10 Aralık 2018 Pazartesi

Adana Kebabı Tarifi

Adana Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 100 gr kuyruk yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar çöp şiş

Adana Kebabı Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar ve sevgili takipçilerim uzun zamandır yoktum. Kötü bir hamilelik geçirdim. Ölümlerden döndüm ve kızımı erken almak zorunda kaldılar. Bebeğim 2 hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra kaybettim. Kaderim bu şekildeydi şüphesiz. Allah kimseyi evlat ile sınamasın. Amin. Yeni yeni toparlanıyorum ve tariflerime geri döndüm.
  1. Yoğurma kabına bütün malzemeler alınır ve en az 5 dakika kuvvetlice yoğrulur.
  2. Buzdolabında 1 saat bekletilir.
  3. Daha sonra elimize iri parçalar alarak iki adet çöp şişe geçirerek şekil verelim.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  5. Önceden ısıtılmış 250° fırında 15 dakika pişirilir.
  6. Şişler ters çevrilir ve 5 dakika da bu şekilde pişirilir.
  7. Servis için hazırdır. Afiyet olsun. 💕

9 Aralık 2018 Pazar

Orjinal Çökertme Kebabı (Bodrum Çentik Kebabı) Tarifi

Orjinal Çökertme Kebabı (Bodrum Çentik Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram julyen doğranmış yağsız dana biftek
  • 5 adet orta boy patates
Eti kızartmak için ;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Patatesi kızartmak için ;
  • Yeterince sıvı yağ
Etin sosu için ;
  • 1 küçük soğan rendesi
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber, pulbiber, kimyon, sucuk baharatı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Salçalı sosu için ;
  • 1 su bardağı kışlık domates sosu veya 1 domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  1. Yoğurtlu sosu için ;
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak

Orjinal Çökertme Kebabı (Bodrum Çentik Kebabı) Tarifi Yapılışı

  1. Eti sos malzemelerine karıştırarak üzerini streçleyip dolapta birkaç saat dinlendiriyoruz.
  2. Patatesleri soyup ince uzun şekilde doğrayarak kevgire alıp üzerinden su gezdiriyoruz. (Bu şekilde patatesleriniz daha çıtır olacaktır. )
  3. Kızgın yağa alarak kızartıp peçete sarılı bir tabağa alarak fazla yağını süzdürüyoruz.
  4. Üzerine tuz serpiyoruz.
  5. Marine olan etleri pişirme tenceresine alıp kısık ateşte karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  6. 1 çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz. (Ben düdüklü tencere kullandığım için bu kadar sürede pişti.Normal tencere kullanacaksanız eti 1 su bardağı su ile kontrollü şekilde daha uzun sürede pişirmelisiniz. )
  7. Tavaya tereyağını alarak etleri ekleyip birkaç dakika kızartıyoruz.
  8. Yoğurdu ve sarımsağı karıştırıyoruz.
  9. Salça ve yağı hafif kavurduktan sonra domates sosunu ekleyerek suyunu hafif çekip domatesin ekşimsi tadı gidene kadar pişiriyoruz.
  10. Servis tabağına patates, yoğurt ve eti sırayla yerleştiriyoruz. Domatesli harcı gezdirip en üste tereyağı ve pulbiberi kızdırarak gezdirip servis ediyoruz. 🍴
Birkaç lezzetin bir araya gelmesiyle yedikçe yediren şık sunumlu yöresel bir tarif. 😍
Deneyeceklere afiyet olsun. 

8 Aralık 2018 Cumartesi

Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi

Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tepeli olmasın domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı herhangi bir şehriye
  • 4 buçuk su bardağı su
  • 1 çay bardağı kadar haşlanıp dilimlenmiş tavuk eti
  • 1 tane bulyon isteğe bağlı kullanılanabilirsiniz lezzet veriyor
  • 1 adet kesme şeker olmasada olur
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber tuz

Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Yağı tencereye döküp ocağa alalım, salçaları ilave edip 2 dakika kavuralım.
  2. Suyu ilave edelim, su kaynamaya başlayınca şekeri tavuk eti, tuzu bulyonu ve şehriyeleri ilave edelim.
  3. Şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim, naneyi pulbiberini ilave edip ocaktan alalım.

7 Aralık 2018 Cuma

Kremalı Köri Soslu Makarna Tarifi

Kremalı Köri Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket kalem makarna
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı makarna suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz köri sosu
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • Tuz
Süslemek için;
  • Kuru nane veya kekik

Kremalı Köri Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar, bugün sizlere köri soslu makarna tarifi vericem. Eşim bu makarnayı çok seviyor. Hergün yapsan yerim diyor. Bu lezzeti ilk kez Tavuk Dünyasında yemiştik hayran kalmıştık. Yanında tavuk sote ve salata vardı. Ve bende evde yapmaya karar verdim bu tarifi. Ara ara yapmaya başladım ve inanın ki tavuk dünyasındakiyle aynı oldu tadı. Bu arada eşim bana 10 puan verdi. 😊😊😊  Haydi tarif vakti;
  1. Tencerede kaynayan suyun içine yarım paket kalem makarna ekleyin.
  2. Haşlayın. Makarna suyundan yarım su bardağı alıp kenara ayırın.
  3. Sonra makarnaların suyun süzün.
  4. Tencereye sıvı yağ, un ekleyin unun rengi biraz değişesiye kadar kavurun.
  5. Sonra üzerine makarna suyunu ekleyin. Karıştırın.
  6. Un, makarna suyunu içine çekecek.
  7. Sonra yarım sıvı krema ve toz köri sos ekleyip karıştırın.
  8. Üzerine makarnaları ekleyin. Kalan kremayı da dökün. Tuz ekleyip karıştırın. 2-3 dakika pişirip ocağın altını kapatın. Servis zamanı üzerine kuru nane veya kuru kekik serpip süsleyebilirsiniz. Deniyeceklere Afiyet Olsun. 

6 Aralık 2018 Perşembe

Mevsim Salata Tarifi

Mevsim Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • Yarım mor lahana
  • 7, 8 dal marul
  • İsteğe bağlı turp, mısır
  • 1 adet limon
  • Az nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Mevsim Salata Tarifi Yapılışı

  1. Havucu rendeliyoruz.
  2. Yarım mor lahanayı da rendeliyoruz.
  3. Marulları jülyen kesiyoruz uzun uzun.
  4. 1 adet limonu sıkıyoruz.
  5. Tuzunu ilave edip, zeytinyağı gezdiriyoruz.
  6. Servis tabağımıza alıp üzerine nar ekşisi gezdiriyoruz.

4 Aralık 2018 Salı

Sebze Çorbası Tarifi

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy kereviz
  • 1 adet havuç
  • 150 gr brokoli
  • 2 diş sarımsak
  • 5 kaşık yoğurt
  • 2 kaşık un
  • 1 çorba kaşığı limon ve 1 yumurtanın sarısı
Üzeri için:
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kekik

Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sebzelerimizi küçük parçalar halinde doğrayıp tencereye koyuyoruz.
  2. Üzerine 1, 5 litre kadar su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz.
  3. Başka bir kapta yoğurt, limon, yumurta sarısı ve unu iyice çırpıp tencereye katıp karıştırıyoruz.
  4. En son 2 diş sarımsağı ve tuzu da ekleyip altını kapatıyoruz.
  5. Üzerine tereyağlı sosunu döküp servis yapıyoruz.

3 Aralık 2018 Pazartesi

Lahana faydaları

Lahana faydaları

  • İçerisindeki A vitamini sayesinde göz sağlığına faydaları vardır.
  • Akne, sedef gibi cilt hastalıklarını olumlu yönde etkilemektedir.
  • İçerdiği kalsiyum, potasyum, magnezyum sayesinde kemik oluşumuna yardımcı olur.
  • Kalp damarı tıkanıklığına ve kalp sağlığına faydaları vardır.
  • Vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur.
  • Kilo vermeye yardımda bulunur.

Etsiz Kapuska Yemeği Tarifi

Etsiz Kapuska Yemeği  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg doğranmış lahana
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su Bardağı kaynar su

Etsiz Kapuska Yemeği  Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye tereyağını koyuyoruz. Üzerine az sıvı yağ ekliyoruz.
  2. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek, kavrulacak.
  3. Ardından doğranmış lahana ilave edilecek ve karıştırılacak.
  4. Tencerenin kapağı kapatılacak ve kısık ateşte pişirilecek.
  5. 15 dakika kendi suyuyla pişirildikten sonra, 3 su bardağı kaynar su, tuz, pul biber, karabiber katılacak ve bulgur veya pirinç eklenecek.
  6. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak.
  7. Kısık ateşte 20 dk daha pişirilecek.
  8. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

1 Aralık 2018 Cumartesi

Kış Çorbası Tarifi

Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane büyük havuç
  • 7-8 tane ıspanak yaprağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı su
  • Tuz ve karabiber

Kış Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yağla unu iyice kavurup sarımsak rendesini de ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  2. Suyu ekleyip un açılana kadar karıştırıyoruz.
  3. Rendelenmiş havucu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.
  4. İnce doğranmış ıspanak yapraklarını ekleyip tuzunu ve karabiberini de ekleyip 5 dakika kaynatıp kapatıyoruz.
    AFİYET ŞİFA OLSUN

Patates Püresi (Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun) Tarifi

Patates Püresi (Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 – 700 gr. patates
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 3-4 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Patates Püresi (Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun) Tarifi Yapılışı

🎀👉 Sevgili hanımlar,
Patates pürenizi bu şekil denedikten sonra bir daha başka türlü yapmayacaksınız. Restoran usulü, tadı damağınızda kalacak enfes bir lezzet.
  1. Patatesler soyulur, yıkanır. Tencereye alınır. Bol suda iyice yumuşayana kadar haşlanır.
  2. Suyu süzülür ve sıcak olarak ezilir. Sıcak süt, tereyağı, tuz ve karabiber ilave edilir ve mixerle yüksek devirde karıştırılır. Sütün sıcak olduğundan emin olalım. Kesinlikle soğuk süt kullanmayalım. Gerekirse biraz daha süt ve tereyağı ilave edilebilir. Damak tadınıza göre ayarlayalım.
  3. İsteğe bağlı olarak servis ederken biraz daha tereyağı üzerine gezdirilir.

29 Kasım 2018 Perşembe

Ispanak Yemeği Tarifi

Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Başlangıç olarak ıspanakları temizleyelim.
  2. Diğer taraftan soğanı  doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım.
  3. Salçayı ilave edelim.
  4. Ardından ıspanakları da ekleyelim ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavuralım.
  5. Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edelim.
  6. 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım, kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirelim.
  7. Yanında yoğurtla servis edelim, afiyet olsun…

28 Kasım 2018 Çarşamba

Körili Tavuk Mantar Sote (Kremasız Farklı Sosuyla) Tarifi

Körili Tavuk Mantar Sote (Kremasız Farklı Sosuyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 5-6 adet mantar
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Sosu İçin;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı köri
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz karabiber

Körili Tavuk Mantar Sote (Kremasız Farklı Sosuyla) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuğumuzu ortadan uzunlamasına kesiyoruz ve jülyen doğruyoruz tavamızı ocağa alıyoruz .
  2. Yağını koyup tavukları ilave ediyoruz .
  3. Biraz pişip suyunu saldıktan sonra mantarları da aynı şekilde jülyen doğrayıp içine atıyoruz .
  4. Suyunu salıp hafif suyunu çekene kadar ağzı kapalı pişiriyoruz.
  5. Daha sonra yeşil biber ve kırmızı biberi de jülyen doğrayıp içine atıyoruz bir iki çeviriyoruz.
  6. Ayrı bir kapta sütü, köriyi, unu, tuzu, karabiberi karıştırıp tavuğumuzun üzerine kontrollü bir şekilde döküyoruz(bazı tavuk göğüsleri büyük veya küçük olabiliyor küçükse sos 3-4 yemek kaşığı artabilir yoğun olur aksi takdirde göz kararı ayarlabilirsiniz)
  7. Koyulaştığında altını kapatabilirsiniz. Afiyet Olsun

27 Kasım 2018 Salı

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • Kekik
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
Köftesi için;
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2, 5 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı su

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köfte için yazılı olan malzemeleri derin bir kabın içine alıp güzelce yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatarak buzdolabına kaldıralım.
  2. Patlıcanı alacaklı olarak soyup, küp küp doğrayalım ve acısı çıkması için tuzlu suda on beş yirmi dakika bekletelim.
  3. Bu arada bizde diğer sebzelerin hepsini küp küp doğrayıp fırın kabının içine alalım.
  4. Patlıcanların da suyunu sıkıp onuda fırın kabına koyalım.
  5. Sebzelerin üzerine baharatları ve tuzu döküp hepsini güzelce karıştıralım.
  6. Sosu için salçayı suyu ve sıvı yağı karıştırıp sebzelerin üzerine gezdirelim.
  7. Kıymayı dolaptan çıkartıp içinden küçük parçalar alarak elimizde yuvarlayalım ve sebzelerin arasına yerleştirelim.
  8. Yağlı kağıdı suda ıslatalım ve suyunu biraz sıkalım fırın kabının üzerine yanları da dahil her tarafını kapatalım.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 180°de sebzeler yumuşayıp köfteler de pişince yağlı kağıdı üzerinden alıp kızarması için on beş yirmi dakika daha kontrollü olarak pişirip fırından çıkartalım.
    Yemeğimiz hazır kolay gelsin afiyet olsun💐