29 Ekim 2023 Pazar

Sandviç Kurabiye Tarifi

 

Sandviç Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında margarin
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri (damak tadınıza göre azaltılıp çoğaltılabilir)
  • 1 tane vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağına yakın un

Arası için;

  • Çikolata
  • Fındık kreması

    Sandviç Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabınızın içine margarin, pudra şekerini, vanilyayı diğer malzemeleri koyunuz, en son unu kontrollü şekilde ekleyiniz ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
  • Sonra hamuru 2 ye bölünüz. Yarısına 2 yemek kaşığı kakao koyunuz yağlı kağıt arasında oklavayla açınız üzerine çatalla çizgiler yapınız. Kalıpla kesip, fırın tepsisine yağlı kağıt koyup üstüne diziniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika üstü beyaz kalacak şekilde pişiriniz.
  • Soğuduktan sonra arasına ister çikolata veya fındık kreması sürünüz.

27 Ekim 2023 Cuma

Sebze Çorbası Tarifi

 

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ (yağ kullanma miktarı kişiden kişiye değişebilir)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Pulbiber
  • Nane
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5-6 damla limon

    Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı tencereye koyulur.
  • Soğanlar yemeklik doğranıp kavrulur.
  • Patatesler, havuçlar ve kabak küp küp kesilir ve tencereye alınır kavrulur.Tenceremize sıcak su eklenir.
  • Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Yumuşayan sebzelerimizi blendırdan geçirilir.
  • Kaseye yoğurdumuzu unu ve limonu alıp karıştırıyoruz.
  • Tenceremizden biraz çorba alıp kasede terbiye ile karıştırılarak çorba tenceremize döküp çorbamızı karıştırıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca nane,pulbiber ve tuzumuzu ekleyip karıştıralım.
  • Çorba 5 dk kaynayıp içmeye hazır.
  • İsterseniz üzerine yağ kızdırılıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Damak Çatlatan Kadayıflı Kek Tatlısı (Püf Noktaları İle) Tarifi

 

Damak Çatlatan Kadayıflı Kek Tatlısı (Püf Noktaları İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 250 gram yaş kadayıf
  • 3-4 yemek kaşığı ceviz (daha fazla koyabilirsiniz ben bu kadar koydum)
  • 1,5 su bardağı un

Şerbeti için ;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu

    Damak Çatlatan Kadayıflı Kek Tatlısı (Püf Noktaları İle) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kadayıfları elimizle küçük küçük parçalara ayıralım.
  • Ardından kaba un ve kadayıf hariç tüm malzemeleri koyup iyice çırpalım.
  • Unu ve kadayıfı ekleyip iyice karıştıralım.
  • Hazır olan hamuru tepsiye döküp düzleyelim. 📌 kek hamuru gözünüze çok görünüp sakın büyük tepsiye dökmeyin çok ince olur çünkü içinde kadayıf olduğu için çok kabarmıyor. Görsellerdede olduğu gibi orta boy fırın tepsisi kullandım.
  • Hazır olan hamuru 150 derece fırında 25 dakika kadar pişirelim.
  • 📌 pişmesine çok dikkat edelim üzeri kızarınca hemen alalım mesela ben üzeri kızarmaya başlayınca yanmasın diye fanı kapatıp sadece üstünü pişirdim.
  • Şerbeti yapacağımız tencereye toz şekeri ve suyu koyup orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • 10 dakika kadar kaynadıktan sonra şerbete limon suyunu ekleyip 3-4 dakika kadar daha kaynatalım.
  • Tatlımızı fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Ve soğuyunca şerbeti dökmeden önce keselim şerbet ve tatlı hazır. 😊.
  • 📌 tatlıyı ilk sıcağı geçince şerbeti çok soğumadan onunda ilk sıcağı geçince tatlınım üzerine dökelim eğer çok fazla soğursa içinde kadayıf olduğu için sert olabilir.
  • Tatlıyı şerbeti çekene kadar dinlenmeye bırakalım tatlımız hazır afiyet şifa olsun

Fırında Közlenmiş Bal Kabağı Çorbası Tarifi

 

Fırında Közlenmiş Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bal kabağı ( hokkaido )
  • 2 adet patates
  • 2-3 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-1,5 litre sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı sebze tozu
  • 100 ml krema
  • Küçük parça taze zencefil ( rendelenmiş )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Fırında Közlenmiş Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağını ister soyun ister soymadan isteğe bağlı.Bal kabağını ikiye kesip çekirdeklerini çıkarıp dilimler halinde kesip küp küp doğrayın.
  • Havuçlarında küp halinde doğrayın.
  • Soğanı dörde bölün sarımsakları bütün veya ikiye kesip, yağlık kağıt serili tepsiye alıp üzerine biraz zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biber serpip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30-35 dk közleyin.
  • Patatesleri küp küp doğrayıp tencereye alın üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile biraz kavurun.
  • Üzerine sebze suyunu ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirin. (sebze suyu için 1 tatlı kaşığı sebze tozu 1-1,5 litre sıcak su ile karıştırıp ekleyin).
  • Fırından közlenmiş sebzeleri alıp çorbaya ekleyip tuz, karabiber ve rendelemiş zencefil ekleyip 8-10 kaynatın.
  • Daha sonra kremayı ekleyip, blenderden geçirip kıvamına göre sıcak su eklemesi yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Peynirli Yufka Böreği (Yiyenler Su Böreği Sanıyor) Tarifi

 

Peynirli Yufka Böreği (Yiyenler Su Böreği Sanıyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo yufka

Sosu için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ

️İç harcı için;

  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz (dilediğiniz malzemeyle hazırlayabilirsiniz)

    Peynirli Yufka Böreği (Yiyenler Su Böreği Sanıyor) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce yumurta,yağ ve sıvı yağı bir kapta karıştıralım sos hazırlayalım.
  • Fırın tepsisini yağlayalım.
  • Yufkalardan bir tanesini alalım ve tepsiye kenarları dışarıda kalacak sekilde elimizle buruşturarak yerleştirelim.
  • Üzerine hazırladığımız sostan kepçe yardımıyla gezdirelim ve fırçayla her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Sonra ikinci yufkayı alalım ve üzerine buruşturarak yerleştirelim.
  • Sosumuzdan tekrar sürelim.
  • Üçüncü yufkayida aynı şekilde yerleştirip üzerine önce sos sonra peynirli harçtan koyalım.
  • Sonra diğer yufkalarida aynı şekilde dizelim.
  • Kalan sosuda üzerine sürdükten sonra 200 derece fırında kızarıncaya pişirelim.
  • Ilıyınca dilimleyip servis edelim. Afiyet şifa olsun 

Erikli Tart Tarifi

 

Erikli Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram (veya 2 büyük yemek kaşığı) tereyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 kase küp küp doğranmış erik
  • İsteğe bağlı üzerine serpmek için iri parçalanmış ceviz

    Erikli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tereyağı ve şekeri çırptım (veya mini bıçaklı robotta da karıştırabilirsiniz. ).
  • Çırptığım şekerli tereyağını hamuru hazırlamak üzere geniş bir kaba alın.
  • Yumurta, sıvı yağ,yoğurt ekledim, sonra da un,kabarma tozu, vanilin üçlüsünü kontrollü ekleyerek kolayca parçalanan kıvamda tart hamurunu yaptım.
  • Hamurun ufak 1 avuç kadarını eriklerin üzerine rendelemek için bir ayırdım.
  • Tart kabını tereyağ ile iyice yağladım ve tabana hamuru elimle bastırarak yaydım.
  • Başrolumüz mor erikleri serpip üzerilerine hafiften şeker serpiştirip, en son hamurun ayırdığım kısmını da eriklerin üzerine elimle parçalayarak serptim.
  • Üzerine birkaç cevizin iri kıyım parçası da yakışıyor.
  • 180 derece alt üst ayarda üzerindeki hamur parçaları pişip pembeleşene kadar pişiriyoruz yaklaşık 25 dk da pişti benimki.
  • Notlar: mor eriğin biraz mayhoş tadı tatlıyi dengeliyor ve görsel olarak mor eriklerin rengi de çok yakışıyor tarta.

    Sıvı yağ olarak istediğiniz yağı kullanabilirsiniz. Ben soğuk sıkım zeytinyağımdan kullanıyorum hep. Ayçiçek ceviz findık veya hindistan cevizi yağı da olabilir.

    Un olarak normal ve hindistan cevizi unuyla karışık da denedim, ikisi de güzel oldu. Bu tarif glutensiz un ile de yapılabilir.

    Tart kalıbı olarak emaye kullanıyorum daha hızlı pişiyor bence.

    Deneyenlere afiyet olsun. 

Kır Pidesi Tarifi

 

Kır Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 5-5,5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Kaşar peyniri

    Kır Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle derin bir kabın içine sıvı yağ,ılık su,maya,şeker ve tuzu koyup karıştıralım.
  • Daha sonra unu da ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur lde edelim.
  • Yaklaşık 1 saat kadar hamuru dinlendirelim.
  • Hamur dinlenirken iç harcı için tavaya sıvı yağ koyup soğanları ilave edip güzelce kavuralım.
  • Kıymayı ilave ederek iyice kavuralım.
  • Baharatları da koyduktan sonra pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Hamur dinlendikten sonra küçük parçalar koparıp tek tek açalım ve tam ortasına kıyma harcını ve isteğe bağlı rendelenmiş kaşar peyniri de koyup kapatalım.
  • Üzerine hafif bastırıp ters çevirip yağlı kâğıt serili tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 20-25 dk pişirelim.

Çilekli Milföy Tatlısı Tarifi

 

Çilekli Milföy Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet milföy
  • 10-15 adet çilek

Üzerine

  • Pudra şekeri

Muhallebi için

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ 

    Çilekli Milföy Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Milföyleri 2 parçaya bölüp üzerine eritilmiş tereyağ sürelim.
  • İkiye kapatıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Tencereye muhallebi için sırasıyla süt,yumurta,şeker,un,nişasta ekleyip hafif ateşte çırpalım göz göz olunca vanilin ve tereyağ ekleyip çırpalım.
  • Koyulaşan muhallebiyi kapatalım.
  • Fırından çıkan milföylerin arasına muhallebiden sıkalım.
  • İkiye böldüğümüz çileklerinde kenarlarına koyup servis edelim. Deneyenlere afiyet olsun 

Havuç Tarator Tarifi

 

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük boy havuç
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 dolu yemek kaşığı mayonez
  • Yarım su bardağı kırılmış ceviz
  • Tuz

    Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ genişçe bir tavaya alınır.
  • Rendelenmiş havuçlar ilave edilip yaklaşık 5 dk kadar kavrularak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika (ocağı yüksek ateşte açarak havuçları yakmamaya dikkat etmelisiniz. )❗️
  • Ayrı bir kasede yoğurt,mayonez, tuz ve ezilmiş sarımsak eklenerek çırpılır.
  • Soğuyan havuçlar ve ceviz yoğurda ilave edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
  • Havuç tarator servise hazır deneyeceklere afiyet olsun.