22 Mart 2019 Cuma

Şahane Kağıt Kebabı Tarifi

Şahane Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250-300 gr kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet büyük patates (Normal boy olursa 2 adet )
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı kadar bezelye
  • 3 dolu dolu yemek kaşığı kışlık domates yada menemen konservesi
  • 1 yemek kaşığı salça (Biber- domates karışık kullandım )
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ (Yağ miktarını damak tadına göre ayarlayabilirsiniz )
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik

Şahane Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı

Enfes, şahane bir lezzet kağıt kebabı 😋😋 mutlaka denemenizi tavsiye ederim 👌🏻👌🏻👌🏻
Gelelim tarife,
  1. Öncelikle uygun bir tencereye zeytinyağı yada sıvı yağ koyarak ocağa alıyoruz.
  2. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekliyoruz, soğanlar kavrulmaya başlayınca üzerine etleride ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Etler suyunu çekmek üzereyken üzerini çok geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatarak suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
  4. Suyunu çeken eti’n üzerine ince ince doğradığmız sarımsak, salça ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz .
  5. Daha sonra küp küp doğradığmız havuç ve patatesleri ekleyerek karıştırdığımız yemeğimizin üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su, tuz ve bezelyeyi ekleyip kapağını kapatarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Suyunu çekince yemeğimizin üzerine domates yada menemen sosunu ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  7. Tepsi boyutunda kesilmiş yağlı kağıdı alıyoruz ve orta kısmına 1 porsiyon olacak şekilde yemeğimizden koyarak yağlı kağıdın 2 uzun kenarını üst üste gelecek şekilde yemeğin üzerini kapatıyoruz ve açık kalan diğer 2 kenarınıda kıvırarak açılmayacak şekilde kapatarak kağıdı ters çevirip fırın tepsisine diziyoruz.
  8. Bütün yemeği aynı şekilde hazırladıktan sonra 200-220 derecede ısıttığımız fırında 20 dakika kadar pişirip fırından alıyoruz ve biraz dinlendirdikten sonra üst kısmını keserek servis ediyoruz.
  9. Pişme süresi her fırına göre değişebileceği için süreyi kendi fırınınıza göre ayarlamalısınız. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

21 Mart 2019 Perşembe

Pirinç Pilavı (Tane Tane Tam Ölçü Şaşmaz) Tarifi

Pirinç Pilavı (Tane Tane Tam Ölçü Şaşmaz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı baldo pirinç ( en önemli püf noktası budur)
  • Tuz
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 damla zeytinyağı
  • 1 damla limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı arpa şehriye
Hazırlanışı
2 kişilik yapacak iseniz 1 çay bardağı
4 kişilik yapacak iseniz 2 çay bardağı
Bu ölçüler tam dır hiç şaşmaz not edin
Eğer pirinci ıslatarak yapacaksınız 1 ölçüye 1. 5 bardak su koyulur
Yani 1 çay bardağı önden sıcak su ile 15 dakika ıslatılmış pirince 1. 5 çay bardağı su koyulur
Önceden ıslatılmamış 1 çay bardağı pirince 2 bardak su koyulur
2 çay bardağından yapacak olanlar önceden sıcak su ile ıslanırsa pirinç 3 çay bardağı su koyacak
2 çay bardağından ıslatmadan yapanlar ise 4 çay bardağı su koyacak. Bu böyle devam eder
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM SELAMÜN ALEYKÜM
En güzel pirinç pilavı nasıl olur benim olmuyor bunu yapanlar nasıl yapıyor diyenler buyurun burada anlattım 🧕🏻👍🏻En ince ayrıntısına kadar hiç yorulmayın artık.
  1. 2 kişilik yaptığım için 1 çay bardağı pirinci kaynar suda 15 dakika bekletin.
  2. Yanmaz kapaklı tava ya tereyağını koyulur.
  3. Zeytinyağ koydum 1 tatlı kaşığı kadar arpa şehriye koyulur.
  4. İsteğe bağlı koymak istemem diyenler bu ölçüye tam 1. 5 çay bardak su koyun.
  5. Arpa şehriye koyarım diyenler 1. 5 çay bardak suya 1 parmak daha fazla koyun suyu.
  6. Evet nere de kaldık arpa şehriyeyi koydum kavurun yakmayın kötü kokar tadı bozar hafif pembe kalsın.
  7. Sonra kenarda ıslanmış olan pirinçleri bol soğuk su ile yıkayın süzün.
  8. Tencereye dökün 15 saniye kavurun sonra hemen suyu ilave edin .Su kaynar su olursa iyi olur.
  9. Göz göz olunca kısık ateşe alın.
  10. Suyunu çektiğini görünce de altını kapatın.
  11. Pamuklu sofra bezine sarın 15 dakika dinlensin.
Ve Muhteşem Sonuç 🍚👍🏻👍🏻
Güzelce servis edin ister kuru fasulye ile ister et tavuk ile

Afiyet şifa olsun İnşaAllah 🧕🏻🤲🏼🍛😋👍🏻

Patates Çanağı Tarifi

Patates Çanağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 200 gr kıyma
  • 2 adet biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Sıvıyağ
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Patates Çanağı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak patatesler soyulur ve yıkanır. Ortadan ikiye ayırarak bir tatlı kaşığı ile ortaları oyulur.
  2. Patatesler kızartılır, fazla yapını çekmesi için kağıt havlu üzerine koyulur.
  3. Tavanın içerisine soğanlar alınır kavrulur, kavrulduktan sonra kıyma eklenir pişirilir.
  4. Salçalar eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur, biber eklenir. En son baharatlar eklenir ve ocaktan alınır.
  5. Kızartılan patatesler tepsi içerisine dizilir, kıymalı harç ile doldurulur.
  6. Bir kabın içerisine su, salça ve tuz alınır güzelce karıştırılır ve patateslerin üzerine gezdirilir.
  7. Önceden ısıtılmış 200°fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun 😊

Kış Salatası Tarifi

Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 yaprak kıvırcık
  • 1 adet havuç
  • 1 adet turp
  • 1 adet yeşil soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım limon
  • Yarım çay bardağına yakın zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz

Kış Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Salatada kullanılan tüm sebzeler iyice yıkanır.
  2. Sırasıyla kıvırcık ve maydanoz ince kıyılır turp ve havucun kabukları soyulur ikisi de rendelenir.
  3. Domates küçük küp şeklinde doğranır. Yeşil soğanda ince kıyılır.
  4. Tüm sebzeler derin kasede alınır.
  5. Üzerine limon, zeytin yağı ve tuzu ağız tadınıza göre ayarlayarak sosunu dökelim. İyice karıştıralım.
  6. Servis yapacağımız tabağa alalım. Afiyet olsun

20 Mart 2019 Çarşamba

Serinletici Yaz Salatası Tarifi

Serinletici Yaz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mısır
  • 1 diş sarımsak
  • 1 demet semizotu
  • 2 adet salatalık
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz

Serinletici Yaz Salatası Tarifi Yapılışı

Sıcak yaz günlerinde sizi serinletecek sağlıklı, nefis bir salata…
  1. Yoğurdu, sarımsağı, tuzu ve sıvı yağı bir kase içinde iyice karıştırın.
  2. Mısırı, yıkayıp doğradığınız salatalık, semiz otu ve dereotunu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra, servis tabağına alıp dilediğiniz gibi sunuma hazırlayarak afiyetle tüketin.
Ben semiz otunu vitamini kaybolmasın diye elimle kopartarak hazırladım. Sunum için ayrıca salatalık ve mısır kullandım.
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun:)

Bol Garnitürlü Çanak Köfte Tarifi

Bol Garnitürlü Çanak Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gr kadar  kıyma(kişi sayınıza göre kıymayı çoğaltabilirsiniz)
  • Kıvamını ayarlamak için Galeta Unu (ev yapımı sayfamda tarifi var)
  • 1 yumurta
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz karabiber pulbiber(arzunuza göre)
  • 1  küçük kavanoz Garnitür
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

Bol Garnitürlü Çanak Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayı ,yoğurma kabına alıp soğanı ve sarımsağı rendeleyip suyunu sıkıp ,kıymanın içine ilave ediyoruz.
  2. Galeta unu, yumurta ve baharatları da ilave edip iyice yoğuruyoruz.
  3. Elimizle içli köfte yapar gibi oyarak kase şekli verip borcama diziyoruz .
  4. Köftelerin içini de garnitürlerle iyice dolduruyoruz.
  5. Salçayı 1 bardak suyla inceltip köftelerin yanlarına döküp 200 derecelik fırında 30 dakika kadar  pişiriyoruz.
  6. Daha sonra fırından çıkarıp köftelerin üzerine rendelenmiş  kaşar ekleyip eriyene kadar bir kaç dakika daha fırında bekletip sıcak sıcak servis ediyoruz. 👌
    Afiyet olsun 🤗

Sebzeli Şehriye Çorbası Tarifi

Sebzeli Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 dal pırasa
  • 1 adet havuç
  • Yarım kabak
  • 7-8 yemek kaşığı domates sosu veya 2-3 adet domates rendesi
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, 5 çay bardağı arpa şehriye
  • 8 su bardağı sıcak su (Arzuya göre tavuk veya et suyu, ya da bulyon kullanabilirsiniz )
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Ben sebzeli tuz kullandım)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane

Sebzeli Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar🤗 Nefis ve besleyici bir çorba tarifi ile daha buradayım 🍜🍜👌👌
  1. Önce pırasa ince ince doğranır ve yağların konduğu tencereye aktarılır.
  2. Ardından havuç minik küpler halinde doğranıp ilave edilir.
  3. İkisi aynı anda yumuşayana kadar kavrulur.
  4. Kabak minik küpler halinde doğranıp eklenir. Biraz daha kavurduktan sonra domates sosu konur ve sıcak su veya tavuk ya da et suyu eklenir.
  5. Arpa şehriye, tuz ve karabiber eklenir. Sebzeler ve şehriyeler yumuşayana kadar, ara ara karıştırarak pişirilir.
Son olarak arzuya göre nane eklenip ocaktan alınır. İsteyen servis esnasında doğranmış
maydanoz ilave edebilir.
Afiyet olsun 

19 Mart 2019 Salı

Mısırlı Bulgur Pilavı ( Tane Tane ) Tarifi

Mısırlı Bulgur Pilavı ( Tane Tane ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) paket tavuk bulyon
  • Tuz
  • Nane
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Sivri veya çarliston biber
  • Tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Süt mısır ( dondurulmuş veya konserve )

Mısırlı Bulgur Pilavı ( Tane Tane ) Tarifi Yapılışı

Merhabalar;
Teflon veya seramik tencereye sıvı yağı, tel şehriye ve küp küp doğranan biberleri alalım. Hafif kavuralım.
Ardından yıkanan bulguru ve tereyağını ekleyelim. Biraz kavuralım. Kabukları soyulup küp küp doğranan domatesi ve salçayı ekleyip biraz daha kavuralım. Üzerine suyu, tuz ve bulyonu ekleyip kapağını kapatalım. Kaynamaya başladığında altını kısalım.
Suyun yarısını çektiğinde mısırı ekleyelim. Pişmeye devam etsin.
Tamamen suyunu çekip piştiğinde altını kapatalım üzerine naneyi ekleyelim güzelce karıştırıp dinlenmesi için 15 dk. Bekleyelim. Ardından servis edelim.
Afiyet olsun.

Fırında Tavuklu Sebze Kebabı Tarifi

Fırında Tavuklu Sebze Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
1 tavuk göğsü
2 su bardağı haşlanmış bezelye
5 orta boy patates
2 adet havuç
1 kapya biber
2 yeşil biber
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı
2 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Patatesi kızartmak için ;

Yeterince zeytinyağ
Eti sotelemek için ;

3 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri için ;

2 çeri domates
1 yeşil biber
Fırında Tavuklu Sebze Kebabı Tarifi Yapılışı
Patatesleri soyup küp küp doğrayarak kızgın yağda kızartıyoruz.
Bir peçete serili tabağa alarak fazla yağını süzdürüyoruz.
Tavuğu da küp küp doğrayarak yıkayıp süzdürüyoruz.
Zeytinyağını yapışmaz tavaya alarak kızdırdıktan sonra etleri ekliyoruz.
Suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
Salçayı ilave edip bir iki tur kavurduktan sonra haşlanmış bezelye, yemeklik doğranmış biberleri ekliyoruz.
Birkaç parçaya böldüğümüz sarımsakları ekleyip bir iki tur karıştırdıktan sonra tuz ve 1 su bardağı su ilave ediyoruz.
Bir taşım kaynatarak altını kapatıyoruz.
Büyük boy borcamın en altına patates üstüne de hazırladığımız harcı yerleştiriyoruz.
Domates dilimi ve ince doğranmış biberle süslüyoruz.
Karabiber serperek 1 su bardağı sıcak su ekliyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dakika fırınlıyoruz. (Yemeği fırından çıkarmadan önce suyunu kontrol edin. Patatesler suyunu çekeceği için suyunu tamamen çekmişse bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz. )
Yemeğimizi pilav ve içecek eşliğinde servis ediyoruz. 🍗🍴
Kolay ve lezzetli bir ana yemek.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Sütlü Sebze Çorbası(tam Ölçülü) Tarifi

Sütlü Sebze Çorbası(tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy havuç
  • Yarım küçük boy kırmızı kapya biber
  • 1 adet küçük boy yeşil biber
  • 1 adet pırasanın beyaz sapı
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet küçük boy kabağın yarısı
  • 4-5 yaprak ıspanak
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı çiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sütlü Sebze Çorbası(tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı

Hem besleyici hemde bir o kadar yapımı kolay.
  1. Öncellikle bütün sebzeleri 2 şer santimlik jülyen şeklinde doğrayın.
  2. Ardından derin bir tencereye sıvı yağ ve tereyağınızı alın.
  3. Sebzelerinizi de tencereye alıp yaklaşık 3 dakika sebzeleri öldürüp parçalamadan kavurun.
  4. 1 yemek kaşığı unu ve tuzu da ilâve ederek 2 dakika daha kavurun.
  5. Ardından 2 buçuk su bardağı suyu ilave edip kaynayana kadar sürekli karıştırın.
  6. Bu sırada sütünüzü bir cezve de kaynatın.
  7. Kaynayan sütünüzü de sürekli karıştırarak çorbanıza ilave edin.
  8. Sebzeleriniz iyice yumuşayana kadar pişirin.
  9. Çorbanızın ilk sıcaklığı geçince servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. 🤗🤗

18 Mart 2019 Pazartesi

Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet pırasa
  • 8-9 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Arzuya göre yarım limonun suyu

Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağını tavaya alalım.
  2. Piyazlık doğradığımız soğanı ve soyup yarım ay şekilde doğradığımız havucu da yağın içine alalım. 5-10 dakika kadar soteleyelim.
  3. Yıkanmış ve doğranmış pırasayı da havuçların içine koyup hep birlikte kavuralım.
  4. Üzerini hafif geçinceye kadar su ve portakal suyunu da katıp kaynamaya bırakalım.
  5. 10 dakika kaynattıktan sonra pirinçi ve diğer malzemeleri de katıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  6. Soğuk olarak servis edelim. AFİYETLER OLSUN görüşmek üzere.

Portakallı pırasa tarifi püf noktaları nelerdir?

  • Yemeğinizin içerisine eklediğiniz toz şeker yemeğin tadının daha belirgin olmasını sağlayacaktır.
  • Zeytinyağlı pırasa yemeğini yaparken tenceerenin kapağının altına ortasına küçük bir delik açtığınız pişirme kağıdını yerleştirip üzerine kapak örttüğünüz de pırasalarınız dağılmayacak ve kendi buharı ile piştiği için içerisindeki sebzeler renklerini de koruyacaktır.
  • Kullandığınız şeker miktarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

Portakallı pırasa yanına ne gider?

  • Portakallı pırasa içerisinde pirinç olduğu için pirinç pilavı yerine bulgur pilavı yapabilirsiniz.
  • Fırında makarna yada soslu makarnada portakallı pırasa için oldukça uygun olacaktır.
  • Tas kebabı gibi dilediğiniz et yemeği ile de pırasanıza eşlik edebilirsiniz.

Portakallı pırasa kaç kalori?

  • Orta büyüklükte  tabak portakallı pırasa yaklaşık olarak 114 kaloriye denk gelmektedir.

Kırmızı Pancar Salatası Tarifi

Kırmızı Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kırmızı pancar
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 su bardağı mısır
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • 1 adet limon
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Kırmızı Pancar Salatası Tarifi Yapılışı

Merhabalar bugün yapacağımız salata çok farklı ayrıca renkli ve göze hitap eden bir salata.
Eğer pancar sevmiyorum diyorsanız bu tarifi denemelisiniz kesinlikle pancar yediğinizi bile anlamayacaksınız.
Özellikle günlerde yapılabilecek bu salatayı yapmaya geçelim artık.
  1. Pancarları pişene kadar 25-30 dakika haşlayalım.
  2. Suyunu süzelim (suyunu atmayın kırmızı pancarlı kısır tarifime bir göz atın isterseniz orada kullanabilirsiniz buzluk bölümünde saklayabilirsiniz).
  3. Pancarlar bir yanda soğurken maydanozu taze soğanı ince ince doğruyoruz.
  4. Maydanoz, taze soğan, mısır, közlenmiş biberleri soğuyan pancarın üzerine döküp sıvı yağ, nar ekşisi ve limonu da ilave edip karıştırıyoruz.
DENEYECEKLERE ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN

Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi

Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • Yeteri kadar sıvı yağ
  • Yarım adet tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yeteri kadar tuz
  • 3 su bardağı su

Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

Bu pilavım çok doyurucu süper oldu 👌 bol malzemeli tek başına bile yeter insana valla 😂 mutlaka sizlere de tavsiye ederim 😋😋
  1. Öncelikle tavuk göğsü kup kup doğranır.
  2. Pilav tenceresine teremyağ ve sıvı yağ alınır eritip üzerine doğranmış tavuklar alınır suyunu salıncaya kadar karıştırılır.
  3. Kapağını kapatıp suyun çekilmesi beklenir. Kızarmaya başlayınca kapak açılır ve karıştırarak hafif kavrulur.
  4. Ardından yıkanmış pirinç ve tuz ekleyip kavrulur.
  5. Suyu verilir önceden haşlanmış mısır nohut ve bezelye eklenir karıştırılır ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun 🌽