5 Nisan 2023 Çarşamba

Tahinli Kesme Muhallebi Tarifi

 

Tahinli Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı tahin (125 ml)
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Tahinli Kesme Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tahinli muhallebi için öncelikle uygun bir tencereye sütü, yumurta sarısını, unu, toz şekeri, buğday nişastasını alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • Ardından karıştırmaya devam ederek muhallebimiz koyulaşıp kıvam alana kadar pişirelim.
  • Kaynayan muhallebimize vanilyayı, tahini ve tereyağını ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Hazır olan muhallebimizi ocaktan alarak çok az su ile ıslattığımız baton kalıba boşaltalım.
  • Üzerini düzelterek dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  • Dinlenen muhallebimizi servis tabağına ters çevirerek baton kalıptan çıkartalım.
  • Üzerine tahin gezdirip dilediğimiz şekilde süsleyerek dilimleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

3 Nisan 2023 Pazartesi

Supangle (İftar Sonrası Buz Gibi Bir Supangle Olmazsa Olmaz ) Tarifi

 

Supangle (İftar Sonrası Buz Gibi Bir Supangle Olmazsa Olmaz ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı undan 1 parmak fazla un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 60 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 100 gram bitter veya sütlü çikolata (Ben sütü kulandım)
  • 1 su bardağı soğuk su (Piştikten sonra kıvamını ayarlamak için kullanılacak )

Üzeri için

  • File fındık
  • Kırılmış fıstık

Kurutulmuş çiçeklerle süsledim 

Supangle (İftar Sonrası Buz Gibi Bir Supangle Olmazsa Olmaz ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sütü derin bir tencereye aktaralım.
  2. Un,kakao,toz şeker, yumurta sarısı ekleyip çırpıcı 2 dakika karıştıralım.
  3. Ocağın altını açıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
  4. 3,4 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
  5. Çikolata parçalarını ve tereyağı ekleyip erimesi için karıştıralım.
  6. Biraz ılındıktan sonra 1 su bardağı buz gibi suyu az,az ekleyip blender yardımı ile 3,4 dk. karıştırıp servis kaselerine eşit şekilde paylaştıralım.
  7. Supangleyi süsledikten sonra soğuması için buzdolabında en az 40 dakika bekletelim.
  8. Soğuk servis ederseniz bir kaç kase yiyebilirsiniz😋🤣😜.

Sizlerden ricam deneyimlediğiniz tariflerimin fotoğrafını çekip tarifimin altına yorum olarak paylaşmanız, tarifimi deneyecek olan diğer arkadaşlara da garanti vermiş olur gönül rahatlığı ile denemelerine sebep olursunuz şimdiden şifa ile afiyet olsun 

El Açması Ispanaklı Börek Tarifi

 

El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su (Azar azar eklenecek yaklaşık 2 su bardağı)

İç harcı için;

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet soğan
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • 1 su bardağı çökelek yada beyaz peynir

Üzeri için;

  • Tereyağ 

    El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ıspanak yıkanıp doğranır.
  • Soğan ince bir şekilde yemeklik doğranır.
  • Tencereye ıspanak ve soğan alınarak sönmesi beklenir.
  • Tencerenin kapağı açılarak biraz karıştırılıp suyu biraz çekince ocaktan alınır.
  • Soğuyunca baharatlar eklenir.
  • Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Yarım saat dinlendirilir. 16 parçaya bölünür. Büyükçe açılır.
  • Enine olacak şekilde ikiye bölünür.
  • Harçtan koyup yayılır. Ben ıspanaklı ve peynirli yaptım. Sıkı bir şekilde sarılır.
  • Tepsinin tamamı dolana kadar böreği saralım.
  • Üzerine hiç bir şey sürmeden önceden ısıtılmış 250 derece fırında 25 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkan sıcak böreklerin üzerine bol bol tereyağ sürelim. Afiyet olsun 

Limonlu Cheesecake (Profesyonel Tarif Asla Bir Yerde Bulamazsın) Tarifi

 

Limonlu Cheesecake (Profesyonel Tarif Asla Bir Yerde Bulamazsın) Tarifi İçin Malzemeler

Dikkat ️tüm malzemeler oda ısısında olacak ️

Cheese katmanı için️

  • 600 gram labne
  • 1 paket krema
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 3 yumurta
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • Yarım çay bardağından biraz az limon suyu
  • Vanilya
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

Alt katman için

  • 2 paket burçak
  • 750 gram tereyağ

Üst limonlu sos için

  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 90 gram şeker (1/2 (yarım) su bardağı)
  • 2 tam yumurta +1 yumurta sarısı eklenecek (Toplam 3)
  • 75 ml limon suyu (1/3su bardağı)
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 45 gram tereyağ

Üst Süslemesi İçin

  • Arzu edilen mevsim meyveleri eritilmiş beyaz çikolata

    Limonlu Cheesecake (Profesyonel Tarif Asla Bir Yerde Bulamazsın) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kelepçeli kabının altının tam ölçüsünde makasla keserek yağlı kağıt ayarla şekerim👍
  • Ardından kalıbın kenarlarını tereyağ ile güzelce yağlayın 👍
  • Burçakları toz haline gelene kadar rondodan geçin👍
  • Üzerine erittiğin tereyağını dök ve güzelce karıştırıp tabana yayın
  • Bbir kaba labnelerin suyunu süzerek ekle üzerine şeker ekle mikser kullanmadan güzelce karıştır👍 başka bir kapta krema limon ve limon kabuklarını karıştırın 👍
  • Sonra labneli karışımın üzerine ekle karıştır👍
  • Un vanilya ekle çırp 👍 yumurtaları teker teker ekleyin👍
  • Her birinden sonra çırp karışcak kadar👍
  • Ardından burçaklı taban üzerine dökün👍
  • Fırınına gönder 👍fırına yerleştirdiğin rafın hemen altına fırın tepsisinin yarısına kadar su dök yerleştirin👍Bu fırını nemli tutup cheesecake çatlamasını önler.
  • 160 derece en fazla 1 saat pişicek ortası sallanacak üzerine hafif kızarınca pişmiş demektir👍
  • Limonlu sosta en önemli şey asla asla kaynama olmayacak dumanlar çıkınca parmağını soktuğunda elini ısıracak kadar ısıya dayanacak kadar oldumu kapat asla bir tıkırdama olmamalı devamlı karıştırarak yap ılıyınca dökün 👍
  • Tereyağ hariç tüm sos malzemelerini kalın tabanlı tencereye al ısıtın 👍
  • Ocaktan al tereyağ ekle karıştırın kendi jöle kıvamı alacak👍kaynarsa kesilir🌼Metal kaşık kullanma limon asidik demir tadı gelir plastik tercih et👍bildiğin tüm sosları unutturacak bir sos asla yumurta kokmuyor asla.
  • Üst süslemesi için meyveler ve benmari usulü erittiğim beyaz çikolatayı buzdolabı poşetine aktardım iğne ile delerek üzerine sıktım çizgi şekli verdim deneyin

Dürüm (Burrito) Tarifi

 

Dürüm (Burrito) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket dürüm lavaş
  • 500 gram kıyma
  • 2 tane kapya biber
  • 2 tane soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • Çili biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı doğranmış domates

Arası için

  • Göbek salata
  • Bir tutam taze kişniş
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir tutam taze soğan

Beyaz sos

  • Ekşi krema

Servis için

  • Salsa sosu yada guacamole ile servis edebilirsiniz

    Dürüm (Burrito) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan, sarımsak ve kapya biberleri ince doğrayıp kızgın tavada iyice kavurun.
  • Ardından kıymayı ekleyip kavurun.
  • Baharatları ve domates sosununu ekleyip tekrar kavurun.
  • Salatayı ve soğanları ince doğrayın.
  • Bir adet dürüm yufkaya salata, peynir, kişniş ardından kıyma ekleyelim.
  • Tekrar peynir ekleyip kenarlarını içe katlayıp rulo şekli verelim.
  • Kızgın tavada peynirler eriyene kadar ısıtalım.

İslim Kebabı Tarifi

 

İslim Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • 1 dis sarımsak (Rendelenmiş)

Kızartmak için

  • Sıvıyağ

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

    İslim Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları ince uzun dilimler halinde kesiyoruz.
  • Tuzlu suda 15-20 dk kadar bekletiyoruz.
  • Daha sonra kızartıyoruz.
  • Köftesi için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz güzelce yoğurup yuvarlak ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp tavada kızartıyoruz.
  • İki dilim patlıcan çapraz şekilde üst üste koyup ortasına köfteyi yerleştiriyoruz.
  • Bohça şeklinde kapatıp kürdanla sabitliyoruz.
  • Salça ve suyu bir kabın içinde açıp tepsinin üzerine döküyoruz.
  • 15-20 dk fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon

Hamuru için;

  • 2 yumurta (1 tam, birinin sadece akı)
  • 250 gram tereyağ veya margarin
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) su bardağı irmik
  • 2-2,5 un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı fındık (ince çekilmiş)

Üzerine;

  • Fındık

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  • Un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Unu yavaş yavaş humurun kıvamına göre ekleyelim.
  • Orta sertlikte ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Cevizden biraz iri parçalar alıp yuvarlayalım.
  • Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurların üzerine fındıkları bastıralım. (tepsiyi yağlamınıza gerek yok).
  • Önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirelim.bardak ölçüsü 200 ml
  • 30-35 adet şekerpare çıkıyor, büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir.
  • Pişirme derecesi 170c de alt-üs fansız 30-35 dk.
  • Fırından alınca ilk sıcağı çıkınca (2_3 dk sonraa) iyice soğumuş şerbeti dökelim.
  • Şerbetini çekince ayrı bir kaba alıp (şerbetinden süzdürüyoruz) buz dolabında bir kaç saat dinlendirelim. Hepsi bu kadar😋 afiyet olsun