12 Eylül 2020 Cumartesi

Tepside Kek Tarifi

Tepside Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti
  • Çilek dilimleri
  • Çilek sosu

Tepside Kek Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri alın. Köpükleninceye kadar çırpın.
  • Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Karbonat, kabartma tozu ve unu elekten geçirerek karışıma ekleyin. 
  • Kek harcı yoğun bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Hazırladığınız kek harcını, yağlanmış borcam veya bir tepsiye dökün.
  • Keki, 170 dereceli fırında 35 dakika kadar pişirin.
  • Çıkarttığınızda üzerine çatal ile delikler açın ve çilek sosunu üzerinde gezdirin.
  • Keki soğuması için 15 dakika buzdolabında bekletin.
  • Soğuyan kekin üzerine hazır krem şanti dökün ve her köşesine yayın.
  • Çilekleri küçük parçalar halinde dilimleyin ve kekin üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.
Tepside Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Pişirme esnasında ilk 20 dakika boyunca fırının kapağını açmayın.
  • Unu azar azar ekleyerek kıvamını daha iyi bir şekilde ayarlayabilirsiniz.
  • Topaklanma oluşmaması için mikser kullanabilirsiniz.
  • Kekinizi frambuaz, çikolata ve böğürtlen gibi farklı soslarla tatlandırabilirsiniz.
  • Krem şanti kullanmak istemiyorsanız, sosu döktükten sonra meyveleri serpiştirin.
1 Dilim Çilekli Kek Kaç Kalori?
  • Çilekli kekin bir dilimi, yaklaşık 180 kaloridir. Kullanılan malzemeye göre kalori değeri değişebilir.

Ev Yapımı Makarna Tarifi

Ev Yapımı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet yumurta
  • Tuz
Makarna sosu için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 bardak krema
  • 1 bardak kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1/2 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Tuz

Ev Yapımı Makarna Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle unu geniş bir kaseye alın ve ortasını çukur şeklinde açın.
  • Çukurun içerisine zeytinyağı, tuz ve yumurtaları ekleyin.
  • Bir çatal kullanarak yumurtaları olduğu çukurun içerisine çırpmaya başlayın. Daha sonra una yedirerek çırpma işlemine devam edin.
  • Yumurta ve un tamamen karıştığında, hamuru elinizle yoğurmaya devam edin.
  • Hamuru pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar oklava ile açın.
  • Uzunlamasına açtığınız hamura bir tutam un serpiştirin ve katlayın.
  • Hamuru ince şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritleri tek tek açarak uzun makarnalar hazırlayın.
  • Sosu için; Sos tenceresinde tereyağını eritin ve üzerine kremayı ekleyin.
  • Rendelenmiş sarımsak, karabiber ve tuzu da kremanın üzerine ilave edin.
  • Daha sonra rendelenmiş peyniri ekleyerek eriyene kadar karıştırın.
  • Peynirler eridiğinde üzerine doğranmış maydanozu ilave edin ve ocaktan alın.
  • Hazırladığınız makarnaları haşladıktan sonra üzerine sos dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Makarna Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Tarifte kullanacağınız yumurtanın organik olmasına dikkat edin. Tarife eklenen yumurta, hamurun sarı bir renk almasını sağlar.
  • Hamuru hazırlarken kaliteli bir zeytinyağı kullanmanızı öneriyoruz.
  • Hamurun inceliği makarnanın en önemli noktasıdır. Hamurun arkasından baktığınızda elinizin gölgesini görüyorsanız, hamurunuz hazır demektir.
  • Sosu hazırlarken kaşar peyniri yerine parmesan peyniri de tercih edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız makarnaları kuruttuktan sonra cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.

Evde Doğal Öksürük Şurubu Nasıl Yapılır?

Evde Doğal Öksürük Şurubu Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
  • 1-1.5 su bardağı içme suyu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 2-3 adet karanfil

Yapılışı:
  • Öncelikle 1.5 su bardağı suyu kaynatın.
  • Su kaynarken sarımsak ve soğanın kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
  • Kaynar suyu cam kaseye aldıktan sonra içerisine doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyin.
  • Su tamamen soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Su soğuduğunda ise süzerek soğan ve sarımsaklardan ayırın.
  • Elde ettiğiniz suyun içerisine limon suyu, zencefil, bal ve tarçını ekleyin.
  • Karanfili havanda ezerek toz haline getirin.
  • Ardından karanfili de karışıma ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
  • Hazırladığınız karışımı çalkalayın. Malzemeler karıştığında öksürük şurubunuz hazır demektir.

Teremyağlı Cheesecake Tarifi

Teremyağlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Taban için
  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 6 yemek kaşığı teremyağ
Kreması için
  • 400 gr labne
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
Meyveli sos için
  • Hazır toz meyve sos
  • Meyve

Teremyağlı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Tabanı için bisküvi rondodan geçirilir, eritilmiş yağ ile iyice karıştırılıp yağlı kağıt konmuş kelepçeli kalıbın tabanına yayılır.
  2. Üzeri bardakla bastırılıp kreması hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
  3. Krema için.Labne ve şeker iyice çırpılır krema eklenir 2 dk daha çırpılır.
  4. Un, nişasta eklenip çırpılmaya devam edilir.
  5. Yumurtalar tek tek eklenerek çırpılır.
  6. Kelepçeli kalıbın kenarına folyo sarılıp krema konur.
  7. Kalıp bikaç kez tezgaha vurulup içerdeki hava çıkarılır.
  8. Kap içinde şu konmuş ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 60 dk pişirilir.
  9. Isıttıktan sonra fırın kapatılıp kapağı hafif aralanır kek soğuyana kadar içinde bekletilir.Daha sonra dikkatlice kalıpdan çıkarılır.Üzerine hazır sos dökülür ve meyvelerle çilek.vişne,karadutla süslenir.Afiyet olsun.

Renkli Karışık Salata Tarifi

Renkli Karışık Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy domates
  • Küçük salatalık
  • Yarık demet reyhan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • Küçük bir konserve mısır
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Kişniş

Renkli Karışık Salata Tarifi Yapılışı

  1. Domates ve salatalığı küp küp doğra.
  2. Yeşillikleri sirkeli suyla yıkadıktan sonra ince ince kıyıp hepsini birbirine karıştır.
  3. Sosları ve baharatları ekledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun 😍.

Teremyağlı Patatesli Misket Köfte Tarifi

Teremyağlı Patatesli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • Yarım yemek kaşığı teremyağ
  • 2 diş sarımsak
  • Kuru nane
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
Köfteleri bulamak için :
  • Un
Yemeğin içine :
  • 5-6 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 orta boy soğan

Teremyağlı Patatesli Misket Köfte Tarifi Yapılışı


  1. Kıyma çukur bir kaba konur ,çiğ köftelik bulgur, sarımsak tuz ve baharatlar eklenir, teremyağ eklenir en az 5 dakika yoğrulur.
  2. Üzeri streç film ile kapatılır buzdolabında 20 dakika dinlendirilir.
  3. Düz bir tepsiye yarım su bardağı un serpilir.
  4. Bir kaseye su konulur eller ara ara ıslatılır küçük parçalar koparılır yuvarlanır.
  5. Misket büyüklüğünde yapılır.
  6. Unlu tepsiye koyup sallanarak her tarafı una bulanır.
  7. 4 yemek kaşığı sıvı yağda orta boy soğan küp küp doğranıp kavrulur .
  8. 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir ,kavrulmaya devam edilir.
  9. 5 -6 adet patates küp küp doğranır.
  10. Tencereye ilave edilir, biraz karıştırılır.Üzerine sıcak su eklenir .
  11. Karabiber, pul biber, tuz eklenir.
  12. Kaynayınca köfteler yavaş yavaş eklenir, arada karıştırılır orta ateşte iyice pişirilir.

Sigara Böreği (Buzluğa Atmalık) Tarifi

Sigara Böreği (Buzluğa Atmalık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket üçgen yufka (Normal yufkada olur)
  • 300 gram beyaz peynir
  • 300 gram kaşar
  • Yarım çay bardağı su (Islatmak için)

Sigara Böreği (Buzluğa Atmalık) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle peynirleri eziyoruz ben beyaz peynir ve kaşarı karıştırdım daha lezzetli oluyor.
  2. Sonra yufkamızı serip peyniri içine koyuyoruz.
  3. Kenarlardan yapıştırarak ince ince sarıyoruz ucunu suya batırıp yapıştırıyoruz.
  4. Daha sonra buz dolabı poşetine tek sıra halinde dizip buzluğa atabilirsiniz çok pratik oluyor.

Teremyağlı Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tarifi

Teremyağlı Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane patlıcan
  • Rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 su bardağı sıvı yağ(kızartmak için patlıcanları)
Kıyma sosu için;
  • 200gr kıyma
  • 1 baş soğan
  • 1 yeşil biber
  • 1 domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
Beşemel sosu için;
  • 1 buçuk yemek kaşığı teremyağ
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 buçuk su bardağı süt(200ml bardak ölçüsü)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay kaşığı nuskat(isteğe bağlı)
Salça sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağından iki parmak eksik su
  • Biraz tuz
  • Biraz kara biber

Teremyağlı Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle patlıcanları bir parmak kalınlığında yuvarlak kesin .
  2. 15 dakika tuzlu suda bekletin .
  3. Bir tavaya teremyağ koyun, soğanları küp doğrayın ,biraz kavurun.
  4. Biberleri ince doğrayıp ekleyin ,sarımsağı rendeleyin veya ezin .
  5. Daha sonra domateslerin kabuklarını soyun, küp doğrayın.
  6. Sarımsakla birlikte tavaya ekleyip kavurun.
  7. Salça ve kıymayı suyu dokun hepsini güzelce pişirin .
  8. Tuz ve karabiber kimyonu da sonunda ekleyin kıymanız hazır beklesin.
  9. Patlıcanların suyunu süzün ve kağıt peçete veya mutfak havlusu ile iyice kurulayın .
  10. Tavaya bol sıvı yağ dökün ,kuruladığınız patlıcanları kızartın eğer çok yağ patlıyorsa yağınıza bir çimdik tuz atın.
  11. Kızaran patlıcanlarınızı tavadan alıp kağıt peçete serili tabağa koyun fazla yağını çeksin peçete patlıcanların.
  12. Beşamel sosunu hazırlayalım, tavaya bir buçuk yemek kaşığı teremyağ, bir buçuk yemek kaşığı un koyun ve güzelce unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  13. Bir buçuk su bardağı sütü yavaş yavaş ekleyin ve çırpıcı ile çırpın, kıvam alan sosunuza tuz karabiber ve varsa çok az muskat ekleyin kapatın.
  14. Salça sosu için; kıymayı kaçırdığınız tavaya bir yemek kaşığı salça ve suyu dökün kaynatın, tuz ve kara biber ekleyin arzunuza göre.
  15. Bütün malzemeler hazır önce borcama patlıcanları dizin.
  16. Bir kaşık ile ortasını bastırın, hafif çukurluk olsun .
  17. Üzerine kıymanızdan bol bol koyun.
  18. Elinize destek verin, kenarlardan düşmesin .
  19. Üzerine beşamel sosunu dökün.
  20. Sonra rendelenmiş kaşar peyniri koyun .
  21. Salçalı sosunuzuda borcama dökün.
  22. 240 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin .
Afiyet olsun harika bir tarif teremyağ ile dahada lezzetli oldu.

Patatesli Kek Tarifi

Patatesli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 3 adet patates
  • Küçük bir kase beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Üzeri için:
  • Susam

Patatesli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesleri yıkayıp küp şeklinde küçük küçük doğrayalım.
  2. Soğan ve maydanozları da küçük olarak doğrayıp hazır hale getirelim.
  3. Yumurtaları mikserle iyice çırpıp üzerine yoğurt, sıvı yağ, peynir,  karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  4. Doğradığımız  patates, soğan ve maydanozu ekleyip tekrar karıştıralım.
  5. En son kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştıralım.
  6. Borcamı yağlayıp borcama malzemeyi dökelim tepsi kağıdı varsa eğer onu kullanabiliriz.
  7. Üzerine susam dökelim ve 180°fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.
  8. Soğumaya bırakalım. Yani yaklaşık yarım saat sonra servis edelim.Afiyet olsun 🌷.

Tavuk Şavarma Tarifi

Tavuk Şavarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 6 adet yufka ya da lavaş
  • 15 yaprak marul
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı nane
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı salça (domates ve biber karışık olandan)
  • 3 yemek kaşığı acı kırmızı pulbiber

Tavuk Şavarma Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tavukları küp küp doğruyoruz ve tencere ya da geniş bir tavaya koyup suyunu salıncaya kadar pişiriyoruz.
  2. Tavuklar suyunu salınca 3 yemek kaşığı sıvı yağı ve 2 çay kaşığı tuz koyup tekrar çeviriyoruz.
  3. Tavuklar pişerken gelin şavarmanın asıl maddesi acı sosumuzu yapalım.
  4. Tavaya 1 su bardağı zeytinyağını 5 yemek kaşığı salçayı koyup ocağın altını açıyoruz.
  5. Salçayı iyicene eziyoruz ve daha sonra 3 yemek kaşığı acı biberide ekliyoruz. Ve sosumuz hazır.
  6. Yoğurt sosunu hazırlamak için yoğurdu geniş bir kaseye alıp biraz su ile eziyoruz ve kıvam almasını sağlıyoruz.
  7. Mayonezde katıyoruz. Tuz, kekik ve naneyi de katıyoruz.
  8. Rendelediğimiz sarımsakları da ekliyoruz ve yoğurt sosumuzda hazır.
  9. Yıkadığımız marul yapraklarını ince ince kıyıyoruz.
  10. Tavuklar pişince artık dürümlerimizi hazırlayabiliriz.
  11. Yufka ya da lavaş tercih size kalmış.
  12. Tezgaha koyuyoruz ilk önce marulları sonra yoğurt sosumuzdan koyuyoruz sonra da tavuklarımızı koyup sarıp dürüm yapıyoruz.
  13. Yerken acı sosu hep üstüne ilave ederek yiyoruz. Benim tavsiyem. ☺️afiyet olsun. ☺️😍.

Kırmızı Biber Yatağı Tarifi

Kırmızı Biber Yatağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kırmızı biber
İçi için malzemeler;
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 1 adet kabak (benim elimde yoktu kullanmadım)
  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet sarımsak

Kırmızı Biber Yatağı Tarifi Yapılışı

  1. Arkadaşlar ilk olarak kırmızı biberleri ortadan kesip içini temizledim, bir kenara aldım .
  2. Sonrasında ise içi için kullanacağım patlıcan ve patatesleri küp küp doğrayıp küçük bir borcama koydum.
  3. Bu karışıma zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırdım.
  4. Daha sonra biberleri ve bu karışımı aynı sürede fırında pişirdim.
  5. Fırından çıkarınca biberleri bir köşeye alıp iç malzemesinin soğumasını bekledim.
  6. Soğuduktan sonra yoğurt sarımsak ve baharatları ekleyip iç harcını bitirdim.
  7. Son olarak ise biberlerin içini doldurarak son dokunuşları yapıp servis ettim.
Deneyecek olan arkadaşlar ilk defa yaptım ve cidden beğenildi afiyet olsun 🙂

Teremyağlı Puf Puf Kete Tarifi

Teremyağlı Puf Puf Kete Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta beyazı içine sarısı yüzüne
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un
İç harcı için
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket teremyağ
  • Un
  • 1 çimdik un
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • Süt kreması
  • Susam, çörek otu

Teremyağlı Puf Puf Kete Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta beyazı, süt, yoğurt, sıvı yağ, şeker, tuz, maya hepsini bir elimizle karıştıralım ve unumuzu yavaş yavaş ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.Yumuşak olması çok önemli.
  2. İç Harcın Yapılışı. Teremyağ ve sıvı yağı bir tavada ısıtıp biraz un atıp cız sesi gelince ocaktan alalım ve unumuzun üzerine dökelim ve bir çimdikde tuz atalım karıştıralım elimize yapışmayan bir iç oluyor. Yoğurduktan sonra 10 dk dinlendikten sonra hamurumuzdan küçük parçalar alalım ve mandalinadan biraz küçük bezeler yapalım ve elimizle biraz inceltip içine iç harcımızdan koyalım bir yemek kaşığı yeterli olacaktır.
  3. Tekrar elimizle bohça gibi toplayıp yuvarlak mandalina şekli verelim ve kabarması için yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  4. Üzerine sosumuzu sürelim ve susam ve çörekotu anlatalım. Tepsimizde 1.5 saat dinlendirelim ki güzel puf puf bir ketemiz olsun.
  5. Mayalandıktan sonra ısıtılmış fırında 200 derece de 15 dk pişirelim afiyet olsun.

Waffle Tarifi

Waffle Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 7 çorba kaşığı un (130 gram )
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için;
Dilediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz ama ben kendi kullandıklarımı yazıyorum
  • Sürülebilir çikolata
  • 1 adet muz
  • 2- 3 adet çilek
  • Beyaz damla çikolata
  • Gofret
  • Çikolata sosu

Waffle Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için bir kasede şeker, tuz ve yumurta çırpılır.
  2. İyice çırpıldıktan sonra süt ve yağ eklenir ve çırpılmaya devam edilir.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilin eklenir. Akışkan bir kek hamuru elde edilir.
  4. Teremyağ ile waffle makinesi ya da tost makinesi yağlanır ve hamurdan bir kepçe dökülür.
  5. Hamur bitene kadar bu işleme devam edilir ve daha sonra çikolata sürülüp malzemeleri koyulur.


Afiyet olsun.