Yalancı Antep Fıstığı (Pasta Süslemek İçin Vazgeçilmez Olacak) Tarifi İçin Malzemeler
- 30 adet ıspanak yaprağı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
Yalancı Antep Fıstığı (Pasta Süslemek İçin Vazgeçilmez Olacak) Tarifi Yapılışı
- Ispanağı küçük parçalara bölüp blenderdan geçirelim. Duruma göre az bi su eklenebilir bu aşamada.
- Püre haline gelen ıspanağı şekeri yumurtayı yağı mikserle çırpalım unu kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. Karıştıralım.
- 180 derece fırında üzeri kızarmayacak kadar pişirelim.
- Kekin üzeri azıcık pembeleşecek.
- Sonra keki çıkarıp soğuduktan sonra küçük parçalara bölelim.
- Küçültülmüş parçaları önceden ısıtılmış fanlı fırında kurutalım. Fırının ayarı çok yüksek olmasın.
- Kuruyan kek parçaları robattan geçirelim. Buzdolabında kavanozda saklayabilirsiniz.
Evde Tuzlu Kuruyemiş Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı badem
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı fındık
- 2 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı tepeleme tuz
Evde Tuzlu Kuruyemiş Yapımı Tarifi Yapılışı
- Badem ceviz ve fındığımızı ayıklıyoruz.
- Üzerine 2 yemek kaşığı su ve tuzumuzu ilave ediyoruz.
- Uygun bir tavada ara sıra karıştırarak kavuruyoruz.
- Soğuyunca servis ediyoruz afiyet olsun.
10 -11 Aylık Bebeklere Hem Besleyici Hem Vitaminli Bir Öğün Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yeşil fasulye
- 2 tatlı kaşığı pirinç
- 1 tane havuç
- 1 çiçek karnabahar
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Et suyu (kendi yaptığım et suyu kullandım siz de yoksa normal içme suyu da kullanabilirsiniz)
10 -11 Aylık Bebeklere Hem Besleyici Hem Vitaminli Bir Öğün Tarifi Yapılışı
- Bütün malzemeler temizlenip yıkanır üstü geçecek kadar su eklenip pişirilir.
- Bebeğinizin çiğneme durumuna göre ister pütürlü ister blendrdan çekilip afiyetle verilir. Bunu yaparken bebeğinizin herhangi bir alerjisi olup olmadığını bilerek verin lütfen.
Çikolata Soslu Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gr petibör bisküvi ( 2 paket)
- 100 gr tereyağı veya margarin
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı süt
Çikolata sos için;
- 1 çay bardağı sıvı krema
- 150gr çikolata ( bitter veya sütlü )
Çikolata Soslu Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı
- Margarini tencereye koyup eritip ocağın altını kapatın içine toz şekeri kakaoyu, sütü koyup iyice karıştırın.
- Diğer taraftan petibör bisküvileri elinizle küçük parçalara bölüp tencerenin içindeki sıvı karışıma ekleyin.
- Karışımı bisküvilere iyice yedirin bu karışımı strech film serili kelepçeli bir kalıba boşaltın.
- Bir kaşığın arkasıyla karışımı iyice bastırıp üzerini düzleştirin. Buzlukta 2 saat bekletin.
- Üzerine çikolata sosu için kremayı tencereye koyun kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatın.
- İçine çikolatayı ekleyip iyice karıştırın sos kıvamını bulunca buzluktaki mozaik pastasını ters çevirip servis tabağına alın.
- Üzerine çikolata sosunu dökün.
- İri dövülmüş ceviz serpin buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra servis yapın.
- Üzerine fındık antep fıstığı serpe bilirsiniz. Afiyet olsun.
Minik Ellerden Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy kereviz
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
Üzeri için;
Minik Ellerden Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı
- Kerevizler rendelenir ve kararmaması için limon suyu ile ovalanır.
- Yoğurt çırpma kabına alınır ve üzerine sarımsak eklenip karıştırılır ve daha sonra kerevizler de karışım tabağının içine ilave edilir.
- Sonra servis tabağına alınır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir ve ceviz serpilir.
Afiyet olsun.
Fırında Palamut Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet temizlenmiş palamut
- 3 adet limon
- 2 adet domates
- 1 baş sarımsak
- 2 adet kuru soğan
- Yeteri kadar tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı pul biber
Fırında Palamut Tarifi Yapılışı
- İlk önce domatesi, limonu ve soğanı halka halka doğrayalım ve fırın tepsimize pişirme kağıdı koyup dizelim
- 1 baş sarımsaklarımızı ayıkladıktan sonra ortadan ikiye kesip her tarafa yerleştirelim.
- Sonra bir kabın içerisine 1 balık alıp her tarafına tuz gelecek şekilde balığımızı tuzlayalım ve bu şekilde balığımızı bitirelim.
- Ardından fırınımızı 250 derecede ısıtalım.
- Sonra tuzladığımız balıklarımızı tepsimize sıra sıra dizelim.
- Üstüne yarım limon sıkalım ve 35 dk pişirelim piştikten sonra servis edebiliriz afiyet olsun.
Çiğden Brokoli Mezesi (Karamelize Soğan İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 çiçek brokoli
- 1 adet büyük limon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Üzeri için
- Nar
- 1 adet soğan
- Nar ekşisi
Çiğden Brokoli Mezesi (Karamelize Soğan İle) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle çiçekleri yıkayıp saplarıyla birlikte rondodan geçelim ve bir kaba alıp üzerine tuz limon suyu ve zeytinyağının yarısını ekleyip iyice ovup üzerini kapatalım ve 1 saat bekletelim.
- Bu sırada soğanı yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım ve çok az sıvı yağ koyduğumuz tavaya ekleyelim
- Soğanları tavanın hep ortasında tutalım ve ocağı en kısığa alıp üzerine kapak kapatalım.
- Ara ara altı karamelleştikçe çok az su damlatıp karıştıralım ve yine tavanın ortasına toplayalım bu şekilde heryeri eşit kahverengi olana kadar devam edelim.
- En son üstüne çok az tuz atıp kenara alalım.
- Dinlendirdiğimiz brokoliyi kalan zeytinyağı ile karıştırıp servis tabağına alalım.
- Üzerine karamel soğan nar ve çok az nar ekşisi koyup servis edelim. Hem sağlıklı hem gösterişli hemde çok lezzetli bir meze.
Fırında Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kekik, pulbiber ve istediğiniz diğer baharatlar
Fırında Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı
- Tavuğu güzelce temizleyerek ayrılması gereken yerlerini keselim.
- Sosu için bir kaseye salça, yağ ve baharatları alarak karıştıralım. Fırın poşetini unlayalım.
- Hazırladığımız sosu tavuğa sürerek fırın poşetine koyalım.
- 180 derecede pişirelim. Pilav ile servis edelim. Afiyet olsun .
Kupta Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kedidili bisküvi
- 2.5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 200 gram labne peyniri
Islatmak için;
- Yarım su bardağı sıcak su
- 3’ü bir arada kahve
Üzerini süslemek için
Kupta Tiramisu Tarifi Yapılışı
- Önce tencereye un, süt ve yumurtayı alıp, devamlı karıştırarak pişirin.
- Muhallebi kaynadıktan sonra ocaktan alıp ılıyana kadar bekleyin.
- Sonra labne peyniri ilave edip mikser ile çırpın.
- Bu arada bisküvilere ıslatmak için kahve ve suyu hazırlayın.
- Kaplarınızın büyüklüğüne göre bisküvileri ya tam koyun ya da ikiye bölün.
- Kupların altına ve yanlarına ıslattığınız kedidili bisküvileri dizin.
- Sonra muhallebi ile doldurun.
- Süslemek için üzerine süzgeç ile kakao serpin ve buzdolabında birkaç saat bekletip, servis edin. Afiyet olsun .
İçinde Ne Olduğuna Çok Şaşıracaksınız (Pamuk Gibi Bol Çikolata Soslu Pasta) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Çikolatalı sosu ıçin
- 5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı damla çikolata (eğer yoksa iki dolu yemek kaşığı sürülebilir kahvaltılık çikolata da ekleyebilirsiniz.)
- 1 paket bisküvi (yulaflı varsa veya diğer bisküvileri de kullanabilirsiniz bende petibör vardı onu kullandım)
Keki ıslatmak için;
Üzerine serpmek için;
İçinde Ne Olduğuna Çok Şaşıracaksınız (Pamuk Gibi Bol Çikolata Soslu Pasta) Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım ve diğer malzemeleri de ekleyip yağlanmış fırın kabına alalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece de alt üst pişirelim.
- Kek piştikten ve soğuduktan sonra ayırdığımız sütü üstüne döküp eşit şekilde ıslatalım.
- Çikolata sosu için tereyağı ve damla çikolata hariç tüm malzemeleri tencereye alalım. Koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
- Tencereyi ocaktan alıp damla çikolata ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Ve kekin üzerine bisküvileri süt ile ıslatıp dizelim. (bir çay bardağı kadar süt olsa tamamdır. )
- Daha sonra çikolatalı sosu üzerine gezdirip buzdolabında iyice dinlendirdikten sonra çıkartıp üzerine kakao serpip servis edelim.
Enfes Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bardak sıvı yağı
- 2 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Aldığı kadar un
Sosu için;
- 1.5 bardak süt
- 1.bardak su
- 5 tatlı kaşığı kakao
- Yarım bardak toz şeker
- Bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için;
- Ceviz (toz halinde)
- Hindistan cevizi
- (isteğe bağlı) antep fıstığı (toz)
Enfes Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yumurta ve pudra şekerini mikserle 1-2 dakika iyice çırpalım.
- Sonra sıvı yağımızı ekleyelim ve yavaş yavaş karıştıralım vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip biraz daha mikserimizle çırptıktan sonra azar azar yavaş yavaş un ekleyelim yoğuralım ele yapışmayan güzel bir hamur elde edelim.
- Hamurumuz hazır şimdi yağladığımız fırın tepsisine şekildeki gibi yapalım yerleştiririm tepsimize herkes istediği gibi şekil verebilir.
- 150 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim 10 dakikadan sonra derecemizi 130′ düşürelim(kurabiye beyaz olması için) kurabiyemizin pişmesi biraz zaman alıyor o zamana kadar biz sosumuzu hazırlayalım.
- Sütümüzü ve suyumuz bir ocağa koyalım bir kaşık un ilave edelim yavaş yavaş karıştıralım topaklanmaması için çırpıyoruz.
- Ardından 4-5 kaşık kakao ekliyoruz sürekli çırpalım ki topaklanma yapmasın.
- Bitter çikolatalarımızı ekleyelim ardına da tereyağımızı ekleyip iyicene karıştıralım.
- Ara ara karıştıralım ki soğusun kurabiyelerimiz piştiğinde biraz soğuduktan sonra çikolata sosumuza kurabiyemizin uç tarafını batıralım ister cevize ister hindistan cevize ister antep fıstığı tozuna batıralım.
- Servis yapalım muhteşem bir tarif denemenizi tavsiye ediyorum.afiyet olsun
Haydari Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı nane (normalde dere otu kullanır evde kalmamış ben kuru nane kulandım mezenin içine)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1-2 dilim beyaz peynir
- 2 diş sarımsak
Haydari Tarifi Yapılışı
- Tereyağını tavaya alıp eritmekle başlayalım eriyince bir tatlı kaşığı naneyi ilave edip 1 dakika daha çevirelim. Soğumaya bırakalım. Bu arada mezemize başlayalım.
- Süzme yoğurtun için beyaz peynir çatalla ezilerek ufalanır, 1 tatlı kaşığı kuru nane ilave edilir.
- Son olarak naneli tereyağı, ezilmiş sarımsak, tuz eklenerek karıştırılır.
- Servis tabağınıza alın ve üzerini zeytinyağı ve nane ile süsleyin. Afiyet olsun.
Güveçte Sebzeli Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kültür mantarı
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 orta boy soğan
- 1 kırmızı kapya biber
- 2 yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- Kekik, karabiber
- Tuz
Güveçte Sebzeli Mantar Sote Tarifi Yapılışı
- Doğranmış soğan, sarımsak, biber ve mantarları sırasıyla zeytinyağında soteleyip tuzunu ilave edelim.
- Kendi suyunda biraz kavurup yumuşadıktan sonra fazla pişirmeden kevgirle süzdürüp güveç kabımıza alalım.
- Üzerine küçük parçalar halinde tereyağı ilave edelim.
- Kekik, karabiber serpip peynirini ekleyerek ısıttığımız fırına verip peyniri eriyene kadar pişirelim.Afiyetle.