26 Kasım 2024 Salı

Borcamda Nefis Patatesli Kıymalı Graten Tarifi

 

Borcamda Nefis Patatesli Kıymalı Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • ️6 patates (dilimlenmiş)

️Sos için;

  • ️400 gram kıyma
  • ️2 soğan (ince dilimlenmiş)
  • ️2 diş sarımsak (doğranmış)
  • ️1 yemek kaşığı biber-ve 1 yemek kaşığı domates salçası
  • ️200 ml su
  • ️1 tatlı kaşığı toz biber
  • ️1 tutam tuz

️Ayrıca;

  • ️250 gram rendelenmiş peynir
  • ️1 avuç bebek ıspanak

    Borcamda Nefis Patatesli Kıymalı Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dilimlenmiş patatesleri yağda kızartın ve bir tabağa ayırın.
  • Soğan ve sarımsakları yağlı bir tavada kızartın. Kıymayı ekleyip birlikte kavurun.
  • Domates ve kırmızı biber salçasını ilave edip karıştırın. Suyu ve baharatları içine döküp orta ateşte 10 dakika pişirin.
  • Patatesleri bir fırın borcama yayın. Üzerine rendelenmiş peynir serpin. Ispanakları peynirin üzerine yayın. Şimdi kıymalı karışımı tamamen ıspanağın üzerine yayın ve üzerine peynir serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200° fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Dilerseniz pilav ile kombinleyebilirsiniz.

15 Dakikada Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

15 Dakikada Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı sıcak su

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

    15 Dakikada Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimekler suda ovularak temizlenir tereyağlı düdüklüye alınarak kavrulmaya başlanır.
  • 3-4 dakika sonra un da ilave edilerek kavrulma işlemi devam edilir.
  • Zerdeçal ,kimyon, tuz ve su ilave edilerek kapağı kapatılır.
  • 15 dk pişmesi beklenir.
  • Düdüklü soğuduktan sonra blendır ile homojen hale getirilerek zeytinyağı ve diğer baharatlar yakmadan ısıtılır ve çorbanın üzerine gezdirilerek servis edilir.

16 Kasım 2024 Cumartesi

Elmalı Çiçek Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Çiçek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 2 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Pudra şekeri

Hamuru için;

  • 150 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

    Elmalı Çiçek Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce iç harcını hazırlayalım.
  • Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  • Bir tavaya elmaları alıp şeker ve tarçını ekleyelim.
  • Suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Kenara alıp soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için tüm malzemeleri bir kaba alıp ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Fırın tepsisine yağlı kâğıt serelim.
  • Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp yuvarlayım tepsiye dizelim.( büyüklüğü siz dilediğiniz ölçüde yapabilirsiniz ).
  • Yaptığımız yuvarlakların ortasına küçük çay bardağının arkası ile bastırarak oyuk oluşturalım.(parmağınızla bu oyuğu biraz daha derinleştirebilirsiniz. ).
  • Oyukların üzerine iç harcından koyalım.
  • En son üzerini ceviz ile kapatalım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 15 dk pişirelim.
  • Fırından çıkan kurabiyelerimizin üstünü toz şeker ile süsleyebilirsiniz.
  • Hem şekli hem lezzeti şahane 🤤 yapacaklara şimdiden afiyet olsun 

Tarhanalı Pirinç Köftesi Tarifi

 

Tarhanalı Pirinç Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu
  • 2 yumurta sarısı (akları dışı için ayrılacak)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kadar peynir
  • İstediğiniz bir baharat
  • Tuz

Bulamak için;

  • 2 yumurtanın akı
  • 1 su bardağı tarhana

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Tarhanalı Pirinç Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce bir tavada pirinç haşlanır.
  • Haşlanma işlemi sonrası derince bir kap içerisine konulup üzerine maydanoz, dereotu, yumurta sarısı, un, peynir, istediğiniz bir baharat ve tuz eklenip karıştırılır.
  • Harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayarak toplar yapalım.
  • Sonrasında önce yumurta akına sonrasında tarhanaya bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
  • Servis tabağına alıp ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun

Metabolizma Hızlandıran Probiyotikli Pratik Soğuk Çorba Tarifi

 

Metabolizma Hızlandıran Probiyotikli Pratik Soğuk Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak (250 ml) kefir
  • 1 avuç semizotu veya ıspanak (mevsimine göre)
  • 6 yemek kaşığı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı haşlanmış bulgur (pişmemiş olarak 1,5 yemek kaşığı)
  • 1 tatlı kaşığı chia tohumu
  • Nane
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • Çok az tuz

    Metabolizma Hızlandıran Probiyotikli Pratik Soğuk Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1,5 yemek kaşığı bulguru yarım Türk kahvesi fincanı su ile haşlayalım.
  • Haşlarken çok az tuz ekleyelim.
  • Yeşilliğimizi doğrayalım.
  • Derin bir kasede tüm malzemelerimizi karıştıralım.

Nar Ekşili Salata Tarifi

 

Nar Ekşili Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 dal kıvırcık marul
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet küçük boy kapya biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy domates

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz sumak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

    Nar Ekşili Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tüm malzemeler yıkanıp marul ,maydanoz ince ince doğranır.
  • Salata tabağına alınır .
  • Üzerine biber, soğan görseldeki gibi doğranarak sırasıyla konulur .
  • Domates de doğranıp ilave edildikten sora sos için olan tüm malzemeler karıştırılır ve salatanın her yerine gelecek şekilde dökülür.
  • Her yemeğin yanında yenilecek bu enfes salata yemeye hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 



Sodalı Açma ( Yumuşaklığına İnanamayacaksınız) Tarifi

 

Sodalı Açma ( Yumuşaklığına İnanamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml ‘lik su bardağı kullandım)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı soda
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 tane yumurta ( sarıları üzeri için )
  • 6,5 -7 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 100 gram oda ısısında yumuşak kıvamlı margarin yada tereyağı
  • Çörek otu veya susam

    Sodalı Açma ( Yumuşaklığına İnanamayacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yoğurma kabınızın içine ılık sütü, mayayı, şekeri koyunuz ve güzelce karıştırınız aktifleşsin.
  • Sonra diğer malzemeleri sodayı, yumurta beyazılarını ,sıvı yağını ve tuzu ekleyip karıştırınız.
  • Sonra unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
  • Üzerini kapatıp 40 dakika kadar mayalandırınız.
  • Mayalanan hamur 16 bezeye ayırınız.
  • Diğer yandan tereyağını eritiniz bezelerin her birini tereyağını batırınız.
  • Sonra elinizle bastırara bastıra açınız fotoğrafta görüldüğü gibi şekil veriniz.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üstüne diziniz tepsisine mayası yapınız .
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiniz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
  • Not : pişirme süresi fırından fırına değişir.

Sütlü Çorba Tarifi

 

Sütlü Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı arpa sehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir fiske karabiber

    Sütlü Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 yemek kaşığı tereyağını eriyince 1 yemek kaşığı unumuzu ekleyip 2 dk kavuruyoruz.
  • Daha sonra 3 şu bardağı sütümüzü ve 1. 5 su bardağı suyumuzu ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
  • Orta ateşte ve ara sıra karıştırarak yapalım çünkü un olduğu için dibine sarma yapabiliyor.
  • Kaynayan sütümüze tuz ve karabiberi ekliyoruz.Damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Karıştırarak arpa şehriyemizide katip kısık ateşte pişiriyoruz ve yine arada karıştırmayı bırakmıyoruz.
  • Arpa şehriyeler kontrol ederek pişince altını kapatıyoruz. Eğer koyu kıvamlı olursa sıcak su az miktarda eklenebilir.
    Not:ben iki adet ev yapımı ılık suyu ekledim daha sağlıklı olaması adına isteğe bağlı sizde ekleyebilirsiniz.

Mantar Çorbası Tarifi

 

Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 tane mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 bardak et suyu ( normal suda kullanılabilir)
  • 1 tutam dereotu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Pul biber

    Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve mantarı ufak ufak doğradım.
  • Tencereye yağ koyup önce soğanı solana kadar, daha sonra da mantarı ekleyip suyunu çekene kadar kavurdum.
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar tekrar karıştırdım.
  • Sıcak et suyunu ,mantar ,soğan, un karışımının üzerine ekleyip doğradığım dereotunu da ekledim karıştırdım ve kaynayana kadar bekledim.
  • 1 çay bardağı oda sıcaklığındaki sütü,tuzu ,karabiberi katıp 10 dakika daha kaynattım ve kapağını kapatıp 15 -20 dk dinlendirdim.
  • Çorba tabağına alıp üzerine yağ pul biber yakıp servise hazırladım 🌿🙏🏻.
  • Selenyum minerali başta olmak üzere birçok antioksidan bileşeni içeren mantar kalp hastalığı ve kanser gibi olumsuz sağlık durumlarına neden olabilen serbest radikallere karşı vücut hücrelerinin korunmasına yardımcı oluyor. Hücrelerin yaşlanma nedeniyle hasar görmesini engelliyor ve bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücudun savunma sistemini destekliyor.