12 Aralık 2020 Cumartesi

Söğülme (Sarımsaklı Patlıcan Tarifi

 

Söğülme (Sarımsaklı Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 1  poşet dolu közlenmiş patlıcan( derin dondurucu dan çıkardım)
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvı yağ tuz

Üst sosu için;

  • Pul biber

Söğülme (Sarımsaklı Patlıcan Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya yağı koyup buzu çözülen patlıcanları koyup karıştırıyoruz .
  2. Tuz da ekleyip bir iki defa çevirip altını kapatalım .
  3. Servis tabağına alıp üstüne sosumuzu dökelim afiyet olsun.

Ev Yapımı Süt Dilimi Tarifi

 

Ev Yapımı Süt Dilimi Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı yağ
  • 1 su bardağı un
  • Yarım kabartma tozu
  • 1 buçuk yemek kaşığı kakao

Kremasi için

  • 1 krema
  • 1 krem şanti
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2-3 damla limon suyu

Ev Yapımı Süt Dilimi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle krema için bütün malzemeleri koyulaşana kadar çırpalım ve buzdolabında bekletelim.
  2. Keki için yumurta şekeri çırpalım. Diğer malzemeleri koyup en son da un ve kabara tozunu koyup karıştıralım.
  3. 170 derecede 20 dakikaya yakın pişirelim.
  4. Keki pişerken birkaç kez fırının kapağını açalım ki kek kabarmasın.
  5. Daha sonra kek soğuyunca arasına krema sürüp dikdörtgen şeklinde keselim.
  6. Keki ben dikdörtgen borcam da yağlı kağıt koyarak pişirdim.

Deneyeceklere afiyet olsun.

Yufkalı Pırasa Börek Tarifi

 

Yufkalı Pırasa Börek Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemeleri;

  • 1 kg pırasa
  • 1 tane soğan küçük
  • Salça tat versin diye az miktar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber isteğe bağlı

Yufkanın içine sürmek sos;

  • 3 yumurta
  • 1, 5su bardağı süt
  • 1 su bardağı yağ

Üzerine;

  • Yukarda yazılı olan tarifi kalırsa dökün üzerine

Yufkalı Pırasa Börek Tarifi Yapılışı

  1. Önce iç harcı hazırlayalım çok az yağ tencereye pırasa soğanı kavuralım .
  2. Biraz sönünce tuz karabiber koyalım renk versin diye salça koyalım karıştıralım.
  3. Daha sonra bir kapta yufkanın sosunu hazırlayalım.
  4. İster yağlı kâğıt ister tepsiyi yağlayın fark etmez.
  5. Yufkayı ortadan ikiye bölelim.
  6. Önce yufkanın sosunu dökelim sonra iç malzeme pırasayı yanı koyalım saralım.
  7. Tepsi bitince içine kalan sosu dökelim.
  8. 180 derece önceden ısıtılmış.

Afiyet olsun😋.

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 şu bardağı buğday nişastası
  • 1 şu bardağından az pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 şu bardağı un

İç harcı;

  • 4 tane elma
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 şu bardağı iri çekilmiş ceviz

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. 4 adet rendelenmiş elmayı tavaya alalım.
  2. Üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyin ve elmalar karamelize olana kadar pişirilelim.
  3. Elmalı harç piştikten sonra üzerine yarım su bardağı kadar dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin ve karıştıralım.
  4. Hamurumuzu hazırlamak için derin bir kasede, margarin, yoğurt, toz şekeri karıştıralım.
  5. Unu da azar azar ekleyerek, kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayan fakat yumuşak olan bir hamur elde edelim.
  6. Bu hamuru tezgahta güzelce açalım.
  7. Yuvarlak şekiller çıkaralım siz nasıl isterseniz o şeklide verebilirsiniz.
  8. Yuvarlak kurabiye hamurunun tam ortasına elmalı harçtan koyun ve ağzı açık kalacak şekilde yarım ay şekli verelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
  10. Oda sıcaklığına geldikten sonra  üzerine pudra şekeri serpiştirin. Kurabiyeleriniz artık servise hazır!.

Afiyet olsun.

Bol Soslu Enfes Islak Kek Tarifi

 

Bol Soslu Enfes Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma tozu

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao

Bol Soslu Enfes Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtayı ve toz şekeri köpükleninceye kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra sırasıyla süt, sıvı yağ, un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına pişmeye bırakıyoruz.
  4. Kekimizi fırından çıkarmak üzereyken sosu ocağa koyuyoruz.
  5. Sosu dökerken kek ve sos sıcak olmalı.
  6. Keki fırından çıkardıktan sonra dilimleyip sıcak sosu üzerine döküyoruz.

Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz :).

Çikolatalı Cheesecake Tarifi

 

Çikolatalı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için:

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 120 gram tereyağ/margarin
  • 1 parça çikolata yağda eritilmiş

Kreması için:

  • 400 gram labne
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 3 adet yumurta
  • 2 paket vanilya

Üzeri için:

  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 160 gram sütlü veya bitter çikolata

Çikolatalı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kelepçeli kalıbın tüm yüzeylerini yağlayıp pişirme kağıdı kaplayalım.
  2. Bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirelim.
  3. Eritmiş olduğunuz çikolatayı ve yağı bisküvilerle karıştıralım.
  4. Kalıbın tabanına bisküviyi yayalım. Bardağın arkası yardımıyla bisküviyi kalıba bastıralım.
  5. 10-15 dk buzdolabında dinlendirelim.
  6. Bu sırada kremasını hazırlayalım.
  7. Labne peyniri uygun bir kapta çırpıcı yardımıyla çırpalım.
  8. Kremayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  9. Şekeri ekleyip eriyene kadar çırpalım.
  10. Yumurtaları kırıp çırpalım.
  11. Son olarak nişasta ve vanilya  ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  12. Akışkan kıvama geldiğinde buzdolabına koyduğumuz bisküvinin üzerine dökelim.
  13. Kalıbımızı yarısına su doldurduğumuz fırın tepsisine yerleştirelim.
  14. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ilk 10 dk pişirelim.
  15. Daha sonra fırın ısısını 160 dereceye düşürüp yaklaşık 50-55 dk pişirelim.
  16. Cheesecake pişerken fırın kapağını açmayalım piştikten sonra kapağını açmadan fırını kapatalım yaklaşık 1 saat fırından çıkarmayalım.
  17. Çikolatalı sosunu hazırlamak için kremayı uygun bir kapta ısıtalım.
  18. Daha sonra çikolatayı ekleyip iyice karıştıralım.
  19. Hafif kaynamaya başlayınca ocaktan alıp cheesecake üzerine dökelim.
  20. Vaktiniz varsa 1 gece dolapta dinlendirip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun💕🌸.

Küçük Borcamda Revani Tarifi

 

Küçük Borcamda Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 limon rendesi
  • 1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti;

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon

Küçük Borcamda Revani Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtalarla şekeri köpürünceye kadar çırpalım.
  2. Sonra diğer malzemeleri koyup karıştıralım.
  3. Daha önceden ısıtmış olduğumuz  fırında 180° derecede 25 30 dk pişirelim.
  4. Piştikten sonra şerbetini üzerine dökelim biri sıcak biri soğuk olsun. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Limonata Tarifi

 

Ev Yapımı Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 limon (buzlukta donmuş)
  • 1 portakal (buzlukta donmuş)
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 2 tane limon tozu

Ev Yapımı Limonata Tarifi Yapılışı

  1. Limonları ve portakalı toz şekerle birlikte robotta çekelim.
  2. Ayrı derin bir kaba çektiğimiz karışımı, limon tozunu ve 1 lt suyu ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra süzgeç yardımıyla süzüp sürahimizin içine dolduruyoruz.

Afiyet olsun. :).

Tantuni (Jülyen) Tarifi

 

Tantuni (Jülyen) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram dana eti
  • Sıvı yağ
  • 1 bardak soğuk su
  • 2 kuru soğan
  • Büyük domates
  • Sumak
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Maydanoz
  • Limon

Tantuni (Jülyen) Tarifi Yapılışı

Merhabalar çok doyurucu bir lezzetle geldim.

  1. Öncelikle soğanı maydanozla. Birlikte, domatesi de ayrı bir kesme tahtasında ezme şeklinde hazırlıyoruz. Soğan ve maydanoza sumak serpiyoruz. şimdi ete gecelim.
  2. Etlerimizi yarım cm. İncelikte julyen doğruyoruz.
  3. Tavaya koyuyoruz ara ara karıştırarak kapağı kapalı suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz .
  4. Bu işlemden sonra 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  5. Tuzuda ekleyelim etlerin kuruduğunu gördükçe 2 yemek kaşığı kadar soğuk su ekliyoruz.
  6.  Bu işlemi 1 bardak su bitene kadar yapıyoruz.
  7. Etler piştikten sonra ekmeği yüzüstü tavaya ete yatırıyoruz ekmeğin etin yağını alması için tabağa alıp tekrar kaşıkla et ekliyoruz.
  8. Üstünde soğan karışımını ve domatesi koyup.
  9. Isıracağımız yere limon sıka sıka afiyetle yiyoruz.

Üç Malzemeli Mücver Tarifi

 

Üç Malzemeli Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 tutam tuz

Kızartmak için;

  • 1 su bardağı yağ

Üç Malzemeli Mücver Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurtaları bir kaba koyup çırpıyoruz.
  2. Daha sonra un ve tuzu koyup karıştırıyoruz.
  3. Tavaya yağı koyuyoruz. Ardından harçtan bir kaşık tavaya koyup ocağa alıyoruz bastırıyoruz.
  4. Tüm harcı öyle yapıp tarifi bitiriyoruz.

Afiyet olsun 😀😃.

Kavrulmuş Mercimek Çorbası Tarifi

 

Kavrulmuş Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • Sıvı yağ
  • 1 ölçü kırmızı mercimek (bardak, kase)
  • 5 ölçü ılık su (tercihe göre et veya tavuk suyu)
  • Tuz
  • Nane

Kavrulmuş Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağı alıp dörde böldüğümüz soğanları kavurmaya başlıyoruz.
  2. Soğanlar kavrulurken patatesi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Bu aşamada hafif altının tutması lezzeti katlıyor, kırmızı mercimeği soğuk suda güzelce yıkayıp tenceremize ekleyip sebzelerle birlikte kavuruyoruz.
  4. Daha sonra üzerine ılık suyumuzu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Kaynayıp pişmeye başlayınca çorbamızı blendırdan geçirip tuzunu ve nanesini ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz.

Afiyet olsun.

Zeytinli Açma Tarifi

 

Zeytinli Açma Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı ( sarıları üzerine)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kuru maya veya bir paket yaş maya (1 yaş 1 kuru maya da oluyor)
  • 7 su bardağı un

İçi için:

  • Zeytin ezmesi
  • Sıvı yağ

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Zeytinli Açma Tarifi Yapılışı

  1. Ilık süt sıvı yağ maya şeker tuz yumurta akları karıştırılır.
  2. Sonra yavaş yavaş un eklenerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve üzerini kapatılarak yarım saat mayalandırılır.
  3. Ben zeytin ezmesini kendim yapıyorum.
  4. 1 kase zeytini robotta az zeytinyağı ile ezerek.
  5. Mayalanan hamuru alalım. 7 bezeye bölelim. 1 bezeyi unla açarak 1. 5 yemek kaşığı yağ dökelim.
  6. Üzerine de zeytin ezmesini sürüp hamuru rulo haline getirelim.
  7. Hamuru çeke çeke uzatalım ve ikiye bölüp kıvıra kıvıra büzelim ve birleştirip tepsiye dizelim.
  8. Bu şekilde bitirip yarım saat tepsi mayası yapalım.
  9. Tepsi mayası ardından üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim ve 200 derece fırında 15 dk kadar pişene kadar pişirelim.

Afiyetler olsun, 🙂😋.

15 adet çıktı ;).

Gingerbread House (Kurabiye Ev) Tarifi

 

Gingerbread House (Kurabiye Ev) Tarifi İçin Malzemeler

Kurabiyesi için;

  • 150gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 (yarım) su b. toz şeker
  • 1 yumurta sarısı (beyazını ayırın lazım olacak)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı  pekmez
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 2.5 su bardağı  un
  • 1 paket kabartma tozu

Royal ıcıng için;

  • 1 yumurta beyazı
  • 1.5 su bardağı  pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı  limon suyu

Süslemesi için;

  • Lolipop
  • Jelibon
  • Pasta süsleri

Gingerbread House (Kurabiye Ev) Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ve şekeri çırpıyoruz krema gibi olunca yumurta ve pekmezi ekleyip çırpıyoruz
  2. Sonra kuru malzemeleri eleyip ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  3. Yuvarlak hale geldiğinde hamur streç filme sarıp buz dolabında bekletiyoruz 15 dakika.
  4. Hamurumuz soğurken royal ıcıngi yapalım.
  5. Yumurtayı biraz çırpalım sonra pudra şekerini yavaş yavaş ekleyelim .
  6. Kıvam aldıktan sonra limon suyu ekleyelim parlaklık verecek çırpıcıyı havaya kaldırdığınızda havada asılı kalıyorsa olmuştur.
  7. Bir kağıttan ev şablonu çıkartalım internetten de bakabilirsiniz isterseniz kurabiyeyi iki yağlı kağıt arasında bir merdane yardımıyla açalım.
  8. Çok ince olmasın yoksa piştikten sonra kırılabilir.
  9. Cam açtıktan sonra eve o kısımlara jelibon ve lolipop kırıp koyabilirsiniz ve fırında pişerken eriyecek zaten çıktıktan sonra yumuşak oluyor .
  10. Soğuyunca cam gibi olacak endişelenmeyin. Şekilleri kesip tepsiye alalım. Fırını 180° derece ısıtalım 12 dakika pişirelim.
  11. Kurabiyeler piştikten sonra soğumalarını bekleyelim ve sonra birbirine değdikleri kısımlarına royal içing sıkalım ve birbirlerine tutturalım .
  12. Destek için yanlarına bardak koyabiliriz. Süslemesi sizin hayal gücünüz.

Afiyet olsun. 🏠🏡.