Mantarlı Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
Mantar için;
- 300-400 gram mantar
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- Karabiber
Soğan için;
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Sıvı yağ
Mantarlı Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarları güzelce yıkıyoruz.
- Daha sonra çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz.
- Tavamızı ocağa alıp, içerisine sıvı yağ koyup mantarları pişirelim.
- Suyunu çekip pişen mantarların üzerine 1 yemek kaşığı unumuzu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştıralım.
- Üzerine 1 su bardağı sütü ekleyelim ve 1 yemek kaşığı tereyağıda koyalım.
- Tuzu ve karabiberi ekleyelim. Kıvam alınca altını kapatalım.
- Üzerinin soğanı için soğanları doğrayıp tavaya alıp pişirelim (bu işlemi mantarları pişirirken yaparsak güzel olur)
- İçerisine çok az bir tuz ekleyelim. Kırmızı toz biberimize koyalım.
- Pişen mantarları servis tabağına alalım.
- Üzerine pişirdiğimiz soğanlarıda koyalım. Servise hazır