14 Aralık 2020 Pazartesi

Fırın Kebabı Tarifi

 

fırın Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemikli et
  • 1 yemek kaşığı iri tuz
  • 2/3 yemek kaşığı iç yağ

Fırın Kebabı Nasıl Yapılır?

  • İç yağı doğrayın ve düdüklü tencereye yerleştirin.
  • İç yağının üzerine kemikli eti de ilave edin.
  • Etin üzerine tuz serpiştirdikten sonra kalan iç yağını da ilave edin.
  • Tencereyi ocağın en küçük bölmesine alın ve kısık ateşte yaklaşık 3 saat kadar pişirin.
  • Yumuşak bir kıvama gelen eti servis tabağına alın. Üzerine sevdiğiniz baharatları ekleyin.
  • Fırın kebabı tandır ekmeği veya lavaş ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırın Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Fırın kebabı yapımında mutlaka iç yağ kullanılmalıdır. İsteğe göre az miktarda kuyruk yağı da ekleyebilirsiniz.
  • Kebabın lezzetli olması için, etin üzerine su eklemeyin.
  • Etlerin suyunu salıp çekmesi için kısık ateşte pişmesi gerekiyor. Hızlı pişirirseniz, aynı sonucu elde edemeyebilirsiniz.
  • Her etin pişme süresi farklıdır. Bu yüzden eti pişirirken ara sıra kontrol etmeye özen gösterin.
  • Eti pişirdikten sonra üzerine ekmek dilimleri ekleyerek de servis edebilirsiniz.

Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi

 

Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr Dana Kuşbaşı
  • 2 dal Taze Kekik
  • 20 gr Sarımsak
  • 1 adet Defne Yaprağı
  • 100 gr Havuç, Medium Dice doğranmış
  • 50 gr Arpacık Soğan
  • 50 gr Bezelye, blanch edilmiş
  • 200 ml Kahverengi Et veya Tavuk Stock
  • Su
  • Ayçiçek Yağı
  • Tuz – Karabiber 

Dana Kuşbaşı Güveç Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etlerini tencerede ayçiçek yağı ile her tarafını karamelize edin.
  • Tuz, karabiber, taze kekik, sarımsak, stock ve su ekleyin.
  • Simmer halde pişmeye bırakın.
  • Etin pişmesine az kala, havuç ve soğanı da ekleyin.
  • Tüm yemek piştikten sonra bezelyeleri ekleyin.
  • Bezelyeler ile de piştikten sonra tuz ve karabiberini kontrol edip dinlenmeye bırakın.

Şile Paprika (Peynirli Biber Isıtması) Tarifi

 

Şile Paprika (Peynirli Biber Isıtması) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yarım yağlı peynir
  • 1 kg tatlı köy biberi veya çarliston biber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

Şile Paprika (Peynirli Biber Isıtması) Nasıl Yapılır?

  • Köy biberlerini ızgarada veya kor ateşinde közleyin.
  • Izgara yapamıyorsanız fırın veya ocakta da közleyebilirsiniz.
  • Közlenen biberleri oda sıcaklığında 2-3 dakika bekleyin ve ılınınca kabuklarını soyun.
  • Orta boyutlarda sahan tava içerisine biberleri uçları sahanın ortasına gelecek şekilde yan yana dizin.
  • Biberlerin üzerine kırıklı ve yağlı peynirleri ilave edin.
  • Ardından zeytinyağını biberlerin üzerinde gezdirin ve kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
  • Kısık ateşte peynirler erimeye başlayana kadar pişirin. Peynirler erimeye başladığında ocağın altını kapatın.
  • Kapağını açarak 2 dakika dinlendirin. Daha sonra ana yemeğin yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mişöriz Tarifi

 

Mişöriz Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • Bütün tavuk (700 gram)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 100 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Mişöriz Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bütün tavuğu bol su ile yıkadıktan sonra düdüklü tencereye yerleştirin.
  • Tencerenin içerisine tavuğun üzerini geçecek şekilde suyla doldurun ve kapağını kapatarak yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Tavuk pişerken, soğanı küp küp doğrayın. Bir tavanın içerisine tereyağını ekleyerek eritin.
  • Yağ eridiğinde doğradığınız soğanları da üzerine ekleyerek ve pembeleşene kadar kavurun.
  • Ardından kırmızı biber, baharat ve salçayı ekleyin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra salçalı karışımın üzerine ilave edin ve ortalama 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Yuvarlak ve büyük bir fırın tepsisine pirinçleri ekleyin ve tepsiye yayın.
  • Tavuğu pişirdiğiniz sudan 6 su bardağı alarak pirincin üzerine ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pilavı yaklaşık 10 dakika pişirin.
  • Bu süre içinde pilav suyunu çekmeye başlayacaktır. 10 dakika sonra pilavı fırından çıkartın.
  • Pilavın üzerine kabaca doğradığınız tavukları yerleştirin.
  • Fırının ayarını 200 dereceye çıkartın ve tepsiyi tekrar fırına atarak yaklaşık 20 dakika daha pişirin.
  • Pişirme işleminin ardından pilavı fırından çıkartın ve üzerine başka bir tepsi ile kapatarak 10 dakika demlemeye bırakın.
  • Ardından mişörizi sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mişöriz Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Mişöriz yapımında bütün tavuk yerine kabaca doğranmış tavuk parçaları da kullanabilirsiniz.
  • Tavuk eti yerine kırmızı et kullanarak da mişöriz yapabilirsiniz.
  • Eğer yemeği fırından almadan önce tavuk kızarmış ve pilav suyunu tamamen çekmişse, sıcak tavuk suyundan bir kepçe daha ilave edebilirsiniz.

Beef Wellington Tarifi

 

Beef Wellington Tarifi İçin Malzemeler

Bonfileyi mühürlemek için:

  • 800 gram bütün bonfile
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu (ince çekilmiş)
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)

İçi için:

  • 8 dilim biberli füme et
  • 300 gram kültür mantarı
  • 6 adet milföy hamuru
  • 3/4 su bardağı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kişniş
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta

Beef Wellington Nasıl Yapılır?

  • Bütün bonfilenin sinir ve yağ kısımlarını ayırın. Çekilmiş karabiber ve tuz ekleyerek tatlandırın.
  • Zeytinyağını ızgara izli ve kalın tabanlı bir tavaya alarak kızdırın.
  • Bütün bonfileyi kızgın yağa alarak yüksek ateşte mühürleyin. Arada diğer tarafını da çevirin.
  • Dış tarafı kabuk tutan ve mühürlenen bonfileyi ocaktan alın.
  • Bonfilenin üzerine hardal sürün ve dinlenmesi için bir kenarda bekletin.
  • Ceviz içini rondodan geçirerek küçük parçalar haline getirin. Mantarın üzerini nemli bir bezle temizledikten sonra cevizlere benzeyecek şekilde küçük küçük doğrayın.
  • Bonfileyi mühürlemiş olduğunuz tavaya tekrar zeytinyağı alın ve kızdırın.
  • Doğradığınız mantar ve cevizleri bu tavada suyunu çekene kadar kavurun.
  • Üzerine kişniş, karabiber ve tuz ekleyerek tatlandırın. Soğuması için ocaktan alın ve kenarda bekletin.
  • Milföy hamurlarını oda ısısında çözdürdükten sonra, unlanmış tezgaha alın ve yan yana dizin.
  • Milföylere merdane yardımıyla bastırarak dikdörtgen olacak şekilde açın.
  • Biberli füme et dilimlerini milföyün üzerine yan yana gelecek şekilde dizin.
  • Üzerine hazırladığınız mantarlı harçtan koyarak her tarafına yayın.
  • Hamurun orta kısmına mühürlenmiş bonfileyi koyun.
  • Kenarda kalan hamurları yukarı doğru alarak milföyü rulo şeklinde sarın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurun birleştiği noktayı tepsinin alt kısmına gelecek şekilde yerleştirin.
  • Küçük bir kasenin içerisine yumurta sarısını alarak çırpın. Üzerine zeytinyağını ekleyerek karıştırın.
  • Hazırladığınız yumurtalı karışımı milföy hamurunun üst kısımlarına sürün.
  • Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Pişen beef wellington'ı 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Beef Wellington Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Milföy hamurlarını kolayca sarabilmek için, altına streç film yerleştirin.
  • Bonfile ve mantarlı iç harcın sulanmasını önlemek için, mutlaka oda ısısında dinlendirin.
  • Beef wellington'ı 25 dakika pişirirseniz orta pişmiş, 45-50 dakika pişirirseniz çok pişmiş ve az sulu olacaktır.

Geyik Kurabiye Tarifi

 

Geyik Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 2-2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
  • 1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
  • Yarım çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 yumurta (orta boy)
  • 150 g oda sıcaklığında tereyağı

Süslemek için:

  • 1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
  • 1 çay kaşığı su
  • 1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci 

Geyik Kurabiye Nasıl Yapılır?

Ön hazırlık:

  • Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
  • Turbo pişirme: 170 °C
  • Alt-üst pişirme: 180 °C

Hamurun hazırlanışı:

  • Un, hamur kabartma tozu, kakao, pudra şekeri, Hindistan cevizi rendesi, tarçın, zencefil, yumurta ve tereyağını bir kaba alın.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile yarım cm kalınlığında açın.
  • Geyik şeklinde kurabiye kalıbı ile şekiller çıkarın, pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin.
  • Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Portakallı Puf Kek Tarifi

 

Portakallı Puf Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı (200ml) portakal
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı dolusu un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yağ

Portakallı Puf Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtlar ile şekeri beyaz olana kadar çırpılır.
  2. Daha sonra portakal ve yağ eklenir ve tekrar çırpılır.
  3. 2 su bardağı un eklenir ve kabartma tozu ve vanilyada eklenerek çırpılır ve portakal kabuğu rendesi eklenir.
  4. 10 dk 200c ısıtılan fırında 40dk pişirelim. ( pişirme süresi fırından fırına fark edebilir).
  5. Kürdan ile kontrol edelim. Afiyet olsun.

Browni Kurabiye Tarifi

 

Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 125 gram margarin
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Islatmak için;

  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı su

Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında yumuşamış 125 gram margarini yoğurma kabımıza alalım ve bütün kurabiye malzemelerini ekleyelim elimizle homojen hale gelene kadar yoğuralım.
  2. Tarifde belirtiğim kadar unuda kontrollü bir şekilde hem yoğurup hem ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığında diye tabir ettiğimiz yumuşaklık kıvamını aldıralım.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  4. 200 °fırında pişirelim.

Fırında Hamsi Tarifi

 

Fırında Hamsi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi
  • Mısır unu
  • Un
  • Sıvı yağ
  • 1 adet limon
  • Tuz

Fırında Hamsi Tarifi Yapılışı

  1. Hamsileri temizleyelim dilerseniz kılçıklarını da temizleyelim.
  2. Birkaç tur tuzlu suyla yıkayıp süzelim.
  3. Biraz mısır unu biraz unu karıştıralım.
  4. Fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirelim.
  5. Pişirme kağıdının üzerini sıvı yağ ile yağlayalım. (balıkların kolay çıkması için).
  6. Balıkları unlayıp tepsiye dizelim.
  7. Dizme işlemi bitikten balıkların daha çıtır olması için üzerine sıvı yağ gezdirelim.Tuzunu atalım.
  8. Yuvarlak dilimlediğimiz limonları balıkların üzerine dizelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirelim.
  10. Kızartmayı aratmayan oldukça lezzetli sağlıklı hamsi balığı deneyen herkese afiyet olsun😍.

Penne Arabiata (Domates Soslu Acı Makarna) Tarifi

 

Penne Arabiata (Domates Soslu Acı Makarna)  Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket penne makarna
  • Makarnayı haşlayacağımız suya 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı acı sos
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir avuç içi dolusu kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Üzeri için ;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Penne Arabiata (Domates Soslu Acı Makarna) Tarifi Yapılışı

  1. Makarnalarımızı başlayacağımız kaynamış suyumuza 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve yarım paket penne makarnamızı ekliyoruz.
  2. Bir kaşıkla makarnanın yağını karıştırıyoruz. Makarnalarımızı 12 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  3. Arabiata sosumuz için 1 yemek kaşığı tereyağını ve 2 yemek kaşığı sıvı yağımızı tavamıza alıp tereyağını eriyene kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  4. Tereyağı eridikten ve biraz kızdıktan sonra 2 orta boy rendelenmiş domatesimizi ekliyoruz.
  5. Domatesi karıştıra karıştıra kaynanana kadar pişiriyoruz.
  6. Domates kaynadıktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyip salça dağılana kadar karıştırıyoruz.
  7. Ardından sosumuzun olmazsa olmazı olan 2 yemek kaşığı acı sosumuzu da ekliyoruz.
  8. Biz daha önceden yapmış olduğumuz acı sosumuzu kullandık.
  9. Acı sos tarifi için profilimi ziyaret edebilirsiniz. Acı sosta karıştıktan sonra 1 diş küçük küçük kıyılmış sarımsağımızda ekliyoruz.
  10. Daha sonra 1 avuç içi dolusu kıyılmış maydanozu ve 1 tatlı kaşığı tuzu da ekliyoruz.
  11. Son olarak 1 çay kaşığı karabiberi ve 1 tatlı kaşığı kekiği de ekleyip 5 dakika kadar sosumuzu pişiriyoruz.
  12. Makarnalar piştikten sonra suyunu süzüyoruz.
  13. Makarnaları bu işlemde soğuk suyun altına tutmamalısınız.
  14. Sosumuzu süzdüğümüz makarnalara döküp iyice karıştırıyoruz.
  15. Penne arabiatamız diğer adıyla domatesli acı soslu makarnamız hazır.

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

 

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket mantar ( 400 gram )
  • 2 yemek kaşığı dolu un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kutu krema veya 1 su bardağı süt
  • 3-4 su bardağı kadar su
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları istediğiniz büyüklükte doğrayın.
  2. Sıvı yağda mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  3. Tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Önce bir su bardağı oda sıcaklığında ki suyu ekleyip unu açın, ardından yavaş yavaş sıcak su ilavesi yapın.
  5. Altını kısıp 10 dk ara ara karıştırın, ardından süt, tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım. ( evde krema olmadığı için ben süt kullandım ).
  6. Bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbamız servise hazır 😌.

Kırmızı Köz Biber Meze Tarifi

 

Kırmızı Köz Biber Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez (şart değil)
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Toz biber
  • Ceviz

Kırmızı Köz Biber Meze Tarifi Yapılışı

  1. Közlenmiş kapya biberlerini küp küp doğrayın tavaya alın.
  2. 1 yemek kaşığı ve tuz ekleyip suyunu iyice çekene kadar ocakta soteleyin.
  3. Soğumaya bırakın.
  4. Süzme yoğurt ,sarımsak ,tuz, mayonez karıştırın.
  5. Biberleri servis tabağına alın.
  6. Yoğurt sosu üzerine dökün.
  7. Küçük bir cezvede sıvı yağ ve tozbiberi kızdırın, mezenin üzerine dökün ,cevizle süsleyip servis edin.

Soya Soslu Tavuk Tarifi

 

Soya Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram julyen doğranmış tavuk
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ̆
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1/2 (yarım) sarı amerikan biber
  • 1/2 (yarım) kırmızı amerikan biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 baş soğan

Soya Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sıvı yağ ve zeytinyağının içine sarımsak rendesi, kekik, karabiber ve soya sosunu koyup karıştırın.
  2. Tavukları bu sosa ekleyip en az 2 saat buzdolabında bekleyin.
  3. Tavuğu yapacağınız tavayı iyice ısıtın. Tavukları ekleyip iyice kurutmadan pişirin.
  4. Soğanı yarım ay doğrayın. Biberleri julyen doğrayın.
  5. Bir maşa yardımı ile tavukları tavadan bir tabağa alın.
  6. Tavukları pişirdiğiniz tavaya öncelikle soğanı ekleyip soteleyin.
  7. Biberleri de ekleyip sotelemeye devam edin.
  8. Biberlerde pişince tavukları da üzerlerine ekleyip güzelce karıştırın. Ocağı kapatın. Yanında makarna ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 😋.