyice çırpılır.
  • Yufka açılır ve her karına bu karışımdan iyice sürülür.
  • İki parmak genişliğinde kesilir, resimdeki gibi içine peynir konup kenarı kıvormasan sarılır yumurta sarısı sürülüp pişirilir.
  • 180 derecede kontrollü bir şekilde pişirilir.

Sosisli Poğaça Tarifi

 

Sosisli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 yumurta (Sarısı üzeri için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un (6 bardak kullandım fakat sizler azar azar ilave edin
  • Sosis ️

    Sosisli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştırın.
  • Toz şeker ve mayayı ekleyip güzelce karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ve tuzu ekleyip hamuru toparlayın, hamur hafif ele yapışan çok yoğun ve sert olmamalı bu şekilde daha puf puf poğaçalar elde edersiniz,hamuru güzelce kapatıp ılık bir yerde(ben ılık fırında bekletiyorum)kabarana kadar bekleti.
  • Daha sonra hamuru yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın,tepsiye yerleştirin.
  • Bir poğaçaya kalınca kesilmiş birer sosis yerleştirip iyice bastırın, (iyice bastırmanızda fayda var çünkü kabarınca sosisler içinden çıkabilir 😊
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 c fırında kızarana kadar pişirin. Deniycek olanlara simdiden. Afiyet şifa olsun

Velibah (Sahura Hem Leziz Hem Doyurucu) Tarifi

 

Velibah (Sahura Hem Leziz Hem Doyurucu) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz (Damak zevkinize göre)
  • Sıvıyağ

Üzerine sürmek için:

  • Tereyağ 

    Velibah (Sahura Hem Leziz Hem Doyurucu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri haşlayalım. Patatesler haşlandıktan sonra patatesleri ezelim.
  • Rendelediğimiz soğanı az sıvı yağ ile kavuralım.
  • Salçayıda ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Patatesleri ve baharatlarıda ekleyerek güzelce harmanlayalım soğuması için bir kenara alalım.
  • Hamuru için un hariç bütün malzemeyi bir yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
  • Unuda azar azar ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru 40 dakika kadar mayalanması için bir kenara alalım.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler ayıralım.
  • İç harcımızdanda hamur bezesi kadar parçalar alarak yuvarlayalım.
  • Bir bezeyi tezgahta pasta tabağı büyüklünde açalım.
  • Ortasına yuvarladığımız iç harçtan koyup fotoğraflardaki gibi kapatalım.
  • Ardından çok bastırmadan çok ince olmayacak şekilde açalım.
  • Kısık ateşte arkalı önlü pişirelim.
  • Her iki tarafınada tereyağ sürelim. Sıcak olarak servis edelim.
  • Afiyet olsun 🌹

Az Malzemeli Dereotlu Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi

 

Az Malzemeli Dereotlu Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı dereotu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Az Malzemeli Dereotlu Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İnce bulguru derin bir kap içerisine alarak üzerine sıcak suyu ilave edin. Üzerini kapatarak yaklaşık 30 dakika bulgurlar şişip yumuşayıncaya kadar bekletin.
  • Şişen bulgura un ve tuzu ilave edin. Elinizi ıslatıp, arada azar azar ılık su ekleyerek yoğurun fakat çok fazla su ilavesi yapmamaya dikkat edin. Aksi halde hem köfteleri şekillendirmek zor olacaktır, hem de pişerken dağılabilirler. Yaklaşık çeyrek su bardağı kadar su kullanmanız yeterli olacak, hamur sert kıvamda olmalı.
  • Hamurdan fındık – ceviz ortası büyüklükte parçalar alarak yuvarlayın. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin. Köfteleri şekillendirirken diğer yandan tencereye su alarak içerisine biraz tuz atın ve kaynamaya bırakın.
  • Köfteler hazır olduğunda kaynayan suyun içine atın ve yaklaşık 15 dakika haşlayarak süzgeçle alın.
  • Yoğurdu derin bir kaseye alın. Üzerine ince ince doğranmış dereotunu, sarımsak tozunu ve tuzu ekleyerek karıştırın. Bu aşamada sarımsak tozu yerine rendelenmiş sarımsak da kullanabilirsiniz. Köfteleri yoğurtlu sosa ekleyerek güzelce karıştırın ve servis tabağına alın.
  • Üzerinin sosu için tereyağını sos tenceresinde kızdırın, üzerine toz kırmızı biberi ekleyerek bir iki tur karıştırın ve köftelerin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.

İmam Bayıldı Tarifi

 

İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 8 diş sarımsak
  • 2 bostan patlıcan
  • 4 adet büyük domates
  • 4 adet sivri biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

    İmam Bayıldı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabuğunu alacalı bir şekilde soyduktan sonra kalın dilimler halinde kestiğimiz patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletip üzerlerine zeytinyağı sürerek fırınlayın.
  • Patlıcanlar beklerken soğanları piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince doğrayın, biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayın.
  • Tavaya aldığınız zeytinyağında, doğradığınız soğanları tuz da ekleyerek pembeleşene dek kavurun.
  • Üstüne domatesleri, sarımsakları, biberleri, toz şekeri ve karabiberi de ekledikten sonra, kısık ateşte 10 dakika kadar soteleyin.
  • Dilimleri bir kez alt üst çevirdim.
  • Piştikten sonra çatalla hafif ezerek harcı yerleştirdim.
  • Üzerlerine incecik domates dilimleri ekledim. Kalan sosu da tepsiye ilave ettim.
  • Bir çay bardağı su ekledim. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika pişirdim ve kapattım.
  • Arzuya göre üstüne doğranmış maydanoz da serpebilirsiniz.Tüm zeytinyağlılar da olduğu gibi imam bayıldı da ertesi güne çok daha lezzetli oluyor.4 kişilik

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane paket yağ 250 gram (oda sıcaklığında yumuşamış olcak)
  • 2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 2 çay bardağı irmik
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 su bardağı un (kontrolü koyunuz)

Şerbati için:

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 2 damla limon

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce serbetimizi yapalım şekeri suyu tencereye alalım.
  • Kaynayana kadar karıştıralım kaynayınca limonu sıkalım bi tur karıştıralım beklesin.
  • Hamurumuza geçelim un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım iyice yoğuralım.
  • Unumuzu kontrolü bir şekilde dökelim yoğuralım, hamur yumuşak olacak ele yapışmayan bir hamur olacak hamurdan cevizden bi tik büyük hamur alalım.
  • Parmak uzunluğunda oval şekil verelim, resim paylaştım bakabilirsiniz borcama dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim çatalla çizikler atalım.
  • 200 derece kızarana kadar pişirelim pistiğinde tatlının ilk sıcaklığı çıktığında ilik şerbeti her yerine gelecek şekilde dökelim, soğuyunca servise hazır afiyet olsun

Şekilli Kurabiye (Herkesin Sevdiği Lezzet) Tarifi

 

Şekilli Kurabiye (Herkesin Sevdiği Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yumurtanın beyazı ( sarısı üzerine )
  • Tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

    Şekilli Kurabiye (Herkesin Sevdiği Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu açalım ve kalıplarla şekil verelim. Çok kalın ya da çok ince olmasın.
  • Üzerine yumurta sarımızı sürelim.
  • 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Kurabiyeler dinlenip soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Çilekli, Muzlu Magnolia Tarifi

 

Çilekli, Muzlu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
  • 1 adet yumurta sarısı

Arası için:

  • 1 paket bebe bisküvi
  • 200 gram çilek
  • 2 adet muz

    Çilekli, Muzlu Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krema ve vanilya hariç bütün malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  • Krema ve vanilya ekleyip karıştıralım bisküvileri rondo dan geçirelim muz ve çilekleri küp küp doğrayalım.
  • Kaselere önce muhallebi sonra bisküvi meyve sonra yine muhallebi koyalım.
  • Üzerine yine bisküvi en son ister meyve ister çikolata ile süsleyebilirsiniz.

Karamelize Soğan Tarifi

 

Karamelize Soğan Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığından az tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 2-3 damla limon suyu
  • Az tuz
  • Çok az kırmızı pul biber

    Karamelize Soğan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanlarımızı ince şekilde uzun doğrayalım.
  • Tavamıza yağları alıp eritip soğanlarımızı ekleyelim.
  • Sırasıyla diğer malzemelerin hepsinde ekledikten sonra soğanlarımızı sık sık karıştırarak karamelize olana kadar kavuralım.