30 Eylül 2020 Çarşamba

Sütlü Dilbalığı Tarifi

Sütlü Dilbalığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dilbalığı fileto
  • 35 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım limonun suyu
  • 2 dal dereotu
  • Tuz

Sütlü Dilbalığı Nasıl Yapılır?

  • Bir çorba kaşığı tereyağını tavada kızdırın. Dilbalığı filetoyu önlü arkalı kızartıp başka bir tabağa alın. Kapağı kapalı olarak bekletin.
  • Bir tavada 1.5 kaşık tereyağını kızdırın. Unu ilave edip karıştırarak kavurun. Un hafif esmerleşince süt ve yumurta sarısını ekleyip çırpın. Tuz ve limon suyunu ilave edip çırpmaya devam edin. Biraz koyulaşınca tavayı ocaktan alın.
  • Balık filetolarını fırın kabına alıp üzerini beşamel sosla kaplayın. Kalan yağı küp küp kesip rendelenmiş kaşar peyniriyle birlikte üzerine serpin. Kabı fırına verip üzeri hafif kızarıncaya kadar 8-10 dakika pişirin. Fırından alıp dereotu eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
    Afiyet olsun.

Fırında Palamut Tarifi

Fırında Palamut Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 palamut
  • 4 soğan
  • 3 domates
  • 4 sivri biber
  • 2 limon
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Palamut Nasıl Yapılır?

  • Tarife başlamadan önce balıkları temizleyip yıkayın. Soğanı piyazlık doğrayıp biraz tuzla ovun.
  • Domates ve biberleri küçük küçük doğrayıp maydanozu kıyın. Tuz, karabiber ve limon suyu ilave edip tüm malzemeyi bir kapta harmanlayın.
  • Hazırladığınız karışımın yarısını balıkların içine doldurun. Balıtları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Kalan malzemeyi üzerlerine serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  • Balıkları servis tabaklarına alıp limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Çardak Kebabı Tarifi

Çardak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemiksiz kuzu eti
  • 4 çorba kaşığı margarin
  • 3 hazır yufka
  • 4 soğan
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • kırmızı toz biber
  • Yarım demet maydanoz 
Kızartma için:
1 su bardağı sıvıyağ

Çardak Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etini küçük küçük doğrayın. Bir tencereye alıp 1 kaşık margarin ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 
  • Soğanları piyazlık doğrayıp ete ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip karşıtırarak 10 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
  • Yağını süzün. Maydanozu ince ince doğrayın. Ete ilave edip karıştırın.
  • Yufkaları birer birer düz zemine yayın. Herbirini geniş şeritler halinde keserek 8 eşit parçaya bölün.
  • Her parçanın ucuna bir kaşık kadar et yerleştirip sigara böreği şeklinde sarın. Uçlarını hafif ıslatarak kapatın.
  • Sıvıyağı tavada kızdırıp hazırladığınız börekleri çevirerek kızartın. Yoğurdu bir kaseye alıp çırpın.
  • 3 kaşık margarini tavada eritip kırmızı tozbiberi kızdırın. Börekleri servis tabaklarına alıp üzerine yoğurt ve yağ gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
    Afiyet olsun.

Höşmerim Tarifi

Höşmerim Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tuzsuz taze peynir (yağlı) veya lor peyniri
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı un
  • 15 gr tereyağı
  • 750 gr toz şeker
Üzeri için:
  • İri çekilmiş ceviz içi
  • Hindistan cevizi

Höşmerim Nasıl Yapılır?

  • Peynire yumurta sarılarını ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı bir tencereye alıp tereyağını ilave edin.
  • Azar azar un ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Koyu kıvama geldiğinde şekeri ekleyip karıştırarak 10 dakika daha pişirin. 
  • Höşmerimi servis tabağına alın. İri çekilmiş ceviz içi ya da hindistancevizi ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Ciğer Sarma Tarifi

Ciğer Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 koyun gömleği (Karın zarı)
  • 2 su bardağı su
  • 350 gr karaciğer
  • 150 gr akciğer
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 3 dal taze soğan
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yumurta
  • 3 domates
  • 6 kıvırcık yaprağı
  • Tuz

Ciğer Sarma Nasıl Yapılır?

  • Koyun gömleğini iyice yıkayıp 1 bardak sıcak suda 5 dakika bekletin. Gömleği süzgece alıp suyu daha sonra kullanmak üzere saklayın. Karaciğerin zarını soyun. Akciğer ve karaciğeri yıkayıp bıçakla kıyın.
  • Ciğerleri tavaya alıp tuz ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Pirinci yıkayıp süzün.
  • Bir tencerede sıvıyağı ısıtıp dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinç, 1 su bardağı sıcak su, kuş üzümü ve tuz ilave edip karıştırın.
  • Suyunu çekinceye kadar pişirip ateşten alın. Taze soğanı ince ince doğrayın. İç malzemeye ekleyip karıştırın.
  • 10 dakika dinlendirin. Ciğer, nane ve karabiberi iç malzemeye ilave edip karıştırın.
  • Koyun gömleğini 6 parçaya ayırın. Ortalarına iç malzemeden yerleştirip bohça şeklinde kapatın. Ters çevirip hafifçe yassılaştırın.
  • Fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Koyun gömleğini beklettiğiniz suyu ısıtıp ciğer sarmalarının üzerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Kıvırcıkları yıkayıp süzün ve servis tabağına dizin.
  • Üzerlerine ciğer sarmaları yerleştirip domates dilimleri eşliğinde servis yapın.

Çok Kabaran Sade Poğaçalarım Tarifi

Çok Kabaran Sade Poğaçalarım Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya veya yarım paket yaş maya
  • Ununa göre 6 su bardağı un

Çok Kabaran Sade Poğaçalarım Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sütü suyu ocakta ılıtıyoruz.
  2. Daha sonra bu ılıttığımız sütü ve suyu bi geniş kaba alıyoruz.
  3. Üzerine yumurta akı, şeker ,tuz, sıvı yağ, kuru veya yaş mayamızı ekliyoruz.
  4. Son olarak 6 bardak unumuzu da ilave ederek kulak memesi kıvamı oluncaya kadar yoğuruyoruz
  5. Yoğurduğumuz hamuru yarım saat kabarmaya bırakıyoruz.
  6. Kabaran hamurumuza şekil verip tepsiye diziyoruz.
  7. İsteğe bağlı içerisine peynir ,zeytin vb. malzeme koyabilirsiniz ben sade tercih ettim.
  8. Son olarak da 180 derece fırınımızda 25 veya 30 dk pişiriyoruz. Tarifimi deneyenlere şimdiden afiyet olsun ha bu arada unutmadan üzerine çörek otu da sizin tercihiniz afiyet olsun. 🥰🥰.

Muska Böreği (Tadına Doyulmayan Buzluk Böreği) Tarifi

Muska Böreği (Tadına Doyulmayan Buzluk Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufka
İç harcı için;
  • 6 adet patates (orta boy)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Çok az isteğe göre kaşar
Sos için;
  • Yarım soda
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Muska Böreği (Tadına Doyulmayan Buzluk Böreği) Tarifi Yapılışı

  1. Önce patateslerimizi haşlıyoruz ve haşlama işlemi bitikten sonra ezerek yada rendeliyoruz .
  2. İçine salça koyuyoruz ve kaşar peynirini rendeliyoruz.
  3. Ben 3 yufkadan yaptım şerit şerit 4 parmak ölçüsü olarak kesiyoruz.
  4. Daha sonra içine soda, yağ sürüp üstüne patates harcımızdan koyup muska şeklinde sarıyoruz .
  5. 3 yufkadan köşeler hariç 16 adet çıktı kesmeye göre ya daha fazla yada daha az çıkabilir kendinize göre ayarlayabiliriz.
  6. Daha sonra buzdolabı poşetlerine koyarak buzluğa kaldırabiliriz.

Bebek Bisküvisi Ek Gıdaya Geçen Bebekler İçin Güzel Bir Cicibebe Tarifi

Bebek Bisküvisi Ek Gıdaya Geçen Bebekler İçin Güzel Bir Cicibebe Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı oda sıcaklığında
  • 2 yemek kaşığı pekmez ben keçiboynuzu pekmezi kullandım
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı pirinç unu
  • 2 çay bardağı tam buğday unu
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Çeyrek çay bardağı çekilmiş ceviz

Bebek Bisküvisi Ek Gıdaya Geçen Bebekler İçin Güzel Bir Cicibebe Tarifi Yapılışı

  1. 250 gram tereyağı ,pekmez, irmik, pirinç unu ,tarçını ve cevizi iyice karıştıralım.
  2. Sonra süt ,buğday ununu koyup yumuşak bir hamur yapalım .
  3. Sonra hamuru ince rulo yapıp üzerini bastırıp bisküvi büyüklüğünde kesip şekil verelim.
  4. Üzerini çatalla çizip 170 derece fırında 10 dakika pişirelim. Ek gıdaya geçen bütün genellerimize afiyet olsun.

Nefis Dereotlu Poğaça Tarifi

Nefis Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı yâda 100gr kaymak
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet yumurtanın akı (Sarısını üzeri için ayırıyoruz )
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Bir tutam dereotu
  • 2, 5 su bardağı un (Un ölçüsü değişebileceği için kontrollü eklemekte fayda var)
İçi için
  • İstediğiniz çeşit peynir
Üzeri için
  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • Susam

Nefis Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle dereotunu ayıklayıp yıkıyoruz ve suyunu süzdürerek ince ince doğruyoruz.
  2. Yoğurma kabına yoğurt, zeytinyağı ( yada kaymak ), yumurta akı, kabartma tozu, tuz ve doğradığımız dereotunu alıp karıştırıyoruz.
  3. Üzerine yavaş yavaş kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz, ele yapışmayan yumuşacık bir hamur oluncaya kadar yoğuruyoruz.
  4. Ben hamura 2, 5 su bardağı un ekledim ama un ölçüsü değişebileceği için kontrollü eklemekte fayda var.
  5. Hamur hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp arasına peynir koyarak şekillendirdiğimiz poğaçaları yağlamış olduğumuz fırın tepsisine diziyoruz.
  6. Bütün poğaçalar hazır olduğunda üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ekleyerek 180 derecede önceden ısıttığımız fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişen poğaçaları fırından alıp biraz ılındığında servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😍.

Limon Kabuklu Gevrek Kurabiye Tarifi

Limon Kabuklu Gevrek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta birinin akı üzerine
  • 2 limon rendesi
  • 1 kabartma tozu
  • Un
Üzeri için
  • Hindistan cevizi
  • Yumurta akı
  • Kakao

Limon Kabuklu Gevrek Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Önce un hariç diğer malzemeleri bir arada iyice karıştırılır.
  2. Un, kabartma kontrollü boşaltılır ve yoğrulur.
  3. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  4. Hemen kurumadan küçük bezeler yuvarlatıp aka ve hindistan cevize bulayıp yağlı kağıt üzerine dizilir.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derce fırına verip 15 dakika pişirilir fırından alınır. Afiyetle yiyebilirsiniz.

Tavuklu Topalak Köfte Tarifi

Tavuklu Topalak Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, kimyon, kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 8 su bardağı tavuk suyu
  • Kuru nane
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
  • 1 limonun suyu ( ben ekşi sevdiğimden 2 limon kullanıyorum)

Tavuklu Topalak Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köftesi için su hariç bütün malzemeleri bir kaba alalım.
  2. Güzelce karıştırıp sıcak su ekleyelim.
  3. Bulgur şişinceye kadar bekletelim.
  4. Yumuşayan harcı sakız gibi oluncaya kadar güzelce yoğuralım.
  5. Hamuru eşit şekilde ufak ufak yuvarlayalım.
  6. Diğer yandan tencereye zeytinyağı ve salçayı koyup kavuralım.
  7. Üzerine kuru nane ilave edip tavuk suyunu ve limon suyunu ekleyelim.
  8. Ardından didiklenmiş tavuğu ve nohutu ilave edelim.
  9. Bir taşım kaynayınca yapmış olduğumuz topalakları ekleyelim. Yaklaşık 20-25 dakika kaynatalım. Kıvam alınca altını kapatıp servis edebilirsiniz😊 afiyet olsun☺️

Domatesli Cin Biber Turşusu Tarifi

Domatesli Cin Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 100gr cim biber
  • 6 /7 adet çeri yoksa 2 adet orta boy domates
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Domatesli Cin Biber Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Biberler saplarından ayrılır.
  2. Domatesler istenilen büyüklükte doğranır.
  3. Biber, domates, sirke, tuz bir kasede karıştırılıp kavonoza katılır ve kapak kapatılır. Bu ölçü 250 ml kavonoz için. 😊domatesler erimeye başladığın da yemeye başlıyabilirsiniz yaklaşık 2 hfta. 😊afiyet olsun.

Soframızın Tatlı Acısı:) Tombul Biber Turşusu Tarifi

Soframızın Tatlı Acısı:) Tombul Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tombul biber
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 5-6 adet sarımsak
  • 1.5 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • Su(hazır su alabildiği kadar)

Soframızın Tatlı Acısı:) Tombul Biber Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Kavanozları kapakları ile beraber sıcak sudan geçirelim, biberlerimizi yıkayalım.
  2. Bir kürdan ile herhangi bir yerinden delik açalım, 500 ml kavanoz için;aldığı kadar biberleri dolduralım kavanoza 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ve şekeri ayrı bir kapta üzerine 1 çay bardağı sirke dökelim karıştıralım.
  3. Bu karışımı biberlerin üzerine dökelim, sarımsakları aralarına atabilirsiniz.
  4. 3-4 adet bir kavanoz için yeterli kavanozu su ile ağız kısmına gelecek şekilde dolduralım.
  5. Kapağını kapatalım ters çevirelim, ertesi gün tekrar kapağı yukarı gelecek şekilde çevirelim.
  6. 6-7 gün sonra tüketebilirsiniz.