13 Aralık 2020 Pazar

Kabak Spagetti Domates Soslu Tarifi

 

Kabak Spagetti Domates Soslu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz (Tuzu az gelirse 1 çay kaşığı kullanın)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Kekik

Kabak Spagetti Domates Soslu Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları iyice yıkayın, ardından uç kısımlarını alıp soyacak yardımıyla soyun.
  2. Domatesleri rendeleyin. Sarımsakları ince ince kıyın.
  3. Kabakları sıcak suda 2-3 dk. Kadar haşlayın. Eş zamanlı olarak zeytinyağında sarımsağı 1 dakika kadar kavurun.
  4. Üzerine domatesi ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 4 dakika kadar pişirin.
  5. Kabakları süzün ve soğuk sudan geçirin.
  6. Domatesler suyunu çekmeye yakın karabiber, tuz, kırmızı toz biber ekleyip üzerine de kabağı ekleyin.
  7. Kabak ile 2-3 dakika kadar pişirin ocağı kapatın ve servis tabağına alın.
  8. En son isterseniz kekik ekleyebilirsiniz.
  9. Üzeri için: Yoğurt :) afiyet olsun🥰.

Un Helvası Tarifi

 

Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ veya margarin
  • 1,5 su bardağı un

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencerenin içerisinde su ve şekeri eriyene kadar güzelce karıştırın. Hafif sıcak hale gelince ocaktan alın.
  2. Tabanı kalın, yanmaz yapışmaz bir tavaya tereyağını alın ve eritin.
  3. Ardından üzerine elenmiş unu azar azar ilave edin. İlave ettiğiniz unu kavurmaya başlayın.
  4. Kavurdukça rengi dönecek ve sıvı halde bir kıvam alacaktır. Kavurma işlemi 10-15 dakika kadar sürebilir. Bu işlemi orta ateşte yapın. Bu kıvama gelince şerbetini de verin.
  5. Hazırladığınız ve hafif soğuyan şerbeti sıcak helvanıza azar azar vermeye başlayın. Öteki yandan da güzelce karıştırın.
  6. Şerbetini içine emdikçe helvanız koyulaşmaya başlayacaktır. Kıvamı iyice oturunca ve katılaşınca servis etme aşamasına gelmiş demektir.
  7. Tahta kaşık, dondurma kaşığı ya da yemek kaşığı yardımıyla sıcak helvanıza şekil verin. Soğudukça katılaşacaktır kıvamı.
  8. Tam soğumadan şekil vermeniz daha kolay olur. Şekil verdiğiniz helvaları bir süre dinlendirdikten sonra üzerini istediğini şekilde süsleyebilirsiniz ben süt reçeli koydum çok yakıştı afiyet olsun🤗.

Mıhlama Tarifi

 

Mıhlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase dilimlenmiş kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı su

Mıhlama Tarifi Yapılışı

  1. Tavada erittiğimiz tereyağının.
  2. Üzerine mısır ununu dökerek hızlıca karıştırın. Biraz kavurun sonra su ekleyin. Suyunu çekene kadar kavurun.
  3. Kaynadıktan sonra üzerine küçük küçük parçalara ayırdığımız peynirleri dökerek peynirler eriyene kadar karıştırın.

Afiyet olsun.

Fırın Makarna Tarifi

 

Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, paket fırın makarna
  • 1, buçuk litre süt
  • 2, yemek kaşığı tereyağ
  • 2, dolu yemek kaşığı un
  • Peynir çeşitleri, tulum, kaşar, beyaz peynir vesayre

Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Makarnayı haşlıyoruz, diğer tarafta beşamel sosunu yapıyoruz, yağı eritiyoruz unu kavuruyoruz, tercihe göre çoğaltıla bilir. Kontrollü bir şekilde sütünü ekliyoruz.
  2. Makarnanın yarısını borcum veya tepsi ne kullanacaksanız içine döşüyoruz üstüne beşemal sosun yarısını güzelce yayıyoruz.
  3. Üstüne karıştırdığımız peynirleri serpiyoruz ve kalan makarnayıda üstüne ilave ediyoruz.
  4. Üstüne kalan sosu yedirip kaşar peyniri rendeliyoruz 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz, afiyet olsun.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

İç Harç

  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • bir tutam tarçın
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 4 su bardağı pirinç
  • 2, 5 su bardağı su
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam şeker
  • Salamura üzüm yaprağı veya 5-10 dakika kaynatılmış sade üzüm yaprağı

Pişirmek İçin

  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar zeytinyağı
  • Sarmayı geçmeyecek miktar su

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Üzüm yaprakları suda bekletilir ve fazla tuzu atılması sağlanır.
  2. Küp küp doğradığımız soğanı zeytin yağı koyulan tencerede pembeleşene kadar kavrulur.
  3. Pembeleşen soğanın üzerine salça eklenerek karıştırılır ardından yıkanmış pirinç eklenir ve karıştırılır.
  4. Tarçın nane tuz ve bir tutam şeker eklenerek üzerine su dökülüp kısık ateşte 20 dakika pişirilir.
  5. Yaprakların damarlı yüzeyi size bakacak şekilde koyulur ve sarmaya başlanır sarılan sarmalar boş tencereye dizilir 2. Sıra 1. Sıraya göre ters dizilmelidir.
  6. Üzerine tabak kapatılarak sarmayı geçmeyecek miktar su zeytinyağı ve tuz(isteğe göre) dökülür 30 dakika pişirilir.
  7. İsteğe göre limonla servis edilir.

♡Afiyet olsun♡.

Çebiç Tarifi

 

Çebiç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuzu (1 yaşını doldurmamış)
  • 1 su bardağı salça
  • 1 adet kuru soğan
  • 10 adet arpacık soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 baş sarımsak

Çebiç Nasıl Yapılır?

  • Kuzuyu tandıra asılacağı gün kesmeniz lazım. Başını ayırmadan boynuzlarını alın ve derisini yüzün.
  • İç organlarını çıkarttıktan sonra, soğanları ince ince doğrayın ve sarımsakları ezin.
  • Bir kabın içerisinde soğan, yoğurt, sarımsak, salça ve tuzu karıştırın.
  • Bu karışımı kuzunun içine ve dışına sürün.
  • Uzun bir bıçak yardımıyla hayvanın kaba eti olan yerlerine ayıklanmış sarımsak ve soğanları yerleştirin.
  • Ciğeri kahvaltıda kullanmayacaksanız, yürek, böbrek ve ciğeri içine doldurun.
  • Kuzuyu bu şekilde tepsiye alarak 2 saat dinlendirin.
  • Kuzunun ayaklarını tel yardımıyla birbirine sıkıca bağlayın.
  • Ayaklarının arasından sağlam bir şiş geçirin ve demire asın.
  • Pişerken düşmesini önlemek için, bel kısmından da tel geçirin.
  • Tandırı yakın ve orta harareti bulana kadar bekleyin. Tandırın içerisine yarıya kadar su dolu bir tencereye koyun. Bu sayede kuzunun suyunu toplayabilirsiniz.
  • Kuzuyu sırtı aşağıya gelecek şekilde tandıra yerleştirin.
  • Tandırın ağzını sac ile kapayın. Kenarlarını ise cila veya çamur ile sıvayın.
  • Tandırın alt tarafında bulunan hava alma deliğini de çamur ve cila ile kapatın.
  • Çebiçin pişmesi için 1.5 saat kadar bekleyin. Besili hayvanların pişme süresi daha uzundur.
  • Pişirme işlemi sırasında tandırı sık sık kontrol edin.
  • Kuzu piştiğinde keserle sacın kenarlarına yavaşça vurun. Çamurları alarak sacı kaldırın.
  • Demirin uçlarından tutarak kuzuyu dışarı çıkartın ve üzerindeki telleri çözün.
  • Tencereye dolan yağlı suya, yürek, böbrek ve ciğerleri kuşbaşı şeklinde ekleyin.
  • Ciğerleri bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Bulgur pilavını büyük bir tepsiye dökün ve yayın. Pişen kuzuyu da aynı tepsiye yerleştirin.
  • Pilavın kenarlarını maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çebiç Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çebiç yaparken temizleme işlemi oldukça önemlidir. Etin sulanmasını önlemek için yıkamayın.
  • Eğer eti yıkarsanız, temiz bir bez ile çok iyi kurulayın.
  • Kuzu etini keserken dikkatli ve yavaş olun. 

Fırın Kebabı Tarifi

 

Fırın Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemikli et
  • 1 yemek kaşığı iri tuz
  • 2/3 yemek kaşığı iç yağ

Fırın Kebabı Nasıl Yapılır?

  • İç yağı doğrayın ve düdüklü tencereye yerleştirin.
  • İç yağının üzerine kemikli eti de ilave edin.
  • Etin üzerine tuz serpiştirdikten sonra kalan iç yağını da ilave edin.
  • Tencereyi ocağın en küçük bölmesine alın ve kısık ateşte yaklaşık 3 saat kadar pişirin.
  • Yumuşak bir kıvama gelen eti servis tabağına alın. Üzerine sevdiğiniz baharatları ekleyin.
  • Fırın kebabı tandır ekmeği veya lavaş ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırın Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Fırın kebabı yapımında mutlaka iç yağ kullanılmalıdır. İsteğe göre az miktarda kuyruk yağı da ekleyebilirsiniz.
  • Kebabın lezzetli olması için, etin üzerine su eklemeyin.
  • Etlerin suyunu salıp çekmesi için kısık ateşte pişmesi gerekiyor. Hızlı pişirirseniz, aynı sonucu elde edemeyebilirsiniz.
  • Her etin pişme süresi farklıdır. Bu yüzden eti pişirirken ara sıra kontrol etmeye özen gösterin.
  • Eti pişirdikten sonra üzerine ekmek dilimleri ekleyerek de servis edebilirsiniz.

Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi

 

Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr Dana Kuşbaşı
  • 2 dal Taze Kekik
  • 20 gr Sarımsak
  • 1 adet Defne Yaprağı
  • 100 gr Havuç, Medium Dice doğranmış
  • 50 gr Arpacık Soğan
  • 50 gr Bezelye, blanch edilmiş
  • 200 ml Kahverengi Et veya Tavuk Stock
  • Su
  • Ayçiçek Yağı
  • Tuz – Karabiber 

Dana Kuşbaşı Güveç Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etlerini tencerede ayçiçek yağı ile her tarafını karamelize edin.
  • Tuz, karabiber, taze kekik, sarımsak, stock ve su ekleyin.
  • Simmer halde pişmeye bırakın.
  • Etin pişmesine az kala, havuç ve soğanı da ekleyin.
  • Tüm yemek piştikten sonra bezelyeleri ekleyin.
  • Bezelyeler ile de piştikten sonra tuz ve karabiberini kontrol edip dinlenmeye bırakın.

Yumuşacık Peynirli Çörek Tarifi

 

Yumuşacık Peynirli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 2 yumurta (1 adet sarısı üzeri için)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3.5 su bardağı)
  • 1 kase lor peyniri
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Kavrulmuş susam

Yumuşacık Peynirli Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sütü ısıtıyoruz. Ilık olmalı.
  2. Oda ısısındaki tereyağı, süt, yumurta ekleyip karıştıralım.
  3. Un içerisine instant mayayı karıştıralım. Ardından sütlü karışıma ekleyelim, tuzu şekeri ekleyelim.
  4. Biraz yoğurunca ufalanmış lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozu ilave edelim.İyice yoğuralım.
  5. Ele yapışan bir hamur olacak. Un miktarını buna göre ayarlayın.
  6. 32 cm yuvarlak borcamın tabanına yağlı kağıt serelim.
  7. Hamuru elimizle bastırarak borcama yerleştirelim. Üzerini streçleyip sıcak bir ortamda mayalandırmaya bırakalım.
  8. Ben 1 saat mayalandırdım ancak 30 dk da yeterli olacaktır.
  9. Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp mayalanan hamura sürelim. Hamuru dilimleyip üzerine susam serpelim.
  10. 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Orman Meyveli Turta (Hazır Almaya Son) Tarifi

 

Orman Meyveli Turta (Hazır Almaya Son) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 125 gram (yarım paket)yumuşamış margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3. 5 su bardağı un (kıvamına göre ayarlayın)

Krema için:

  • 750 ml süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 paket vanilya
  • 1 kaşık tereyağ

Üzeri için :

  • Ahududu, yaban mersini, böğürtlen, kırmızı frenk üzümü.

Orman Meyveli Turta (Hazır Almaya Son) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce hamur hazırlanır. Yoğurma kabına yumuşak margarin, şeker, sıvı yağ, yumurta, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir ve karıştırılır.
  2. Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edilir.  .
  3. Hamuru streçle sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilir.
  4. Bu arada krema hazırlanır.Tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurta ilave edilir ve güzelce çırpıp orta ateşte karıştırarak pişirilir.
  5. Kaynayıp koyulaşınca ocaktan alınır ve vanilya ile tereyağ eklenir tekrar çırpılır.Soğumaya bırakılır.
  6. Dinlenmiş hamuru merdane ile açılır, yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir.
  7. Kenarlarına iyice bastırarak merdane ile üzerinden geçip kesilir. Hamura çatalla delikler açılır.
  8. Üzerine yağlı pişirme kağıdı serilir ve içine bakliyat dökülür ki şişmesin.
  9. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dk pişirilir.
  10. Fırından çıkarıp, kağıt alınır ve 15 dk daha pişirilir ki tabanı pişsin. (süre fırına bağlı hafif altın renk almalı. ).
  11. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakılır.
  12. Sonra üzerine soğumuş krema yayılır ve orman meyveleri yerleştirilir.
  13. Buzdolabında 1 saat dinlendirilir ve dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

🥰şimdiden afiyet olsun 🥰.

Diyet Zeytinli Cevizli Ekmek Tarifi

 

Diyet Zeytinli Cevizli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 su bardağı yulaf unu
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı doğranmış ceviz
  • Yarım su bardağı ayıklanmış zeytin
  • 1 paket kabartma tozu

Diyet Zeytinli Cevizli Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. 2 yumurtayı mikserle iyice kek yapar gibi çırpıyoruz. Üzerine yoğurt, zeytinyağını ekleyip güzelce çırpıyoruz. Mikserle işimiz bitti.
  2. Üzerine yulaf unu ve kabartma tozu ekleyip bir kaşık yardımıyla malzemeleri karıştıralım en son zeytin ve cevizi ekleyip eşit karıştırmaya çalışalım. Zeytinden biraz ayırın üzerini de süsleriz :)
  3. Biraz yapışkan bir hamur dert etmeyin uygun gördüğünüz bir barcam yada baton kek kalıbına malzemeleyi yağlı kağıt koyarak içerisine dökün.
  4. Şeklini düzeltmeye çalışın hafif hafif üzerinden ve üzerini dilediğinizce süsleyin, ben zeytin ve yulafla süsledim.
  5. Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 180 derecelik fırında 40 dakika kadar yine kontrollü pişirelim. Oda ısısına gelmeden kalıptan çıkartmayın yada kesmeyin. Soğuyunca kesin tavsiyemdir.
  6. Poğaça tadında çok lezzetli oluyor içerisinde extra tuz koymuyoruz zeytin yeterli geliyor. Afiyet olsun :).

Hem Aşırı Lezzetli Hem Sağlıklı Brokoli Sevdiren Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi

 

Hem Aşırı Lezzetli Hem Sağlıklı Brokoli Sevdiren Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 dal brokoli
  • 1 havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı dolu un
  • 6 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Hem Aşırı Lezzetli Hem Sağlıklı Brokoli Sevdiren Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Brokolyi dallarına ayrıp önceden haşlayalım. 5-6 dakika kaynatmak yeterlidir.
  2. Yağları tencereye alalım.
  3. Soğanı kavuralım.
  4. Havucu da ekleyelim.
  5. Havuçta diriliğini kaybedince sarımsağı ekleyelim.
  6. Bir iki tur çevirdikten sonra unu ekleyelim.
  7. Unla biraz daha kavurduktan sonra suyu ekleyelim kaynatalım.
  8. 5-10 dakika kaynadıktan sonra brokoliyi de ekleyelim.
  9. 5 dakika daha kaynasın sonra sütü, tuzu, karabiberi ekleyip bi taşım daha kaynadıktan sonra kapatıp blender ile iyice çekelim. Afiyet olsun 😋.

Dışarıda Satılana Taş Çıkaran Tavuk Burger Tarifi

 

Dışarıda Satılana Taş Çıkaran Tavuk Burger Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk bonfile
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1.5 yemek kaşığı un

Kızartmak İçin

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Köfteleri Bulamak İçin

  • 2 tane yumurta
  • 2 su bardağı sade mısır gevreği
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karabiber tuz

Arası İçin

  • 1 tane iri domates
  • 3 4 tane kornişon tursu
  • 3 4 tane marul yaprağı
  • Mayonez ketçap
  • Arzuya göre cheddar peyniri
  • Hazır hamburger ekmeği

Dışarıda Satılana Taş Çıkaran Tavuk Burger Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köfteyi yapmakla başlayalım bonfileyi iyice yıkayıp kıymadan biraz iri olacak şekilde doğrayalım.
  2. Doğradığımız kıymanın üzerine tuz un karabiber kimyon ekleyip iyice yoğuralım.
  3. Daha sonra bulayacağımız malzemeleri ayrı tabaklarda hazırlayalım 1 inci tabağa ün biraz un ve karabiber ekleyip karıştıralım.
  4. 2nci tabağa 2tane yumurtamız iyice çırpalım.
  5. 3ncü tabağa mısır gevreğimizi iyice ufaltıp koyalım.
  6. Daha sonra köftelerimize şekil verelim (Ben kavanoz kapağına buzdolabı poşeti koyarak köftelere şekil verdim biraz elinizi ıslatarak şekil verin dikkat köfteleri kalın yapmayın)
  7. Daha sonra sırasıyla önce una sonra yumurtaya en sonda mısır gevreğine bulayarak bütün köfteleri hazır edelim.
  8. Arasına konulacak malzemeleride doğrayıp hazırda bulunduralım.
  9. Köftelerimizi kızgın yağda kızartalım.
  10. Ekmeğimizide ayrı bir tavada ısıtarak ekmeğin en altına ketçap sürelim üzerine sırasıyla domates köfte türtü marul peynir ve son olarak mayonez koyup ekmeğin döğer parçasınıda ekleyip elimizle üsten bastıralımki malzemeler yerine otursun.
  11. Tavuk burgerimiz hazırdır yanına patates kızartması ve içecekle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.