23 Mayıs 2020 Cumartesi

2020 Jeep Compass Türkiye’de! İşte fiyatı

2020 Jeep Compass Türkiye fiyatı ile karşımıza çıktı! Standart 4×4 çekiş sistemine ek olarak 170 HP’lik benzinli motor ve 9 ileri otomatik şanzıman kombinasyonuyla satışta olan araç, 2 donanım paketi ile karşımıza çıkıyor

2020 Jeep Compass Türkiye fiyatı ne kadar?

1.4 litre silindir hacimli ve 170 HP’lik motorlu Jeep Compass modellerinde standart olan ‘Jeep Selec-Terrain’ 4×4 sürüş sistemi, her türlü hava ve yol şartında mümkün olan en iyi dört tekerlekten çekiş performansını sağlamak üzere “Normal, Kar, Kum ve Çamur” sürüş modları sunmasıyla da ön plana çıkıyor.
2020 Jeep Compass Türkiye fiyatı ne kadar?
Jeep Compass
Jeep Compass’ın Limited versiyonları Car Play & Android özellikli 8,4 inçlik dokunmatik ekrana ev sahipliği yapıyor. Ayrıca UConnect Multimedya Sistemi, ısıtmalı koltuklar ve direksiyon, Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi, Park Yardım Sistemi, geri görüş kamerası, elektrikli bagaj kapağı gibi bir çok özellik Compass modellerinde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bununla beraber, buz çözme özellikli dış dikiz aynaları, pasif giriş / anahtarsız çalıştırma, 40/20/40 bagaja açılan katlanabilir arka koltuk, kaldırılabilir ve yüksekliği ayarlanabilir bagaj tabanı ve ön yolcu koltuğu altında saklama gözü gibi özellikler sunuluyor.

2020 Jeep Compass Fiyatı

Jeep Marka Direktörü Özgür Süslü, Mayıs ayı itibariyle 160 adet aracın Türkiye’ye getirildiğini açıkladı. Başlangıç modelinin yani Limited paketinin fiyatı 369000 TL olarak belirlendi. Limited Executive donanımı ile aracı almak isteyenlerin ise 389000 TL ödemesi gerekiyor.

realme X3 SuperZoom işlemcisi belli oldu

Son günlerde sürekli olarak yeni üst seviye telefon modelleri ile karşımıza çıkan realme, şimdi de 26 Mayıs tarihinde tanıtılacak X3 SuperZoom özellikleri hakkında merakları gideren bir açıklama yaptı. Beklentiler cihazda Amiral Gemisi bir Snapdragon işlemci kullanılmasıydı. Ancak realme, kullanıcıları şaşırtacak bir duyuru yaptı.

realme X3 SuperZoom işlemcisi nasıl olacak?

realme, yeni orta üst seviye telefon modellerinden biri olacak SuperZoom için Qualcomm‘un geçen sene ortasında piyasaya çıkardığı Snapdaragon 855 Plus ile karşımıza çıktı.
Qualcomm, geçen sene Snapdragon Amiral Gemisi işlemcisi olan 855‘in performans değerlerini artıran Plus serisiyle karşımıza çıkmıştı. Telefonun daha önce ortaya çıkan AnTuTu sonuçları da Snapdragon 865 işlemcisi kullanmadığı şüphesine neden olmuştu.Ancak realmeX3 SuperZoom işlemcisi konusunda iddialı. Firma akıllı telefonun Snapdragon 855 Plus ile alınan en yüksek skora sahip olduğu iddiasında. AnTuTu üzerinde 517,73 puan alan telefon gerçekten de geçen senenin Amiral Gemisi telefonlarından çok daha iyi bir konumda.
Telefonda 120 Hz ekran yenileme olacağı da resmi olarak ortaya çıkmış oldu. Ekran altı parmak izi yerine ise parmak izi sensörü telefonun yan tarafına yerleştirilmiş durumda.
realme x3, x3 superzoom, x3 superzoom özellikleri
Telefonun en önemli özelliği ise, adında anlaşılacağı üzere 60x‘e kadar zoom desteği sunacak olması. Her ne kadar diğer özellikleri tam netleşmemiş olsa da, telefonun 4200 mAh pil ile gelmesi 30W hızlı şarj desteği sunması da beklentiler arasında.
Fiyat açısından henüz bir açıklama yapılmayan cihazın özellikleri açısından daha ulaşılabilir bir fiyata sahip olacağı düşünülüyor. Özellikle fiyat performans açısından pazarda önemli yere sahip olan realme, salı günü SuperZoom ile bir sürpriz yapabilir.

22 Mayıs 2020 Cuma

İç Baklalı Enginar Tarifi

İç Baklalı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet enginar
  • Yarım kilogram bakla
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • Yarım limon
  • Tuz
  • 1 tutam dereotu

İç Baklalı Enginar Tarifi Yapılışı

  1. Soğan ve zeytinyağını tencereye koyun.
  2. Baklaları ilave edip, biraz döndürün.
  3. 1 çay bardağı su ekleyip, baklaları pişirin.
  4. Suyu çekince, küp doğranmış enginarları ekleyin.
  5. 2 çay bardağı su ve tuz ilave edip, kaynayınca en kısıkta, yarım saat kadar pişirin.
  6. Altını kapatınca, doğranmış dereotu ekleyip, dinlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.

Lokanta Usulü Yedikçe Yediren Ezme Salata Tarifi

Lokanta Usulü Yedikçe Yediren Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 2 adet küçük boy kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
Sos Malzemesi;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yeteri kadar tuz

Lokanta Usulü Yedikçe Yediren Ezme Salata Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle, sos malzemelerini derince bir kaba alalım ve iyice karıştıralım.
  2. Diğer bir tarafta maydanoz ve salatalık hariç, tüm malzemeleri robottan geçirelim ve sos malzemesinin üzerine boşaltalım.
  3. Maydanoz ile salatalığı tahtada doğrayıp, katalım.
  4. Tüm malzemeleri katıp, karıştıralım.
  5. Servis tabağına alalım, süslemesini yapalım.
Muhteşem oldu, afiyetler olsun, sevgiler 

Lokum Kıvamında Etiyle Ankara Tava Tarifi

Lokum Kıvamında Etiyle Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler

(su bardağı ölçüsü 250 ml)
  • 500 gram sotelik kuzu veya dana eti
  • Etleri pişirmek için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su
Pilavı için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 baş yemeklik doğranmış soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı başladığımız etin suyu + 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1’er çay kaşığı karabiber ve toz kırmızı biber
  • Dilerseniz üzerine maydanoz

    Lokum Kıvamında Etiyle Ankara Tava Tarifi Yapılışı

    1. Derince granit veya döküm tencereye yağı alıp iyice ısınınca etleri ekleyin ve yüksek ateşte etleri mühürleyin.
    2. Etlerin rengi dönünce ocağı en kısık ayara alıp kapağını kapatarak eyler sulanıp suyunu çekene dek pişirin.
    3. Etlerin üzerine 2 su bardağı kadar sıcak su ilave ederek kısık ateşte etleri ara ara kontrol ederek tamamen yumuşayana dek pişirin ve suyunu süzüp etleri kenara alın.
    4. Pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağı alıp küçük küçük doğranmış soğan ile biberleri ekleyip kavurun.
    5. Sebzeler yumuşayınca arpa şehriyeyi ekleyip rengi hafif dönene dek kavurmaya devam edin.
    6. Pişen etin süzmüş olduğunuz suyu ile birlikte toplam 4 su bardağı sıcak su, tuz ve baharatları ekleyip önce yüksek ateşte fokurdamaya başlayınca en kısık ateşte (kapağı kapalı olarak) suyunu çekene dek pişirin.
    7. Pişen pilavın üzerin temiz bir bez örtüp 15 dk kadar demlendirdikten sonra etler ile buluşturun ve dilerseniz ince kıyılmış maydanoz ilavesiyle servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.

Patates Çorbası Tarifi

Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 ml krema ya da süt
  • bir tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Muskat, karabiber
  • Tuz
  • 5-6 su bardağı su

Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağda yemeklik soğanları soteliyoruz, un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Suyumuzu ekliyoruz. Üzerine minik doğranmış patatesleri, baharat ve tuzu ekliyoruz. Patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  2. Blenderdan pürüzsüz olana kadar geçiriyoruz.
  3. Kremayı ekleyip kısık ateşte 5 dk daha pişiriyoruz.
  4. En son ince kıyılmış dereotunu ekliyoruz. Karıştırıp servis ediyoruz.

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk yufka
  • 1 adet tavuk göğüsü
  • 3 patlıcan
  • Yarım patates
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 tane biber
  • Yarim domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber
Üzeri için;
  • Kaşar

    Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı


    1. Tavuklarımızı küp küp doğrayıp pişiriyoruz bir yandan patlıcanları ve patatesleri kızartıyoruz .
    2. Tavuk piştikten sonra salçayı domatesi , biberi , tuzu vepul biberi ekliyip kavuruyoruz.
    3. Daha sonra kızarttığımız patlıcan ve patatesleri ve konserve bezelyemizi de ekleyip karıştırıyoruz.
    4. 1 tane yufkayı 4 parçaya bölüyoruz böldükten sonra 1 tanesini kaseye yerleştiriyoruz biraz kenarlarından da ortaya koyuyoruz iç harcı koyup kapatıyoruz hepsini bu şekilde yapıyoruz toplamda 6 adet oluyor.
    5. Daha sonra birazcık sıvıyağını fırca yardımı ile yufkaya sürüyoruz en üstede rendelediğimiz kaşar peynirini koyup 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
    6. Benim bezelyem bittiği için bu seferlik bezelyesiz yapmıştım ama yine çok güzel oldu afiyet olsun 😊👩‍🍳.

Mis Gibi Kapuska Yemeği Tarifi

Mis Gibi Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım lahana
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • Pul biber

Mis Gibi Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Lahanalarımızı doğruyoruz, daha sonra soğanları doğrayıp yağda kavuruyoruz. Hemen arkasından, salçayı da ekleyip, kavuruyoruz.
  2. Doğradığımız lahanaları da ekleyip, kavuruyoruz.
  3. 1 su bardağı su ekleyip, kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz.
  4. Daha sonra, 2 su bardağı su daha ekleyip; pirinç, tuz ve pul biberini de ekleyip, 20-25 dakika daha pişiriyoruz.
Çok lezzetli oldu, sizin de beğeneceğinize eminim😊👩‍🍳.
Afiyet olsun.

Anne Sütlacı(Nişastasız) Tarifi

Anne Sütlacı(Nişastasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 su bardağı süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilya
  • Pirinçleri pişirmek için üstünü geçecek kadar su(fazla koymayın)

Anne Sütlacı(Nişastasız) Tarifi Yapılışı

  1. Tencere ye pirinci yıkayıp alalım. Üzerini bir parmak geçecek kadar su koyalım iyice pişirelim.
  2. Diğer tarafta sütü ısıtalım içine pişen pirinci ekleyelim.
  3. Biraz kaynattıktan sonra şekeri ilave edelim. 20 -25 dakika daha iyice özleşinceye kadar pişirelim.
  4. İçine vanilya atalım inmeye yakın. Kaselere paylaştıralım.
  5. En az 5-6 saat ya da vaktiniz varsa bir gün dolapta yada serin bir yerde beklesin.
Afiyet olsun.

Kolay Kekli Baklava Tarifi

Kolay Kekli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 30 yaprak hazır yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Keki İçin;
  • 3 adet yumurta (resimde 2 var, ben de 3 koydum kırıldığı için çekemedim)
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı un
Şerbeti İçin;
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon (içine at)

Kolay Kekli Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Sonra yumurta ve şekeri, güzelce çırpalım 3-4 dakika.
  3. Ardından, kuru malzemeleri ekleyip karıştıralım. Ben orta boy borcamda yaptım, isterseniz kare tepside de yapabilirsiniz.
  4. Yaprakları yuvarlak keselim, yağları eritelim kaynamasın.
  5. Her yaprak arasına, erittiğimiz yağı sürelim.
  6. 15 kat yaptıktan sonra, arasına kekimizi koyalım.
  7. Aynı şekilde, her kata yağ sürüp, 15 katı da ekleyelim. Ben kalın kestim, siz daha ince kesebilirsiniz.
  8. Kalan yağı da üzerine sürelim ve üzeri kızarana kadar 160 derecede pişirelim.
  9. Fırından çıkartınca, soğuk şerbeti dökelim. Süslemek size kalmış.
Afiyet olsun.

Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

Harcı için:
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 1 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/3 çay bardağı su
  • Tuz, kimyon, karabiber
Beğendisi için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 kaşık un
  • 2 bardak süt
  • 4 patlıcan

    Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

    1. Kıymalı sosu için 3 yemek kaşığı zeytinyağ eklenir daha sonrasında kıyma ilave edilir.
    2. Renk alınca soğanlar gelir biraz yumuşadıktan sonra biber eklenir 1, 2 dakika daha kavrulur.
    3. Salçası ilave edilir ve çeyrek çay bardağı kadar su katılır.
    4. Beğendisi için 4 patlıcan közlenir.
    5. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağ konulur eridikten sonra 2 yemek kaşığı un eklenir köpük köpük olana değin karıştırılır.
    6. 2 su bardağı süt ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir yaklaşık 2 dakik sonra kıvamı oluyor.
    7. Közleyip doğradığımız patlıcanlar üzerine eklenir ve hazır olur.

Haşıl Tarifi

Haşıl Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı buğday
  • 2 litre ayran
  • Tuz
  • Tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un

Haşıl Tarifi Yapılışı

  1. Buğdayı bir gece önceden suya koyuyoruz, ertesi gün yeterince kabarmış olan buğdayın suyunu süzüp içerisine kontrollüce ayranı döküp çorba kıvamına gelecek kadar ayran döküyoruz.
  2. İçerisine 2 yemek kaşığı unu ilave edip güzelce karıştırıp ocağa alıyoruz, kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra altını yarıma alıp, lapa pilav kıvamı alana kadar karıştırıyoruz, lapa pilav kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatıp servis tabağına alalım.
  4. Ortasını açıp bir yemek kaşığı kadar yağı ortasına koyalım, siz yedikçe tereyağı yemeğin sıcağıyla eriyecektir.
  5. Dilerseniz sarımsaklı ayran da üzerine dökebilirsiniz.
  6. Deneyenlere afiyet olsun.

Künefe Tarifi

Künefe Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr çiğ kadayıf
  • 100 gr kaymak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gr ceviz
Şerbeti için;
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • Bir damla limon suyu
Üzeri için;
  • Antep fıstığı

Künefe Tarifi Yapılışı

  1. Şerbet hazırlama; şekeri su ve birkaç damla limon suyunu tencereye alın kaynayınca birkaç dakika kaynatın ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Kadayıfı hazırlama; küçük boy bir krep tavasının altını tereyağı ile yağlıyoruz çiğ kadayıfı ince ince doğrayın yarısını tavanın altına döşeyin arasına kaymak ve cevizi ekleyelim.
  3. Kalan kadayıfı üzerine döşeyin iyice bastırarak sıkıştırın ocakta orta ateşte çevirerek altını pişirin arada bir spatula ile kontrol edin pişince düz bir tencere kapağı yardımıyla ters çevirerek diğer tarafını pişirelim.
  4. Piştikten sonra üzerine ılık şerbeti dökün üzerini Antep fıstığı ile süsleyin.
Püf noktası; tatlı sıcak şerbet ılık olacak.