15 Nisan 2023 Cumartesi

Airfryer Pizza Tarifi

 

Airfryer Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Domates sosu
  • Yeşil biber
  • Kırmızı biber
  • Mısır
  • Sucuk
  • Kaşar peyniri
  • Siyah zeytin

    Airfryer Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için yoğurma kabına un, tuz, şeker, instant maya, ılık su ve zeytinyağını alarak elimizle karıştıralım.
  • Ardından hamuru yoğurmaya başlayalım.
  • Toparlanan hamurun üzerini streçleyelim ve üzerine temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda hamuru un serptiğimiz tezgaha alarak tekrar yoğuralım ve toparlayalım.
  • Toparladığımız hamuru 3 eşit parçaya ayıralım. Her parçayı elimizle beze haline getirelim.
  • Bezelerden bir tanesini un serptiğimiz tezgaha alalım. Üzerine çok az un serperek merdane yardımı ile genişletelim.
  • Airfryer’ın tel boyutuna göre genişlettiğimiz hamuru telin üzerine alalım.
  • Üzerine domates sosundan her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Daha sonra kaşar peyniri rendesi serpelim. Doğranmış yeşil biber, kırmızı biber, mısır, sucuk ve siyah zeytin yerleştirerek airfryer’ın haznesine yerleştirelim.
  • Pizzamızı 180 °C’de 8 dakika pişmeye bırakalım. Diğer bezelerimizi de aynı şekilde hazırlayarak pişirelim.
  • Tüm bezelerimizi hazırlayıp pişirdikten sonra pizzalarımız servise hazır.

Karışık Sebzeli Yoğurtlu Salata Tarifi

 

Karışık Sebzeli Yoğurtlu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane brokoli
  • 1 tane havuç
  • 2 tane patates
  • 1 tane biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz (kendinize göre ekleyebilirsiniz)
  • 500 gram yoğurt
  • 2 diş sarımsak (arzunuza göre ekleyebilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

    Karışık Sebzeli Yoğurtlu Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bırokoliyi çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp yıkayın suyunu süzün.
  • Patates havucu soyup küp küp kesip yıkayıp güzelce kurulayın kurulamazsanız yağ sıçrar.
  • Biberide yıkayıp küp kesin.
  • Tavaya yağ koyup ısıtın, önce patatesi kızartın ,sonra havucu ekleyip kızartın.
  • Sonra biberi ekleyip kızartıp brokolileri ekleyin.
  • Tuz ,karabiber döküp karıştırın.
  • Ocağı en düşük ısıya getirip tencerenin kapağını kapatın pişirmeye bırakın ,bir iki kere karıştırmayı unutmayın .
  • 8-10 dakika sonra kontrol edin brokoliler istediğiniz yumuşaklıkta olduysa servis tabağına aktarın.
  • Ben çok öldürmedim brokolileri vitaminleri kaybolmasın diye.
  • Biraz ılıyınca üzerine sarımsaklı yoğurt döktüm birazda pul biber yada soğutup üzerine zeytinyağ limon gezdirip et balık yemeklerinin yanı da garnitür olara da servis edebilirsiniz.
  • Bu haliyle de sıcak sıcak et balık yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.

Etli Havuçlu Pilav Tarifi

 

Etli Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı eti
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 2su bardağı et suyu+2,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

    Etli Havuçlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle dana etini düdüklü tencerede haşlayın ,suyunu kullanacağız, suyunu süzün.
  • Bol suda yıkadığınız pirinçleri ayrı bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar ılık su ve tuz katıp, 15 dakika kadar bekletin.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin. Kuru soğanı katıp 3-4 dakika soteleme işlemini sürdürün. İnce ince doğradığınız havuçları hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  • Üzerine suyunu süzdürdüğünüz ılık suda bekleyen pirinçleri, şeffaf bir görünüm alana kadar orta ateşte kavurun.
  • Üzerine tereyağı ekleyin ve et suyu +su ilave edin.
  • Tuz, karabiber ekledikten sonra pilav tenceresinin kapağını kapatın. Pilavı, kısık ateşte 15 dakika kadar kapağını açmadan pişirin.
  • Ayrı bir tavada tereyağı eritin, pilavlık fıstık ve bademleri tavaya alın. Ardından etleri ekleyip karıştırın.
  • İstediğiniz bir kalıba önce etleri ardından havuçlu pilavı ekleyip spatula ile üzerini bastırın.
  • Servis tabağına ters çevirerek servis edin. 

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • Yarım limon suyu (enginarları ovmak için)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve)
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığıTuz
  • 1 su bardağı su

    Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuç ve patates minik küp şeklinde doğranır ve tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ekleyerek 10 dakika kadar haşlanmaya bırakalım. Burada sebzelerin tam pişmemesi önemli, hafif diri kalması gerekiyor.
  • Sebzelerimiz piştiktn sonra uyunu süzelim ve bir kenarda bekletelim.
  • Ayrı bir tencereye bezelyelerimizi alalım, üzerine su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Dilerseniz konserve bezelye de kullanabilirsiniz. Haşlanan bezelyelerimizin de suyunu süzelim ve bir kenarda bekletelim.
  • Soğanı yemeklik doğrayarak yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  • Üzerine patates ve havucu ekleyelim. Haşladığımız bezelyeyi de ilave ederek 1-2 dakika karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Enginarlarımızı uygun bir kap içerisine alalım, yarım limon suyu ile ovalım ve tencereye dizelim.
  • Orta kısımlarına hazırladığımız sebzelerden paylaştıralım. Kalan garnitürü de enginarların üzerine paylaştıralım.
  • Üzerine zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz ve suyu  ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
  • Yemeğimiz kaynayıncaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirelim. Bu süreç yaklaşık 20-25 dakika sürecektir.
  • Pişen enginarlarımızı ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Ardından servis tabağına alarak suyundan üzerine gezidrelim ve servis edelim. Üzerini dereotu ile de süsleyebilirsiniz.

Pratik Yayla Çorbası Tarifi

 

Pratik Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1,5 litre su
  • Yarım limon suyu
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Nane
  • Pulbiber 

    Pratik Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurt, yumurta ve şehriyeyi tencerede karıştıralım. Daha sonra karıştırarak suyunu ilave edelim ve ocağa alalım. Sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyelim.
  • Kaynadıktan sonra yarım limon suyunu ve tuzunu ekleyelim. Şehriyeler piştikten sonra hocaya kapatalım.
  • Ayrı bir tavada tereyağı sıvı yağ pulbiber ve nane yakalım. Çorbamızın üzerine dökelim bu kadar pratik ve çabucak olan bir çorba deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun

Orman Meyveli Rulo Pasta Tarifi

 

Orman Meyveli Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için ;

  • 5 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta

Sosu için;

  • 1 kase karışık meyve (siz dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su (nişastayı açmak için)
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt veya 3 çay bardağı su (pastacı kreması da kullanılabilir)

    Orman Meyveli Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak süt ve krem şantiyi bir kapta iyice çırpıp dolaba kaldırın. (dondurucuya değil) (bu tarifim zamanı az olanlar için, vaktiniz varsa eğer pastacı kreması ile yapmanızı öneririm daha kıvamlı ve lezzetli olacaktır ).
  • Pandispanya yapımı; ilk olarak yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın ve şekerle beyazları iyice köpük olana kadar çırpın ve kenara alın.
  • Daha sonra yumurtanın sarılarını çeyrek çay bardağı şeker ile güzelce çırpın ve içersine vanilya, süt, yağ ve nişastayı alın ve çırpmaya devam edin.
  • Ardından un ve yarım paket kabartma tozunu eleyin ve yumurta sarısı ile hazırladığınız kaba koyup iyice çırpın.
  • Köpük kıvamına gelen yumurta beyazı ile yumurta sarısı olan harcı kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın. (hızlı yapmayın ki sönmesin).
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine güzelce eşit miktarda tayın ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15-20 dk arası pişirin. 🚨(benimki balon gibi şiştiği için erken aldım içi istediğim kıvamda pişmemiş sakın o hataya düşmeyin).
  • Sosu için;tencereyi ocağa alıp içerisine meyveleri, şekeri ve suyu alın iyice pişmesini bekleyin.
  • Meyveler eridikten sonra yarım çay bardağı suda 1 yemek kaşığı nişastayı çözdürüp tencereye alın ve 3-5 dk daha pişirin.
  • Meyveler iri taneli kalmasın diye blender ile güzelce ezebilirsiniz.
  • Daha sonra tersini çevirdiğiniz soğuyan keke sırasıyla soğumuş meyve püresi ve krem şantiyi yayın ve eşit dilimlere bölüp yavaşça yuvarlayı. 🚨(dilerseniz her dilimi tek porsiyonluk pastalar yapabilirsiniz) üzerini meyvelerle süsleyip servis edebilirsiniz

Tereyağlı Kurabiye Tarifi

 

Tereyağlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet vanilin

    Tereyağlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sade yağı hazırlamakla işe başlıyoruz tereyağımızı ocağımıza alıp, kısık ateşte yakmadan kızdırıyoruz, üzeri köpük köpük olunca 1- 2 dakika sonra altını kapatıp, köpüğünü kaşıkla alıyoruz ya da tamamını tülbentten süzebilirsiniz kalanını buzdolabına kaldırıyoruz bir 10-15 dakika donmasını bekliyoruz.
  • Daha sonra yoğurma kabımıza üstteki yağı alıyoruz altta bir miktar su olabilir onu atıyoruz sade yağımız hazır üzerine bir su bardağı pudra şekerimizi koyup, 7-8 dakika orta ve hızlı devirde beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  • Krema şeklinde olacak daha sonra sıvı yağımızı nişastamızı vanilimizi ilave ediyoruz unu kontrollü şekilde azar azar elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ilavesi ile yoğurma işlemine devam ediyoruz .
  • Kulak memesi yumuşaklığın bir tık sert bir hamur oluyor hamurumuzu 3 eşit parçaya bölüyoruz elimizle iki parmak eninde bastırarak bir şerit hazırlıyoruz.
  • Sonra ileri geri birer tur şeklinde yuvarlayarak hamurumuzun düzgün hale gelmesini sağlıyoruz, işaret ve baş parmağımızdan tutarak büyük bir çatalla üzerine bastırarak çizik şekli veriyoruz.
  • Daha sonra verev ya da düz şekilde 5 santim uzunluğunda dikdörtgenler kesiyoruz bunlar sizin zevkinize kalmış isterseniz, daha minik ya da daha uzun yapabilirsiniz ya da minik yuvarlaklar yapabilirsiniz.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsimize aralıklı olarak diziyoruz önceden 170 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz dikkatli şekilde 15-20 dakika arasında fırınlar farklılık gösterebiliyor beyaz pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardığımızda önce kurabiyelerimiz yumuşak oluyor 5-10 dakika içerisinde sertleşeceklerdir merak etmeyiniz soğuk veya ılık hale geldiğinde üzerlerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz, afiyetler olsun efendim 💙 un kurabiyesi gibi ağızda dağılmasını beklemeyin, gevrek bir kurabiye oluyor.
  • Not:1 mutlaka hazır pudra şekeri kullanın evde çektiklerimiz olmuyor.

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

 

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ veya margarin (ikisini karıştırdım)
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Süsleme için;

  • Tarçın

    Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tencereye alalım.
  • Eriyip ısınınca içine unu ekleyelim ve hiç durmadan 5-10 dk arası orta ateşte karıştırarak kavuralım.
  • Un kavrulduktan sonra sütü yavaş yavaş ekleyelip karıştırmaya devam edelim.Sürekli karıştıralım.
  • Kaynamasına yakın şekeri ilave edelim(şekeri az seviyorsanız 1 bardak koyabilirsiniz) ve karıştırmaya devam edelim.
  • Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp vanilyayı ekleyelim tekrar karıştıralım.
  • Daha sonra 5 dk blender ile çırpalım.
  • İsterseniz benim gibi porsiyonluk kaplara isterseniz kare borcama(kapları önce su ile ıslatıp) dökelim.
  • Dolapta dinlendirip ters çevirerek yada kapta o şekilde tarçın ile süsleyerek servis edelim.

Soslu Yumuşacık Tavuk Tarifi

 

Soslu Yumuşacık Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 – 1,5 su bardağı tavuk suyu (Yoksa elinizde 1 su bardağı sıcak suda erittiğimiz 1 adet bulyon)
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

    Soslu Yumuşacık Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü enlemesine dilimler halinde kesiyoruz.
  • Üzerine tuz karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tavaya sıvı yağı alıp tavukları arkalı önlü kızartıp bir kenarda bekletiyoruz.
  • Aynı tava içinde yemeklik doğradığımız soğanı ve sarmısağı kavuruyoruz.
  • Üzerine unu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Üzerine tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
  • En son krema soya sosu ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tavukları sosun içine ekleyip ince kıyılmış maydanozuda ekleyip 5-10 dakika pişiriyoruz.