14 Aralık 2020 Pazartesi

Portakalı Fırın Sütlaç Tarifi

 

Portakalı Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarim portakal kabuğu rendesi
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası

Portakalı Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirinçleri iyice yıkayıp 1, 5 su bardağı su ile pirinçler suyunu çekene kadar haşlanır.
  2. Haşlanan pirinçleri kaymamakta olan süte katıyoruz, şekerini de ekleyip biraz kaynatıyoruz bu arada portakalı rendeleyip karıştırıyoruz.
  3. Diğer taraftan da nişastayı bir miktar su ile iyice karıştırıp kaymamakta olan süte karıştırarak katıyoruz.
  4. 5 dk daha kaynatıp fırın kaplarını çok doldurmadan koyup 200 derce de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Fırına kase ile su koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Muhallebili Meyveli Tart Tarifi

 

Muhallebili Meyveli Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket yağ 200 gr
  • 1 yumurta

Muhallebi için

  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket margarin
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • Kivi
  • Nar
  • Mandalina
  • Elma
  • Havuç
  • Portakal

Muhallebili Meyveli Tart Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kaba yumurtayı kıralım.
  2. Üzerine unu ,pudra şekerini ekliyelim hafif karıştıralım.
  3. Yağı eritip aktaralım ve ardından kabartma tozunu ve vanilya yı ekliyelim.
  4. Sonra yoğurma ya başlayalım yumuşak hale gelince tart kabımızın boyutu şeklinde çok ince olmayacak şekilde açalım.
  5. Açtığımız hamuru kalıba alalım hafif bir şekilde kenarlara ve orta kısma bastıralım.
  6. Fırına atalım 180 derecede piştikten sonra çıkartalım.
  7. Üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökelim ve muhallebi biraz donduktan sonra meyveleri dizelim. Şimdiden afiyet olsun 😌.

Etli Nohut Yemeği Tarifi

 

Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
  • 1, 5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pulbiber

Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Eti kuşbaşı doğrayarak haşlayınız.
  2. Soğanları yemeklik doğrayarak yağda kavurunuz.
  3. Salça, tuz, pulbiberi ekleyiniz.
  4. Daha sonra haşlanmış nohut ve haşlanmış eti de ekleyiniz.
  5. Üzerine çıkacak kadar su koyunuz.
  6. 15 20 dk kaynadıktan sonra kapatınız. Afiyet olsun 🙂.

Aşırı Kolay Arabaşı Hamuru Tarifi

 

Aşırı Kolay Arabaşı Hamuru Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 litre sıcak su
  • 4, 5 su bardağı ılık su (Unu açmak için)
  • 3, 5 su bardağı un
  • 1 adet süzgeç
  • 1, 5 yemek kaşığı tuz

Aşırı Kolay Arabaşı Hamuru Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak ocağımıza suyu koyalım içine tuz atalım.
  2. Sonra tepsimizi hafif sudan geçirelim biraz sulu kalsın.
  3. Sonra unumuza suyu dökelim sıvı bir hamur elde edelim başka bir kaba süzgecimizi koyup hamurumuzu süzgeçten geçirelim.
  4. Kaynayan suyumuza dökelim ve hiç durmadan karıştıralım kabarcık çıkana kadar.
  5. Sonra tepsimizin her tarafına yayalım birazcık sallayalım çok sallamayın çatlamasın.
  6. 3- 4 saat sonunda donacaktır soğuduktan sonra servis edebiliriz.Not: hamurunuza tuzu az atarsanız eğer hamurunuz tutmazAyrıca şunuda belirtmek istiyorum undan una değiştiği için hamurunuz olmaya bilir unu seçerken özlü un olması şart
    Afiyet olsun 😋.

Köz Biberli Yeşillik Salatası Tarifi

 

Köz Biberli Yeşillik Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane közlenmiş kapya biber
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet roka
  • 1 demet tere
  • 3 tane ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz

Köz Biberli Yeşillik Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Közlenmiş biberleri temizleyip doğrayalım.
  2. Bütün yeşillikleri güzelce yıkadıktan sonra hepsini istediğiniz şekilde doğrayın hepsini karıştırma kabına alalım ve zeytinyağı tuz nar ekşisini koyalım ve güzelce karıştıralım.
  3. Üstüne de ceviz parçaları koyabiliriz.Beni ınstagram hesabımdan takip etmeyi unutmayın 😊.Afiyet olsun.

Güveçte Patates Püreli Tavuk Sote (Beşamel Sos Eşliğinde) Tarifi

 

Güveçte Patates Püreli Tavuk Sote (Beşamel Sos Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk gögsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • Mantar (isteğe göre)
  • 2 adet orta boy patates

Beşamel sos için

  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İsteğe bağlı kaşar rendesi

Güveçte Patates Püreli Tavuk Sote (Beşamel Sos Eşliğinde) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikler patatesimizi soyup yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  2. Tavuk göğsümüzü sotelik doğrayıp tavayı alıp suyu çıkana kadar soteliyoruz.
  3. Soğanı ekleyip pişirmeye devam ediyoruz ardından biber ve mantar son olarak baharatlarımızı atıp kapatıyoruz.
  4. Patateslerimize tuz ve az miktarda terayağ ekleyerek eziyoruz püre haline getiriyoruz.
  5. Güveç kapımıza ilk olarak patates püresini yayıyoruz ardından tavuk soteyi ekliyoruz eşit miktarda son olarak beşamel sosumuzu yapıyoruz.
  6. Tereyağına unu katıp kokusu çıkana kadar sürekli karıştırıyoruz ardından azar azar karıştırarak sütü ilave ediyoruz kıvam alınca tuz karabiber isteğe bağlı bir avuç kaşar peyniri ilave edip altını kapatıyoruz .
  7. Güveçleri kapatacak şekilde üstüne döküp 180 derecelik fırına  fırınlıyoruz.

Püf noktası ;fırın tepsisine güveçleri koymadan tepsiye yarıya kadar su koyalım üstü kızarana kadar pişirelim afiyet olsun:).

Pizza Tarifi

 

Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tepeli olmasın kuru maya
  • 1  yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 buçuk su bardağı ılık su

Sosu ;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için;

  • Yaklaşık bir kilo biber
  • 2 küçük domates
  • 1 paket dana sucuk ve kaşar peyniri

Pizza Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak unu bir kaba alın ortasını açın ve su hariç diğer malzemeleri koyup o malzemeleri azar azar unla birlikte karıştırın ve suyu da azar azar ilave edin.
  2. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin unda veya suda ekleme yapabilirsiniz .
  3. İyice yoğurun üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın en az yarım saat sıcak bir ortamda kalsın sonra sosu hazırlayın sebzelerinizi pizza için ince ince kesin sucuğu rendelenmiş kaşarı hazırlayın.
  4. Hamur mayalanınca tezgaha biraz un serperek merdane ile tepsi boyutunda açın ve tepsinin altını mutlaka yağlayın ya da yağlı kağıt kullanın.
  5. Üzerine sosu sürün biraz rendelediğin kaşarın üçte birini alta serpin üzerine biberi ve domatesi serpin .
  6. Sebzeler in üzerine biraz hafif tuz serpin ve 180 derecelik  fırına verin.
  7. Sebzeler pişince fırından çıkartıp üzerine sucuk ve kaşarı koyun tekrar fırına verin kaşar eriyene kadar pişsin. Çok lezzetli afiyet olsun.

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

 

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yaklaşık 2 su bardağı un ( unun kıvamına göre katılığı değişiyor kontrollü ekleyelim biraz koyu olacak içine havuç girdiği için)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yağ ve şeker köpürene kadar çırpılır.
  2. Üzerine süt eklenerek karıştırılır.
  3. Toz malzemeler eklenir karıştırılır.
  4. Havuç rendelenir içine 1 tatlı kaşığı un eklenir ve karıştırılarak kek harcına ilave edilir.
  5. Kırılmış cevizin içime de aynı şekilde un ilave edilir ve karıştırılarak kek harcına ilave edilir.
  6. Kek harcı iyice karıştırılır.
  7. Böylece havuç ve ceviz dibe çökmüyor.
  8. Zaten normal kekten daha koyu kıvamlı bir kek olması gerek.
  9. Yağladığımız kek kalıbına harcımızı dökelim ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kekimiz yaklaşık 45 dk pişmeye bırakılır.
  10. Kek pişerken ilk yarım saat fırını açmıyoruz ki kabaran kek sönmesin.
  11. Kekin pişip pişmediğini bir kürdan batırarak anlayabiliriz. Kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.
  12. Pişen kekimizi çıkarıp üstünü örtüyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
  13. Soğuduktan sonra servis tabağına alarak kesip afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun 😋.

Elmalı Kek Tarifi

 

Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram elma
  • 100 ge fındık ezilmiş
  • 5 yumurta
  • 400 gram un
  • 400 ml krema
  • 200 gram şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon
  • Az pudra şekeri

Elmalı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Limonun dişini rendeliyoruz.
  2. Ve suyunu sıkıyoruz.
  3. Elmaları soyup 5 cm kadar kesiyor.
  4. Su dolu bir kaba koyup üzerine limon suyunu döküyoruz.
  5. Derin bir kapta kerema şeker vanilya şekeri ve limon kabuğunu birleştirip çırpıyoruz.
  6. Teker teker yumurtaları ekliyor çırpıyoruz.
  7. Un ile kabartma tozunu karıştırarak.
  8. Ekliyoruz çırpıyoruz bir kaç dakika.
  9. Tepsimizi yağlıyor hamurumuzu döküyoruz.
  10. Üzerine teker teker elmalarımızı yerleştiriyoruz.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
  12. Kekimiz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiştiriyoruz.

Afiyet olsun.

 

Pastane Poğaçası (Kıyır Kıyır) Tarifi

 

Pastane Poğaçası (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (yada margarin)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurtanın akı (sarısı üzeri için)
  • Tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam, çörekotu

İç harcı için;

  • Peynir

Pastane Poğaçası (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak iç harcı için bir tabakta peynir ve kaşar peynir veya evinizde hangi peynir varsa olabilir karıştırılır hazır edilir.
  2. Oda ısısında margarin yoğurma kabına alınır.
  3. Üzerine bir çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı yoğurt, tuz, yumurtanın akı, (sarısı üzeri için ayrılır) ilk önce bu malzemeler karıştırılır.
  4. Daha sonra bir paket kabartma tozu ve un kontrollü bir şekilde ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Hazırlamış olduğunuz hamurdan mandalinadan küçük (çok büyük olmasın) parçalar alınır elimize açıp içine peynirli harcı koyup şekil verilir.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  7. 180 derecede  fırına verilir üzeri güzelce kızarana kadar pişirilir servise hazır.

Afiyet olsun 🙂.

Köfteli Sebzeli Pilav Tarifi

 

Köfteli Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 300 gram kıyma
  • 1  su bardağından bir parmak eksik galeta unu(200ml)
  • 1  buçuk çay kaşığı tuz
  •  1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1  soğan rendelenmiş
  • 2  diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta

Pilav için;

  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 3  su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım sarı kapya biber
  • Yarım yeşil kapya biber
  • Yarım çay bardağı haşlanmış (konserve)mısır
  • Bir tane havuç

Köfteli Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Köfte için bütün malzemeleri yoğurup iki saat dinlendirin ve misket şeklinde elinizle yuvarlayıp şekillendirin.
  2. Kızgın yağda kızartın.
  3. Pilav için ; sıvıyağda havuç, biber, mısır ı güzelce bir iki dakika kavurun sonra tereyağı ve pirinci ekleyip 5 dakika kavurun .
  4. Kısık ateşte sonra tuzunu  ekleyin ve kaynamış üç su bardağı suyu ekleyin tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Pilav pişince tencerenin kapağını açıp buharını uçurun.
  6. Sonra pilavı karıştırın tencerenizi kapatın pilavınızı dışlandırın 10 dakika sonra kek kalıbına döküp ters çevirin  üzerine köfteleri yerleştirin afiyetle yiyin.

Erzurum Yöresinden Ayran Çorbası Tarifi

 

Erzurum Yöresinden Ayran Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram yoğurt
  • 1.5 su bardağı buğday
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Nane
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

Erzurum Yöresinden Ayran Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Buğday ve nohuttu önceden kaynatalım.
  2. Yumurta ile unu tencerede karıştıralım.
  3. Sonra yoğurdu ekleyip iyice karıştıralım ocağa alalım 1 su bardağı su ekleyip karıştıralım (kaynayana kadar karıştıracağız kesilmemesi için ).
  4. Buğday ve nohutluda ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
  5. Ayrı bir tavada sıvı yağ ve naneyi pişirelim.
  6. Çorba kaynamaya başlayınca naneyi dökelim içerisine karıştırma işlemini bırakalım 15 dk da öyle pişsin. Afiyet olsun:).

Fırın Kebabı Tarifi

 

fırın Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemikli et
  • 1 yemek kaşığı iri tuz
  • 2/3 yemek kaşığı iç yağ

Fırın Kebabı Nasıl Yapılır?

  • İç yağı doğrayın ve düdüklü tencereye yerleştirin.
  • İç yağının üzerine kemikli eti de ilave edin.
  • Etin üzerine tuz serpiştirdikten sonra kalan iç yağını da ilave edin.
  • Tencereyi ocağın en küçük bölmesine alın ve kısık ateşte yaklaşık 3 saat kadar pişirin.
  • Yumuşak bir kıvama gelen eti servis tabağına alın. Üzerine sevdiğiniz baharatları ekleyin.
  • Fırın kebabı tandır ekmeği veya lavaş ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırın Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Fırın kebabı yapımında mutlaka iç yağ kullanılmalıdır. İsteğe göre az miktarda kuyruk yağı da ekleyebilirsiniz.
  • Kebabın lezzetli olması için, etin üzerine su eklemeyin.
  • Etlerin suyunu salıp çekmesi için kısık ateşte pişmesi gerekiyor. Hızlı pişirirseniz, aynı sonucu elde edemeyebilirsiniz.
  • Her etin pişme süresi farklıdır. Bu yüzden eti pişirirken ara sıra kontrol etmeye özen gösterin.
  • Eti pişirdikten sonra üzerine ekmek dilimleri ekleyerek de servis edebilirsiniz.