27 Nisan 2023 Perşembe

Beyaz Mozaik Pasta Tarifi

 

Beyaz Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram bisküvi (Petibör, burçak, kedidili, cicibebe vs.)
  • 100 gram süt (1 çay bardağı )
  • 100 gram tereyağ
  • 150 gram beyaz çikolata
  • 60 gram frambuaz (Veya başka orman meyvesi )
  • ️Dilerseniz limon kabuğu rendesi de sosa ekleyebilirsiniz (Daha da ferah olur, videoda söylemeyi unuttum)

Süs için (Tercihe bağlı)

  • 100 gram eritilmiş beyaz çikolata
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • Öğütülmüş hindistan cevizi

    Beyaz Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sosu hazırlayalım. Tencereye sütü ve tereyağını alalım. Orta ateşte ısıtalım.
  • Tereyağ erimeye başlayınca beyaz çikolatayı da ilave edelim.
  • Çikolata ve tereyağ tamamen eridikten sonra ocağı kapatalım ve sosu kenara alalım.
  • Derin ve büyük bir kâseye bisküvileri alalım ve elimizle parçalayalım. Çok ufaltmaya gerek yok.
  • Üzerine frambuazları ekleyelim ve ılınmış olan sosu da üzerine gezdirelim ve güzelce harmanlayalım. 🕣
  • Harcı hazırladıktan sonra streç film serdiğimiz baton kek kalıbına dökelim.
  • Streç film ile örttükten sonra da ellerimizle sıkıca bastıralım.
  • Kalıbı dikdörtgen olsun diye ve en az 3-4 saat buzdolabında çekmesini bekleyelim. Bu tarif mükemmel oldu mutlaka bu tarifi deneyin diyorum. 

Bol Malzemeli Tost Durumox Tarifi

 

Bol Malzemeli Tost Durumox Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet lavaş

Sosis için

  • 6 adet pilinç sosis
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Göz kararı tuz
  • Yarım su bardağı su

Yumurtası için

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

İçi için

  • 2 adet kornişon turşu
  • 5 dilim kaşar peynir
  • Renç sos

    Bol Malzemeli Tost Durumox Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sosisleri ince ince doğrayıp yağla kızartıp salçayı ilave edip kavuralım.
  • Kekik, tuz ve suyu koyup pişirelim.
  • Daha sonra yumurta için yağı tavaya alıp bir kasede yumurta tuz ve pul biberi çırpıp yağ koyduğumuz tavada karıştırarak pişirelim.
  • Öncelikle lavaşımızı tezgaha alıp ucunu katlayalım ve kaşar peynir koyalım.
  • Daha sonra yumurtadan sosisten koyalım.
  • Turşuyu ince ince doğrayıp renç sos ilave edip dürüm şeklini verip tereyağı sürüp tost makinasında pişirip sıcak servis edelim

Marmelatlı Kurabiye Tarifi

 

Marmelatlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr margarin veya tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Arası için;

  • Marmelat

    Marmelatlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri, tereyağı, un, kabartma tozu ve vanilyayı alalım.
    Hamuru Güzelce yoğuralım.
  • Toparlanan hamuru pişirme kağıdının üzerine alalım. Üzerine tekrar pişirme kağıdı kapattıktan sonra merdane ile her yeri eşit olacak şekilde açalım.
  • Açtığımız hamuru kurabiye kalıpları ile keselim.
  • Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 170 °C fırında, alt üst fansız ayarda 13 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alalım.
  • Tabanda kullanacağımız kalp şeklindeki kurabiyelerin üzerine marmelattan sürelim.
  • Ardından üzerine pudra şekeri serptiğimiz kalpleri kapatalım. Tüm kurabiyelerimizi aynı şekilde hazırladıktan sonra servis edebilirsiniz. 

Islak Kek Sufle Tadında Tarifi

 

Islak Kek Sufle Tadında Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 200 ml klasik su bardağı

Keki için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un

Sosu için

  • 1 ,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından bir parmak az toz şeker
  • 30 gram bitter çikolata

    Islak Kek Sufle Tadında Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp mikserle iyice çırpalım.
  • Ardından sütü sıvı yağ ekleyelim.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • 1 bardak un yeterli olacaktır. Kıvamı cıvık olacak,artı un eklemeyelim.
  • Kare borcamı yağlayalım.
  • Kek karışımını kaba boşaltalım.
  • 170 ile 180 derece arasında pişirelim.
  • Pişen keki kürdan ile kontrol edelim.
  • Dilimlere bölelim.
  • Bir tencerede sosu hazırlayalım.
  • Çikolata hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  • Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Pişen sıcak kekin üstüne ilk önce sosun yarısını ilave edelim.
  • Bu esnada keke kürdanla delikler açalım.
  • Diğer kalan sosa çikolataları ilave edelim karıştıralım.
  • Kekin üstüne dökelim.
  • Sosu çekince servis edelim.

Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 kaşık süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1-2 yemek kaşığı su (süzme yoğurdu açmak için)

Süslemek için;

  • Maydanoz

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle havuçların kabuklarını ince bir şekilde soyalım. Ardından rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim.
  • Daha sonra kabakların kabuklarını da ince bir şekilde soyalım. Yine rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağ alalım. Rendelediğimiz kabakları tavaya alarak hafifçe kavurmaya başlayalım.
  • Kabaklar suyunu çekmeye başladığında rendelenmiş havuçları da tavaya ilave edelim, yaklaşık 5 dakika birlikte kavuralım.
  • Kavrulan sebzeleri soğumaları için ocaktan alalım. Bu aşamada sebzeleri soğutmanız önemli. Aksi halde yoğurtla birleştirdiğinizde yoğurdunuz kesilebilir.
  • Diğer taraftan derince bir tabağa süzme yoğurdu alalım. Dilerseniz suyunu süzdüğünüz ev yoğurdunu da kullanabilirsiniz.
  • Dövülmüş sarımsakları, yoğurdu birazcık açmak için 1-2 yemek kaşığı kadar suyu ve tuzu ilave ederek tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • İyice soğuyan sebzeleri ve dövülmüş cevizi ekleyelim. Tekrardan güzelce karıştıralım.
  • Tüm malzemeyi iyice karıştıktan sonra havuçlu kabak mezemiz artık hazır. Dilediğiniz bir servis tabağına alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Deniz Börülcesi Nasıl Yapılır

 

Deniz Börülcesi Nasıl Yapılır İçin Malzemeler

  • 1 bağ deniz börülcesi
  • Yarım limon suyu
  • 2 diş rende sarımsak
  • Bol zeytinyağ

    Deniz Börülcesi Nasıl Yapılır Nasıl Yapılır?

  • Börülceyi yıkayalım.
  • Tuzsuz kaynar suya atıp 15 dakika haşlayalım. ( daha kısa sürede haşlanırmı bilmiyorum. Elinize alıp, yumuşaklık testi yapabilirsiniz. Biraz diri, kılçığı ayıklanabilir ve asla çok yumuşak olmayacak)
  • Börülce haşlanınca hemen soğuk sudan geçirip, bir süzgece alalım.
  • İçindeki kılçıklarını temizleyelim ve temiz bir tabağa alalım.
  • Sos için malzemeleri karıştıralım ve deniz börülcesinin üzerine dökelim.
  • Afiyet olsun.

Kaşarlı Tepsi Poğaçası Tarifi

 

Kaşarlı Tepsi Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ılık su (120 ml)
  • 1 çay bardağı ılık süt (120 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru hamur mayası

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Kaşar peyniri
  • Siyah zeytin

Piştikten sonra;

  • Tereyağı
  • Maydanoz

    Kaşarlı Tepsi Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamuru için unu yoğurma kabına alalım. Maya şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  • Ortasında bi havuç oluşturup, sıvı yağ, süt ve ılık suyu ilave edelim.
  • Elimizle hamuru yoğurmaya başlayalım. Biraz ele yapışan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım, daha sonra hamuru toparlayıp üzerini önce streç filmle kapatalım. Sonra bir örtüye sararak 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Hamurun mayalı gelince elimizle tekrar toparlayıp havasını alalım. Ardından un serptiğimiz tezgaha alıp tepsi boyutunda açalım.
  • Hamuru pişirme kağıdı serili tepsiye aktarıp bir rulet yardımıyla kareler halinde keselim. İstediğiniz farklı şekillerde de kesebilirsiniz.
  • Üzerine çırpılmış yumurta sürüp kesiklere kaşar peyniri yerleştirelim.
  • Karelerin ortasına zeytin dilimleri koyalım. Bu kısım tamamen size kalmış, ben bu şekilde hazırlamayı seçtim ama isterseniz çeri domates dilimleri de koyabilirsiniz veya çörek otu serpebilirsiniz.
  • Kaşarlı tepsi poğaçamız fırına girmeye hazır. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında, alt üst fansız ayarda, 25 dakika pişmeye bırakalım. Peynirleri eriyip üzeri kızardığında fırından alabiliriz.
  • Sıcağıyla servis etmenizi öneririm. Servis etmeden üzerine eritilmiş tereyağı sürdüm fırça ile bu tamamen size kalmış, biraz da renk olması için maydanoz serpiştirdim :) Şimdiden herkese afiyet olsun.
  • Not; Kullanılan tepsinin çapı; 31 cm. Mayalamak için kullandığınız süt ve suyun ılık olmasına mutlaka dikkat edin. Ayrıca bu tarifte instant maya yerine yarım paket yaş maya da kullanabilirsiniz.

Bulgur Pilavı Yatağında Tüm Tavuk Tandır Tarifi

 

Bulgur Pilavı Yatağında Tüm Tavuk Tandır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 5 adet patates
  • 1 kuru soğan

Sosu için

  • 2 yemek yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı isot
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 3- 4 yemek sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak

Pilav malzemesi için

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 su bardağı tavuk suyu + üzerini geçecek kadar sıcak su

    Bulgur Pilavı Yatağında Tüm Tavuk Tandır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yemeğimize ilk önce tavuğumuzu soslama ile başlayalım. Sos malzemelerini derin bir kabın içine alıp iyice karıştıralım.
  • Tüm halde tavuğumuzu sosa bir güzel bulayalım sostan birkaç kaşık alıp tavuğun içini dolduralım.
  • Yarım saat bir saat kadar dinlendirelim.
  • Daha sonra tavuğumuzu düdüklü tencereye yerleştirelim. Tüm halde 4-5 adet patates ilave edelim.
  • Kapağını kapatalım.
  • Düdüklünüzün pişirme süresine göre 15-20 dakikada pişirelim.
  • Daha sonra borcam tepsiye alıp 200 derecelik fırında üstü tamamen kızarana dek pişirelim.
  • Yanında servis yapmak için bulgur pilavını pişirelim.
  • Tenceremize önce yağ alıp şehriyeleri kavuralım.
  • Daha sonra yıkanmış olan bulgularımızı ilave edelim.
  • Önceden dondurduğunda olan tavuk suyunu kullandım ben arkadaşlar tavuk suyunuz yoksa da sorun değil sadece suyla da pişirebilirsiniz.
  • Tavuk tandırımız bulgur pilavı eşliğinde servise hazır kolay ve de lezzeti şahane olan bu tarifimi mutlaka denemenizi tavsiye ederim yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun