2 Haziran 2018 Cumartesi

Enfes Yoğurtlu Kıymalı Erişte - yemek tarifleri

Enfes Yoğurtlu Kıymalı Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-3, 5 su bardağı erişte
  • 6, 5 su bardağı kaynamış su ( gerekirse ekleyebilirsiniz )
  • Tuz ( eriştenin tuzuna göre miktarı ayarlayabilirsiniz )
Erişte Haşlandıktan Sonra;
  • 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ
  • 1, 5 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • Yağ miktarını damak tadına göre ayarlayabilirsiniz
Kıymalı Harç İçin;
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ ( kıymanın yağ miktarına ve damak tadına göre ayarlayabilirsiniz)
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
Eriştenin Üzerine Dökmek İçin;
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • İsterseniz kıymanın üzerine az tereyağı ve pulbiber kızartıp dökebilirsiniz

Enfes Yoğurtlu Kıymalı Erişte Tarifi Yapılışı

Enfes bir lezzet😋 ev yapımı eriştenin nefaseti kıymalı harç ve yoğurtla birleşince harika bir yemek oldu, mutlaka denemelisiniz 😍😋🤗💕
Gelelim tarife,
  1. Öncelikle kıymalı harcı hazırlamak için uygun bir tavaya zeytinyağı yada sıvı yağı koyarak ocağa alıyoruz.
  2. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek yağ tamamen kızıp soğanlar kavrulmaya başladığında üzerine kıymayı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Kıyma suyunu salıp çekince üzerine incecik doğranmış sarımsak ve az miktarda ( 3-4 yemek kaşığı kadar) sıcak su ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz, suyunu çekince üzerine tuz, karabiber, pulbiber ekleyerek karıştırıp kısık ateşte birkaç dakika daha pişirip en son üzerine doğradığmız maydanozu ekleyerek karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  4. Kıymalı harcı hazırlarken diğer taraftan yoğurdu büyük bir kaseye alıyoruz üzerine ezilmiş sarımsağı ekleyerek çırpıyoruz ve kenara alıyoruz, sarımsak isteğe bağlı.
  5. Daha sonra tencereye kaynamış su koyup üzerine eriştenin tuzunu göz önünde bulundurarak tuz ekleyip karıştırıyoruz kaynayan suyun içine erişteyi ekleyerek arada karıştırıp yumuşayıncaya kadar pişirip süzüyoruz.
  6. Tekrar tencereye zeytinyağı ve tereyağı koyarak ocağa alıyoruz yakmadan biraz kızdırıp üzerine süzdüğümüz erişteyi ekleyerek karıştırıp birkaç dakika kavurduktan sonra ocaktan alıp 5 dakika kadar arada karıştırıp dinlendirdikten sonra servis tabağına alıyoruz.
  7. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp yayıyoruz, yoğurdun üzerinede kıymalı harcı dökerek servis ediyoruz.
  8. İsterseniz kıymalı harcın üzerine tereyağında pulbiber kızartıp dökebilirsiniz çok güzel oluyor.
  9. Bol yoğurtlu daha şahane oluyor tabaklara servis ettiğinizde üzerine bolca yoğurt dökerek yemenizi tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet) - yemek tarifleri

Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gr ıspanak
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
Terbiyesi için:
  • 5-6 kaşık dolusu yoğurt(yarım kaseden biraz fazla)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarisi
  • Bir kaç damla limon
Üzeri için:
  • 2 kaşık tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı

Merhabalar arkadaşlar, bugün harika bir çorba tarifim var. Havalar ne kadar sıcak olsa iftarda canımız çorba istiyor. ıspanak çorbası da hem harika bir lezzet, hem sağlıklı, hem de daha düşük kalorili ve hem de çok vitaminli bir çorba. Gelelim tarifimize😊
  1. Öncelikle küçük küçük doğradığımız soğanları sıvıyağda kavuruyoruz.
  2. Kısık ateşte yapalım ki soğanlarımız güzelce kavrulsun.  Kıvama gelsin.
  3. Daha sonra küçük küçük doğradığımız ıspanakları ilave ediyoruz.
  4. Tekrar kısık ateşte ıspanaklarımızı kavuralım.
  5. Ispanaklar küçülünce ve iyice kavrulunca suyumuzu ilave edelim.
  6. Kaynamaya bırakalım.
  7. O esnada çorbamızın terbiyesini hazırlayalım.
  8. Yoğurt, yumurta sarısı, un ve bir kaç damla limon suyunu karıştıralım.
  9. Kaynayan çorba suyumuzdan biraz alarak terbiyemizi karıştıralım.
  10. Çorba kesilmesin diye bu işlemi yapıyoruz.
  11. Terbiyemizi ılıklaştırdıktan sonra çorbamıza ilave edelim.
  12. Kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  13. 5 dakika kadar bu şekilde kaynatalım.
  14. Son olarak çorbamıza tuzu ilave ediyoruz.
  15. Tuzu kesinlikle en son ekleyin.
  16. Çorbanız kesilmesin.
  17. Son olarak üzerine kızdırdığımız tereyağına biraz pulbiber ekleyelim.
  18. Pulbiberi ekleyince ocaktan alalım.
  19. Çorbamızın üzerine dökelim. Çorbamız hazır. Afiyet olsun😊❤


TAVSİYELER:
Soğan iyice kavrulmalı ve erimeli. Yanmaması için kısık ateşte bu işlemi yapın.
Terbiyemizi direkt eklemeyelim. Çorbanın kaynayan suyundan yavaş yavaş ekleyerek terbiyeyi ılıklaştırın.
Tuzu kesinlikle çorbamızın bitimine yakin eklemeliyiz. Çorbamız kesilmesin.

31 Mayıs 2018 Perşembe

Köz Patlıcan Mezesi / yemek tarifleri

Köz Patlıcan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 Adet orta boy patlıcan
  • 1 adet kapya biber
Sosu için;
  • 5 diş sarımsak rendesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kekik

Köz Patlıcan Mezesi Tarifi Yapılışı

SELAMUN ALEYKUM.
Akşam yemeklerinde basit ve lezzetli bir meze tarifi için buyrun 👍👇
1. Patlıcanları ve Kapya biberi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, patlıcanların üzerine bir fırça ile sıvı yağ sürüyoruz ve bir kaç yerine bıçak la çizikler atıyoruz ve 200 derecelik fırında yaklaşık 35 / 40 dakika kadar közlüyoruz.
📍Közleme işlemi, közleme tavasında da yapılabilir. Ben bu işlemi her zaman fırında yaptığım için tarifi bu şekilde verdim.
2. Sebzeler pişince fırından alıp patlıcanların ortasını boylamasına yarıp bir kaşıkla içini çıkartıyoruz. Kapya biberi de kabuğundan ayırıyoruz.
3. Kapya biberi ince ince doğruyoruz ve bir kapta patlıcana ekliyoruz.
4. Son olarak sosunu bir kasede harmanlayıp patlıcana ekleyip karıştırıyoruz. (baharatların oranını kendi damak tadınıza uygun ayarlamanız için ölçü vermedim merak eden olursa ben tuzdan , pulbiber ve kekikten 2 çay kaşığı kattım)
5. Servis tabağına alıyoruz.
AFİYET OLSUN 😊

30 Mayıs 2018 Çarşamba

Karamelize Mantar - yemek tarifleri

Karamelize Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket mantar (700-800 gr)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Karamelize Mantar Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim💕
Et-tavuk yemeklerinin yanına yakışır harika bir lezzet. 🍄 Biz çoğu zaman hafif olduğu için ana yemek olarak bile tüketiyoruz. 👌❤😍
Buyrun bu güzel tarife;
  1. Mantarlar güzelce yıkanır süzülür.
  2. Minik mantarlardan seçiyoruz ki doğramaya gerek kalmıyor hemde sunumu daha şık oluyor.
  3. Mantarların sap kısımlarını dilerseniz bir miktar kesebilirsiniz.
  4. Tavaya alınır ve kapağı kapalı bir şekilde mantarlar sulanIp-suyunu çekinceye kadar kavrulur.
  5. Suyunu çekince zeytinyağı eklenir.
  6. Bir iki tur daha kavrulur.
  7. Ardından piyazlık doğranmış soğan, tereyağ ve biberler eklenir.
  8. Soğanlar karamelize olup sebzeler tamamen yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirilir.
  9. Son olarak tuz ve baharatlar atılıp ocaktan alınır. 🍄🍄🍄 Nefis karamelize olmuş mantarlar servise hazır. 👌😋😍
Denemek isteyenlere şimdiden AFİYET OLSUN

29 Mayıs 2018 Salı

Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) / yemek tarifleri

Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet pirzola tavuk
  • 1 soğan
Sos için;
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi Yapılışı

Merhabalar ☺☺
Muhteşem lezzetli, hızlı ve pratik olan tavuk tandır tarifi vermek istiyorum. Mutlaka denenmeli.
  1. Sos için malzemeleri karıştırma kabına alın ve hepsini karıştırın. Tavukları bu sosa bulayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ben evdeki tavuklarımı kullandım bi parça tavuk bonfile ve tavuk parçalarıyla yaptım. Ama gerçeği pirzola ile oluyor. !!!!
  2. Dinlenince düdüklü tenceremize alıyoruz ve içine 1 tüm soğan koyuyoruz ve KESİNLİKLE SU KOYMADAN  !!!!! Tencerenin ağzını kapatıyoruz.
  3. Ve yüksek ateşte pişmeye başlayınca yani düdüklü tencerenin fısırdama sesini duyunca kısık ateşe alıyoruz. Ve 40 dakika pişiriyoruz.
  4. Bu susuz olmaz diye su koymayın zaten özelliği kendi suyuyla pişmesi. Pişince göreceksiniz içinde 1, 5 su bardağı kadar tavuğun kendi öz suyu oluyor. İster bu suyu pilavda kullanın ister çorbada. Biz pilavın üzerine dökerek yedik çok ama çok lezzetli oldu.
    Pirinç pilavı ile servis ettim siz dilediğiniz şekilde afiyetle yiyebilirsiniz.
Mutlu kalın 😊😊😊

28 Mayıs 2018 Pazartesi

Tavuklu Patlıcan Kebabı / yemek tarifleri

Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuşbaşı tavuk göğsü
  • 4 adet patlıcan
  • 5 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 büyük soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Sıvı yağ
SOSU İÇİN:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı ılık su
ÜZERİ İÇİN:
  • Kaşar peyniri rendesi

Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile kuşbaşı tavuk göğüslerini suyu çekene kadar pişirin suyu çektikten sonrada 2-3 dakika kavurun.
  2. Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ilave ederek biraz soteleyin.
  3. Biberler ve soğanlar piştikten sonra domatesi ve baharatları ilave edin domateslerde piştikten sonra ocağın altını kapatıp kıyılmış maydanozları katıp karıştırın böylelikle sotemiz hazır oldu.
  4. Daha sonra patlıcanlarımızı alacalı soyarak kızgın sıvı yağda kızartın kızaran patlıcanlarımızı isterseniz benim gibi porsiyonluk güveçlere yerleştirin eğer yoksa tepsiye de yapabilirsiniz.
  5. Patlıcanlarımızı yerleştirdikten sonra üzerine tavuk sotemizden yerleştirin 1 yemek kaşığı salça ve 1 su bardağı suyla yaptığımız sosumuz dan her porsiyonumuza iki kaşık dökün.
  6. Daha sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ilave ederek 200 derece Fırında peynirlerimiz eriyip hafif kızarana kadar pişirin enfes kebabımız hazır Afiyet Olsun :)

Pratik Nefis Yoğurtlu Kabak Salatası / yemek tarifleri

Pratik Nefis Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy kabak
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Tuz

Pratik Nefis Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim. 🌹
Ramazanda iftar sofralarında bolca yoğurtlu salatalar tüketiyoruz. Yine hem pratik, hemde lezzetli-ferahlatan bir salata tarifi var bugün. 😉😊👌
  1. Kabaklar yıkanıp kabukları soyulur ve rendelenir.
  2. Suyu sıkılır ve tavaya alınır. 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 5-10dk kavrulur, ocaktan alıp soğumaya bırakılır.
  3. Derin bir kapta yoğurt koyu kıvamlı olacak şekilde çırpılır. Konserve mısır, tuz ve soğuyan kabak eklenir güzelce karıştırılır.
Salatamız servise hazır. 👍❤❤😋
Dilerseniz bir miktar mayonez de koyabilirsiniz. 😉
Denemek isterseniz şimdiden AFİYET OLSUN.

25 Mayıs 2018 Cuma

Tel Şehriye Çorbası - yemek tarifleri

Kış aylarında içinizi ısıtacak, metabolizmanızı güçlendirecek dumanı üzerinde şehriyeli tavuk suyu çorbası denenmeye değer. Tavuk suyunun sağlığa olan faydası tartışılmaz gerçekten. Grip olduğunuzda, bünyeniz zayıf düştüğünde annelerinizin dopdolu 1 kase ile yanınıza geldiği namı diğer anne çorbasını sizlerde evlerinizde kendiniz yapabilirsiniz.  Ek gıda dönemine geçen bebekleriniz içinde sağlıklı olan şehriyeli tavuk suyu çorba içerisindeki şehriyelerle doyuruculuğunu da arttırıyor.
Kolaylıkla temin edilen malzemelerden yapılan bu lezzetli çorba herkesin tenceresinde kaynamalı. Akşam menünüze ekleyebileceğiniz tavuk suyu çorba nasıl yapılır? merak ediyorsanız buyurun tarifime. Tel şehriyeli çorbayı deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :)

Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay bardağına yakın tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • haşlanıp didiklenmiş göğüs eti
  • 3 su bardağı sıcak su
  • tuz
  • pul biber
  • karabiber
  • nane
  • Tel Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

    1. Tavuk suyuna 3 su bardağı kadar su ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip kaynatın.
    2. İçerisine tel şehriyeleri ilave edip karıştırın.
    3. Limon suyu, un ve az miktarda suyu çırparak çorbaya ilave edin.
    4. Şehriyeler pişmeye yakın tuz, nane, isteğe bağlı pul biber ve karabiber serperek 5 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın. Afiyet olsun…
    Çok lezzetli ve besleyici olan bu çorbayı bebeğiniz için yaptığınızda pul biberi ya çok az kullanabilirsiniz veya hiç kullanmayabilirsiniz.

    Tel şehriyeli çorba püf noktaları

    • Tel şehriye yerine arpa şehriyede kullanabilirsiniz.
    • İsteğe bağlı olarak çorbanızı salçalı da yapabilirsiniz. Salçalı tavuk suyu çorbayı da deneyebilirsiniz.
    • Çorbanızı bebeğiniz için yapacaksanız baharat oranını azaltmalı hatta hiç kullanmamalısınız.

    Tel şehriyeli tavuk suyu çorba kalori

    • 1 kase şehriyeli tavuk suyu çorba yaklaşık olarak 110 kaloriye denk gelmektedir.

Fırında Sebzeli Köfte - yemek tarifleri

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 patates
  • 3 domates
  • 3-4 tane biber
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • İsteğe göre soğan ve sarımsakta koyabilirsiniz
Köfte için:
  • 250 g kadar kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz karabiber kimyon

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köfte malzemeleri karıştırılır ve köfteye şekil verilir. Sebzeler yağda biraz kızartılır böylece daha lezzetli oluyorlar ama kızartmadan da direk dize bilirsiniz.
  2. Sırasıyla köfteler sebzeler dizilir ve bir kasede 1 kaşık salça ve biraz suyla açılır içine istenirse istediğiniz baharatları da atabilirsiniz.
  3. İçine birazda sıvı yağ koyun sonra onları yemeğin üzerinde iyice gezdirin ve 150 derecelik fırına verin.
  4. Pişirme süresini sizde kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Not; Fırına verirken ben borcamın üzerini fırın kağıdıyla yanlarını büzüştürerek kapatıp pişirdim fırında.

23 Mayıs 2018 Çarşamba

Nefis Yarma Çorbası - yemek tarifleri

Nefis Yarma Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Haşlandıktan sonra eklenecekler:
  • Bir avuç yarma mısır ya da yarma buğday
  • Yarım avuç nohut
  • Yarım avuç barbunya
Çorbaya katmak için;
  • Tuz
  • Nane
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta

Nefis Yarma Çorbası Tarifi Yapılışı

Geceden bir avuç yarma mısırı, yarım avuç nohutu ve yarım avuç barbunyayı aynı kapta soğuk suyla ıslatalım.
Ertesi gün ıslattığımız bakliyatlarımızı düdüklüde 30 dakika kadar haşlayalım(benimki çekirdekli düdüklü olduğundan yarım saatte pişirdi;siz de ne çok diri ne çok yumuşak olmayacak şekilde haşlayınız)
Derin bir tencereye 1 adet yumurta kıralım, üzerine 1 su bardağı yoğurt ekleyelim ve iyice çırpalım. Daha sonra üzerine 1.5 yemek kaşığı dolusu un ilave edelim ve 5 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş karışıma ilave ederek mikserle çırpalım ki topaklanma yapmasın.
Sonra karışımı ocağa koyalım ve sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyelim. Eğer kaynamadan karıştırmayı bırakırsak yoğurt kesilebilir. Kaynadıktan sonra altını kısalım ve yaklaşık 8 dakika kaynasın.
Altı kısık bir halde iken üzerine haşladığınız bakliyatları ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim, tuzunu ayarlayalım. Nane ve pulbiber ekelim. Bu şekilde de 6 dakika kadar karıştıralım ve altını kapatalım. Bir süre dinlendirdikten sonra servise hazır hale getirelim. AFİYET OLSUN😍
NOT: Dilerseniz üzerine azıcık tereyağ ve pulbiberli sos yapıp ilave edebilirsiniz.

22 Mayıs 2018 Salı

Sebzeli Türlü - yemek tarifleri

Sebzeli Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 1 kase taze fasulye ve 1 avuç bamya
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası(koyulmayabilir)
  • Tuz

Sebzeli Türlü Tarifi Yapılışı

  • Zeytinyağını tencereye alıp soğanı kavuralım.
  • Temizleyip yıkadığımız bamyayla kavuralım (bu aşamada limon sıktım bamya uzamasın diye)salçayı da katalım.
  • Patatesleri de ilave edip kabakları da ekleyelim.
  • Ardından diğer sebzeleri de ekleyelim.
  • En son patlıcanı ilave edelim patlıcan eriyor.
  • Sarımsakları da üzerine doğrayıp küp küp doğranmış domatesleri koyup kısık ateşte pişirelim.

21 Mayıs 2018 Pazartesi

Fırında Lokum Gibi Tavuk Şiş Tarifi - yemek tarifleri

Fırında Lokum Gibi Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Köri
  • Kimyon (baharat miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayın miktar vermiyorum)

Fırında Lokum Gibi Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir karıştırma kabında sos için olan malzemeleri karıştırıp kuşbaşı doğranmış tavuk etini sosa ilave ediyoruz .
  2. İyice karıştırarak sosun tavukların her yerine gelmesini sağlıyoruz. Üzerine bir kapak kapatarak buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz.
  3. Daha fazlada olabilir ama daha az olmasın. Dolaptan aldığımız tavukları çöp şişlere diziyoruz domates ve biberleri de ayrı bir çöp şişe diziyoruz.
  4. İsterseniz domates ve biberleri tavukların aralarına da dize bilirsiniz. Ben öyle tercih etmiyorum çünkü tavuklar pişene kadar sebzeler çok fazla kızarıyor.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığımız şişleri yerleştirip 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  6. Bir kere ters yüz edip diğer tarafınında kızarmasını sağlıyoruz. Çok fazla pişirmemeye dikkat ediyoruz yoksa etler kuru olur.
  7. Domates ve biberler piştiğinde fırından alıp etleri pişirmeye devam ediyoruz pişen etleri fırından çıkarıp bulgur pilavıyla servis yapabilirsiniz 😋👌🏻 afiyet olsun