7 Mart 2019 Perşembe

Nar Ekşili Kırmızı Lahana Salatası Tarifi

Nar Ekşili Kırmızı Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük baş kırmızı lahana
  • 6 dal maydanoz
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi (1 kaşık süsleme için)
  • 2 kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı

Nar Ekşili Kırmızı Lahana Salatası Tarifi Yapılışı

Kışın vazgeçilmez salatarından biri;
  1. Lahanalar ince ince doğranır, maydanoz doğranıp eklenir.
  2. Doğrama işlemi bittikten sonra nar ekşisi, limon, tuz, zeytin yağı ilave edilir ve harmanlanır. Afiyet olsun.

Patates Sandalında Tavuk Sote Tarifi

Patates Sandalında Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 4 adet orta boy patates
  • 1 buçuk tavuk göğsü
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz karabiber

Patates Sandalında Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

Merhabalar her gün ne pişirsem diye düşünmekten bazen bıkıyoruz. yine pratik bir yemek tarifi vereceğim. Yanına da pilav çok yakışır.
  1. Patatesleri soyup ortadan ikiye kesiyoruz. ortalarını kaşık yardımıyla hafif oyuyoruz.
  2. Tavuk sotesi için tavukları minik minik doğruyoruz.
  3. Soğanı da minik doğruyoruz. tavukları yağ koyduğumuz tavaya alıyoruz.
  4. Renkleri dönünce soğanı ekliyoruz kavurmaya başlıyoruz.
  5. Soğanlar diriliğini tamamen kaybedince sarımsağı rendeliyoruz.
  6. Az daha kavurup salçayı ekliyoruz salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  7. Tuzu kekik ve karabiberi ekleyip ocağı kapatıyoruz.
  8. Daha sonra başka bir tavada kızgın yağda oyduğumuz patatesleri kızartıyoruz.
    (ben sandallarda tavukların gözüktüğü görüntüyü sevdiğim için kaşar peynirini alta koydum. ama siz en üstüne de koyabilirsiniz. ) kızaran patateslere tavuk soteyi ekliyoruz.
  9. En üstüne de kaşar rendesi koyup fırında 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun. 🤗

6 Mart 2019 Çarşamba

Orman Kebabı Tarifi

Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 bardak bezelye
  • 1 adet iri soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı domates biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet defne yaprağı(şart değil )
  • Tuz karabiber
  • Su

Orman Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Etleri tencereye alıp en kısık ateşte defne yaprağını ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
  2. Tereyağını ekleyip biraz kavurduktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edelim.
  3. Salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. İri küp küp doğrayıp rengi dönene kadar kızarttığımız patates ve havuçları ilave edelim ve üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
  5. Bir kaç taşım kaynadıktan sonra bezelyeyi  tuz ve baharatı ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Yanında pilav ve cacıkla şahane bir menü. Afiyet olsun.

Kereviz Mezesi (Elmalı) Tarifi

Kereviz Mezesi (Elmalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yeşil elma
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 kaşık mayonez
  • 2 diş sarımsak
Süslemek için;
  • Nane, pul biber

Kereviz Mezesi (Elmalı) Tarifi Yapılışı

  1. Havuç, kereviz ve elmayı rendeliyoruz.
  2. Geniş bir kabın içerisine sarımsağı eziyoruz. Yoğurtla karıştırıyoruz.
  3. Rendelediğimiz malzemeleri yoğurtla buluşturuyoruz. Tuzunu ilave ediyor ve Servis tabağımıza alıyoruz.
  4. Üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz. Bu kadar kolay yapacaklara şimdiden afiyet olsun

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 litre su
  • Tuz
Terbiyesi için;
  • 1, 5 bardak yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1, 5 yemek kaşığı un
Üzerinin sosu için;
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 dolu tatlı kaşığı nane
  • İsteğe bağlı karabiber pul biber reyhan

Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Ayrı ayrı haşlayıp süzdüğümüz nohut ve mercimeği çorba tenceresine alıp üzerine suyu ilave edelim.
  2. Kaynayan suya erişteyi ekleyelim.
  3. Yoğurt yumurta ve unu karıştırıp kaynayan çorbanın suyundan azar azar ekleyip ılıştırarak pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
  4. Erişte yumuşayınca yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ilave edip karıştıralım.
  5. Kıvam alan çorbaya gerekirse sıcak su ilave edelim.
  6. Bir iki taşım kaynayan çorbaya en son tuz ilave edip ocağı kapatalım.
  7. Tavaya yağları alıp yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip sararıncaya kadar kavuralım naneyi ilave edip çorbanın üzerine dökelim.
  8. Ben kuru reyhanı çok yakıştırıyorum bu çorbaya isterseniz ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

4 Mart 2019 Pazartesi

Patlıcan Yatağında Tavuk Sote Tarifi

Patlıcan Yatağında Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet patlıcan
  • Bir miktar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ( patlıcanları sotelemek için)
  • Tuz
Tavuk sote için;
  • 2 parça tavuk göğsü( 500-600 gram kadar)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım su bardağı su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Patlıcan Yatağında Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1.  Öncelikle patlıcanları yıkayarak kuruladıktan sonra bıçakla delikler açalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım 180-200 derecede 40-45 dakika kadar pişirelim.
  2. Bu arada tavuk göğsünü küp küp doğrayıp tavaya koyalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim suyunu tamamen çekmeden yemeklik doğranmış soğanı, ve biberleri ilave edip karıştıralım.
  3. Soğan ve biberle birlikte kavrulduktan sonra yağını da ekleyip karıştıralım.
  4. Salçayı ilave edip karıştıralım ve yarım su bardağı kadar su ilave edip tuz ve baharatları da ekleyelim ve 8-10 dakika daha kısık ateşte pişirelim.
  5. Tavuk sotemiz hazır.
  6. Fırında pişen patlıcanları çıkarıp kaşık yardımıyla içlerini çıkaralım.
  7. Tavaya biraz sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ koyalım yağ eriyince ince doğranmış patlıcanları ilave edip bir beş dakika kadar soteleyip ocaktan alalım.
  8. Bir kaba yoğurdu koyup içine sarımsağı ezelim tuzu da ekleyip karıştıralım.
  9. Patlıcanlarla yoğurdu karıştıralım ve sunum tabağına koyalım son olarak da tavuk soteyi üzerine ekleyip servis yapalım.
  10. Nefis yemeğimiz hazır.
    Afiyetler olsun 🌿

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane havuç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam ince doğranmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre sıcak su

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Küp küp doğranmış soğanı zeytinyağında kavuralım.
  2. Unu ekleyip biraz daha kavuralım ve rendelenmiş havuçla sıcak suyu dökelim kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Son olarak baharatları, limon suyunu ve tel şehriyeyi ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Ocağı kapatmadan önce doğranmış maydanozu ekleyelim bir iki dakika sonra ocaktan alalım.
    Afiyet Olsun

3 Mart 2019 Pazar

Lokanta Usulü Soslu Mercimek Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Soslu Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı yada sarı mercimek
  • 1 adet rendelenmiş patates ( küçük patates)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 dilim limon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 adet et bulyon
  • 10-12 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( tuz sizde)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 silme yemek kaşığı ince köftelik bulgur
Çorbanın Sosu;
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ yada sıvı yağ
  • 2 adet rendelenmiş  kuru soğan
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 adet rende domates ( küçük)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Lokanta Usulü Soslu Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhabalar,
Lokantada içtiğiniz ama her ne hikmetse  evde bir türlü tutturamadığınızı düşündüğünüz mercimek çorbası varya işte bu tarif o tarif….”Lokanta usulü soslu mercimek çorbası” tarifini denemek isterseniz hadi başlayalım…
  1. Kırmızı mercimekleri süzgeçte çeşme altında ova ova yıkayın. . Yıkadığınız mercimekleri 20 dakika kadar kaynar su içinde bekletin…
  2. 20 dakika sonra; Çorba tencerenizde tereyağı eritin. Erimiş tereyağ içinde 1 yemek kaşığı unu kavurun.
  3. Kavrulmuş una 10-12 bardak kaynamış su ekleyerek kavrulmuş unu çırpma teli ile açın ( evinizde var ise et yada tavuk suyu kullanın) …..
  4. Su kaynadı ( kaynar su da beklettiğiniz) mercimekleri süzgeç yardımı ile  süzerek tencereye ekleyin.
  5. Şimdi tencereye 1 adet patates rendesi baharat olarak da 1 çay kaşığı köri, 1 çay kaşığı zerdeçal ekleyin….
  6. Çorbanın suyunda et suyu kullanmadınız ise  tencerenize 1 adet et bulyon ekleyin…..
  7. En son olarak tencereye 1 limon dilimi ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp, ocağında altını da kısarak çorbanızı 40 dakika kadar kaynatın.
  8. 40 dakika sonra tencerenize 2 silme yemek kaşığı ince bulgur, 1 çay kaşığı kimyon ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin…. çorbanızı 15 dakikada bu şekilde kısık ateşte kaynatın.
  9. Mercimekler patladı, pişti ezildi yani sosunu dağlamak için hazır hale geldi…çorbanın sosunu hazırlayıp çorbaya ekleyeceğiz.
  10. 2 adet soğanı rendeleyin ve soğanın suyunu sıkın  ..rendeleyip suyunu sıktığınız soğanı ve 1 adet rende sarımsağı 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ da kavurun..
  11. Kavrulan malzemeye 1 adet domates rendesi ekleyin hepsini güzelce kavurun..
  12. Şimdi tavaya 1 tatlı kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı biber salçası  ekleyin hepsinin kokusu çıkınca bu karışıma 1 tatlı kaşığı nane,1 çay kaşığı pul biber,yarım çay kaşığı sumak ve yine 1 çay kaşığı köri  ve 1 çay kaşığı zerdeçal  ekleyerek hepsini 1 dakika kadar kısık ateşte kavurun…
  13. Tavada kavurduğunuz salçalı soğanlı  sosu  2 kepçe pişmiş çorba ile açın ve açtığınız  sosu  pişmiş çorba tencerenize ekleyip hepsini karıştırın…
  14. Çorbayı bu şekilde kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin..çorbanız pişti şimdi çorbanın içindeki limon dilimini çorbadan çıkartın atın…bu çorba kıvamlı bir çorba olmalı çok çok sulu olmamalı…
  15. pişen çorbanızı tencerenin kapağı  kapalı halde bir 5 dakika kadar dinlendirin,demlendirin…çorbanız sunum için hazır çorbanızı soğuk kış günlerinde sıcak sıcak  afiyetle için…

Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı bulgur
  • 5 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 50 gr tereyağ
  • 2 adet domates
  • 3 adet biber
  • 2 adet soğan
  • 1 adet kırmızı paprika
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet tavuk bulyon
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

Soğan paprika ve biber yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur.
Üzerine tereyağ eklenip domateslerde kavrulur.
Salçalar eklenir hepsi beraber kavrulunca kaynar su bulyon tuz kimyon ve pulbiber eklenip tadına bakılır ,daha sonra kısık ateşte ağzı kapatılıp pişirilir suyunu çekince ocak kapatılır ,pilavımız dinlenince servis edilir.
Afiyet olsun.

2 Mart 2019 Cumartesi

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet ıspanak yaprağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates/biber salçası
  • 1 Türk kahvesi fincanı kırmızı mercimek
  • Tuz, karabiber, kekik, nane, toz kırmızı biber
  • 5-6 su bardağı soğuk su
Terbiyesi için
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2-3 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye tereyağını koyup eritin üzerine unu ilave edin.
  2. Unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Ardından salçaları ilave edip 1-2 dk daha kavurun.
  4. Gelişi güzel doğradığınız soğan ve patatesi ekleyip karıştırın. Kırmızı mercimeği ilave edip 1-2 dk hepsini birlikte kavurun.
  5. İnce ince doğranmış ıspanak yapraklarını ekleyip üzerine suyunu koyun ve kaynamaya bırakın.
  6. Ara ara karıştırarak patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  7. Ardından blender yardımıyla ezerek pürüzsüz hale getirin.
  8. Tencereyi tekrar ocağa alın. Bir yandan terbiyesini hazırlayın.
  9. Küçük bir kapta yoğurt, süt ve limon suyunu çırpın.
  10. Kaynayan çorbanın suyundan 1-2 kepçe terbiyeye döküp ılık hale getirin.
  11. Daha sonra terbiyeyi çorbaya ilave edin. Bu esnada çorbayı hızlıca çırpmayı ihmal etmeyin ki çorba kesilmesin.
  12. En son tuz ve baharatları da katıp 1-2 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
    . . AFİYET OLSUN. .

Tepsi Kebabı Tarifi

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi İçin;
  • 600 gr orta yağlı kıyma
  • 2 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Patates ve Sosu İçin;
  • 3-4 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

Merhabalar, bu güzel kebabı sevmeyen yoktur herhalde. Oldukça kolay ve bir saatte ortaya muhteşem bir yemek çıkabiliyor. İmkan olursa bu hafta sonu yapın derim.
  1. Köfte malzemelerini yoğurma kabına alıp iyice yoğuruyoruz.
  2. Tepsiyi hafifçe yağlayıp malzemeyi düzgün bir şekilde yayıyoruz.
  3. Patatesi istediğimiz gibi doğrayıp sosuyla birlikte harmanlıyoruz.
  4. Kebabın kenarlarına diziyoruz.
  5. Üzerine 1-2 bardak su ilave edip önceden ısıttığımız 225 derecelik fırında yağına bakıp kızarana kadar pişiriyoruz.

1 Mart 2019 Cuma

Salatalık Mezesi Tarifi

Salatalık Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane küçük salatalık
  • 6 tane küçük turşu salata
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım konserve mısır
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam dereotu

Salatalık Mezesi Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kabın içine yoğurt, mayonez, rendelenmiş sarımsak ekleyip çırpa teli ile karıştıralım.
  2. İçine yuvarlak ve ince doğranmış salatalık, turşu, mısır, tuz ve dereotu (çok az bırakın üzeri İçin) ekleyip karıştırarak servis tabağına alalım.
    Afiyet Olsun

Et Suyu Çorbası ( Şifa Olsun) Tarifi

Et Suyu Çorbası ( Şifa Olsun) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça kemikli dana eti (250 gr)
  • Et suyu için;
  • 1 defne yaprağı
  • 2 tane karabiber
  • 1 tutam biberiye
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 su bardağı et suyu
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pirinç
Terbiyesi için;
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Et Suyu Çorbası ( Şifa Olsun) Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı haftalar güzel ve sağlıklı günler dilerim. Mevsimin gereği havalardan kaynaklı gribal enfeksiyonlarla savaş için güzel ve lezzetli çorba tarifini paylaşacağım. Önce etin suyunu elde etmek için mümkünse düdüklü tencereye dana eti, havuç, soğan, sarımsak, defne yaprağı, biberiye ve tane karabiber konulup 40 dakika pişiriyoruz. Suyunu süzüyor ve etini didikliyoruz.
Süzdüğümüz et suyuna pirinçi atıyor ve pişmesini sağlıyoruz. Terbiyesini bir kapta güzelce çırpıyor ve 3 bardak sıcak suyu yavaş yavaş terbiyeye ekliyoruz ve ocakta pişmekte olan et suyunun üzerine yavaş yavaş ekliyoruz. Kaynayınca nane, pul biber ve tuzu eklenir. Sıcak sıcak servis edilir. Afiyet şifa olsun.