Mantar Çorbası (Terbiyeli Mantar Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 orta boy mantar (Küp küp doğranmış )
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 3-4 su bardağı su (Ben 3 su bardağı kullandım)
- 2-3 diş sarımsak (Rendelenmiş ya da ufak doğranmış )
- Tuz ( çorba piştikten sonra ocağı kapatıp tuzu ekliyoruz)
- 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi için malzemeler :
- 1 yumurta sarısı
- 1.5 dolu çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- Çeyrek su bardağı su
Servis ederken :
- Limon ve istenilen baharat
- Arzuya göre 1 çorba kaşığı tereyağ ile istenilen baharatlar kızdırılıp üzerine dökülebilir
Mantar Çorbası (Terbiyeli Mantar Çorbası) Tarifi Yapılışı
- Mantarları küp küp doğradım, yağ ile mantarların rengi değişene kadar harlı ateşte 1-2 dk soteledim.
- Tavuk suyunu ve suyu ekledim, kaynamaya bıraktım.
- Çorbamın suyu kaynarken terbiyeyi hazırladım.
- Terbiye için bir kasenin içinde yumurta, un, limon suyunu, çeyrek su bardağı suyu pürüzsüz olacak şekilde çırptım.
- Kaynayan çorbamın suyundan 3-4 çorba kaşığı terbiyeme ilave ettim hızlıca karıştırdım ve terbiyemin ılımasını sağladım. (bu işlem önemli, terbiyenin kesilmemesi için hızlı karıştıracağız ve terbiyenin ılımasını sağladıktan sonra tencereye ilave edeceğiz).
- Terbiyeyi çorbaya ilave ettim, hızlıca karıştırdım, tekrar kaynayana kadar karıştırmaya devam ettim.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 2-3 taşım daha kaynattım, ocağın altını kapattım.
- Tuzu ve sarımsağı ekledim iyice karıştırdım, 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra baharatla süsleyerek limonla servis ettim.Deneyeceklere afiyet olsun 😊.
Not:Ben tavuk suyunu 1 su bardağı normal suyu 3 su bardağı kullandım, kıvamlı bir çorba oldu, size göre kıvamı çok koyu gelirse sıcak su ekleyerek 1-2 taşım daha kaynatıp kıvamını açabilirsiniz.
Denediğiniz tariflerin fotoğrafını bizimle paylaşmayı unutmayın 😊.