17 Mayıs 2021 Pazartesi

Muzlu Hindistan Cevizli Atıştırmalık Tarifi

 

Muzlu Hindistan Cevizli Atıştırmalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet olgunlaşmış yerli muz (Küçük)
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Üzeri için

  • Eritilmiş çikolata, fındık,bal, antep fıstığı

    Muzlu Hindistan Cevizli Atıştırmalık Tarifi Yapılışı

  • Muzlar çatalla iyice ezilir.
  • Hindistan cevizi eklenir, karıştırılır.
  • 1 su bardağı bana tam geldi. Eğer kıvamı şekil verilemeyecek gibi olursa daha fazla hindistan cevizi eklenir.
  • Elimle önce top yapıp daha sonra ortasına ufak bir çukur oluşturdum.
  • 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişti.
  • Soğuyunca eritilmiş çikolata ve bal ile süsledim. Tercih size kalmış ☺

Fesleğenli Pizza Margarita Tarifi

 

Fesleğenli Pizza Margarita Tarifi İçin Malzemeler

Sosu için :

  • 3 adet rendelenmiş domatesi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerine :

  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 8-10 adet fesleğen yaprağı

    Fesleğenli Pizza Margarita Tarifi Yapılışı

  • Domatesi zeytinyağı ile tavada suyunu çekinceye kadar pişirin, biraz tuz atıp karıştırın ve kıyıda bekletin.
  • Tepsiyi biraz zeytinyağı ile yağlayın, pizza hamurunu hafifçe unlayarak tepsi boyutunda açın.
  • Hamuru tepsiye yerleştirin üzerine domates sosunu sürün, fesleğen yapraklarını sosun üzerine yerleştirin.
  • Yaprakların üzerine kaşar peynirinin yarısını serpin, bu şekilde önceden ısıtılmış fırında 190 derece de 15 dakika fırınlayın.
  • Fırından çıkarın tekrar üzerine kalan peyniri serpin, 10 dakika daha pişirin, peyniri eridikten ve hamurun kıyıları hafifçe pembeleştikten sonra pizzanız pişmiştir.Yinede siz kendi fırınınızın ayarına göre pişirme yapabilirsiniz, afiyetler olsun.

Limonlu Çarkıfelek Tatlısı Tarifi

 

Limonlu Çarkıfelek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un
  • 1 limon kabuğu rendesi veya portakal

Şerbeti için;

  • 4.5 su bardağı şeker
  • 5.5 bardak su
  • 1 dilim limon

    Limonlu Çarkıfelek Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimi hazırladım.
  • Şekeri ve suyu ekleyip kaynamaya bıraktım, kaynadıktan sonra limonu atıp 5 dk kaynatıp soğumaya bıraktım.
  • Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabıma alıp karıştırdım.
  • Daha sonra unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde ettim. (hamurumuz yağlı bir hamur oluyor ne zaman elinize yapışmayacak kıvama geldi, un eklemeyi bırakın. ).
  • Hamuru iki eşit parçaya ayırıp bir tanesine kakao ekleyerek yoğurdum.
  • Kakaolu hamuru ikiye, kakaosuz olanı da ikiye ayırdım.
  • Toplamda 4 parça hamur elde ettim.
  • Önce beyaz hamuru merdane yardımı ile açtım. (eğer hamuru açmakta zorlanırsanız merdaneye yapışırsa un ekleyerek açın. Yırtılıcak diye korkmayın elle bastırınca aynı sekli alıyor. ).
  • Daha sonra kakaolu olan hamuru da açıp üst üste koyarak tekrar merdaneyle üzerinden geçip rulo şeklinde sardım.
  • 2 cm aralıklarla kesip tepsiye dizdim. (çok kalın kesmeyin hoş olmaz. ).
  • Önceden ısıtılmış 180°c fırında 25-30 dk pişirdim.
  • Fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbeti döktüm.
  • 3-4 saat şerbeti çektikten sonra servis ettim. Sonuç mükemmel bir lezzet 🥰.
  • Afiyet olsun. 🤗.

Panna Cotta (Jelatinsiz) Tarifi

 

Panna Cotta (Jelatinsiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 kutu krema ( 200 ml )
  • 6 yemek kaşığı nişasta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 vanilin
  • 1 paket toz krem şanti ( isteğe bağlı )

Orman meyveli sos;

  • 1 küçük kase orman meyveleri
  • 3-4 adet çilek
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 bardak su

    Panna Cotta (Jelatinsiz) Tarifi Yapılışı

  • Krema da dahil tüm malzemeler tencerede sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Soğuduktan sonra krem şanti eklenir çırpılır.
  • Servis edeceğiniz kuplara alınır.
  • Sosu için tüm malzemeler ocakta pişirilir.
  • Kıvam alıp meyveler yumuşayınca ocaktan alınır.
  • Ilıyınca muhallebinin üzerine dökülüp servis edilir. ☺️

Karamelli Mozaik Pasta Tarifi

 

Karamelli Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket Albeni Kurabiyem
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı fıstık

Süslemek için;  

  • Eritilmiş çikolata

    Karamelli Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak uygun bir karıştırma kabına süt, erittiğimiz tereyağı, kakao ve şekeri alarak güzelce karıştıralım.
  • Albeni kurabiyemi alalım ve bıçak yardımı ile küçük küçük küpler halinde doğrayalım.
  • Ardından doğradığımız albeni kurabiyemi kakaolu karışımımıza aktaralım.
  • Üzerine fıstığı da  ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Tezgaha bir parça streç film alalım ve pasta harcımızı streç filmimizin üzerine yerleştirerek sıkıca saralım ve rulo şeklini verelim.
  • Daha sonra soğuması için 3-4 saat kadar dondurucuda bekletelim.
  • Soğuyan mozaik pastamızı dilimleyelim ve süslemek için bir ucunu eritilmiş çikolataya batıralım. Ben bu aşamada bitter ve sütlü çikolata kullandım. Aynı zamanda batırdığımız çikolataların donması için tekrar kısa bir süre dondurucuda bekletmenizde fayda var. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi

 

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram makarna
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Çeyrek tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tutam muskat rendesi
  • Arası için yumuşak beyaz peynir
  • Kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle makarnaları tuzlu suda haşlıyoruz, ama tam pişmemesi gerek.
  • Arından bir tencerede tereyağını ve unu kavuruyoruz.
  • Kavurduğumuz unun üzerine sütü ilave ediyoruz ve kıvam alana dek sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  • Tuz, karabiber ve muskat rendesi ilave edip karıştırıyoruz.
  • Makarnanın suyundan 1 kepçe sosa ilave edip karıştırıyoruz.
  • Haşladığınız makarnanızı, beşamelin içerisine ilave edip iyice karıştırın ve yarısını fırın kabınıza aktarıyoruz.
  • Üzerine beyaz peynir ufalıyoruz.
  • Geriye kalan makarnaları da peynirin üzerine yerleştiriyoruz.
  • Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirlerini serpiştiriyoruz.
  • 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Soslu Nohutlu Salata Tarifi

 

Soslu Nohutlu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • Göbek marul
  • 2 büyük adet közlenmiş kapya biber
  • Kornişon turşu
  • Mısır
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Soslu Nohutlu Salata Tarifi Yapılışı

  • Bir kabımızın içine haşlanmış nohut ( ben akşamdan nohutlarımı bir taşım kaynatıp bir çay kaşığı karbonat katarak sabaha kadar beklettim daha çabuk haşlanıyor), minik olarak doğradığımız göbek, közlenmiş biber, kornişon turşu, mısır ve tuzumuzu atıp karıştıralım.
  • Sos için tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp salatamızın içine dökelim. Ve servise hazır.
  • Afiyet olsun 😍

Kfc Tadında Çıtır Tavuk Tarifi

 

Kfc Tadında Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

Sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından az eksik un
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kasığı toz kırmızı biber
  • Yarım kilo tavuk göğsü

Üzeri için

  • Sade mısır gevreği

    Kfc Tadında Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tavuklarımızın sosunu hazırlayalım.
  • Sosumuz için;1 su bardağı sütü, unu, yumurtayı, sarımsağı ve baharatlar ile tuzu katarak karıştıralım.
  • Tavukları ince ince doğrayıp, hazırladığımız sos ile karıştıralım.
  • Soslu tavuklarımızı dolapta 1-2 saat bekletelim.
  • Bizde o sırada mısır gevreğimizi rondodan çekelim.
  • Sonra çıkarıp rondodan geçirdiğimiz mısır gevreğine bulayalım.
  • Kızgın yağda kızartalım.
    Afiyet olsun 🍃

Mantar Çorbası (Terbiyeli Mantar Çorbası) Tarifi

 

Mantar Çorbası (Terbiyeli Mantar Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 orta boy mantar (Küp küp doğranmış )
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 3-4 su bardağı su (Ben 3 su bardağı kullandım)
  • 2-3 diş sarımsak (Rendelenmiş ya da ufak doğranmış )
  • Tuz ( çorba piştikten sonra ocağı kapatıp tuzu ekliyoruz)
  • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ

Terbiyesi için malzemeler :

  • 1 yumurta sarısı
  • 1.5 dolu çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Çeyrek su bardağı su

Servis ederken :

  • Limon ve istenilen baharat
  • Arzuya göre 1 çorba kaşığı tereyağ ile istenilen baharatlar kızdırılıp üzerine dökülebilir

    Mantar Çorbası (Terbiyeli Mantar Çorbası) Tarifi Yapılışı

  • Mantarları küp küp doğradım, yağ ile mantarların rengi değişene kadar harlı ateşte 1-2 dk soteledim.
  • Tavuk suyunu ve suyu ekledim, kaynamaya bıraktım.
  • Çorbamın suyu kaynarken terbiyeyi hazırladım.
  • Terbiye için bir kasenin içinde yumurta, un, limon suyunu, çeyrek su bardağı suyu pürüzsüz olacak şekilde çırptım.
  • Kaynayan çorbamın suyundan 3-4 çorba kaşığı terbiyeme ilave ettim hızlıca karıştırdım ve terbiyemin ılımasını sağladım. (bu işlem önemli, terbiyenin kesilmemesi için hızlı karıştıracağız ve terbiyenin ılımasını sağladıktan sonra tencereye ilave edeceğiz).
  • Terbiyeyi çorbaya ilave ettim, hızlıca karıştırdım, tekrar kaynayana kadar karıştırmaya devam ettim.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte 2-3 taşım daha kaynattım, ocağın altını kapattım.
  • Tuzu ve sarımsağı ekledim iyice karıştırdım, 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra baharatla süsleyerek limonla servis ettim.Deneyeceklere afiyet olsun 😊.
  • Not:Ben tavuk suyunu 1 su bardağı normal suyu 3 su bardağı kullandım, kıvamlı bir çorba oldu, size göre kıvamı çok koyu gelirse sıcak su ekleyerek 1-2 taşım daha kaynatıp kıvamını açabilirsiniz.

    Denediğiniz tariflerin fotoğrafını bizimle paylaşmayı unutmayın 😊.

Haşhaşlı Muhallebi Tarifi

 

Haşhaşlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 2 yemek kaşığı haşhaş

    Haşhaşlı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Bir tencereye sütü şekeri unu ekleyin ocağa almadan önce topaklanmaması için güzelce çırpın.
  • Ocağa alın ve fokurdayana kadar karıştırarak kaynatın.
  • Ardından vanilya ve krem şantiyi ekleyin.
  • Güzelce çırpın.
  • En son haşhaşı da ekleyip sunum kaplarına servis edin.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 🌿.

Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 3.5 su bardağı un

Arası için;

  • 1 kase dibekte dövülmüş haşhaş
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabına yağ yumurta süt şeker tuz ve maya alınıp karıştırılır ve un eklenerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Yoğurulan hamur unlanmış tezgâha alınır ve 6 yada 7 parçaya alınıp büyük servis tabağı kadar açılır ama yuvarlak değil uzunlamasına.
  • Açılan hamurların arasına yağ ile karıştırılan haşhaş bolca sürülerek üst üste dizilir.
  • Tüm bezeler dizildikten sonra elimizle üstüne bastırarak genişletilir.
  • Bir merdane yardımı ile biraz daha genişletilir.
  • Hazırlanan hamur geniş tarafından rulo yapılarak sarılır.
  • Yağlanmış kek kalıbına yuvarlak olarak yerleştirilir.
  • Üzerine bir örtü örtülerek mayalanmaya bırakılır.
  • 35 40 dk kadar mayalanan hamur önceden ısıtılmış 175 derece fansız fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen çörek ters çevrilerek servis edilir. Tavsiye olarak ılık olarak servis edilir.

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi

 

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • Hazır kakaolu pandispanya kek (Pastaban)

Keki ıslatmak için;

  • Süt

İçi harcı için;

  • 1 paket kakaolu pasta kreması (Kutunun üzerinde yazan süt ve tereyağ)
  • Damla çikolata
  • 1 adet büyük muz

Ganajı için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 160 gram bitter çikolata

Üzeri için;

  • 2 adet farklı renkte şeker hamuru
  • (Pakmaya)
  • Nişasta

    Şeker Hamurlu Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk önce çırpma kabında pasta kremasını üzerinde yazıldığı şekilde hazırlayıp buzdolabında biraz bekletin.
  • Kreması kıvam alınca buzdolabı poşetini ortadan ikiye bölüp geniş bir tabağın üzerine serin. (keki daha sonra başka bir tabağa almak isterseniz kolaylık olması için)
  • Tabağın orta kısmına kekin üst kısmı alta gelecek şekilde koyun. (böylece alt kısmı üstte olacağı için biraz daha düz duracak)
  • 3 yemek kaşığı kadar kekin üzerine süt gezdirin.
  • Yaptığınız kremayı üzerine düzgün bir şekilde sürün. (çok az bırakın en son kenarlara sürülecek)
  • Üzerine çok ince olmayacak şekilde dilimlenmiş muzları yerleştirip damla çikolata serpiştirin.
  • Diğer kekin iç kısmına yine 3 yemek kaşığı süt gezdirip üzerine kapatın. Yanlardaki kalan boşluklara kremadan sürüp düzeltin.
  • Ganajı için orta boy bir tavaya kremayı koyup biraz ısıtın. (krema kaynamasın)
  • Isınan kremaya çikolatayı ekleyip iyice çırpın. Yavaşça kekin her yerine sürün. Akşam yaparsanız mümkünse 1 gece kadar bekletin. Sabah yapacaksanız enaz 6-7 saat bekletin (çok hafif yapışkan bir halde olması yeterli elinizle kontrol edebilirsiniz)
  • Kekiniz hazır hale gelince yavaşça süsleyeceğiniz tabağa alıp buzdolabı poşetini alttan çekin.
  • Tezgaha veya hamur matına biraz nişasta serpiştirip üzerini kaplayacağınız şeker hamurunu iyice yoğurun.
  • Kekin boyutuna göre açıp yavaşça üzerine koyun. (çok açmayın çok ince olur) elinizle aşağıya doğru düzeltin. Ütü aparatı varsa onunla düzeltin yoksa elinizle hafif bastırın.
  • Kenarındaki fazla kısmı bıçak yardımıyla kesin. (kalan hamuru buzdolabı poşetine koyabilirsiniz) süslemek için diğer hamuru nişasta ile tekrar yoğurup uzunlamasına açın.
  • Biraz kalın ve biraz ince şeritler kesin. Pastanın alt kenar kısmını çok az fırça yardımıyla ıslatın ve yaptığınız şeridi etrafına sarın. Yine üzerine şeritleri koyacağınız yeri ıslatıp çaprazlama yerleştirin.
  • Güller için kalan hamuru açıp çay bardağının ağzı ile 4 yuvarlak çıkartın.
  • Hafif üst üste gelecek şekilde koyup sarın.
  • Ortadan ikiye kesin. (güller çok büyük olursa alt kısmından biraz kesin) yine hafif sulayıp gülleri yerleştirin. Hamur bitene kadar bu şekilde yapın.
  • Buzdolabında 1 gece bekletin. (ben sabah hazırladım şeker hamuru süslemesini akşam yaptım ertesi gün servise çıkarttım) afiyet olsun.