8 Kasım 2021 Pazartesi

Kıymalı Taze Fasulye Yemeği (Anne Tarifi Çırtma Fasulye)

 

Kıymalı Taze Fasulye Yemeği (Anne Tarifi Çırtma Fasulye) İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze yeşil fasulye
  • 300 gram yağsız dana kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

    Kıymalı Taze Fasulye Yemeği (Anne Tarifi Çırtma Fasulye) Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeleri yıkayıp boyuna göre iki veya üçe bölüyoruz.
  • Böldüğümüz parçalardan boydan olacak şekilde kesiyoruz.
  • Kıymayı yağla tencereye alıp kavuruyoruz.
  • Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
  • Salça ve rondodan geçirilmiş domatesi ekleyerek kavurup fasulyeyi ilave ediyoruz.
  • Sıcak suyu ekleyerek orta dereceli ateşte pişiriyoruz.
  • Pişen yemeğe baharatlarını ilave edip bir iki tur kaynatarak altını kapatıyoruz.
  • Dinlendirerek sıcak servis ediyoruz. 😍Yazın taze fasulyeyle yapabileceğiniz farklı ve lezzetli bir anne tarifi.Bu yemek tanesiz düz fasulyeden yapılır tavsiye ederim.Deneyeceklere afiyet olsun ☺️.

En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Fırında Sebzeli Köfte Tarifi

 

En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Fırında Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 soğan rendesi yada rondodan geçmiş
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1’er çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, karbonat
  • Maydanoz
  • Tuz

Sebzeleri için

  • 3 küçük patlıcan
  • 2 küçük patates
  • 1 büyük kabak
  • 2 kırmızı kapya biber
  • 7 adet sivri kıl biber
  • 1 klasik kahve fincanı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • Karabiber, kırmızı toz biber
  • Tuz

Yemeğin sosu için

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • Tuz

    En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Fırında Sebzeli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte içi gereken bütün malzemeleri iyice yoğurup cevizden biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verelim.
  • Dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  • Tüm sebzeleri soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayıp patlıcanları 20 dakika tuzlu suda bekletelim.
  • Derin bir kaba doğranmış sebzeleri alalım.
  • Üzerine zeytinyağı, doğranmış sarımsak, baharatları ve tuz ekleyip iyice karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sebzeleri aktaralım.
  • Yağlı kağıdı buruşturup su ile ıslatıp sıkarak sebzelerin üzerini kapatalım.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derece fırına vererek sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Son 10 dakika üzeri açık bir şekilde kızartalım.
  • Sebzeler pişerken köfteleri kişi sayısına göre hafif kızartalım.
  • Pişen sebzeleri fırından alıp borcam tepsiye aktaralım.
  • Hafif kızaran köfteleri sebzelerin üzerine dizelim.
  • Salçalı sosunu çırparak yemeğin üzerine gezdirelim.
  • Tepsinin üzerini su ile ıslattığımız pişirme kağıdını kapatalım.
  • Önceden ısıttığımız 200 derece fırında sos kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika daha pişirip tepsiyi fırından alalım. Afiyet olsun :).

Meşhur Starbucks Keki Tarifi

 

Meşhur Starbucks Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (Küçükse 4)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 3 adet rendelenmiş havuç
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığının ucu ile karbonat

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Meşhur Starbucks Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek kalıbını katı yağ ile yağlayıp, kek harcını hazırlayana kadar buzdolabında bekletelim.
  • Şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Ardından sıvı yağı ilave edelim. Un, kabartma tozu ve karbonatı eleyerek ilave edelim ve çırpalım.
  • Bundan sonraki aşamayı spatula ile devam edelim.
  • Havuç, tarçın ve cevizi ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Yağlanmış olan kek kalıbına güzelce yayalım.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kabarıp kızarana kadar pişirelim.
  • Kürdan batırınca temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuyunca dilimleyelim. Afiyet şifa olsun inşallah 💞

Bayatlamayan Bir Tepsi Dolusu Pamuk Poğaça Tarifi

 

Bayatlamayan Bir Tepsi Dolusu Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta (Sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 10o gram tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ tereyağ karışımı(tereyağını eritelim bardağa koyduktan sonra üzerini sıvı yağ ile hepsi toplam bir bardak olacak)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz,1paket instant maya
  • 5 su bardağı un

İç malzemesi

  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz

Üzeri için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • Susam, çörekotu

    Bayatlamayan Bir Tepsi Dolusu Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta beyazlarını,şekeri ,su ve yoğurdu ,mayayı ekleyip karıştıralım.
  • Yoğurma kabının kapağını kapatıp 5 dakika bekleyelim ve tuzunu ,yağını ekliyelim.
  • Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım.
  • Hamur ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur olacak. Hamur elimize yapısınca elimizi hafif ıslatalım hamuru güzelce yoğuralım. Pürüzsüz bir hamur elde edelim.
  • Tekrar kapağını kapatıp sıcak ortamda mayalandıralım.
  • Hamurumuz iyice kabarınca bir kaç kez yumruklayıp havasını alalım mandalına büyüklüğünde beze yapalım(21tane beze oldu)
  • İç malzemesini koyarak tekrar yuvarlıyalım.
  • Pişirme kağıdı serili tepsiye dizelim yumurta sarısı sürelim çatal ile çizik atalım ve susam ve çörek otu serpelim.
  • Üzerini temiz bir bezle örtelim 15 -20 dakika tepsi mayası yapalım(veya fırını 50 derecede ısıtın kapatın ve tepsi mayasını fırında yapabilirsiniz)
  • 180 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Yumuşacık poğaçalarımız ilk sıcaklığı geçince servise hazırdır afiyet olsun. :))).

Baklavalık Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi

 

Baklavalık Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet baklavalık yufka

Sosu için;

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı soda
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu

Börek içi için;

  • 2 adet büyük boy pırasa
  • 2 havuç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Böreğin üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı hazırlanan sos
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörekotu

    Baklavalık Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos için verilen tüm malzemeler çırpılır.
  • Börek içi için pırasalar ince ince doğranır ve sıvı yağda pişirilir. Pırasalar pişince rendelenen havuçlar ilave edilir.
  • Havuçlar da pişince karışım ocaktan alınır ve üzerine baharatlar ilave edilir. Karışım soğuyunca börek sarılır.
  • Yufka tezgaha alınır ve sostan sürülür. Üzerine 2. Kat konulur ve sos sürülür. 3 kat konulur ve sos sürülür. 4. Kat konulunca börek içinden 2-3 yemek kaşığı konularak (Yufkanın uzun kısmına) sarılır ve rulo haşine getirilir. Rulo içe katlanarak gül böreği şeklinde sarılır.
  • Kalan yufkalar içinde aynı işlem yapılır.
  • Ruloların üzerine yumurta sarısı, hazırlanan sostan 2 kaşık alınıp, yoğurt ile karıştırılarak sürülür.
  • Susam ve çörek otu ekildikten sonra 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.

Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 kase nohut (Ben buzluktan kullandım)
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı

    Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları bir tavada hafif karemelize olana dek kavuralım bir miktarda su ilave edelim yanmaması için.
  • Zeytinyağı tereyağı karışımında tel şehriyeyi kavuralım.
  • Renk alınca bulguru ilave edip 5 dakika kadar daha kavuralım üzerine nohut ve soğanı ilave edelim.
  • Suyunu ve baharatını ilave edip tencerenin altını kapatalım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi

 

Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3-4 su bardağı sıcak su (mercimeği haşlamak için)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 bardak tavuk suyu
  • 1 dolu tatlı kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6-7 bardak kaynar su (kıvamını ayarlamak için)
  • Tuz

    Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimeğimizi yıkayıp süzelim ve uygun bir tencerenin içine sıcak suyla beraber koyup yumuşayana kadar pişirelim.
  • Ayrı bir tencerede ise küp küp gelişi güzel doğradığımız soğanları ve sarımsağı kavuralım.
  • Yine gelişi güzel doğradığımız patates ve havucu da kavrulan soğanın içine katıp hemen hemen 5 dakika kadar karıştıralım.
  • Sonrasında haşlanan mercimeği suyuyla beraber üzerine ekleyelim.
  • Tavuk suyunu, karabiberini, kimyonunu,tuzunu ve suyunu ekleyip havuç ve patates yumuşayana kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı pişmeye bırakalım.
  • Piştikten sonra zerdeçalı katıp el blenderı ile tamamen pürüzsüz olana kadar çekelim ve biraz daha kaynatalım.
  • Bu arada kıvam koyu gelirse kaynar su ile ayarlayabilirsiniz.
  • Ve son olarak tereyağını eritip kırmızı pul biber ile sos hazırlayıp çorbamıza katalım. Çorbamız hazır, afiyet olsun. 🥰.

Tavuk Köfte Tarifi

 

Tavuk Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 8-10 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 7-8 dal maydanoz
  • Yarım kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı köri

Kızartmak için;

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

    Tavuk Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu, yumurtayı, soğan, sarımsak, kapya biber ve maydanozu robottan geçirin (Benim taze maydanozum kalmamıştı buzluktan hazır ince kıyılmış maydanoz ilave sonra ilave ettim)
  • Derin bir kaba alınır, üzerine salca, galeta unu ekleyip yoğurun.
  • Elinize yapışan bir kıvam oluyor ama merak etmeyin elinizi ıslatarak kolayca sekil verebilirsiniz.
  • Köfte harcını zamanınız varsa yarım saat buzdolabında bekletin, kendini çekince daha kolay sekil verebilirsiniz.
  • Dinlenen harçtan parçalar alıp istediğiniz sekil verebilirsiniz.
  • Tavada sıvı yağını kızdırın, dereceyi biraz düşürün ve köfteleri arkalı önlü kızartıp servis edin. Afiyet olsun ❤️🤗.

Meşhur Antalya Piyazı (Sosuna Bayılacaksınız) Tarifi

 

Meşhur Antalya Piyazı (Sosuna Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kasesi haşlanmış kuru fasulye
  • 1 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 2 tane sivri biber
  • 1 küçük demet maydanoz
  • 2 tane haşlanmış yumurta

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz

    Meşhur Antalya Piyazı (Sosuna Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeyi ıslayıp haşlayalım. Ben ispir fasulyesi kullandım.
  • Domatesi ,soğanı ,sivri biberi, maydanozu incecik doğrayalım.
  • Yumurtaları haşlayıp dilimleyelim.
  • Sosu için tüm malzemeleri homojen bir karışım olana kadar çırpalım.
  • Ben görsellik açısından katman katman sebzeleri ekledim.Siz tamamını karıştırıp sosu üzerine gezdirebilirsiniz.
  • En alt kata fasulyeyi biraz tuzlayıp yerleştirdim.
  • Sosun yarısını üzerine gezdirdim.
  • Soğanı ,domatesi ,biberleri ve en son maydanozu koydum.
  • En üste yine sos gezdirdim. Deneyenlere afiyet şifa olsun 🌺.

Nutella Dolgulu Kuru Pasta Tarifi

 

Nutella Dolgulu Kuru Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 5 su bardağı un (Kontrollü)
  • 3 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 3 yemek kaşığı fındık
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Çok az tuz bir çimdik

Üzeri için;

  • Nutella
  • Hindistan cevizi

    Nutella Dolgulu Kuru Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derince bir kaba önce sıvı karışımları koyup yumurtayı ilave edip karıştırın sonra un hariç tüm malzemeleri koyup tekrar karıştırın ürünler iyice karışmış olsun.
  • En son unu ilave edelim kontrollü bir şekilde kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. On dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ufak elma büyüklüğünde parçalar koparıp sandal yada pide şeklinde içi çukur olacak şekilde şekil verelim.
  • Tüm hamurları bu şekilde yaptıktan sonra fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış fırında (180 derecede) kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Pişirme işlemi bitince soğumaya bırakın ve en son çukur olan kısımlara nutella dolduralım üzerine de hindistan cevizi serpiştirin. Kuru pastamız servise hazır afiyet olsun. Kanalıma abone olup beni desteklerseniz sevinirim.
  • Not: Ürünlerin oda ısısında olması en iyi sonucu verir. Un ilavesini kontrollü bir şekilde yapalım. Şekil verirken hamurun derinliği biraz olsun kabarma payını hesap edelim fazla derin yapmazsak fırından düz çıkar oda pek işimize gelmez. Kakaolu yerine sade yapabilirsiniz. İçerisine nutella yerine reçel jöle veya marmelat koyabilirsiniz.

Enfes Zeytinyağlı Kıvırcık Lahana Sarması (Wirsing) Tarifi

 

Enfes Zeytinyağlı Kıvırcık Lahana Sarması (Wirsing) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kıvırcık lahana (Wirsing)

İç harcımız için

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 orta boy kuru soğan (Rendelenmiş)
  • 100 gram yağlı kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber tozu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 tatlı kaşığı kuru maydanoz (Tazede olabilir)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 domates (Rendelenmiş olacak)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (Sıvı yağda olabilir)
  • 3 yemek kaşığı su

    Enfes Zeytinyağlı Kıvırcık Lahana Sarması (Wirsing) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce lahanamızın yapraklarını ayırıp, güzelce yıkıyoruz.
  • Büyük bir tencerede bolca suyumuzu kaynatıyoruz ve yapraklarımızı yaklaşık 1 – 2 dakika haşlayıp bir tepsiye alıyoruz.
  • Diğer yandan iç harcımız için; tüm malzemelerimizi karıştırıp yoğuruyoruz.
  • Haşlanmış lahana yapraklarımızın ortasında olan kalın damarını kesip iki yaprak elde ediyoruz.
  • Yapraklarımızı iç harcıyla sarıp tenceremize yerleştiriyoruz.
  • Bu işlemi bitirdikten sonra, ilk önce yüksek ateşte 5 dakika pişiriyoruz.
  • Ocağımızın ısısını orta ateşe alıp bir tatlı kaşığı tuzumuzuda ilave edip ve sarmalarımızın üzerine bir tabak kapatıp, yaklaşık 20 dakika pişirmeye devam ediyoruz.
  • Pirinçlerin şiştiğini görürsek sarmamız hazır demektir.
  • Üzerine yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.