Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo biber
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı köftelik bulgur
- 2 adet soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Nane
- Pulbiber
- Tuz
- Dereotu
- Maydanoz
Üzerine dökmek için️;
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı su
- Üzerine koymak için tereyağı
Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tenceremize sıvı yağımızı alalım ve soğanlarla 2-3 dakika kavuralım.
- Daha sonra pirinç ve bulguru koyalım ve kavurma işlemine devam edelim.
- Salçamızı,baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyerek karıştıralım.
- Yarım su bardağı su dökerek iç harçımızı biraz pişirelim.
- Kapatıp demini aldırınca yeşilliklerini ekleyip karıştıralım.
- İç harçımızla biberlerimizi dolduralım.
- Salçalı suyumuzu üzerine dökelim.
- 1 yemek kaşığı tereyağınıda üzerine koyalım.
- 180 derecelik fırında pişirmemiz yeterli
Çift Hazneli Airfryer'da Meyve Nasıl Kurutulur? Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet portakal
- 2 adet limon
- 2 adet kırmızı elma
- 2 adet kivi
Çift Hazneli Airfryer'da Meyve Nasıl Kurutulur? Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle meyveleri ince ince dilimleyelim.
- Portakal, kivi gibi sulu meyvelerin fazla suyunu kağıt havlu yardımı ile alalım.
- Ardından ana hazneye portakal dilimlerini yerleştirelim.
- Elma dilimlerini de çöp şişlere dizerek airfryer’ın yan haznesine yerleştirelim.
- Tüm meyveleri 100 °C’de 60 dakika kurutalım.
- Diğer meyveleri de aynı şekilde hazneye alarak kurutalım. Meyveden meyveye değişiklik olabileceği için kurutma aşamasında kontrollü olmalısınız.
- Çıtır çıtır meyve kurularımız hazır.
Hazırıyla Birebir Starbucks Mozaik Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı tozşeker
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Kakaolu harcı için;
- 2 yemek kakao
- 2 yemek kaşığı süt
Hazırıyla Birebir Starbucks Mozaik Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Terayağı ve şekeri derince kaba alarak mikserin yüksek devrinde çırpalım. Teker teker yumurta ekleyip çırpalım en az tüm yumurtaları ekledikten son 5 dakika çırpalım.
- Sütüde ekleyerek çırpalım vanilya un kabartma tozu ve unu ekleyerek çırpalım. Harcın yarısını bir kaba alarak kakao ve sütü ilave ederek çırpalım. Baton ya da normal kek kalıbını bolca terayağlayalım.
- İlk kakaosuz olan harcımızı sonra kakaolu olan harcımızı sırasıyla kalıbımıza dökelim. S şeklinde kürdan yardımıyla üzerine çizerek 180 derecede 55 dakika içini çekene kadar pişirelim.
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta beyazı
- Aldığı kadar un ( yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı )
Aralarına sürmek için:
- 7-8 yemek kaşığı çekilmiş haşhaş
- Yarım paket margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Üstüne sürmek için:
- 1 adet yumurta sarısı
Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker, ılık süt ve suyu mayayı karıştırarak beş dakika bekletelim.
- Diğer malzemelerini de ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım (unu kontrollü ekleyin) yumuşamış margarin, sıvı yağ ve haşhaşlı iyice karıştıralım.
- Hamurumuz mayalanınca 10 eşit beze yapalım. Her bezeyi oklava ile tatlı tabağı büyüklüğünde açalım ve haşhaşlı karışımı sürelim.
- Haşhaş sürdüğümüz bezenin üzerine açtığımız diğer bezeyi koyalım ve yine haşhaş sürelim. Bezeler bitinceye kadar aynı işlemi tekrar edelim.
- En üste koyduğumuz bezeye haşhaş sürmeden elinizle biraz bastıralım ve oklavayla inceltelim. Açtığımız hamuru enine şeritler halinde keselim.
- Kestiğimiz her şeridi ikiye katlayıp iki ucundan çevirerek yuvarlak şekilde dolayalım. Tepsiye dizip tepsi mayası için bir miktar bekleyelim.
- Üstlerine yumurta sarısı sürerek 190 derece fanlı ayarda pişirelim.
Şeftalili Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram katı yağ
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı un (klasik su bardağı 200 ml 3 su bardağı da un alabilir ,yağın cinsine ,yumurtanın büyüklüğüne göre değişir )
Şeftali dolgusu için;
- 3-4 adet şeftali
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- 1 paket vanilya
Şeftalili Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şeftali dolgusunu hazırlayın soğumaya bırakın. Şeftalileri soyup, küp şeklinde doğrayın.
- Şeftatileri genişçe bir tavaya aktarın, üzerine şeker gezdirin. Ocakta pişmeye bırakın.
- Şeftaliler suyunu çektiğinde bir çay bardağı suyun içine bir tatlı kaşığı nişasta ekleyin karıştırın eriyen nişastalı suyunu şeftalilerin üzerine gezdirin.
- Vanilya ilave edin karıştırın. Koyulaşan şeftalileri ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Hamur için; oda sıcaklığında katı yağı, yumurta, şekeri derin bir kaba alın karıştırın. Unu azar azar ekleyin ,kabartma tozunu ilave edin Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alın sürece sarın buzluğa atın.
- Kalan hamuru buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
- Dinlenmiş hamuru borcam ya da kalıbınıza elinizle bastırarak yayın çatalla delikler açın.
- Ortasına şeftali dolgusu ekleyin.
- Üzerine buzlukta beklemiş hamuru elinizle parçalayarak gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Her fırına göre süre değişebilir.
- Kızardığında fırından çıkarın soğuyunca ister pudra şekeri serpin ister meyve sosları ya da dondurmayla servis edin
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım kuru soğan
- Yarım yeşil biber
- Yarım adet kırmızı kapya biber
- Yarım domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı bulgur
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı su (kaynamış, kaynamamış farketmez)
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağı alıp doğradığımız küçük soğanları ilave ediyoruz ve hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Biberleri ekleyip 3-4 dk kavuruyoruz ve domatesleri ekleyip, bir iki tur karıştırıp salçayı da ekleyip, 2 dk kavurup bulgurları ekleyip tuzunu atıp suyunu ekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyetle.
Sarımsak Soslu Mantar Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket kültür mantarı
- 3 adet kuru soğan
- Maydanoz
- Tereyağ
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Sarımsaklı sos için;
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
Sarımsak Soslu Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarları sapının yarısından kesip güzel yıkayalım ,tavaya koyup suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çekmiş olan mantara tereyağ, sıvı yağ ve julyen doğranmış soğanı ince doğranmış maydanozu ilave edip 5 dakika kadar kavuralım .
- Diğer tarafta sosu için gerekli malzemeleri karıştıralım .
- Servis tabağına boşaltalım ve birazcık soğutmuş olduğumuz mantarı yoğurdun üzerine koyalım afiyet olsun.
Çift Katlı Tavuklu Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adet patlıcan
- 300 gr tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 diş sarımsak
- 2 adet domates
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Beşamel sos için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 100 gram tereyağ
- Karabiber
- Tuz
- Kaşar peyniri
Çift Katlı Tavuklu Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alaca soyup acı suyunu aldıktan sonra uzunlamasına 3 eşit parçaya kesiyoruz, daha sonra fırın tepsisine dizerek sıvı yağ tuzu karıştırıp üzerlerine fırça yardımıyla sürüyoruz .
- Fırında 180 °kızartıyoruz.
- İç harçı için tavukları küp küp doğruyoruz, tavada suyunu çektiriyoruz .
- Daha sonra soğanları ,biberleri ,sıvı yağ ekleyerek kavuruyoruz .
- Domatesleri, salçayı, tuz ,baharatları da ekleyerek pişiriyoruz .
- Kızaran patlıcanlara tavuklu harçtan koyuyoruz.
- Tüm patlıcanları doldurmuyoruz.
- Kapak olarak sayarak boş bırakıyoruz .
- Beşamal sosu tereyağ, un kavrulur, süt ekliyoruz ,katılaşınca karabiber ,tuz eklenerek ocaktan alıyoruz .
- Patlıcanların üzerine gezdirilir ,rendelenen kaşar peyniride en üst kata gezdirerek 180 ° kaşarlar eriyene kadar pişirilir .(ben kenarlara bir iki patates dizip aynı şekilde yapmıştım oğlum için patates patlıcan karışıkta yapılabilir afiyet olsun
Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı süt
- 1,5 litre sıcak su
- 1 tatlı kaşığı uz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağı ve sıvı yağı tencereye alarak eritelim.
- Soğanları yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayalım ve tenceremize ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavuralım.
- Unu ekleyelim ve rengi dönene kadar yakmadan kısık ateşte karıştırarak kavuralım.
- Yıkayıp suyunu süzdüğümüz mercimekleri ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- Üzerine suyu ekleyip tekrar karıştıralım.
- Tencerenin kapağı kapatalım ve çorbayı kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirelim.
- Çorbamızı mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Mercimekler piştikten sonra çorbamızı pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirelim.
- Süt ve tuzu da ekleyerek, 4-5 dakika kısık ateşte pişirelim ve çorbamızı ocaktan alalım. Çorbanın kıvamı koyu gelirse, sıcak su ya da tavuk suyu ilave edebilirsiniz.
- Çorbanın sosu için uygun bir tavaya tereyağını alalım ve eritelim.
- Ardından üzerine kırmızı toz biberi ekleyelim ve karıştırarak ocağı kapatalım.
- Çorbamızı kaselere alalım, üzerine sostan gezdirerek servis edelim.