11 Eylül 2020 Cuma

Sodalı Türk Kahvesi Tarifi

Sodalı Türk Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • Şeker (Sade severler için gerek yok)
  • 1 şişe maden suyu

Sodalı Türk Kahvesi Tarifi Yapılışı

  1. Cezvenize Türk kahvesini ve şekeri koyun.
  2. Üzerine sodayı ekleyin ve karıştırın.
  3. Soda köpürecektir bu yüzden karıştırmakta zorlanabilirsiniz. Sodayı yavaş yavaş ekleyebilirsiniz.
  4. Ocağa cezveyi koyun 2 dakika sonra köpürmeye başlayacaktır.
  5. Köpükleri fincanlara pay edin ve kahveniz kaynayana kadar pişirin.
  6. Daha sonra fincanlara doldurup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)

Teremyağlı Helva Kurabiye Tarifi

Teremyağlı Helva Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kavrulmuş un
  • 125 gr teremyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (Kavrulmamış olarak ekliyoruz 1 su bardağına yakın kullandım azar azar ekleyin)
Üzeri için tercihen
  • Kahvaltılık çikolata ve fındık kullandım dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.

Teremyağlı Helva Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Kurabiyemizin yapımına ilk olarak 2 bardak unu kavurarak başlayalım. Unu yağsız tavaya alıp altını çok açmadan karıştırarak kavuralım.
  2. İstediğimiz rengi aldıktan sonra unu soğuyana dek kenarı alalım.
  3. Yoğurma kabına kavrulmuş soğumuş un ve diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
  4. Üzerine azar azar normal unumuzdan ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
  5. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarladıktan sonra bir kapak yardımıyla kenarlarından çizgiler oluşturalım.
  6. Hamurun ortasını parmağımızla çukur oluşturup 180 derece ısınmış fırında pişirelim.
  7. Pişen soğuyan kurabiyelerin üzerini kahvaltılık çikolatayla doldurup fındık yerleştirelim.
  8. Üzerine birşey koymadan yapabilirsiniz veya sadece fındık koymak istersenizde tepsiye dizerken ortasına fındık dizebilirsiniz. Kurabiyenizin altı kızardığında pişmiştir.Afiyet şifa olsun🥰.

Teremyağlı Kaşık Kaşık Yedirten Puding Tarifi

Teremyağlı Kaşık Kaşık Yedirten Puding Tarifi İçin Malzemeler

Beyaz pudingi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram teremyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gram beyaz çikolata
Kakaolu pudingi için
  • 750 ml süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram bitter çikolata
Üzeri için

Teremyağlı Kaşık Kaşık Yedirten Puding Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce beyaz pudingimizi hazırlayalım. Derin bir tencereye teremyağımızı koyalım ve erimeye bırakalım sonra bir su bardağı unu döküp kokusu çıkana kadar karıştıralım.
  2. Sonra bir litre sütümüzü döküp çırpma teliyle seri bir şekilde karıştıralım.
  3. Bir su bardağı şekerimizi de ilave edip orta derece ocakta koyu kıvam alana kadar karıştıralım ve kıvamı koyu olunca içine 100 gram beyaz çikolatamızı atıp ocaktan alalım.
  4. Sıcaklığı ile çikolata eriyor tekrar karıştırıyoruz bu aşamada.
  5. Sonra yapacağımız kaselere paylaştırıyoruz ve soğumakta bırakıyoruz 👍
  6. Sonra tekrar derin bir kaba kakao lu bütün malzemeleri soğuk olarak koyuyoruz.
  7. Bitter çikolata hariç tekrar ocağı orta derece ye alıp bütün malzemeyi çırpma teli ile çırpalım ve sürekli karıştıralım koyu kıvam alana kadar ocağın başından hiç ayrılmıyoruz yani koyu kıvam alınca aynı işlemi yapıyoruz.
  8. 100 gram bitter çikolata katıp ocaktan alınıyoruz ve soğumuş olan beyaz pudingin üzerine döküyoruz.
  9. En az iki saat buzdolabında beklettikten sonra üzerine kakao serpip servis yapıyoruz. Afiyet olsun 😋.

Teremyağlı Şeker Hamurlu Yaş Pasta Tarifi

Teremyağlı Şeker Hamurlu Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek malzemeleri
  • 10 yumurta
  • 330 gram toz şeker
  • 165 gram su
  • 500 gram un
  • 15 gram kabartma tozu
  • 50 gram ovaleks
Pastacı kreması malzemeler
  • 1 litre süt
  • 100 gram un
  • 50 gram nişasta
  • 300 gram toz şeker
  • 3 yumurta
  • 100 gram teremyağ
  • 1 paket vanilya
Ganaj Malzemeler
  • 3 kutu krema 400 gr
  • 600 gram bitter çikolata
Pasta dışı kaplama ürünler
  • 200 gram pembe şeker hamuru
  • 200 gram beyaz şeker hamuru
  • 200 gram siyah şeker hamuru

Teremyağlı Şeker Hamurlu Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
  2. Aklarını bir çimdik tuz ilave ederek kar haline gelene kadar çırpın.
  3. Yumurta sarılarını toz şekerle beraber çırpın.
  4. Suyu ilave edip hafif karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve karıştırın.
  5. Ovaleksi ilave edin ve aynı şekilde pütür kalmamasına dikkat ederek karıştırın.
  6. Yumurta aklarını ekleyin. Köpüğünü söndürmemeye dikkat ederek dikkatlice karıştırın.
  7. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ısıtmada 170 derecede üzeri hafif pembeleşip içini çekene kadar pişirin.
  8. Pasta soğuyunca üç kat olacak şekilde düzgünce kesin.
  9. İlk katı hafifçe sütle ıslatın.
  10. Üzerine orta kenarlarına gelmeyecek şekilde pastacı kreması yayın.
  11. Kenar kısımlarına kalın bir hat şeklinde ganaj geçin. İsterseniz damla çikolata, muz veya fıstık ekleyebilirsiniz.
  12. İkinci katı üzerine kapatın. Sütle ıslatmadan aynı işlemi uygulayın.
  13. Üçüncü katı yine sütle hafifçe ıslatarak ekleyin.
  14. Bu aşamada üzerini kaplarken şekli bozulmasın diye buzdolabında 1-2 saat dinlendirebilirsiniz.
  15. Bir pasta spatulası yardımıyla pastanın dış yüzeyini ganajla kaplayın.
  16. Bir parça şeker hamuru alın ve elinizde yumuşatın. Tezgahın üzerine alın, az miktarda mısır nişastası serperek merdane yardımıyla açın.
  17. Pastanın üzerini kaplayacak şekilde dikkatlice yayın.
  18. Pastacı krema yapılışı.Toz şekerin yarısını ve 150 gram sütle beraber kaynatın. Bir tencereye kalan toz şekeri, sütü, nişasta ve unu alın.
  19. Yumurtaları da ekleyerek krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
  20. Diğer tencerede kaynattığınız sütlü şekerli karışımı da kepçe kepçe ekleyerek karıştırın.
  21. Orta ateşte pişirirken, homojen bir karışım halini alması için sürekli karıştırmaya devam edin.
  22. Kaynadıktan sonra ocaktan alın. Eğer çikolatalı krema hazırlamak isterseniz 2 yemek kaşığı kakao ilave edin ve 2 yemek kaşığı unu eksik koyun.
  23. Piştikten sonra 20 gram kadar bitter çikolatayı küçük parçalara kırarak eklerseniz kremanız daha parlak ve lezzetli olacaktır.
  24. Ganaj yapılışı:Kremayı kaynama derecesine yaklaşana kadar ısıtın. Yani kabarcıklar çıkınca ateşten alın, fokur fokur kaynatmayın. Pastaya sürülebilir kıvama gelene kadar soğutun.
  25. Tüm işlemler bitikten sonra pastayı 15 dakika buzdolabında bekletelim. Pastada soğurken şeker hamurlarını açalım. Beyaz şeker hamurunu pastayı kaplayacak şekilde merdane yardımıyla açalım.
  26. Siyah şeker hamurunu ise parça parça resimde ki gibi keselim pembe şeker hamurunu hediye paketi şeklinde pasta yapacağımız için pembe şeker hamurunu düz kesip elimizle resimde ki şekli verelim.
  27. pastaya yaptığımız şeker hamurlarını kaplayalım bir bütün oluşturalım.
  28. 30 dakika daha bekletip servis yapabilirsiniz afiyet olsun

Minicik Browni Kurabiyeler Tarifi

Minicik Browni Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • Yarım paket margarin
  • 4 kaşık kakao
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı şeker

Minicik Browni Kurabiyeler Tarifi Yapılışı

  1. Su ve şekeri kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Yumurtayı mikserle çırpıyoruz.
  3. Sıvı yağı şekeri de ekleyip devam ediyoruz karıştırmaya.
  4. Sonra margarin ve diğer kalan malzemeleri de ekleyip yoğuruyoruz kulak memesi kıvamına gelinceye kadar.
  5. Sonra elimizle küçük parçalar alıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz fırına koyuyoruz.
  6. Minicik browni kurabiyelerimiz çatır çatır çatlayınca:)) fırından alıyoruz.
  7. Sıcacık kurabiyeleri soğumuş şerbete atıp çıkarıyoruz servise hazır herkese afiyet olsun. :).

Krep Tarifi

Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 10 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Krep Tarifi Yapılışı

  1. Süt yumurta ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırın.
  2. Sonra un ve tuzu ekleyin iyice karıştırın.
  3. Pürüzsüz olması önemli ve akışkan kıvamda olmalıdır.
  4. Sonra yapışmayan teflon tavada arkalı önlü olarak pişirin.Afiyet olsun.

Yuvarlak Borcamda Revani Tarifi

Yuvarlak Borcamda Revani Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon
Hamuru için;
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı un

Yuvarlak Borcamda Revani Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti ocağa alalım kaynamaya bırakalım
  2. Kaynadıktan sonra limon suyunu da ilave edip beş dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru için; yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  4. Sonra sırayla süt sıvı yağ yoğurt ilave edelim çırpmaya devam edelim.
  5. Son olarak vanilya kabartma tozunu unu ekleyelim karıştıralım.
  6. Borcamı sıvı yağ ile yağlayalım hamuru içine dökelim.
  7. 180 derece ısınmış fırında pişirelim, piştikten sonra fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti üzerine dökelim soğumaya bırakalım, buzdolabında dinlendirelim. Deniyecek herkese afiyet olsun 😋.

Teremyağlı Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi

Teremyağlı Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :
  • 125 gram teremyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • 1 su bardağı ve artı 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
İçi için :
  • 2 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için :
  • 1 küçük kase pudra şekeri

Teremyağlı Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Önce elmalı içi için elmaların kabuğunu soyduktan sonra rendeleyelim tavaya koyalım.
  2. Üzerine şekeri tarçını ekleyelim elmaları suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  3. En son ceviz ekleyip karıştıralım soğuması için tabağa alalalım.
  4. Hamur malzemelerini derin bir kaba koyalım unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim yoğuralım.
  5. Kurabiye hamurunu üç parçaya bölelim.
  6. Unlanmış tezgahta merdane ile çok kalın olmayacak şekilde açalım.
  7. Açtığımız hamuru 8 eşit parçaya bölelim.
  8. Sonra hamurun geniş kısmına soğuyan elmalı içten koyalım.
  9. Rulo şekilde saralım.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar 20-25 dk pişirelim.
  11. Sonra kurabiyeleri servis tabağına alalım biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri süzgü ile serpelim. Afiyet olsun.

Nefis Yağsız Kızartma Tarifi

Nefis Yağsız Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 3 kabak
  • 5 biber
  • 2 domates
  • 1 kapya biber
  • Sevdiğiniz bütün sebzeler olur
Üzeri için
  • Yoğurt
  • Sarımsak

Nefis Yağsız Kızartma Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeleri halka halka doğrayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  2. Üzerine tuz gezdirip 200 derece fırında kızarana kadar pişirin .
  3. Soğuyunca sarımsaklı yoğurt dökün.Afiyet olsun.

Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi

Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı süt (Nişastayı açmak için)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya

Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci iyice yıkayalım, tencereye alalım. 3 çay bardağı soğuk su ekleyip haşlayalım.
  2. Pirinçler iyice suyunu çekince lapa olacak üzerine soğuk 1 litre sütü boşaltıp kaynamaya bırakalım. 3 dolu yemek kaşığı nişastayı bir su bardağı sütle iyice açalım.
  3. Kaynamış sütün içerisine iyice karıştırarak tencereyi yavaşça boşaltalım.
  4. Altını kısıp 10-15 dakika daha pişirelim.
  5. En son şeker ve vanilyayı ekleyip onlarda eriyip karışana kadar karıştıralım ve ocağı kapatalım.
  6. Servis tabaklarına sütlaçı kepçeyle dökelim.
  7. Oda sıcaklığına gelene kadar dışarda bekletelim.
  8. Daha sonra buzdolabında 4 saat kadar soğutalım. Üzerine tarçın dökerek servise hazır.Afiyet olsun. ❤️.

Patatesli Yufka Böreği Tarifi

Patatesli Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • Karabiber ,kırmızı toz biber, pul biber, tuz
  • 8 tane yufka
Sosu için
  • Sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu süt (Yada yoğurt)
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu

Patatesli Yufka Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Patates çiğ şekilde rendelenir.
  2. Tavanın içinde yağda soğanlar kavrulur. İçine patatesler eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
  3. Sonra baharatlar eklenir kavrulmaya devam edilir. (20-25 dakika kadar sürüyor patatese göre değişebilir)
  4. Bir kasede maden suyu süt ve sıvı yağ karıştırılır.
  5. 1 kat yufkanın üzerine sos dökülür bu yufkanın üzerine 1 kat yufka daha koyulur fırça yardımıyla sos yayılır.
  6. Yufka pizza dilimi şeklinde 6 eşit parçaya kesilir üçgenin kalın kısmına iç harcını koyup sarılır.
  7. Pişirme kağıdı serili tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip 180 derece önceden ısınmış fırında alt üst ayarda böreklerin üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir. 24 tane börek elde ettim. Not: patatesi haşlamadan yapınca patates tadını daha yoğun alıyorum ve daha lezzetli geliyor denemenizi tavsiye ediyorum afiyet olsun :).

Teremyağlı Marmelatlı Kurabiyem Tarifi

Teremyağlı Marmelatlı Kurabiyem Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram teremyağ
  • 1 buçuk su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un

Teremyağlı Marmelatlı Kurabiyem Tarifi Yapılışı


  1. Oda sıcaklığında ki margarinimizi diğer malzemelerle yumuşak, bir, hamur haline gelene kadar 5 su, bardağı unu kontrollü bir, şekilde ekliyoruz.
  2. Pasta kreması, sıktığımız aparat ile, şekil, verip, ortasına parmağımızla yer açıyoruz.
  3. Tepsimize, dizip, 180, derece 25 dk hafif pempeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  4. Soğuduktan sonra, arzuya gire ortasına karamel marmalet çikolata sos koyuyoruz.
    Afiyet olsun.

Krem Karamel Tarifi

Krem Karamel Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için
  • 5 yumurta
  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 vanilin
Karameli için
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı su

Krem Karamel Tarifi Yapılışı

  1. Tarifimizde ilk önce karameli için bir tavaya şekerimizi alıyoruz.
  2. Kısık ateşte şekeri eritiyoruz. Rengi koyulaşana kadar ve sıvı haline gelene kadar bekliyoruz.
  3. Eritilmiş şekeri donmadan hazırladığımız fırın kaselerine 1-2 kaşık kadar paylaştırıyoruz.
  4. Şeker donana kadar muhallebimizi hazırlıyoruz.
  5. Bir kabın içine 5 yumurta, 1 litre süt, 5 kaşık şeker, vanilia alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  6. Kaselerdeki şekerin donduğundan emin olduktan sonra muhallebimizi paylaştırıyoruz.
  7. Kaseleri tepsiye alıyoruz ve 2-3 barak su ekliyoruz.
  8. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişiriyoruz. Fırına göre değişir kontrollü bir şekilde üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Muhallebisi için aklınızda soru kalmasın fırında çok güzel pişiyor. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ❣. Not: eğer fırına dayanıklı kaseniz yoksa tarifi aynı şekilde borcamada yapabilirsiniz.