9 Haziran 2024 Pazar

Nohutlu Patlıcan Yemeği Tarifi

 

Nohutlu Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet yerli domates
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kekik, kimyon, pul biber
  • 5-10 dal maydanoz

    Nohutlu Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar soyulup, iri iri doğranır. Tuz ve 1/2 çay bardağı zeytinyağı ile karıştırılıp, fırın tepsisine dizilip,180 derecelik fırında patlıcanlar kızarıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika)pişirilir.
  • Kuru soğanlar yemeklik doğranır. Yarım çay bardağı yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. 1 diş ezilmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 su bardağı nohut ve rendelenmiş domates eklenir ve orta ateşte pişirilir.
  • Domatesler pişince fırında kızaran patlıcanlar eklenir. Ocağın altı kapatılarak kıyılmış maydanoz eklenip, karıştırılarak servis edilir. 

Tavuk Burger Ve Ev Yapımı Burger Ekmeği Tarifi

 

Tavuk Burger Ve Ev Yapımı Burger Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 ml ılık su
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 adet yaş maya
  • 2,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 80 gram yumuşak tereyağı
  • 500 gram un
  • 1 orta boy yumurta
  • Ellerinize biraz sıvı yağ

Bunun dışında;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Beyaz susam

Tavuk burger için;

  • 800 gram tavuk göğsü
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı köri
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Eller için yağ
  • 150 gram mısır gevreği (şekersiz)
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Biraz tuz
  • Sarımsak tozu

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Sarımsak tozu

    Tavuk Burger Ve Ev Yapımı Burger Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık şu ve sütü bir kaseye dokun, şekeri karıştırın ve mayayı ufalayın. 5 dakika bu şekilde bekletin.
  • Daha sonra un, tuz, yumurta ve yumuşak tereyağını ekleyip pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamur biraz yapışkan olabilir.
  • Hamurun üzerini örtüp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamurumuz ikiye katlanması gerekiyor.
  • Daha sonra yağlanmış ellerle hamurdan yaklaşık 7 adet top oluşturup, pişirme kağıdı serimiş fırın tepsisine dizin.
  • Hamurun üzerini tekrar örtün ve bir saat daha mayalanmaya bırakın. Bu önemlidir çünkü güzel kabarmasını istiyoruz.
  • Yumurta sarısı ve sütle karıştırın, kabarma süresi sonunda hamurun üzerine sürün ve susam serpin.
  • Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik alt/üst ısıdaki fırında yaklaşık 18 dakika, altın rengi oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
  • Tavuğun hazırlanışı için; tavuk göğsü filetosunu iri parçalar halinde kesin ve baharatlarla birlikte mutfak robotunda veya doğrayıcıda kıyma haline getirin.
  • Daha sonra kıymayı kısa süre yoğurup 7 adet yuvarlak burger haline getirin.
  • Mısır gevreğini elinizle kabaca ufalayın ve kırmızı biber tozu, tuz ve sarımsakla tatlandırın. Köfteleri tek tek paneleyin ve hafifçe bastırarak eşit şekilde kaplayın.
  • Daha sonra fırın tepsisine dizin ve üzerine yağ sürün. Daha sonra 190-200 derecede (üst/alt ısıda) 30 dakika altın rengi olana kadar kızartin. 15 dakika sonra bir kez çevirmeyi unutmayin.

Ankaralı Eşime Ankara Tava Tarifi

 

Ankaralı Eşime Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuzu incik
  • Defne yaprağı top karabiber
  • 2 adet soğan
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1.5 su bardağı et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

    Ankaralı Eşime Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ankara taba için önce kuzu incikleri 1 soğan, defne yaprakları ve top karabiber düdüklüde güzelce haşlayın yaklaşık 1 saate yakın haşladım.
  • Tereyağının yarısını ve sıvı yağı geniş bir tencereye alın. Arpa şehriyeleri ekleyip kısık ateşte güzelce kavurun. Kavrulan şehriyeleri bir h alin ve tekrar yağ ekleyip yemeklik doğradığımız soğanları, kapya biber ve yeşil biberleri yumuşayana kadar kavurun.
  • Üzerine sarımsak, domates salçası, biber salçası, domates rendesi, karabiber, tuz ve yarım bardak sıcak su ekleyip karıştırın. Karışımı birkaç dakika pişirerek sosun kıvam almasını sağlayın.
  • Hazırladığınız domatesli karışımı kavrulmuş şehriyelerin üzerine ekleyip iyice karıştırın. Bu aşamada lezzetlerin birbirine geçmesi için sosun şehriyelerle homojen bir şekilde karışması önemlidir. Arpa şehriyeleri ekleyelim ve iyice karıştıralım.
  • Kuzu incikleri, hazırladığınız arpa şehriye karışımının üzerine düzenli bir şekilde yerleştirin. Haşlama suyunu da tepsiye ilave edin.
  • Ankara tavayı önceden ısıtılmış 180 derece fırında, suyunu çekene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir süre dinlendirip sıcak servis edebilirsiniz. 

Karaköy Poğaça Tarifi

 

Karaköy Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket ınstant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (sarısı üzeri için)
  • 4,5-5 su bardağı un

    Karaköy Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce tereyağını tavada eritip soğumaya bırakıyoruz. Mayayı karıştırma kabına alıp üzerine ılık suyu ekleyip üzerine bir kapak kapatıyoruz ve 10 dakika mayanın aktifleşmesini bekliyoruz.
  • Ardından soğumuş yağ, şeker, tuz ve yumurtayı ekleyip karıştırıyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
  • 12 eşit bezeye bölüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Bezelerin üzerine bastırıp yassılaşmasını sağlıyoruz. Üzerine örtü örtüp 10 dakika tepsi mayası yaptırıyoruz.
  • Yumurta sarısını sürüp çatalla üzerini çiziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

8 Haziran 2024 Cumartesi

Çikolata Soslu Magnolya Tarifi

 

Çikolata Soslu Magnolya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası (Silme)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 50 gram beyaz çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı toz şanti (Çırparken)

Ganaj için

  • 1 paket sıvı krema (Tatlı için olandan)
  • 150-160 gram bitter çikolata
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 500 gram çilek

(Kullandığım çay bardağı 145 cc) 

Çikolata Soslu Magnolya Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta sarısı ve şeker iyice çırpılır.
  2. Nişasta ve un eklenir. Çırparak yavaş yavaş süt eklenir.
  3. Tamamen pürüzsüz olana kadar çırpılır. Yumurta çözünmüş olmalı.
  4. Ocağa alınan muhallebi karıştırarak pişirilir.
  5. Ocaktan alınca vanilya ve beyaz çikolata eklenir.
  6. Eriyene kadar karıştırılır.
  7. Muhallebinin üzerine değecek şekilde streç kaplanır ve 2-3 saat buzdolabında bekletilir.
  8. Bisküvi rondoda çekilir. Çilekler dilimlenir.
  9. Kaselerin tabanına bisküvi kenarlarına çilek dilimleri dizilir.
  10. Soğuyan muhallebiye toz şanti eklenir.
  11. Blender parçalayıcı ucu ile kıvamı açılana kadar çırpılır.
  12. Hazırlanan muhallebi kaselere pay edilir. Sıvı krema sosluğa alınır. Kaynatmadan sadece ısıtılır.
  13. İnce ince dilimlenen bitter çikolata eklenir ve eriyene kadar karıştırılır.
  14. Ganaj iyice soğuduğunda kaselere dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir.

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

 

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet dolmalık biber (ince kabuklu)
  • 1 çay bardağı pirinç (150 ml)
  • 1 çay bardağı bulgur (150 ml)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak rendesi
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Dolmaların üzerini kapatmak için 3 adet domates

Sosu için ;

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

    Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı ekleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Salçayı ekleyip biraz kavurduktan sonra domates rendesini ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Pirinç ve bulguru yıkayıp nişastasından arındırdıktan sonra tencereye alın.
  • Baharatları, tuz ve şekeri ekleyip bir tur daha kavurun.1 su bardağı sıcak suyu da ekleyip kısık ateşte ara ara karıştırarak suyunu çekmesini bekleyin.
  • Son olarak ince ince doğranmış maydanozu ilave edip karıştırın.
  • İçini temizleyip yıkadığımız dolma biberlerin üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde dolma harcımızla doldurup üzerlerine domates dilimleyip kapatın.
  • Biberlerimizi derin bir tencereye yerleştirin. Sosu için sıcak su ve salçayı güzelce karıştırıp kenarından tencereye dökün.
  • Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe alın.Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Yazın En Çok Sevilen Yaz Mezesi Tarifi

 

Yazın En Çok Sevilen Yaz Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane salatalık
  • 1 tane kuru soğan (Mor soğanda olur)
  • 2 yemek kaşığı difriz mısır
  • 1 tutam tere otu
  • 1 tutam maydanoz

Sosu için

  • 5 yemek kaşığı katı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Damak tadına göre tuz

Üzerine

  • 1 tutam nane

    Yazın En Çok Sevilen Yaz Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce malzemeyi temizleyip salatalıkları soymadan halka dilimlenir.
  • Soğanı da iri doğrayıp maydonoz, terede ince doğrayıp tüm malzemeyi kaseye alalım.
  • Ayrı bir kaseye sos malzemeyi boşaltıp karıştırıp salatalıkların üzerine boşaltıp karıştıralım ve sunum tabağına alınır.
  • Üzerine nane gezdirilir mezemiz hazırdır. 

Tarhana Çorbası Tarifi

 

Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tarhana
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 talı kaşığı nane
  • Tuz

    Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tarhananın üzerini geçecek kadar soğuk su koyup karıştırın.
  • Tencere sıvı yağ ve tereyağını koyup üzerine nane ekleyip kavurun.
  • Salçayı da ilave ederek 1-2 dakika daha kavurup suyunu dökün (yaklaşık 5 su bardağı).
  • Son olarak içine ıslattığınız tarhanayı ve tuzunu ekleyerek karıştırarak kaynamaya bırakın.